Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

travelbreak

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Εγώ κάνω την εξής σκέψη: πόσους ξέρω αυτή τη στιγμή που έχουν το ιό; Ξέρω τον Τανιμανίδη, τον Μαρινάκη (τι έγινε με αυτόν, καλά είναι;), τη Σκορδά, τον Καλημέρη. Πιστεύω ότι ξέρω και άλλους, αλλά και αυτοί μου φτάνουν. Αν υποθέσουμε ότι γενικά ξέρω 2.000 άτομα (και πολλά λέω) στην Ελλάδα, από αυτούς έχουν νοσήσει οι 4, δηλαδή ποσοστό 0,2%. Αναλογικά λοιπόν περίπου το 0,2% του πληθυσμού στην Ελλάδα θα έχει τον ιό. Αυτό το ποσοστό δίνει στη χώρα μας (2/1.000)*10.000.000=20.000 κρούσματα. Φυσικά είναι λίγο απλοϊκός ο υπολογισμός μου, αλλά όσο έξω και να πέφτω, τα κρούσματα είναι πολλά.

Μακάρι να μην το μάθουμε ποτέ.

paefstra

Member
4207 νεα κρουσματα στην Ιταλία και 475 νεκροί σε μια μέρα.
Ειτε είσαι υπέρ των μέτρων είτε κατά ειναι τραγικό οπως και να το δεις.
Με τα μισα κρούσματα απο τη Κίνα έχουν σχεδόν ιδιο αριθμό θυμάτων.
Στην αρχή λέγαμε οτι ίσως και να φταίει οτι η Κίνα δεν έχει τόσο αναπτυγμενο σύστημα υγείας αλλα μεχρι στιγμής η ιστορία δείχνει οτι σαφώς πιο προηγμένα κράτη μπορούν να κρασάρουν μεσα σε λιγότερο απο 1 μηνα.
Στα πολυ απλα
Στην Ιταλια εχει κολλησει κατι παραπανω απο 500/1.000..000
Σε λιγες μερες θα εχει κολλησει το 1%. Πες και οτι ειναι διπλασιοι, τριπλασιοι και δεν το ξερουμε,
Για να πετυχεις ανοσια πρεπει να κολλησει τουλαχιατον το 50%
Φανταζεσαι νεκρους ως τοτε;
Αυτα γιατι διαφοροι ψεκασμενοι ψυχακηδες ονειρευονται εκατομβες νεκρων.
Ελεος.
@North66 αρχισε ο επιστημονικος διαλογος με τον Ioannidιs Που οπως φαινεται δεν εντυπωσιασε και τοσο με το βιογραφικο του και τον αμφισβητουν.

Αν θες να δεις

https://www.statnews.com/2020/03/18...tqjZgqwQWx2Zb2opta9c4mp9sD7koxwbYho7bI7UFmoi0
και εδω πιο χυμα και λιγοτερο ευγενικα
https://l.facebook.com/l.php?u=http...jE8pMUxom5vSyJikeHrkYekL1Ho_eaUxRhqBYJaZOr5JuΕμ, δεν σταματαει, ο ατιμος ο διαλογος.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
@North66 αρχισε ο επιστημονικος διαλογος με τον Ioannidιs Που οπως φαινεται δεν εντυπωσιασε και τοσο με το βιογραφικο του και τον αμφισβητουν.
Τον αμφισβητεί ένας ερευνητής στατιστικολόγος που δεν έχει καμία σχέση με ιατρική και επιδημιολογία. Αλλά και πάλι απ' τη στιγμή που οι δημοσιεύσεις μας θα μείνουν στο φόρουμ, στο τέλος της πανδημίας θα δούμε ποιος είχε δίκιο, ποιος καταστροφολογούσε χωρίς στοιχεία και ποιος έπεσε τελείως έξω.

Για την ώρα μη μαζεύεστε πάνω από 10 γιατί έχει πρόστιμο 1000 ευρώ. Ελπίζω να μην επιμείνουν στην άποψη ότι ο ιός μεταφέρεται στον αέρα, γιατί τότε θα μας κλείσουν και τα παράθυρα και πώς θα βγαίνουμε να χειροκροτάμε;;

paefstra

Member
Κλεινουν τα σχολεια και στο ΗΒ
Εδω το σκεπτικο εισηγησης της Επιτροπης του Imperial College προς τον Ψυχακια Πρωθυπουργο, που αναφερει σαφως για 510.000 νεκρους αν αφησουν την επιδημια "να περασει απο πανω τους" και μπορει καποιος να δει αν εχει την περιεργεια (εγω την ειχα) το μοντελο που επελεξαν τελικα απο το κλεισιμο το σχολειων. Το οποιο ειναι δραστικα μετρα.
Δεν "παρασυρεται" καμια κυβερνηση τελικα @tripakias . Μαλλον υπολογιζει τι ερχεται...

https://www.imperial.ac.uk/media/im...fy7CGlfjMNK6Rq-3sLSo7Ohxhc7Dk1jnOmUkCXQBU5Xuw
Τον αμφισβητεί ένας ερευνητής στατιστικολόγος που δεν έχει καμία σχέση με ιατρική και επιδημιολογία.
O Marc Lipsitch ειναι καθηγητής επιδημιολογίας στο Harvard School of Public Health . Τι λες ακριβως;

Για την Αγγλια δεν θα μαθουμε τελικα. Επελεξαν μετρα, ποσταρα ανωθεν την εισηγηση.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
http://www.harrycrane.com/
O Marc Lipsitch ειναι καθηγητής επιδημιολογίας στο Harvard School of Public Health .
Kαι ο Ιωαννίδης είναι καθηγητής στο Stanford University School of Medicine (όχι ότι μ' ενδιαφέρει ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά έχει την πιο ισορροπημένη γνώμη απ' αυτές που έχω διαβάσει). Γνωρίζουμε όλοι την κόντρα μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.

Last edited:

Nikos86

Member
Kαι ο Ιωαννίδης είναι καθηγητής στο Stanford University School of Medicine (όχι ότι μ' ενδιαφέρει ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά έχει την πιο ισορροπημένη γνώμη απ' αυτές που έχω διαβάσει). Γνωρίζουμε όλοι την κόντρα μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.
Απ' οτι καταλαβαινω απο τα ποστ σου στο θεμα μαλλον εισαι ακαδημαικος αλλα και παλι που ξερεις ποιο πανεπιστημιο εχει δικιο? Αγνη απορια ειναι δεν φερνω αντιρρηση!

paefstra

Member
Απ' οτι καταλαβαινω απο τα ποστ σου στο θεμα μαλλον εισαι ακαδημαικος αλλα και παλι που ξερεις ποιο πανεπιστημιο εχει δικιο? Αγνη απορια ειναι δεν φερνω αντιρρηση!
Η Αγγλια απο σημερα παιρνει σκληρα μετρα, μη φοβασαι να φερεις αντιρρηση :) :) :)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Απ' οτι καταλαβαινω απο τα ποστ σου στο θεμα μαλλον εισαι ακαδημαικος αλλα και παλι που ξερεις ποιο πανεπιστημιο εχει δικιο?
Η παρατήρησή σου είναι πολύ σωστή. Δεν είμαι ακαδημαϊκός, η γνώμη μου έχει την ίδια βαρύτητα με οποιουδήποτε άλλου. Διαβάζω ότι μπορώ να καταλάβω και βγάζω προσωπικά συμπεράσματα. Και επειδή τα προσωπικά συμπεράσματα που έβγαζα διαβάζοντας πριν από ένα μήνα σχετικά με το θέμα (ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολύ περισσότερα άρα δεν μπορεί το ποσοστό θανάτων να είναι τόσο υψηλό, ότι δε στέκει στατιστικά να έχεις 100-200 μόνο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια χώρα εκατομμυρίων και μεταξύ αυτών να υπάρχουν διάσημοι άνθρωποι και πολιτικοί) επιβεβαιώνονται με τις ανακοινώσεις ειδικών, πιστεύω ότι βρίσκομαι σε σωστό δρόμο λογικής.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η παρατήρησή σου είναι πολύ σωστή. Δεν είμαι ακαδημαϊκός, η γνώμη μου έχει την ίδια βαρύτητα με οποιουδήποτε άλλου. Διαβάζω ότι μπορώ να καταλάβω και βγάζω προσωπικά συμπεράσματα. Και επειδή τα προσωπικά συμπεράσματα που έβγαζα διαβάζοντας πριν από ένα μήνα σχετικά με το θέμα (ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολύ περισσότερα άρα δεν μπορεί το ποσοστό θανάτων να είναι τόσο υψηλό, ότι δεν μπορείς, στατιστικά, να έχεις 100 μόνο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια χώρα εκατομμυρίων και μεταξύ αυτών να υπάρχουν διάσημοι άνθρωποι και πολιτικοί) επιβεβαιώνονται με τις ανακοινώσεις ειδικών, πιστεύω ότι βρίσκομαι σε σωστό δρόμο λογικής.
Υπάρχει καμία χώρα/περιοχή που να έχει κάνει random ελέγχους σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού;

chrisbd

Member
Δεν γίνονται πλέον έλεγχοι σε όσους δεν έχουν "βαριά" συμπτώματα .. Δεν μπορούν.. το είπε ο Τσιόδρας..

Δηλαδή για να καταλάβω όσοι υποστηρίζετε ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα τι θα θέλατε να γίνει;;

Αφήστε τις γκεμπελίστικες τακτικές των πεινασμένων λιπόθυμων παιδιών.. Όλοι αυτοί που παίρνουν μέτρα είναι τόσο ανεύθυνοι ;; μα όλοι και η ΕΕ μέσα;; Και αφήστε τις βαθυστόχαστες οικονομικές αναλύσεις.. τις έχουν κάνει πριν απο σας εκατομμύρια φορές οικονομολόγοι με 10 πτυχία ο καθένας και στα θα που λένε πέφτουν πάντα έξω ..για να μην πω τι είπε κάποιος κακεντρεχής για την οικονομία ως επιστήμη ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει τίποτα και ο μισός πλανήτης πεινάει .. πέρασε δύο ΠΠ ο κόσμος και άλλες μεγάλες μπόρες και επανήλθε οικονομικά...

Ακόμα και 0.2 επί των κρουσμάτων να είναι η θνητότητα και αυτό με τα υπερβολικά μέτρα και την δυνατότητα να νοσηλευτούν βέβαια, ξέρετε για τι αριθμούς μιλάμε αν νοσήσει το 80% για χώρες των 70 και 80 εκατ;; απλά μαθηματικά ξέρετε ..

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος