• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aegean Airlines Νέα κ Πληροφορίες για Aegean

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Και κατι αλλο αν ειναι ευκολο ποιες θεσεις να προτιμησω,ας πουμε που να εχουν περισσοτερο χωρο ή γενικοτερα,αν μπορω να το πω να ειναι ''καλυτερες''.
Την 31Ε. Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς. Και όσο πιο πίσω, τόσο καλύτερα - γενικά (από θέμα ασφάλειας πάντα).

jimp

Member
Την 31Ε. Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς. Και όσο πιο πίσω, τόσο καλύτερα - γενικά (από θέμα ασφάλειας πάντα).
Ευχαριστώ.
Ισχύει όμως αυτό το όσο πιο πίσω τόσο καλύτερα?Νομίζω είναι λίγο θέμα "τύχης".

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ευχαριστώ.
Σίγουρα. Ωστόσο, διάβασα σε εφημερίδα (Τα Νέα ή Καθημερινή - δε θυμάμαι) πρόσφατα, για ένα τεστ που κάνανε Αμερικάνοι στην έρημο. "Έριξαν" ένα πλήρες (με ανδρείκελα πιλότους, επιβάτες, κλπ.) αεροπλάνο για να δουν τι ζημιές παθαίνουν τα διάφορα τμήματα της ατράκτου κλπ. και ποιές "θέσεις" έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Τα συμπεράσματα πολλά, αλλά η ουσία τους ήταν ότι οι πρώτες θέσεις (business, κλπ.) μέχρι 8-9 πάνε υπέρ πατρίδος, 10-14 γλυτώνουν αλλά με τραύματα και οι τελευταίες με ελάχιστους τραυματισμούς - σε περίπτωση που πέσει το αεροσκάφος στη στεριά, εντάξει?

Ε, έλεγαν και άλλα στατιστικά για το ποιές θέσεις προτιμώνται απ' το κοινό περισσότερο και ποιές λιγώτερο. Ειδικά αυτή που σου είπα έλεγαν ότι είναι από τις πιο ασφαλείς και αντίστοιχα λιγώτερο προτιμώμενη απ' τους επιβάτες! :xmas_smile:

Οι πιο πολλοί διαλέγουν θέση που θα σερβιριστεί γρηγορότερα! :haha:

edit: Έλα, βρήκα και το λινκ:

http://www.gazzetta.gr/perierga/article/343984-oi-pio-asfaleis-theseis-sto-aeroplano

jimp

Member
Το είχα διαβάσει και γω αυτό το άρθρο και νομίζω πως το έχουμε συζητήσει και εδώ στο φόρουμ.

Αλλά από ένα πείραμα δεν νομίζω να βγαίνουν και πολλά και ασφαλή συμπεράσματα.

Υ.Γ:
Οι 10A/F έχουν κανονικό παράθυρο στα Α321 της αιγαίου?
Ρωτάω γιατί όπως φαίνεται από το παραπάνω σχεδιάγραμμα που παρέθεσα,δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά μόνο αυτό έχω βρει,μπροστά τους δεν έχουν κάθισμα και εφόσον έχουν και κανονικό παράθυρο(γιατί δεν φαίνονται σαν exit row) τότε πρέπει να είναι οι πιο άνετες θεσεις.

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Ευχαριστώ.
Όχι δεν είναι θέμα τύχης! Στατιστικά ισχύει!

Να προσθέσω επίσης ότι στον τομέα της αεροναυπηγικής υπάρχουν αρκετά προγράμματα και πειραματικές μέθοδοι οι οποίες κάνουν σαφές ότι όσο πίσω τόσο καλύτερα! Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις… στατιστικά όμως είναι αυξημένες οι πιθανότητες κατά πολύ να πάθεις μικρότερη ζημία σε σχέση με τα μπροστινά καθίσματα!

Κάπου έχω ένα σχεδιάγραμμα με τις δυνάμεις που ασκούνται στην άτρακτο σε διάφορα σημεία, αν το βρω θα το ανεβάσω! Θα βγάλετε εύκολα κάποια πολύτιμα συμπεράσματα!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Το κισιμέτι δε βουλά, τ’ ασήμι δε σκουριαίνει, κι ό,τι ’ν’ απ’ το Θεό γραφτό, οπίσω δε γιαγέρνει.

echo2011

Member
Αυτό που διαβάζω κάθε τόσο στο "γνωρίζατε ότι" του travelstories ότι οι επιβάτες στις μπροστινες θέσεις λαμβανουν 10 φορές περισσότερο οξυγόνο από οτι στις πίσω θέσεις ισχύει; Επηρεάζει αυτό τον επιβάτη σε κάτι; (εγώ συνήθως κάθομαι σε μεσαίες θέσεις)..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το οξυγόνο δεν περιορίζεται σ' ένα ενιαίο χώρο όπως είναι το εσωτερικό ενός αεροπλανού. Τα μόριά του κινούνται ελεύθερα (κίνηση Brown).

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Το κισιμέτι δε βουλά, τ’ ασήμι δε σκουριαίνει, κι ό,τι ’ν’ απ’ το Θεό γραφτό, οπίσω δε γιαγέρνει.
Kαι όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει...

jimp

Member
Οι 10A/F έχουν κανονικό παράθυρο στα Α321 της αιγαίου?
Ρωτάω γιατί όπως φαίνεται από το παραπάνω σχεδιάγραμμα που παρέθεσα,δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά μόνο αυτό έχω βρει,μπροστά τους δεν έχουν κάθισμα και εφόσον έχουν και κανονικό παράθυρο(γιατί δεν φαίνονται σαν exit row) τότε πρέπει να είναι οι πιο άνετες θεσεις.
Κάποια απάντηση?Όσο και να έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom