• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΝΒΑ playoffs 2010

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ δεν τον κρύβω τον ΑΕΚτζή πάντως, οπότε ας μιλήσω. :)

Στην Ανατολή τα πράγματα τα βλέπω να επαναλαμβάνονται, παρότι είμαι παραδοσιακά boston, νομίζω ότι οι magic εύκολα ή δύσκολα - μάλλον δύσκολα - θα προκριθούν. Αν όμως οι Celtics εμφανιστούν πάλι τόσο σκληροί όπως στα ματς με το cleveland και κάνουν δεύτερο θαύμα στη σειρά και πάνε τελικό, όποιον και να πετύχουν θα τον καταπιούν δεν υπάρχει περίπτωση.

Απέναντι τώρα, πολύ ισορροπημένα τα βλέπω, κι'αυτό γιατί μπορεί οι lakers αγωνιστικά να έχουν όντως πλεονέκτημα ειδικά κοντά στο καλάθι, αλλά δεν είναι ομαδικοί και αν στραβώσει κάτι μέσα στο παιχνίδι δε το διαχειρίζονται πάντα σωστά. Αν δε, στραβώσει κάποιο από τα πρώτα ματς, προβλέπω να τρώγονται μεταξύ τους. Δίνω 50-50, και στην κόψη του ξυραφιού ελαφρύ προβάδισμα στους Lakers λόγω προπονητή winner.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Σήμερα το δείχνει ο Σκάι online στις 10:30 :) στο woop.gr

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όλε. Θενκς για το τιπ δεν τόχα πάρει πρέφα :)

spor_os

Administrator
Εγώ δεν είμαι ΑΕΚ αλλά ίσως έχω κάτι από ΑΕΚ στο dna μου.

Αισθάνομαι δικαιωμένος για την πρόβλεψη της πρόκρισης των Σέλτικς και λίγο έκπληκτος από τους Σανς. Είχα ξεχάσει να αναφέρω ότι από το 2003 οι Σπερς τους είχαν αποκλείσει και τις 4 φορές που είχαν συναντηθεί.

Μάτζικ - Σέλτικς
Οι "μαγικοί" έφτασαν στους τελικούς της περιφέρειας με 2 sweap. Αυτό μπορεί να έδειξε τη δύναμη τους αλλά ίσως τους έβγαλε από το ρυθμό των αγώνων. Τουλάχιστον μου έδειξαν ότι η παρουσία του Κάρτερ τους κρατάει στο ίδιο με το περσινό επίπεδο. Μεγάλο συν σε σχέση με πέρσι είναι η παρουσία (γιατί πέρσι ήταν τραυματίας) του Νέλσον και φυσικά ο ένας χρόνος επιπλέον του Χάουαρντ. Ο Χάουαρντ μαθαίνει συνεχώς από το "δάσκαλο" Γιουιν και βελτιώνει συνεχώς κομμάτια ειδικά του επιθετικού του παιχνιδιού.
Από την άλλη έχουμε τους κλασικούς "Big Three" συν τον Ρόντο πλέον.

Τώρα στα μαρκαρίσματα...
Νέλσον εναντίον Ρόντο. Ο πιο επιθετικογενής Νέλσον εναντίον του πιο οργανωτικού και αλτρουϊστή Ρόντο (βεβαίως έχει στα play-off 18 πόντους και 11 ασίστ).
Λιουις με Γκαρνέτ. Ο μεγάλος Γκαρνέτ θα ήθελε να παίζει στην άμυνα πιο κοντά στο καλάθι ώστε να βοηθάει στο μαρκάρισμα του Χάουαρντ, αλλά πρέπει να βγαίνει για να μαρκάρει τα σουτ του Λιουις. Από την άλλη ο Λιουις θα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα του μέσα στο ζωγραφιστό και φυσικά να περιμένει βοήθειες από το Χάουαρντ.

Πρόβλεψη μου ότι θα περάσουν πάλι οι Σέλτικς που έχουν και το μομέντουμ και την εμπειρία με 4-2
---
Λέικερς - Σανς
Σε αυτό το ζευγάρι δεν έχω να πω και πολλά...
Νομίζω ότι οι Σανς έκαναν υπέρβαση με το 4-0 απέναντι στους Σπερς.
Απλώς δεν έχουν τη φροντ-λαιν για να παλέψουν απέναντι στους Μπάινουμ-Γκαζόλ και Όντομ. Μόνος ο Αμάρε δε μπορεί να κάνει τίποτα (χρεώνεται και εύκολα με φάουλ).
Οπότε βλέπω τελικό Λέικερς - Σέλτικς

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και 1-0 οι Celtics :)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παίζοντας απλώς ανεκτό μπάσκετ, ενώ το ορλάντο ήταν αληθινά τραγικό, με τον κάρτερ να παλεύει μόνος του με τα θηρία.

Οι σέλτικς πάντως παρότι τους υποστηρίζω και παρά το μπρέικ δε με έπεισαν, αφού στο τέλος κόντεψαν να χάσουν ένα δικό τους ματς από μια ομάδα που αλλού πάταγε κι'αλλού βρισκόταν χτες.

Για να δούμε...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είδα κι εγώ το πρώτο ματς και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: Τραγικό μπάσκετ κι από τους δύο, ουδεμία σχέση με τις δυνατότητές τους ή τις προηγούμενες εμφανίσεις, αλλά η Βοστόνη ήταν εμφανώς καλύτερη. Δε με πείθει πάντως ότι θα πάρει τη σειρά εύκολα, για να μην πω πως δεν πιστεύω ότι θα την πάρει καν.

Μου έκανε εντύπωση που δεν έπαιξαν με double team πάνω στον Howard, αλλά ουσιαστικά τον έπαιζαν man to man τρεις διαφορετικοί παίκτες (οι δυο μπουλντόζες, Perkins και Davis, και ο Wallace) και ήταν πολύ αποτελεσματικοί, εν μέρει κι επειδή του έσπασαν τα νεύρα με σκληρά φάουλ και βάζοντας το χέρι τους στο πρόσωπό του συνεχώς. Χωρίς λοιπόν να τον μαρκάρουν δύο παίκτες, το κλασικό παιχνίδι του Orlando, δηλαδή το να περνάει η μπάλα στον ψηλό κι αυτός να τη βγάζει έξω στους σουτέρ της ομάδας όταν ντουμπλάρεται, αχρηστεύτηκε. Τα τρίποντα του Ορλάντο –της καλύτερης ομάδας στα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ- έγιναν υπό πίεση (ξεκίνησαν με 0/9 αν θυμάμαι καλά) και επιθετικά οι Magic ήταν αγνώριστοι. Το μεγάλο πρόβλημα του Ορλάντο παραμένει: δεν έχει playmaker (ο Nelson δεν μοιράζει ασίστ, είναι καλός εκτελεστής αλλά ανύπαρκτος πασέρ) κι έτσι όταν δε δουλεύει ο Howard ή τα τρίποντα πελαγώνουν.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα μπορέσουν οι Celtics να συνεχίσουν έτσι στο μαρκάρισμα του Howard για την υπόλοιπη σειρά. Αμφιβάλλω. Δεν μπορεί να είναι πάντα τόσο κακός, εκνευρισμένος και άστοχος ο Howard, ούτε τόσο άφαντος ο Lewis, που έχει συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων (!) κι έβαλε… 6 πόντους. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το μικρό προβάδισμα το έχουν οι Magic, αλλά αν χάσουν και το δεύτερο ματς χάθηκαν, οπότε θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο. Αν το κερδίσουν, θεωρώ πως έχουν τα φόντα να φτάσουν στον τελικό κι έχουν και τους παίκτες να μαρκάρουν τους ψηλούς των Lakers.

Τα μόνα καλά νέα για τους Magic είναι πως ο Carter δείχνει αυτό που ελπίζαμε: ωριμότητα, ηγετικότητα και όχι τραβηγμένες προσπάθειες, αν συνεχίσει έτσι, έχουν ελπίδες. Για την άμυνα των Celtics να πω πως με εκπλήσσουν άλλη μια φορά με τη σκληρότητά τους (πού ήταν όλη τη χρονιά; Στα playoffs μεταμορφώθηκαν) και τις αντοχές τους, παρά την ηλικία και τους χρόνιους τραυματισμούς των big three και την απουσία σοβαρού πάγκου.

Δυστυχώς δε θα μπορέσω να παρακολουθήσω τους Suns διότι το λατινοαμερικάνικο ESPN… δεν πήρε τα δικαιώματα αυτής της σειράς! Απίστευτο! Παίζει η Καλιφόρνια με την Αριζόνα, δυο από τις τέσσερις πιο ισπανόφωνες πολιτείες των ΗΠΑ (οι άλλες δύο είναι η Φλόριντα και το Νιου Μέξικο) κι αυτοί μας δείχνουν τη Βοστόνη των Ιρλανδών… Έλεος με τις ανώμαλες επιλογές. Δεν πειράζει, ελπίζω να δω τον Νας στους τελικούς (επίσης ελπίζω να μου κάτσει η Έβα Μέντες που έρχεται στην Κούβα σε 10 μέρες… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία)…

spor_os

Administrator
2-0 για τους Σέλτικς και 2ο σπάσιμο της έδρας.
Για να δούμε έχουν τα ψυχικά αποθέματα οι μαγικοί να αντεπιτεθούν...

Υ.Γ.: Draft Order 2010

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Απίστευτα πράγματα γίνονται σε αυτά τα πλέι οφ. Οι Celtics λες και διακτινίστηκαν από το 2008, έχουν γίνει άλλη ομάδα στα play off. Δεύτερη νίκη ΜΕΣΑ στο orlando και 2-0, και η γνώμη μου είναι ότι η σειρά δε γυρίζει με τίποτα πια, με τα επόμενα δύο ματς μέσα στη Βοστώνη. Όργια από Πιρς και Ρόντο, καλύτεροι οι μάτζικ από το 1ο ματς αλλά και πάλι δεν τους έφτασε.

Απέναντι οι λέικερς πήραν το πρώτο ματς περίπατο, πιο εύκολα απ'ότι θα περίμενε κανείς. Περιμένουμε το δεύτερο ματς.

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
παίζει κανα λινκ για streaming για τους αγώνες μέτα τη λήξη του παιχνιδιού?. Είναι βάρβαρο να περιμένεις μέχρι τις 3 κ' μισή για το παιχνίδι :-(.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φανταστική άμυνα οι Σέλτικς και μπόλικη ψυχή. Δεν τους ξεγράφω τους Magic, στις λεπτομέρειες έχασαν και πάλι, αλλά δεν έχουν playmaker. Παίρνοντας το τρίτο ματς, κάτι γίνεται...

Το ματς των Σανς δεν το είδα, αλλά όταν τρως 128 πόντους σε ημιτελικό...ντροπή ρε παιδιά. Ελπίζω να σοβαρευτούν στο δεύτερο.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μία από τα ίδια στο L.A., με τους λέικερς να σκοράρουν πάλι πάνω από 120 πόντους και να κάνουν το 2-0.

Περιμένουμε να δούμε αν αλλάξει κάτι τώρα που η σειρά μεταφέρεται στο φοίνιξ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom