Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nikos86

Member
Υπάρχει καμία χώρα/περιοχή που να έχει κάνει random ελέγχους σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού;
Νομιζω για την Νοτια Κορεα λενε οτι εχει κανει πολλους ελεγχους αλλα ποσους να εχει κανει πια και γω τεινω χωρις να ειμαι και απολυτα βεβαιος να πιστεψω πως το κρουαζιεροπλοιο ειναι πιο αξιοπιστη πηγη μιας και τους εξετασαν ολους, βεβαια ουτε επιδημιολογος ειμαι ουτε στατιστικολογος για να ξερω αν το δειγμα ειναι επαρκες για ασφαλη συμπερασματα! Εδω τσακωνονται αυτοι μεταξυ τους θα ξερουμε εμεις ? :) Στο κρουαζιεροπλοιο βγηκε 1% αν δεν κανω λαθος αλλα ο πληθυσμος του κρουαζιεροπλοιου ηταν κυριως μεγαλος εκαναν επαγωγη στον πληθυσμο της Αμερικης και το υπολογισαν 0,125 αν θυμαμαι καλα (απο παραπομπη του Νορθ66 το διαβασα αν θυμαμαι καλα). Αλλα και παλι αν χρειαζεται για να φτιαξουμε ανοσια το 50% του πληθυσμου να νοσησει και πουμε οτι η Αμερικη ειναι 300.000.000 χονδρικα βγαινει 187.500 νεκροι αν δεν κανω λαθος! Ε πολλοι δεν ειναι?

paefstra

Member
Αλλα και παλι αν χρειαζεται για να φτιαξουμε ανοσια το 50% του πληθυσμου να νοσησει και πουμε οτι η Αμερικη ειναι 300.000.000 χονδρικα βγαινει 187.500 νεκροι αν δεν κανω λαθος! Ε πολλοι δεν ειναι?
Τα νουμερα θα τα βρεις στην εισηγητικη που ποσταρα απο το Imperial College που ακολουθησε τελικα ο Μπορις.
Νομιζω οτι το θεμα με την "ανοΗσια της αγελης" εχει ληξει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή για να καταλάβω όσοι υποστηρίζετε ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα τι θα θέλατε να γίνει;;
Καραντίνα μόνο όλων όσων είναι σε ευπαθείς ομάδες, ελαχιστοποίηση στα όρια του εκμηδενισμού οι επαφές μαζί τους, δε βγαίνουν από το σπίτι, δεν πάνε σούπερ μάρκετ, δε βλέπουν εγγόνια, δεν, δεν. Όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν κανονικά (δουλεύουν, συναθροίζονται), όπως κι επί γρίπης,περνάνε τον ιό χωρίς επαφή με τις ευπαθείς ομάδες και 15-20 μέρες αργότερα μπορούν να έχουν επαφές μαζί τους, εφόσον πλέον έχουν ανοσία. Δε γεμίζουν οι ΜΕΘ, δεν καταστρέφεται η οικονομία, δε βρίσκει άλλους ξενιστές ο ιός, τουλάχιστον μέχρι του χρόνου (αν ισχύει ότι μας αφήνει μόλις πιάσουν οι ζέστες), οπότε κι ελπίζουμε ότι θα έχει βρεθεί κάποιο εμβόλιο για να μη χρειαστεί να ξαναμπούν σε καραντίνα οι ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά υπό τον όρο ότι δε θα γίνει ιταλική πατάτα του στιλ να ξεφύγει ενδονοσοκομειακά. That's my 10 cents έχοντας μηδαμινές γνώσεις επί του θέματος, θα ήθελα να διαβάσω γιατί δε γίνεται αυτό (καλά τώρα πια είναι αργά, τώρα θέλοντας και μη πάμε με τη στρατηγική που έχουμε, δεν υπάρχει επιστροφή).

Το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι η τακτική που περιγράφω. Το Ηνωμένο Βασίλειο... υιοθέτησε τις χειρότερες τακτικές και των δύο θεωριών: και τον μη ευπαθή πληθυσμό είχε λάσκα... και τους ευπαθείς! Όλοι έξω , σαν να μην τρέχει τίποτε. Άργησαν ένα μήνα να πουν στους ευπαθείς να μείνουν σπίτι. Θα δούμε αν και τι αποτελέσματα θα έχουν.

Hugin

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Όλοι αυτοί που παίρνουν μέτρα είναι τόσο ανεύθυνοι ;; μα όλοι και η ΕΕ μέσα;; Και αφήστε τις βαθυστόχαστες οικονομικές αναλύσεις.. τις έχουν κάνει πριν απο σας εκατομμύρια φορές οικονομολόγοι με 10 πτυχία ο καθένας
Ολοι αυτοι οι υπευθυνοι με 10 πτυχια ο καθενας που έχει κάνει εκατομυρια αναλυσεις πολλές φορές εχουν παραδεχτεί οι ιδιοι οτι έκαναν λάθους υπολογισμους.
Το μονο κακό σε αυτό είναι οτι τους λάθους υπολογισμούς πάντα μα πάντα τους πληρώνουν άλλοι.

Nikos86

Member
Καραντίνα μόνο όλων όσων είναι σε ευπαθείς ομάδες, ελαχιστοποίηση στα όρια του εκμηδενισμού οι επαφές μαζί τους, δε βγαίνουν από το σπίτι, δεν πάνε σούπερ μάρκετ, δε βλέπουν εγγόνια, δεν, δεν. Όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν κανονικά (δουλεύουν, συναθροίζονται), όπως κι επί γρίπης,περνάνε τον ιό χωρίς επαφή με τις ευπαθείς ομάδες και 15-20 μέρες αργότερα μπορούν να έχουν επαφές μαζί τους, εφόσον πλέον έχουν ανοσία. Δε γεμίζουν οι ΜΕΘ, δεν καταστρέφεται η οικονομία, δε βρίσκει άλλους ξενιστές ο ιός, τουλάχιστον μέχρι του χρόνου (αν ισχύει ότι μας αφήνει μόλις πιάσουν οι ζέστες), οπότε κι ελπίζουμε ότι θα έχει βρεθεί κάποιο εμβόλιο για να μη χρειαστεί να ξαναμπούν σε καραντίνα οι ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά υπό τον όρο ότι δε θα γίνει ιταλική πατάτα του στιλ να ξεφύγει ενδονοσοκομειακά. That's my 10 cents έχοντας μηδαμινές γνώσεις επί του θέματος, θα ήθελα να διαβάσω γιατί δε γίνεται αυτό (καλά τώρα πια είναι αργά, τώρα θέλοντας και μη πάμε με τη στρατηγική που έχουμε, δεν υπάρχει επιστροφή).

Το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι η τακτική που περιγράφω. Το Ηνωμένο Βασίλειο... υιοθέτησε τις χειρότερες τακτικές και των δύο θεωριών: και τον μη ευπαθή πληθυσμό είχε λάσκα... και τους ευπαθείς! Όλοι έξω , σαν να μην τρέχει τίποτε. Άργησαν ένα μήνα να πουν στους ευπαθείς να μείνουν σπίτι. Θα δούμε αν και τι αποτελέσματα θα έχουν.
Αυτο μου ειχε φανει και εμενα το πιο λογικο και το ειχα ποσταρει πριν μερες αλλα μου ειπαν οτι πεταω τους ηλικιωμενους στον Καιαδα και τετοια! Αλλα πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να μπουμε ολοι σε καραντινα και οχι μονο οι ευπαθεις ομαδες, για συμπαρασταση?

paefstra

Member
Καραντίνα μόνο όλων όσων είναι σε ευπαθείς ομάδες, ελαχιστοποίηση στα όρια του εκμηδενισμού οι επαφές μαζί τους, δε βγαίνουν από το σπίτι, δεν πάνε σούπερ μάρκετ, δε βλέπουν εγγόνια, δεν, δεν. Όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν κανονικά (δουλεύουν, συναθροίζονται), όπως κι επί γρίπης,περνάνε τον ιό χωρίς επαφή με τις ευπαθείς ομάδες και 15-20 μέρες αργότερα μπορούν να έχουν επαφές μαζί τους, εφόσον πλέον έχουν ανοσία.
4 μηνες προεβλεπε το σχεδιο του Μπορις. Just saying.
Αυτο μου ειχε φανει και εμενα το πιο λογικο και το ειχα ποσταρει πριν μερες αλλα μου ειπαν οτι πεταω τους ηλικιωμενους στον Καιαδα και τετοια!
Γιατι δεν ειναι μονο ηλικιωμενοι οι ευπαθεις ομαδες.. Καιαδα, ναι , καλα σου ειπαν, αυτοι εκει εκαναν κατι περιεργα με τους ηλικιωμενους, πριν χιλιαδες χρονια ομως.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ακόμα και 0.2 επί των κρουσμάτων να είναι η θνητότητα και αυτό με τα υπερβολικά μέτρα και την δυνατότητα να νοσηλευτούν βέβαια, ξέρετε για τι αριθμούς μιλάμε αν νοσήσει το 80% για χώρες των 70 και 80 εκατ;; απλά μαθηματικά ξέρετε ..
Mα ήδη νοσούν απλά δεν το αποκαλύπτουν ή δεν έχουν συμπτώματα.

Σε μία έρευνα υπολόγισαν ότι για κάθε νεκρό που πεθαίνει σήμερα από κορώνα, αυτό σημαίνει στατιστικά 800 κρούσματα, όταν δεν μπορείς να διαγνώσεις όλους τους φορείς. Την παραθέτω χωρίς να συμφωνώ μαζί της, απλά ο τρόπος υπολογισμού των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ έξυπνος.

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
If you have deaths in your region, you can use that to guess the number of true current cases. We know approximately how long it takes for that person to go from catching the virus to dying on average (17.3 days). That means the person who died on 2/29 in Washington State probably got infected around 2/12.

Then, you know the mortality rate. For this scenario, I’m using 1% (we’ll discuss later the details). That means that, around 2/12, there were already around ~100 cases in the area (of which only one ended up in death 17.3 days later).

Now, use the average doubling time for the coronavirus (time it takes to double cases, on average). It’s 6.2. That means that, in the 17 days it took this person to die, the cases had to multiply by ~8 (=2^(17/6)). That means that, if you are not diagnosing all cases, one death today means 800 true cases today.

Με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού, χώρες όπως η Ιταλία με 3,000 νεκρούς σήμερα, πρέπει να έχουν γύρω στα 2,400,000 κρούσματα, ενώ χώρες όπως η Ελλάδα με 5 νεκρούς πρέπει να έχουν γύρω στα 4,000 κρούσματα, λίγο πάνω απ' τα νούμερα του Τσιόρδα.

Σύμφωνα με αυτά το ποσοστό θανάτων στην Ιταλία είναι: 3,000*100/2,400,000 = 0,125%
όπως και της Ελλάδας: 5*100/4000 = 0,125%, λίγο πάνω απ' το άνω όριο της γρίπης.

Νομιζω οτι το θεμα με την "ανοΗσια της αγελης" εχει ληξει.
O Rutte το πιστεύει και θα το εφαρμόσει στην Ολλανδία.

Last edited:

paefstra

Member
O Rutte το πιστεύει και θα το εφαρμόσει στην Ολλανδία.
Σε καμια βδομαδα που το σκ@το θα φτασει και σ' αυτον στην καλτσα, τα ξαναλεμε.
Το θεμα ειναι οτι το οχυρο του Μπορις επεσε, παιρνει τη σκληροτερη εκδοχη των μετρων της εισηγησης.
Σορι, παω να βαλω κρασια, χαρηκα που τα ειπαμε.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
προεβλεπε το σχεδιο του Μπορις. Just saying.
Και δεν εφαρμόστηκε ούτε μια μέρα, από την ώρα που έσκασε το θέμα στην Κίνα, επί μήνες δεν έγινε κανένας περιορισμός των ευπαθών ομάδων. Οι δε 15-20 μέρες που λέω είναι προφανώς όχι από την πλευρα των ευπαθών ομάδων, αλλά των μη ευπαθών που έχουν νοσήσει. Νόσησα, πέρασαν 15 μέρες, μπορώ να δω τη γιαγιά μου ή την ασθματική κοπέλα μου.

Last edited by a moderator:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Και δεν εφαρμόστηκε ούτε μια μέρα, από την ώρα που έσκασε το θέμα στην Κίνα, επί μήνες δεν έγινε κανένας περιορισμός των ευπαθών ομάδων. Οι δε 15-20 μέρες που λέω είναι προφανώς όχι από την πλευρα των ευπαθών ομάδων, αλλά των μη ευπαθών που έχουν νοσήσει. Νόσησα, πέρασαν 15 μέρες, μπορώ να δω τη γιαγιά μου ή την ασθματική κοπέλα μου.
Νομίζω ότι αυτό που λες είναι ιδανική λύση αλλά δεν είναι εφαρμοσιμη. Εξάλλου και οι Ιταλοί το πήγαν χαλαρά στην αρχή και καταντησαν παράδειγμα προς αποφυγή.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομίζω ότι αυτό που λες είναι ιδανική λύση αλλά δεν είναι εφαρμοσιμη. Εξάλλου και οι Ιταλοί το πήγαν χαλαρά στην αρχή και καταντησαν παράδειγμα προς αποφυγή.
Για ποιο λόγο δεν είναι εφαρμόσιμη; Αν προσπαθούμε να κάνουμε καραντίνα για όλους γιατί είναι μη εφαρμόσιμο να την κάνουμε μόνο γι αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτο μου ειχε φανει και εμενα το πιο λογικο και το ειχα ποσταρει πριν μερες αλλα μου ειπαν οτι πεταω τους ηλικιωμενους στον Καιαδα και τετοια! Αλλα πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να μπουμε ολοι σε καραντινα και οχι μονο οι ευπαθεις ομαδες, για συμπαρασταση?
Καλα σου ειπαν. η επικληση στο συναισθημα ειναι μια απο τις καλυτερες πρακτικες οταν δεν μπορεις να αντικρουσεις μια προταση με την οποια δεν συμφωνεις. Αυτο κανουν και οι παπαδες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.392
Νεότερο μέλος
mmamma1956