Τουρκία (Νέο) Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

kostas21

New Member
Όταν φτάνουμε στο αεροδρόμιο εκτός από έλεγχο ταυτοτήτων/διαβατηρίων περνάμε από έλεγχο σωματικό και αποσκευών; Θέλω να υπολογίσω περίπου πόσο χρόνο θα φάμε εκεί με τα διαδικαστικά μέχρι να βγούμε.

AlexFocus

Member
Το καλοκαιρι που πηγα δεν εγινε ελεγχος σωματικος/αποσκευων. Μονο ελεγχος ταυτοτητας/διαβατηριων και εκει ισως πεσεις σε ουρες.

nikfaras

Member
Μπορεισ να κατεβασεισ την εφαρμογη η ακομη απο το site του αεροδρομιου να δεισ σε real time το χρονο που χρειαζεται.https://www.istairport.com/en/?locale=en

tatooine

Member
Όταν φτάνουμε στο αεροδρόμιο εκτός από έλεγχο ταυτοτήτων/διαβατηρίων περνάμε από έλεγχο σωματικό και αποσκευών; Θέλω να υπολογίσω περίπου πόσο χρόνο θα φάμε εκεί με τα διαδικαστικά μέχρι να βγούμε.
Από 15 μέχρι 40 λεπτά μα για να ξεμπερδέψεις με το έλεγχο διαβατηρίων. Παίζει ρόλο που κάθεσαι στο αεροπλάνο και πόσο μακριά θα παρκάρει αυτό από τα σημεία έλεγχου. Όσο πιο μπροστά κάθεσαι τόσο πιο καλά.
Έχει πολλά τμήματα ελέγχου διαβατηρίων/ταυτοτήτων όλα σε μια ευθεία. Αν δεις ότι το πρώτο που θα συναντήσεις είναι γεμάτο προχωράς στο αμέσως επόμενο που συνήθως είναι 100 μέτρα πιο κάτω η ίσως πιο πολύ. Αυτό μπορεί να είναι λίγο ρώσικη ρουλέτα.
Μόλις ξεμπερδέψεις πας για παραλαβή αποσκευών ευθεία και κάτω με κυλιόμενες οπού ο χρόνος παραλαβής είναι άγνωστος. Επειδή δεν είχα ποτέ δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο χρειάζεται.
Μετά την παραλαβή αποσκευών (αν έχεις) πας προς την έξοδο. Εκεί είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να σκανάρουν τις αποσκευές σου για να δουν τι έχεις μέσα. 8 στις 10 φορές ακόμα και αν προσπαθώ να περάσω από το nothing to declare υπάρχει κάποιος/α που με βάζει ακριβώς διπλά για να σκανάρω την χειραποσκευή μου. Δεν κάνουν σωματικό έλεγχο. Είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία το πολύ 5 λεπτά.
Μετά θα κατευθυνθείς προς την έξοδο. Έχει για να κατεβείς κυλιόμενους τάπητες, κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ. Πάρε το ασανσέρ για πιο γρήγορα θα το δεις στα δέξια ενώ οι σκάλες είναι αριστερά. Σε κατεβάζει αμέσως στο ισόγειο. Βγαίνοντας πας δέξια (100/200 μετρά) οπού είναι τα λεωφορεία (Havaist) για πιο γρήγορη και ξεκούραστη πρόσβαση στην πόλη. Σταματάει στην πλατεία Ταξίμ. Από εκεί πας παντού.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λωζάννη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Εκεί είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να σκανάρουν τις αποσκευές σου για να δουν τι έχεις μέσα. 8 στις 10 φορές ακόμα και αν προσπαθώ να περάσω από το nothing to declare υπάρχει κάποιος/α που με βάζει ακριβώς διπλά για να σκανάρω την χειραποσκευή μου.
Ούτε καν το είχα παρατηρήσει αυτό! Δεν μου έχει τύχει ποτέ να με σταματήσουν, κι έχω πάει αρκετές φορές στην Πόλη. 8 στις 10 είναι πάρα πολλές. Μήπως σε έχουν σταμπάρει; 🤣😂

tatooine

Member
Ούτε καν το είχα παρατηρήσει αυτό! Δεν μου έχει τύχει ποτέ να με σταματήσουν, κι έχω πάει αρκετές φορές στην Πόλη. 8 στις 10 είναι πάρα πολλές. Μήπως σε έχουν σταμπάρει; 🤣😂
Ίσως επειδή είμαι πολύ βιαστικός να βγω πάντα.
Μου λένε ευγενικά να περάσω από τα μηχανήματα για σκανάρισμα αποσκευών όπως και παρά πολλούς άλλους. 😂😂

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.914
Μέλη
39.622
Νεότερο μέλος
athmpiz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom