iAkis
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιταλία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα
Είμαι σχεδόν στην ίδια φάση με εσένα. Απλά εγώ θα πάω τον Αύγουστο. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω βάσει όσων έχω μαζέψει στο τεφτέρι μου μέχρι τώρα.Καλημέρα σε όλους. Μετά από 2 χρόνια covid αποφασίσαμε να πάμε με τα παιδιά (αγόρια 12 και 14 ετών) Νέα Υόρκη. Κλείσαμε εισιτήρια για τις 13/7 για 6 διανυκτερεύσεις. Ενώ δεν δυσκολευτήκαμε για εισιτήρια αεροπορικά, ESTA και ξενοδοχείο (κλείσαμε κεντρικό στο Μανχάταν με πρωινό σε καλή τιμή μέσω hotels.com), τώρα μου φαίνεται βουνό να κάνω τα υπόλοιπα... Οι πληροφορίες μέσω του site είναι απίστευτα χρήσιμες αλλά χαοτικές για να τις βρεις, παρόλο που όπου και να έχουμε ταξιδέψει έχω πάντα σαν οδηγό το συγκεκριμένο site... Δεν ξέρω τι με έχει μπερδέψει τόσο... το ότι είναι πάρα πολλές ή το ότι έχω αγχωθεί που θα έχω τα παιδιά πρώτη φορά μαζί σε υπερατλαντικό ταξίδι...
Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής (συγχωρέστε με αν έχουν ξαναειπωθεί...):
1. Φτάνουμε στο Newark και φεύγουμε από JFK. Διάβασα ότι ο πιο οικονομικός τρόπος μεταφοράς από το αεροδρόμιο είναι το μετρό. Όμως δεν ξέρω μήπως επειδή τα παιδιά θα είναι πολύ ταλαιπωρημένα όταν φτάσουμε, πρέπει να σκεφτούμε την χρήση van.. Ξέρετε αν χρειάζεται να κλείσουμε από πριν;; Έχετε να μου προτείνεται κάποια εταιρεία;; Και αν γνωρίζετε κόστος;;
2. Επίσης δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τις κρατήσεις για τα αξιοθέατα.. Αναφέρεται η new york pass, η city pass και άλλες.. Έχετε κάποια πρόταση;; Αυτές οι κάρτες είναι σαν εισιτήριο ή πρέπει να βγάλουμε άλλο εισιτήριο εκεί;; Δηλαδή με αυτές τις κάρτες γλιτώνουμε την αναμονή;; Αξίζουν ;
3. Θα ήθελα ακόμα να τους κάνω μια έκπληξη για να ενθουσιαστούν ΠΟΛΥ. Δυστυχώς αγώνα μπάσκετ που θέλουν δεν βρίσκω.. Και σκεφτόμουν να κάνουμε μία βόλτα με ελικόπτερο. Πιστεύετε αξίζει ή έχετε καμία άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ πολύ!!
1. Στο Newark δεν φτάνει μετρό. Υπάρχει ένα εναέριο τρένο που χρειάζεται ανταπόκριση με το μετρό για να φτάσεις στην πόλη. Επίσης υπάρχει πούλμαν αλλά προσωπικά σκέφτομαι να πάρουμε ταξί γιατί μετά από τόσες ώρες πτήση δε θα την παλεύουμε.
2. Θα βρεις εδώ μια πολύ αναλυτική σύγκριση σε όλα τα passes. Προτείνω να σημειώσεις ποια είναι τα αξιοθέατα που θέλετε σίγουρα να δείτε, μετά να δείτε ποια κάρτα παρέχει είσοδο στα περισσότερα και ανάλογα με το ποσό που θα σας εξοικονομεί κάθε pass να επιλέξετε το πιο συμφέρον. Υπάρχουν όπως θα δεις, κάρτες που "χρεώνουν" ανάλογα τις ημέρες που θα τις χρησιμοποιήσεις (και μπορείς να μπεις σε όλα τα αξιοθέατα τις ημέρες αυτές) κι άλλα που "χρεώνουν" ανάλογα με τον αριθμό των αξιοθεάτων που θα επισκεφτείς. Σε κάθε περίπτωση, κάποια αξιοθέατα όπως το Empire State Building πέρα από την κάρτα θέλει και προκράτηση. Δεν έχω ξεκαθαρίσει 100% αν είναι υποχρεωτικό αλλά εγώ έχω κάνει καλού κακού. Το Explorer Pass έχω διαλέξει by the way.
3. Εμείς σε αγώνα δε θα πάμε, ψάχνουμε όμως καλό εισιτήριο για παράσταση στο Broadway όπως και κάνα καλό κουπόνι για ελικόπτερο. Πρόσεχε όταν θα κλείσεις το ελικόπτερο να απογειώνεται από NY. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που είναι λίγο φθηνότερες αλλά φεύγουν από New Jersey. Δεν είναι μεν μακριά, αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις τον χρόνο από και προς NJ καθώς και το κόστος της μεταφοράς.
Και μια ερώτηση από εμένα μήπως γνωρίζει κάποιος: Είχα πετύχει κάποια άρθρα που έλεγε για είσοδο στις ΗΠΑ χωρίς covid-test. Έχει τεθεί σε εφαρμογή αυτό; Πλέον αρκεί μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο;