paefstra
Member
Μπηκα σε αλλο βαγονι απο τον @tripakias μαλλονΔηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
Μπηκα σε αλλο βαγονι απο τον @tripakias μαλλονΔηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
Δημοσιογραφολαγνεια εχουν.Δηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
... και δεν έχεις και κανένα γνωστό φαρμακοποιό, ε;Μπηκα σε αλλο βαγονι απο τον @tripakias μαλλον
Σορυ δεν το πιστευω. Υπαρχουν συγχυτικοι παραγοντες. Για τις φοβιες τα ΜΜΕ κ για τα φαρμακα τα φαρμακεια γενικα. Κ η κουτση Μαρια μπορει να αγορασει ταμιφλου η οποιαδηποτε αντιβιωση χωρις απολυτως καμμια συνταγη. Πηγαινε να αγορασεις ενα ντεπον πχ στην Ευρωπη...Δηλαδή τώρα εσύ, σοβαρά, δεν πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι φοβικοί με τους ιούς, ε; Ούτε ότι έχουν φαρμακολαγνεία; Μάλλον σε διαφορετικές χώρες ζούμε...
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μου λες ότι το φαρμακείο θα πουλήσει με το ζόρι ταμιφλού στην κουτσή Μαρία χωρίς να το έχει ζητήσει η ίδια ή χωρίς να έχει συνταγή; ΟΚ, το επιβεβαίωσα, σε άλλη χώρα ζω.Σορυ δεν το πιστευω. Υπαρχουν συγχυτικοι παραγοντες. Για τις φοβιες τα ΜΜΕ κ για τα φαρμακα τα φαρμακεια γενικα. Κ η κουτση Μαρια μπορει να αγορασει ταμιφλου η οποιαδηποτε αντιβιωση χωρις απολυτως καμμια συνταγη. Πηγαινε να αγορασεις ενα ντεπον πχ στην Ευρωπη...
Ε δεν το στελνουν σπιτι, φυσικα η ιδια το ζητησε αφου ετσι ακουσε στο κομμωτηριο. Κ αν πιστευεις οτι το εδιναν με συνταγη ε οντως ζεις σε αλλη χωρα...Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μου λες ότι το φαρμακείο θα πουλήσει με το ζόρι ταμιφλού στην κουτσή Μαρία χωρίς να το έχει ζητήσει η ίδια ή χωρίς να έχει συνταγή; ΟΚ, το επιβεβαίωσα, σε άλλη χώρα ζω.
Πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι διαφωνούμε (αν διαφωνούμε). Με ή χωρίς συνταγή, και το άρθρο που παρέθεσες αυτά που έγραψα πιο πάνω λέει: Είτε είναι Κατίνες, είτε είναι Μήτσοι, σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν με ό,τι πιστεύουν ότι θα τους προστατεύσει από υπαρκτούς ή ανύπαρκτους εχθρούς. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 μας λείπει για ν'αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από ρύζια, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.Ε δεν το στελνουν σπιτι, φυσικα η ιδια το ζητησε αφου ετσι ακουσε στο κομμωτηριο. Κ αν πιστευεις οτι το εδιναν με συνταγη ε οντως ζεις σε αλλη χωρα...
https://www.ethnos.gr/ygeia/85586_panikos-me-ti-gripi-telos-sta-tamiflu-horis-syntagi-giatroy
Μπατζανακη φαρμακοποιο δεν εχω, αυτο να λεγεται. Αλλα κανοντας συζητηση καφενειου, σε οσους φοβικους συναντω στο επαγγελματικο μου περιβαλλον, αντιστοιχουν αλλοι τοσοι που θεωρουν τον εαυτο τους ατρωτο, αφηνουν τα παιδια τους ανεμβολιαστα γιατι τα εμβολια ειναι προιοντα παγκοσμιας συνωμοσιας των φαρμακευτικων και δεν θα τους τυχει αυτους τιποτε, δεν πανε σε γιατρους της κλασικης ιατρικης γιατι και οι ααθενειες και τα κλασικα φαρμακα ειναι παγκοσμια συνωμοσια των φαρμακευτικων, πινουν φραπελιες και αγιασμο για να καταπολεμησουν τις ασθενειες και τελος παντων εχουν εντελως χαλαρη αντιληψη για τα θεματα αυτα. Γι αυτο δεν γενικευω.... και δεν έχεις και κανένα γνωστό φαρμακοποιό, ε;
Τι εννοεις, δεν καταπολεμα ο αγιασμος τις ασθενειες; Ελα χριστε και παναγια, πρωτη φορα το ακουω αυτο.Μπατζανακη φαρμακοποιο δεν εχω, αυτο να λεγεται. Αλλα κανοντας συζητηση καφενειου, σε οσους φοβικους συναντω στο επαγγελματικο μου περιβαλλον, αντιστοιχουν αλλοι τοσοι που θεωρουν τον εαυτο τους ατρωτο, αφηνουν τα παιδια τους ανεμβολιαστα γιατι τα εμβολια ειναι προιοντα παγκοσμιας συνωμοσιας των φαρμακευτικων και δεν θα τους τυχει αυτους τιποτε, δεν πανε σε γιατρους της κλασικης ιατρικης γιατι και οι ααθενειες και τα κλασικα φαρμακα ειναι παγκοσμια συνωμοσια των φαρμακευτικων, πινουν φραπελιες και αγιασμο για να καταπολεμησουν τις ασθενειες και τελος παντων εχουν εντελως χαλαρη αντιληψη για τα θεματα αυτα. Γι αυτο δεν γενικευω.
https://www.skai.gr/news/ygeia/proti-fora-se-karantina-olokliri-poli-tou-vietnamΑυτα φοβαται ο κοσμος και ας μην τον κατηγορουμε ως παραλογο γιατι ο παραλογισμος ερχεται απο αλλου. Οπως δειχνει η ιστορια μπορει απο το πουθενα να βρεθεις ξαφνικα σε καραντινα σε ενα μερος που δε φαινεται να υπαρχει ιδιεταιρο θεμα, η να βρεθεις αποκλεισμενος σε ενα πλοιο που ενω δεν εχει βρεθει καποιο κρουσμα δεν του επιτρεπεται να ελιμενιστει πουθενα γιατι ετσι (νομιζω τελικα εδεσε στη καμποτζη σημερα, μετα δεν ξερω απο ποσες μερες)
Το ξέρω έστειλα να ρωτήσω αν γίνεται αλλά τίποτα... Εντός δέκα ημερών έγραφε θα απαντήσουν, το θέμα είναι ότι στα τηλέφωνα δεν απαντούν οπότε έχω αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι αν δεν πάμε αντίο τα λεφτακια...
[/QUOTE Κι εγώ που τους είχα στείλει ακόμα περιμένω...
Δεν διαφωνουμε σε τπτ σοβαρο. Απλα δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα "φαρμακολαγνειας" οπως ειπες. Οταν το φαρμακο εχει υποβιβαστει σε επιπεδο ρυζιου τι περιμενεις? Οταν πηρα πριν λιγο καιρο 4 (ναι 4!!) σιπροξιν χωρις καμμια συνταγη απο αγνωστο φαρμακειο ηταν σαν να πηρα 4 σακια ρυζι. Το ιδιο με το ταμιφλου. Ουδεις ζητουσε συνταγη. Δεν ειναι ο ελληνας φαρμακολαγνος, προωθειται αλογιστα το φαρμακο απο τον ιατροφαρμακευτικο κυκλο κ εχει ευκολη προσβαση με ιδιαιτερα χαμηλο κοστος σχετικα. Ενα ντεπον εχει 0.90€ εδω κ 5€ στο εξωτερικο μην ξεχναμε...Πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι διαφωνούμε (αν διαφωνούμε). Με ή χωρίς συνταγή, και το άρθρο που παρέθεσες αυτά που έγραψα πιο πάνω λέει: Είτε είναι Κατίνες, είτε είναι Μήτσοι, σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν με ό,τι πιστεύουν ότι θα τους προστατεύσει από υπαρκτούς ή ανύπαρκτους εχθρούς. Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 μας λείπει για ν'αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από ρύζια, μακαρόνια και χαρτιά υγείας.