• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Νέος κοροναϊος- Και τώρα τι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Μετα απο νεα επικοινωνια με γνωστο που ειχα στο Πουκετ και οπου πριν μια βδομαδα περιπου επεστρεψε μου ανεφερε οτι:

«Οι κινεζοι ειχαν λιγοστεψει αρκετα, μονο αυτοι φορουσαν μασκα και κανενας απο τους τουριστες οπως και κανενας ελληνας. Η κατασταση ηταν παρα πολυ χαλαρη και δεν υπηρχε κανενας φοβος. Δεν ειναι οπως προβαλλονται στα ΜΜΕ»

stefvns

Member
Μετα απο νεα επικοινωνια με γνωστο που ειχα στο Πουκετ και οπου πριν μια βδομαδα περιπου επεστρεψε μου ανεφερε οτι:

«Οι κινεζοι ειχαν λιγοστεψει αρκετα, μονο αυτοι φορουσαν μασκα και κανενας απο τους τουριστες οπως και κανενας ελληνας. Η κατασταση ηταν παρα πολυ χαλαρη και δεν υπηρχε κανενας φοβος. Δεν ειναι οπως προβαλλονται στα ΜΜΕ»
είναι λογικό όταν μιλάς με ανθρώπους που πρώτον πήραν την απόφαση να πάνε και να περάσουν καλά και δεύτερον γύρισαν στη βάση τους όλα καλά, από το σύνολο αυτών των ανθρώπων η συντριπτική πλειοψηφία θα σου δώσει θετική γνώμη.

είναι ακόμα πιο λογικό να είναι πολύ χαλαρή η κατάσταση στην κανονική ζωή των ανθρώπων σε χώρες με δεκάδες κρούσματα και εκατομμύρια κατοίκους. δηλαδή όταν κάνει 2-3 κρούσματα στην Αθήνα, θα ξε-χαλαρώσουν τα φοιτητικά στέκια γύρω από τις σχολές; προφανώς όχι. οι πιθανότητες αυξάνονται όταν κινείται κανείς, όταν περνά από χώρους τεράστιας συγκέντρωσης ανθρώπων, ή οκ, όταν είναι κάτοικος Ουχάν.

οι αποφάσεις κρίνονται στο χωρικό και χρονικό σημείο που λαμβάνονται, π.χ. στη δική μου περίπτωση μετρά η γνώμη ανθρώπων που έχουν κλείσει να πάνε αλλά δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα.

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
είναι λογικό όταν μιλάς με ανθρώπους που πρώτον πήραν την απόφαση να πάνε και να περάσουν καλά και δεύτερον γύρισαν στη βάση τους όλα καλά, από το σύνολο αυτών των ανθρώπων η συντριπτική πλειοψηφία θα σου δώσει θετική γνώμη.

είναι ακόμα πιο λογικό να είναι πολύ χαλαρή η κατάσταση στην κανονική ζωή των ανθρώπων σε χώρες με δεκάδες κρούσματα και εκατομμύρια κατοίκους. δηλαδή όταν κάνει 2-3 κρούσματα στην Αθήνα, θα ξε-χαλαρώσουν τα φοιτητικά στέκια γύρω από τις σχολές; προφανώς όχι. οι πιθανότητες αυξάνονται όταν κινείται κανείς, όταν περνά από χώρους τεράστιας συγκέντρωσης ανθρώπων, ή οκ, όταν είναι κάτοικος Ουχάν.

οι αποφάσεις κρίνονται στο χωρικό και χρονικό σημείο που λαμβάνονται, π.χ. στη δική μου περίπτωση μετρά η γνώμη ανθρώπων που έχουν κλείσει να πάνε αλλά δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα.
Εγω μετεφερα μια περιγραφη ατομου που βρισκοταν σε εκεινα τα μερη το τελευταιο διαστημα. Πως το εζησε και τι παρατηρησε. Απο εκει και περα ο καθενας εχει κριση.

Και για να ξεχαστουμε κ λιγο....
https://www.enikos.gr/international...rathonodromos-etrexe-50chlm-sto-saloni-tou-sp

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Αναχώρηση Αθήνα Ντόχα Ανόι 15 Φεβ. Επιστροφή Σαϊγκόν Ντόχα Αθήνα 1 Μαρ.

Είχα πληρώσει 755€ σε Qatar για αεροπορικό. Από αυτά θα χάσω 421€ λόγω ότι ήταν το χαμηλότερο economy class χωρίς πολλά δικαιώματα. Μου είπαν ότι για να γίνει ανοιχτό για ένα χρόνο θέλει 240€ συν πιθανή διάφορα τιμής όταν με το καλό κλείσω προορισμό και ημερομηνία. Δηλαδή θα είχα δώσει σχεδόν 1000€ και θα έπρεπε πιθανότατα να δώσω κι άλλα, για ένα ταξίδι προς Ασία μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Δε το λες και ευκαιρία.

Είχα κλείσει και adventure trip με G adventures, στα 1200€. Από αυτά θα πάρω πίσω κάτι ανάμεσα σε 350 και 600€ σε πιστωτικό για μελλοντικό ταξίδι με G adventures. Μετρητά από εκεί δε θα πάρω τίποτα.

Κυνήγησα πολύ ενεργά κάτι καλύτερο τόσο με Qatar όσο και με γραφείο αλλά κανείς δε δέχεται ότι η πιθανότητα να μου χαλάει το ταξίδι ο ιός είναι σοβαρό επιχείρημα. Οπότε όλοι με αντιμετωπίζουν σαν "change of mind".
Με τα υπαρχοντα δεδομενα και με τον καταγεγραμμενο ρυθμο εξαπλωσης στις αλλες χωρες πιο πιθανο ειναι να εξαπλωθει (αν εξαπλωθει κιολας) ο ιος εκει σε 1-2 μηνες παρα τοσο αμεσα.
Επισης το 50 ατομα στα 90 εκατ ειναι περιπου 1 στα. 2 εκατ, η πιθανοτητα να πιασεις τα 5 νουμερα στο τζοκερ ειναι 1 στο 1 εκατ περιπου για να εχεις ενα μετρο συγκρισης

Last edited:

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
https://www.skai.gr/news/ygeia/proti-fora-se-karantina-olokliri-poli-tou-vietnamΑυτα φοβαται ο κοσμος και ας μην τον κατηγορουμε ως παραλογο γιατι ο παραλογισμος ερχεται απο αλλου. Οπως δειχνει η ιστορια μπορει απο το πουθενα να βρεθεις ξαφνικα σε καραντινα σε ενα μερος που δε φαινεται να υπαρχει ιδιεταιρο θεμα, η να βρεθεις αποκλεισμενος σε ενα πλοιο που ενω δεν εχει βρεθει καποιο κρουσμα δεν του επιτρεπεται να ελιμενιστει πουθενα γιατι ετσι (νομιζω τελικα εδεσε στη καμποτζη σημερα, μετα δεν ξερω απο ποσες μερες)

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η να βρεθεις αποκλεισμενος σε ενα πλοιο που ενω δεν εχει βρεθει καποιο κρουσμα δεν του επιτρεπεται να ελιμενιστει πουθενα
Αυτο το λεω μεγαλη τυχη..7 seas 4ever...
Μηπως ξερεις το ονομα του πλοιου να κλεισω αμεσως κρουαζιερα?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic