Operational upgrades δεν έχω δει ποτέ σε A3 gold. Αλλά και γενικά στη συμμαχία τα operational δεν είναι επίσημο priviledge, και κάθε εταιρία τα κρατάει για τους δικούς της gold/silver (π.χ. δε με χάλασε καθόλου ένα operational economy>business στο FRA-NRT πρόσφατα...).Έριξα μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα της Α3 και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.
20000 μίλια για Gold status!!!???!!!
Αυτά είναι Status Miles ή απλά airmiles?
Άλλες εταιρίες τις * δίνουν upgrades σε χρυσά μέλη της Α3? Εμπειρίες?
Εαν όντως είναι αεροπορικά μίλια, πρέπει να είναι το πιό εύκολο status που μπορεί να έχει κάποιος.
2x δίνει. Αλλά προσοχή, άσχετα με το ποιός πουλάει το εισιτήριο, στη Star Alliance ισχύει ο κανόνας "metal counts". Το ανάποδο από την Oneworld δηλαδή όπου "ticket counts". Που σημαίνει ότι αν το MUC-LHR εκτελείται από τη Lufthansa, πρέπει να κοιτάξεις τα rates που ισχύουν για τη Lufthansa.Ουσιαστικά φαίνετε πολύ καλό. Είχα ανοίξει λογαριασμό στην Α3 όταν είχα γυρίσει στην Ελλάδα αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν έβαλα τις πτήσεις μου πάνω εκεί. Τώρα θα ήμουν ήδη gold (είχα χρυσοπληρώσει το ATH-AXD).
Βλέπω ότι έχουν flat rates για Ευρώπη. Εάν κάποιος πετάξει στην Υ ATH-MUC-LHR αυτό μετράει για 2x1000 (όπως στη ΒΑ δηλαδή) ή απλά 1000 status miles?
Ναι. Αν και δεν έχω Α3, στη Star alliance κάθε segment δίνει τα μίλια του ξεχωριστά και ανάλογα με τον operating carrier.Οπότε βασικά με 5 Y-class roundtrip με Ευρωπαικό layover και έχω γίνει Gold? Ήρθε η ώρα λοιπόν και για χρυσό στην Α3. Αυτό που με κερδίζει είναι το ότι δεν λήγει...
Ερώτηση για τα εισητήρια με layover: μιλάμε για ένα εισητήριο έτσι? Δηλαδή LHR-MUC-ATH-MUC-LHR και όχι δύο διαφορετικά εισητηρία (LON-MUC-LON/ MUC-ATH-MUC).