• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Νέος κοροναϊος- Και τώρα τι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Δηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
Μπηκα σε αλλο βαγονι απο τον @tripakias μαλλον :)

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Δηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
Δημοσιογραφολαγνεια εχουν.
Δωσε Ευαγγελατο και Χατζηνικολαου στο λαο !

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σορυ δεν το πιστευω. Υπαρχουν συγχυτικοι παραγοντες. Για τις φοβιες τα ΜΜΕ κ για τα φαρμακα τα φαρμακεια γενικα. Κ η κουτση Μαρια μπορει να αγορασει ταμιφλου η οποιαδηποτε αντιβιωση χωρις απολυτως καμμια συνταγη. Πηγαινε να αγορασεις ενα ντεπον πχ στην Ευρωπη...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σορυ δεν το πιστευω. Υπαρχουν συγχυτικοι παραγοντες. Για τις φοβιες τα ΜΜΕ κ για τα φαρμακα τα φαρμακεια γενικα. Κ η κουτση Μαρια μπορει να αγορασει ταμιφλου η οποιαδηποτε αντιβιωση χωρις απολυτως καμμια συνταγη. Πηγαινε να αγορασεις ενα ντεπον πχ στην Ευρωπη...
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μου λες ότι το φαρμακείο θα πουλήσει με το ζόρι ταμιφλού στην κουτσή Μαρία χωρίς να το έχει ζητήσει η ίδια ή χωρίς να έχει συνταγή; ΟΚ, το επιβεβαίωσα, σε άλλη χώρα ζω.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μου λες ότι το φαρμακείο θα πουλήσει με το ζόρι ταμιφλού στην κουτσή Μαρία χωρίς να το έχει ζητήσει η ίδια ή χωρίς να έχει συνταγή; ΟΚ, το επιβεβαίωσα, σε άλλη χώρα ζω.
Ε δεν το στελνουν σπιτι, φυσικα η ιδια το ζητησε αφου ετσι ακουσε στο κομμωτηριο. Κ αν πιστευεις οτι το εδιναν με συνταγη ε οντως ζεις σε αλλη χωρα...
https://www.ethnos.gr/ygeia/85586_panikos-me-ti-gripi-telos-sta-tamiflu-horis-syntagi-giatroy

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ε δεν το στελνουν σπιτι, φυσικα η ιδια το ζητησε αφου ετσι ακουσε στο κομμωτηριο. Κ αν πιστευεις οτι το εδιναν με συνταγη ε οντως ζεις σε αλλη χωρα...
https://www.ethnos.gr/ygeia/85586_panikos-me-ti-gripi-telos-sta-tamiflu-horis-syntagi-giatroy
Πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι διαφωνούμε (αν διαφωνούμε). Με ή χωρίς συνταγή, και το άρθρο που παρέθεσες αυτά που έγραψα πιο πάνω λέει: Είτε είναι Κατίνες, είτε είναι Μήτσοι, σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν με ό,τι πιστεύουν ότι θα τους προστατεύσει από υπαρκτούς ή ανύπαρκτους εχθρούς. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 μας λείπει για ν'αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από ρύζια, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Αλλο πραγμα παντως, και καλο ειναι να μην τα βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι, το να φορας μια μασκα σε μερη με πολυ κοσμο γιατι εισαι αρρωστος, η νομιζεις οτι εισαι αρρωστος, η ειδες στον υπνο σου ψαρι και ο καζαμιας λεει οτι θα αρρωστησεις και αλλο να κατεβαζεις οτι φαρμακο σου ρθει γιατι ξερεις καλυτερα απο τον ερμο που εφαγε 10 χρονια απ τη ζωη του να γινει γιατρος. Στη μια περιπτωση δεν ενοχλεις κανενα, μονο εσυ αναπνεεις το χνωτο σου και θαμπωνουν τα γυαλια, στην αλλη κανεις κακο και στον εαυτο σου και στους αλλους (βλεπε ανοσια των βακτηριων στα αντιβιoτικα απο υπερκαταναλωση)

Last edited:

paefstra

Member
... και δεν έχεις και κανένα γνωστό φαρμακοποιό, ε;
Μπατζανακη φαρμακοποιο δεν εχω, αυτο να λεγεται. Αλλα κανοντας συζητηση καφενειου, σε οσους φοβικους συναντω στο επαγγελματικο μου περιβαλλον, αντιστοιχουν αλλοι τοσοι που θεωρουν τον εαυτο τους ατρωτο, αφηνουν τα παιδια τους ανεμβολιαστα γιατι τα εμβολια ειναι προιοντα παγκοσμιας συνωμοσιας των φαρμακευτικων και δεν θα τους τυχει αυτους τιποτε, δεν πανε σε γιατρους της κλασικης ιατρικης γιατι και οι ααθενειες και τα κλασικα φαρμακα ειναι παγκοσμια συνωμοσια των φαρμακευτικων, πινουν φραπελιες και αγιασμο για να καταπολεμησουν τις ασθενειες και τελος παντων εχουν εντελως χαλαρη αντιληψη για τα θεματα αυτα. Γι αυτο δεν γενικευω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπατζανακη φαρμακοποιο δεν εχω, αυτο να λεγεται. Αλλα κανοντας συζητηση καφενειου, σε οσους φοβικους συναντω στο επαγγελματικο μου περιβαλλον, αντιστοιχουν αλλοι τοσοι που θεωρουν τον εαυτο τους ατρωτο, αφηνουν τα παιδια τους ανεμβολιαστα γιατι τα εμβολια ειναι προιοντα παγκοσμιας συνωμοσιας των φαρμακευτικων και δεν θα τους τυχει αυτους τιποτε, δεν πανε σε γιατρους της κλασικης ιατρικης γιατι και οι ααθενειες και τα κλασικα φαρμακα ειναι παγκοσμια συνωμοσια των φαρμακευτικων, πινουν φραπελιες και αγιασμο για να καταπολεμησουν τις ασθενειες και τελος παντων εχουν εντελως χαλαρη αντιληψη για τα θεματα αυτα. Γι αυτο δεν γενικευω.
Τι εννοεις, δεν καταπολεμα ο αγιασμος τις ασθενειες; Ελα χριστε και παναγια, πρωτη φορα το ακουω αυτο.

https://www.skai.gr/news/ygeia/proti-fora-se-karantina-olokliri-poli-tou-vietnamΑυτα φοβαται ο κοσμος και ας μην τον κατηγορουμε ως παραλογο γιατι ο παραλογισμος ερχεται απο αλλου. Οπως δειχνει η ιστορια μπορει απο το πουθενα να βρεθεις ξαφνικα σε καραντινα σε ενα μερος που δε φαινεται να υπαρχει ιδιεταιρο θεμα, η να βρεθεις αποκλεισμενος σε ενα πλοιο που ενω δεν εχει βρεθει καποιο κρουσμα δεν του επιτρεπεται να ελιμενιστει πουθενα γιατι ετσι (νομιζω τελικα εδεσε στη καμποτζη σημερα, μετα δεν ξερω απο ποσες μερες)
Το ξέρω έστειλα να ρωτήσω αν γίνεται αλλά τίποτα... Εντός δέκα ημερών έγραφε θα απαντήσουν, το θέμα είναι ότι στα τηλέφωνα δεν απαντούν οπότε έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι αν δεν πάμε αντίο τα λεφτακια...
[/QUOTE Κι εγώ που τους είχα στείλει ακόμα περιμένω...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι διαφωνούμε (αν διαφωνούμε). Με ή χωρίς συνταγή, και το άρθρο που παρέθεσες αυτά που έγραψα πιο πάνω λέει: Είτε είναι Κατίνες, είτε είναι Μήτσοι, σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν με ό,τι πιστεύουν ότι θα τους προστατεύσει από υπαρκτούς ή ανύπαρκτους εχθρούς. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 μας λείπει για ν'αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από ρύζια, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.
Δεν διαφωνουμε σε τπτ σοβαρο. Απλα δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα "φαρμακολαγνειας" οπως ειπες. Οταν το φαρμακο εχει υποβιβαστει σε επιπεδο ρυζιου τι περιμενεις? Οταν πηρα πριν λιγο καιρο 4 (ναι 4!!) σιπροξιν χωρις καμμια συνταγη απο αγνωστο φαρμακειο ηταν σαν να πηρα 4 σακια ρυζι. Το ιδιο με το ταμιφλου. Ουδεις ζητουσε συνταγη. Δεν ειναι ο ελληνας φαρμακολαγνος, προωθειται αλογιστα το φαρμακο απο τον ιατροφαρμακευτικο κυκλο κ εχει ευκολη προσβαση με ιδιαιτερα χαμηλο κοστος σχετικα. Ενα ντεπον εχει 0.90€ εδω κ 5€ στο εξωτερικο μην ξεχναμε...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα