• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΝΒΑ playoffs 2010

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ναι καλύτερα να ανοίξει άλλο θέμα. Υπάρχει και ο Larry, μην τον ξεχνάμε.

Οι Lakers(Ο Gasol και ο Kobe βασικά) έκαναν το 1-0 δύσκολα έναντι των Jazz. Πάντως παίζουν λίγο ηλίθια στην Αμερική. Είναι μια ομάδα μπροστά και τρέχουν λες και είναι πίσω με δεκαπέντε πόντους. Πάντως σήμερα θα μπορούσε να το πάρει η Utah το παιχνίδι.

perictione

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πιστεύω ότι είναι ιεροσυλία και μόνο να ανοιχτεί θέμα για το αν ο James είναι καλύτερος απο τον Jordan! Ο Jordan ήταν πραγματικά ένα φαινόμενο. Όταν άρχισε να κάνει τα μαγικά του στο παρκέ στα τέλη της δεκαετίας του '80 κανείς δεν έκατσε να κάνει συγκρίσεις με παλαιότερους αστέρες, όλοι είδαν ξαφνικά μπροστά τους την "αλήθεια".... χωρίς αμφιβολία αυτός ήταν ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών! Το ίδιο ισχύει και στις αστείες συγκρίσεις μεταξύ messi και marandona. Αν ο Lionel ξεπεράσει τον θεό δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε συζητήσεις, θα το έχουμε νιώσει. Και για να φέρω και ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα κορυφαίου αθλητή όλων των εποχών... Usain Bolt! Όταν τον είδαμε στο Πεκίνο, κανείς δεν μπήκε σε συγκρίσεις με παλιούς αθλητές... ήταν ήδη ο κορυφαίος όλων των εποχών!

Και μία φώτο απο το σημερινό μάτς των Hawks:

Σήμερα ήταν και ο Dominique Wilkins στο γήπεδο και σηκώθηκε ένας απο την Ελληνική παρέα μας και φώναζε... "Ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ... Dominique-Dominique".
Και με το χέρι στην καρδιά... ποιός ήταν κλύτερος? Ο Dominique ή ο Lebron James? Αυτός θα πρέπει να είναι ο τίτλος του post.

spor_os

Administrator
Έχουμε και λέμε: Μέχρις στιγμής η ανατροπή των playoffs είναι ο αποκλεισμός των Mavs. Είχαν βέβαια πολύ δύσκολο αντίπαλο (Spurs), αλλά δεν το περίμενα ότι ο ημίθεος Ντιρκ θα έμενε εκτός εξ' αρχής.
Για εμένα σχετικά λογικός αποκλεισμός.
Που πηγαίνεις χωρίς front-line της προκοπής απέναντι στα θηρία.
Μόνο με τον light Ντίρκ δουλειά δε γίνεται. O Butler είναι μέτριος και ο Haywood παππούς.
Και στα PlayOff πέφτουν κορμιά.

Οι Cavs είναι τσαμπουκαλεμένοι, πιο πλήρεις, έχουν τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του αθλήματος και μάλλον είναι και η τελευταία τους ευκαιρία να πάρουν τίτλο, αφού ο ΛεΜπρον είναι free agent και μάλλον οδεύει προς ΝΥ το καλοκαίρι.
Μετά την τεράστια προσθήκη του Shaq, με την τρίπλα που έκαναν με την επιστροφή του Ilgauskas, τον πολύ καλό σκόρερ (έστω και ηλικιωμένο) Πάρκερ και τον σχετικά καλό pm Mo Williams νομίζω ότι είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για τον τίτλο.
Για το καλύτερος παίχτης να το αφήσω κι εγώ ασχολίαστο γιατί έχει πολύ ψωμί η συζήτηση.

Από εκεί και πέρα, ο ΛΕ Μπρον ήρθε η ώρα να πάρει δαχτυλίδι, για να πάρει τα 6 που θα αποδείξουν πως όντως είναι καλύτερος από τον MJ (για μένα είναι σαφές, το παλικάρι κάνει απείρως περισσότερες δουλειές στο γήπεδο).
Απλώς να πω το εξής σε αυτό...
Ότι ο MJ έβγαινε εκτός από mvp και μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του NBA είναι μία απάντηση στο πόσο πολυδιάστατος παίχτης ήταν. Επίσης το ότι στα 40αντα του είχε μ.ο. 20+ πόντους.
(Ορίστε τα είπα :bleh: αν και δεν είμαι φαν του κυρίου Jordan)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε ανοίξτε το ποστ για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία να εκφραστούμε ελεύθερα...

Α, για να δω και προβλέψεις για όλα τα ζευγάρια όπως έκανα εγώ... Μη μου το παίζετε τσάμπα εξυπνάκηδες μετά...

Όσο για τους MAvs, η εκτίμησή μου είναι πως δεν έπεσαν λόγω προβλήματος στη ρακέτα (την πήραν τη μάχη των ριμπάουντ) αλλά επειδή έχασαν τραγικά στον άσο, όπου ο Parker ήταν πληγή και ο πεσμένος Terry τον κοιτούσε. Επίσης, οι εξυπνάδες του Cuban τους στοίχισαν για άλλη μια φορά, επιεικώς απαράδεκτος ιδιοκτήτης που δε σέβεται τους παικταράδες που έχει.

Ότι ο MJ έβγαινε εκτός από mvp και μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του NBA είναι μία απάντηση στο πόσο πολυδιάστατος παίχτης ήταν

Κι ο ΛεΜπρον βγαίνει (και πέρυσι και φέτος!) και είναι κορυφαίος και...στις τάπες! Είναι καλύτερος αμυντικός από τον Μάικλ, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Επίσης δίνει περισσότερες ασίστ, σουτάρει καλύτερα, παίρνει περισσότερα ριμπάουντ και μέχρι τα 40 του τον βλέπω να παίρνει καμιά δεκαριά δαχτυλίδια. Δίκιο έχεις πάντως, θα κριθεί από τη διάρκεια και τους τίτλους, ακόμη είναι νωρίς, αλλά θα πρέπει να γίνουν τραγικά πράγματα για να μην ξεπεράσει τον Τζόρνταν εύκολα. Έχει πετύχει μέχρι στιγμής όσα ο Τζόρνταν πέτυχε μόνο σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία... Αναλογικά είναι πολύ μπροστά του.

spor_os

Administrator
Ωραία, ας κάνω κι εγώ τις προβλέψεις μου πριν γίνουν όλα τα παιχνίδια...
Ανατολή
CELTICS vs CAVALIERS: Εδώ κλέβω αρκετά. Γράφω μετά το σπάσιμο της έδρας των Καβς.
Σίγουρα οι Καβς θα προσπαθήσουν να πάρουν το πλεονέκτημα πίσω στα 2 επόμενα παιχνίδια που γίνονται στη Βοστώνη. Πάντως οι Σέλτικς μπόρεσαν και κράτησαν τους Καβς σε χαμηλά επίπεδα ευστοχίας καθώς και τον Μο Γουίλιαμς εκτός παιχνιδιού και αυτό έγειρε την πλάστιγα υπέρ τους.
Ίσως είναι η συνταγή της επιτυχίας όσο ο Τζέιμσον κινείτε σε ρηχά νερά.
Τώρα πρόβλεψη για το ποιος θα περάσει ίσως είναι λίγο άκαιρη αλλά ίσως ο Λεμπρόν πρέπει να πάει στο "μεγάλο μήλο" για να δει κούπα.:)
HAWKS vs MAGIC: Νομίζω το λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι των ημιτελικών περιφέρειας. Πιστεύω ότι οι μαγικοί έχουν την εμπειρία και τη δίψα για να περάσουν με 4-1 νίκες. Το μόνο ερωτηματικό μου είναι η παρουσία του Βινς Κάρτερ και πόσο θα δώσει αυτά που έδινε πέρσι ο Τούρκογλου (αναφέρομαι περισσότερο στους τελικούς περιφέρειας).

Δύση
SPURS vs SUNS: Οι αμερικάνοι θεωρούν ότι στα playoff ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες. Και τα σπιρούνια είναι γεμάτα από άντρες. Μπορεί λίγο γερασμένους αλλά σίγουρα μπαρουτοκαπνισμένους.
Ο γάτος των πάγκων Πόποβιτς κάτι θα έχει και γι' αυτή τη σειρά. Επέστρεψε δυναμικά ο Πάρκερ που αποτελεί βαρόμετρο στην ομάδα ώστε να απελευθερωθεί και ο Τζινόμπιλι στο "2"(έκλεψα λίγο βλέποντας τον 1ο αγώνα της σειράς).
Νομίζω ότι σε αυτή τη σειρά ίσως το πλεονέκτημα έδρας είναι το σημαντικότερο αβαντάζ των ήλιων, αλλά βλέπω spurs με 4-2
JAZZ vs LAKERS: Ή αλλιώς Κουφός εναντίον Γκαζόλ.
Εντάξει πλάκα κάνω. Απλώς χαίρομαι που θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής, ώστε να μπορέσει να είναι πιο έτοιμος με τη νέα χρονιά (στο 1ο ματς είχε σε 09:10, 3ριμπ & 1τάπα).
Τώρα νομίζω ότι δύσκολα οι Μπούζερ και Ντερόν Ουίλιαμς θα προβάλλουν αντίσταση στην ομάδα του L.A. Θα γίνουν σίγουρα σχετικά κλειστά ματς, αλλά κι αυτό θα λήξει με ένα σκορ 4-2

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ας πω κι εγώ τι πιστεύω ότι θα γίνει.

Στη Δύση τόσο οι Lakers όσο και οι Suns εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν στα ημιτελικά. Εκεί δυστυχώς για τον Nash οι Lakers θα υπερισχύσουν.

Στην ανατολή οι Orlando θα περάσουν εύκολα, ενώ οι Cavaliers όπως φάνηκε θα δυσκολευτούν, αλλά τελικά θα περάσουν. Μετά πιστεύω ότι θα περάσουν οι Cavaliers ευκολα από τον ημιτελικό.

Οπότε προβλέπω τελικό Lakers - Cavaliers. Τώρα ποιος θα το πάρει; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τους Cavs.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έκπληξη η χθεσινή εύκολη νίκη της Βοστώνης με τον Ρόντο να μοιράζει 19 ασίστ (αποκάλυψη το παλικαράκι εδώ και 3 χρόνια), αλλά δεν με πείθουν γιατί η σειρά είναι μεγάλη και η άμυνά τους μπάζει.

Οι Σανς κέρδισαν δύσκολα, αλλά όλα δύσκολα θα είναι γι' αυτούς. Η έδρα πάντως παίζει ρόλο στη Δύση. Για τους Μάτζικ έχω να πω πως θα πάνε πιο ξεκούραστοι από τους Καβς στον ημιτελικό κι αυτό είναι πλεονέκτημα και μάλιστα μεγάλο.

Τέλος, πρέπει να πάρει κι ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα... Έχουμε παίξει στοίχημα λέμε...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
NBA

Suns – Spurs:
Τα έχω κάνει πάνω μου από τη χαρά μου… Οι Σανς τον τελευταίο μήνα παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στην Αμερική. Το στιλ τους είναι απλό και αποτελεσματικό: έχουν τον καλύτερο playmaker στο πρωτάθλημα, ο οποίος αν δε βρίσκει το θηρίο Stoudamire με pick n’ roll βγάζει με split out στην πιο εύστοχη περιφέρεια στη λίγκα, με διόρθωση τον αναγεννημένο Richardson. Ο Νας απλά δεν παίζεται και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος playmaker που έχουμε δει ποτέ, είναι απλά αδύνατον να τον μαρκάρεις, τέτοια vision του παιχνιδιού δεν έχω ξαναδεί και τη ντουμπλάρει με εξαιρετική εκτέλεση.

Επίσης, έχουν τον καλύτερο πάγκο στο NBA, που ειδικά στα playoffs κάνει παπάδες. Αρκεί να πει κανείς πως απέναντι στους Σπερς δεν έπαιξε όλη την τελευταία περίοδο (!) ο Νας και μόλις τα τελευταία αδιάφορα δευτερόλεπτα ο Αμάρε! Παίκτες όπως ο Frye, Dudley (καθοριστικός ο ρόλος του), ο Dragic (από πού μας βγήκε αυτό; ), ο Amundson δε βρίσκονται εύκολα στους άλλους πάγκους και οι ημι-βασικοί Χιλ και Ρίτσαρντσον επιτέλους κάνουν playoffs ανάλογα της καριέρας και του ταλέντου τους.

Δυστυχώς δεν έχουν καλύτερη πεντάδα ούτε από τους Lakers, ούτε από τους Cavs και μάλλον ούτε από τους Magic, αλλά με τέτοια περιφέρεια και την προοπτική πρόωρης ξεκούρασης, όλα γίνονται. Επιμένω πως είναι η μόνη ομάδα στη Δύση που μπορεί να χτυπήσει τους Lakers, αλλά το μαρκάρισμα του Gasol και τα αναμενόμενα φάουλ του Αμάρε θα είναι πρόβλημα.

Δυο λόγια για τον Νας: εκτός από το ότι είναι ο καλύτερος πασέρ στην ιστορία, είναι και ο πιο εύστοχος παίκτης! Έχει καταφέρει επί 4 χρόνια να έχει 50-40-90, δηλαδή πάνω 50% εντός παιδιάς, πάνω από 40% στα τρίποντα και πάνω από 90% στις βολές. Αρκεί να πει κανείς πως ο μόνος που το έχει καταφέρει στο παρελθόν είναι… ο Larry Bird, κι αυτός μόλις 2 φορές, ενώ ο Νας ήδη 4 (και δε μου το βγάζει κανείς από το μυαλό πως μπορεί να το κάνει και του χρόνου, με τέτοια διατροφή και ζωή που κάνει είναι ικανός να παίζει σε αυτό το επίπεδο μέχρι τα 40).

Και δυο λογάκια για τους Σπερς: Θεωρώ πως έχουν αποκλειστεί, διότι ποτέ καμία ομάδα δεν ξεπέρασε το 0-3 στα playoffs και το να πετύχουν δυο νίκες στην Αριζόνα είναι εξαιρετικά δύσκολο (και θα μου στοιχίσει και λεφτά και δεν είναι εποχές για τέτοια!).

Απέναντι στους Μαβς έκαναν φανταστικά παιχνίδια, τέτοια που μας έκαναν να πιστέψουμε πως μπορούν ακόμη και να πάρουν όλη την περιφέρεια. Ο George Hill (το αγαπημένο παιδί του Πόποβιτς) έγινε βδέλλα πάνω στον Kidd και τον αποδιοργάνωσε τελείως, ενώ έκανε τα ίδια (και καλύτερα) απέναντι στον Terry και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η σειρά (διότι τον Νοβίτσκι δεν τον σταμάτησαν, πράγμα έτσι κι αλλιώς απίστευτα δύσκολο). Ε, το ίδιο πήγε να επαναλάβει ο Πόποβιτς και με τον Νας, του έβαλε πάνω τον George Hill, ο οποίος (με το συμπάθειο) τον εξέθεσε τον προπονητή του: ρεζίλι έγινε απέναντι στον 36χρονο Νας, έκανε το ένα airball πίσω από το άλλο και η αναλογία ασίστ/λάθη ήταν για ερασιτέχνη. Παρόλα αυτά, ο Πόποβιτς συνέχιζε να τον βάζει βασικό, αντί του Πάρκερ, παρά τη λογική που παρέθεταν όλοι οι αναλυτές: αφού δεν μπορείς να σταματήσεις τον Νας, τουλάχιστον κούρασέ τον στην άμυνα, βάζοντας ένα playmaker που μπορεί να βάλει 20+ πόντους, και βγάζοντάς του τη γλώσσα. Δεν το έκανε ποτέ. Ο Πάρκερ ήταν φανερά ενοχλημένος σε όλη τη σειρά και όταν έμπαινε δεν ήταν ο γνωστός σβούρας, διότι απλά δεν είναι τέτοιος παίκτης, θέλει πολλά λεπτά στα πόδια του κι όχι να μπαινοβγαίνει. Κοινώς, η εμμονή του Πόποβιτς στην άμυνα κόστισε στην ομάδα του την πρόκριση… Ακόμη κι οι πολύ καλοί προπονητές έχουν εμμονές. Μάλλον κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό και τα νευράκια στη συνέντευξη Τύπου με απαράδεκτη συμπεριφορά και ειρωνικά σχόλια προς δημοσιογράφους που δεν του φταίνε σε τίποτε.

Θεωρώ πως οι Σπερς μάλλον θα πάρουν το τέταρτο ματς, αλλά είναι απίθανο να πάρουν 2 ματς μέσα στην Αριζόνα, οπότε η χρονιά τελειώνει γι’ αυτούς. Το ότι απέκλεισαν τους Μαβς είναι ένα παράσημο, αλλά ο τρόπος που παραδόθηκαν στους Σανς μένει, όπως μένει και η γκρίνια του Πάρκερ. Κρίμα για τον συγκινητικό Τζινόμπιλι, που πάντως φαίνεται πως τα’ παιξε και δεν θα πάει στην Τουρκία για το Μουντομπάσκετ. Καλό για την Εθνική Ελλάδος, κακό για το μπάσκετ.

Celtics-Cavs:
Εντάξει, ακόμη 1-2 είναι, αλλά επιμένω να μη δίνω καμία πιθανότητα στους Celtics. Δεν έχουν πάγκο, ο KG είναι αγνώριστος, έχουν τεράστιο πρόβλημα σε ριμπάουντ και άμυνα και στηρίζονται στο ατέλειωτο ταλέντο του Άλεν (απίστευτα ώριμος σουτέρ, πραγματικό φαινόμενο), στα κλεψίματα του Ρόντο (τον πήραν πάντως χαμπάρι πως δεν ξέρει να σουτάρει και τον αφήνουν ακόμη κι απ’τις βολές…) και την επιμονή του Πιρς. Το ότι δεν έχουν παίκτη να σταματήσει τον James είναι προφανές και για να περάσουν θα χρειαστούν τον Άλλεν διαστημικό και τον Λε Μπρον να ξανατραυματίσει τον αγκώνα του. Χλωμό… Είχα πει ότι αν πάρουν 2 παιχνίδια θα είναι επιτυχία κι επιμένω. Πρωτάθλημα πάντως έχουν πάρει, οπότε δε λυπάμαι για κανέναν από αυτούς (είναι και συμπαθητικά παλικάρια όλοι).

Οι Cavs έχουν πάρα πολύ καλό support cast στον James, το καλύτερο που είχαν ποτέ. Είναι εύκολο να πει κανείς πως «όλη η ομάδα είναι ο Λε Μπρον», ειδικά μετά τα όργια του τρίτου ματς, αλλά είναι προφανές πως δεν είναι έτσι. Ακόμη κι αν ο Σακίλ είναι η απογοήτευση της χρονιάς, όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά. Ποιος μπορεί να τους σταματήσει; Ε, οι Magic έχουν το υλικό κι έχουν και δυο παίκτες που τουλάχιστον σωματικά μπορούν να παίξουν τον James, αλλά καλύτερη ομάδα δεν είναι κι εξαρτώνται πολύ από το τρίποντο, χωρίς να έχουν την ευστοχία των Σανς. Η σειρά Cavs-Magic για μένα βγάζει τον πρωταθλητή…

Κάποιος φίλος έγραψε πως όταν έπαιζε ο Τζόρνταν, απλώς νιώθαμε πως είναι ο καλύτερος διότι δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ε, ακριβώς το ίδιο νιώθω κι εγώ σήμερα πια για τον James και δεν είμαι ο μόνος, πλέον οι περισσότεροι σχολιαστές στην αμερικάνικη και λατινοαμερικάνικη τηλεόραση συμφωνούν, ακόμη κι ο κολλητός του Τζόρνταν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Η απόδοση στο τρίτο ματς ήταν άνετη, μεστή και απίστευτη… Ο άνθρωπος είναι ο πληρέστερος παίκτης που έχει παίξει μπάσκετ ποτέ: εκπληκτικός αμυντικός (καλύτερος από το Τζόρνταν, αν και του λείπει η πίεση στην τρίπλα, την καλύπτει ψηλά), μπλοκέρ (ασύγκριτα καλύτερος), πασέρ (σαφώς καλύτερος, δεν έχει ξαναγίνει forward να τελειώνει τη χρονιά με… 8 ασίστ Μ.Ο!), ριμπάουντερ (ε, καλά), θεϊκός σουτέρ και η δύναμη που έχει στο ανώτερο μέρος του σώματός του είναι θαύμα της φύσης. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη να σουτάρει με καρπό από το ένα καλάθι στο άλλο. Έχει ένα βίντεο στο youtube όπου το παλικάρι κάνει στην προπόνηση τρία (!) fadeaway σουτ… από το ένα καλάθι στο άλλο και τα βάζει και τα τρία. Το απίθανο δεν είναι πως τα βάζει, αλλά το πως το κάνει με καρπό, πράγμα που απλά δεν γίνεται… Και για να μην πει κανείς πως γίνονται μόνο στην προπόνηση, μετρήστε πόσα buzzer beater έχει βάλει από τη σέντρα. Ναι, όλα με καρπό… Α, να αναφέρουμε και την ωριμότητα που έχει πια στα 25 του, φανερή όταν ο παλαιστής της ελληνορωμαϊκής Πέρκινς του κάνει αντιαθλητικό με σκοπό να του τραυματίσει τον χτυπημένο αγκώνα κι ο ίδιος δεν απαντά καν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πού θα πάει ο James την επόμενη χρονιά. Το καλοκαίρι θα είναι μάλλον το πιο καυτό στην ιστορία, με τεράστια ονόματα (James, Nowitzki, Amare, Bosh, Wade μεταξύ άλλων!) να μένουν ελεύθεροι, οπότε αναμένεται χαμός στο ίσωμα. Το λογικό είναι να πάει σε μεγάλη πόλη, διότι το απαιτούν οι περιστάσεις, η ιστορία και… οι πολυεθνικές. Όταν λέμε μεγάλη, εννοούμε μεγάλη. Με δεδομένο ότι στο Λ.Α δεν θα πάει, μας μένουν η ΝΥ, η Βοστώνη, το Μαϊάμι, το Σικάγο και η Ατλάντα, που και μιντιακώς είναι πόλεις-Μέκκα για το θέαμα.

Η ΝΥ προφανώς είναι η μεγαλύτερη αγορά, αλλά οι Νικς έχουν τα μαύρα τους τα χάλια και ο James θέλει δαχτυλίδια. Αν έχουν τη διάθεση και το σάλαρι καπ να πάρουν άλλους 10 παίκτες δεν το ξέρω, αλλά θα πρέπει να κάνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ για να τον δελεάσουν. Η ΝΥ βέβαια έχει κι άλλη ομάδα… τη χειρότερη στο ΝΒΑ για φέτος (τους Νετς), αλλά πλέον έχει δυο νέους συνιδιοκτήτες: ένα Ρώσο μεγιστάνα και τον ράπερ Jay-Z, το σύζυγο της Beyonce και κολλητό του James. Ρε λες;; Το σίγουρο είναι πως ο James είναι φαν των Yankees, φίλος του A-Rod κι έχει πάει αρκετές φορές και στα παιχνίδια τους φορώντας το καπελάκι τους, πράγμα για το οποίο τα έχει ακούσει ουκ ολίγες φορές. Πολύ άσχημα δε νιώθει στη Νέα Υόρκη, αυτό είναι ξεκάθαρο… Λογικά θα είναι η πρώτη του επιλογή, ειδικά αν καταλήξει εκεί και ο Μπος.

Η Βοστώνη (ή Βοστόνη, όπως λέει ο διορθωτής μου) είναι φοβερή επιλογή και έχει και περιθώρια, αν ξεφορτωθεί κάποιους από τους δεινόσαυρους που έχει. Σαν αθλητική επιλογή φαίνεται καλύτερη από τη ΝΥ, αλλά εμπορικά δε συγκρίνεται με το Μεγάλο Μήλο.

Το Μαϊάμι λογικά θα χάσει τον Wade (πραγματικός σούπερ σταρ), που βαρέθηκε να είναι σε μια ομάδα με άχρηστους συμπαίκτες. Έχει πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα κι από εκεί και πέρα οι επιλογές του Ράιλι ήταν τραγικές, με χειρότερη τον απερίγραπτο Beasley για #2 στο ντραφτ (έλεος… καλύτερα να έπαιρνε τον Ντικούδη, κι οι δυο συνταξιούχοι εισοδηματίες είναι). Το λογικό είναι ο Wade να γίνει ουσιαστική ανταλλαγή με τον Νοβίτσκι στο Ντάλλας, που με τη σειρά του δεν αντέχει τον καραγκιόζη Cuban. Αν πάντως πάει ο James στο Μαϊάμι, εμπορικά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή και αγωνιστικά «κολλάει», αλλά πάλι θέλει πολύ support cast.

Στο Σικάγο δεν πρόκειται να πάει, είναι το μόνο σίγουρο. Σταμάτησε να φοράει το 23 από σεβασμό προς τον Τζόρνταν, δεν πρόκειται να ακολουθήσει τα βήματα του MJ, σε μια ομάδα που άλλωστε μπορεί να χτίσει γύρω από τον Rose και έχει περιθώρια για μεγάλους σταρ, αλλά σούπερ σταρ μάλλον δεν μπορεί να πληρώσει αυτή τη στιγμή.

Η Ατλάντα έχει κανάλια, προβολή, χρήμα και ένα support cast πανέτοιμο: με τον James στη διάθεσή της, μια ομάδα με δυο αθόρυβους σούπερ σταρ (που αν είχαν πιο εμπορικά ονόματα από τα Σμιθ και Τζόνσον θα ήταν περιζήτητοι) θα γίνει πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Τον θέλει το CNN, η Coca-Cola, το ESPN και οι αεροπορικές, αλλά αν το παιδί θέλει να πάει στη ΝΥ, εκεί θα πάει. Και θα έχουμε κόντρες μεταξύ Λ.α και ΝΥ. Δεν είναι κακό…

Magic-Hawks:
Τι να πεις, η σειρά έχει τελειώσει πριν καλά-καλά αρχίσει. Καλή ξεκούραση στους Magic διότι θα τη χρειαστούν, ενόψει Λε Μπρον. Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα που είπε πως πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο ο Κάρτερ θα προσφέρει όσα ο Τούρκογλου. Για μένα είναι καλύτερος σαν παίκτης, τα προσόντα του είναι σαφώς περισσότερα… αλλά δεν έχει μυαλό. Αν είχε, με τέτοια προσόντα θα είχε κάνει τεράστια καριέρα διότι παίκτη με τέτοιο καρπό που να πηδάει μέχρι το Θεό δεν βλέπεις κάθε μέρα. Επιτέλους παίζει ώριμα, δε σουτάρει στα τυφλά υπό πίεση από τα 9 μέτρα, είναι πολύ συγκεντρωμένος σε ριμπάουντ και άμυνα και δε χαζογελάει κάθε τρεις και πέντε. Ουσιαστικά από αυτόν θα κριθεί αν θα αποκλείσουν τους Cavs, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση θα είναι το βαρόμετρο. Πρόκειται για άλλον έναν παικταρά που θα είναι κρίμα να μην πάρει πρωτάθλημα πριν αποσυρθεί, αλλά δεν του φταίει κανείς που επί χρόνια είναι κλασικό παράδειγμα ασόβαρου επαγγελματία (ε, το να τραυματίζεσαι δύο φορές στην προθέρμανση για να κάνεις φιγούρα με καρφώματα είναι τουλάχιστον γελοίο). Μου είναι συμπαθής και τον θεωρώ τόσο θεαματικό όσο και τον Ντομινίκ, αλλά τα πρωταθλήματα δεν τα δικαιούται κανείς (εντάξει, εκτός από τον Νας!), τα πρωταθλήματα κερδίζονται.

Lakers-Jazz:
Δεν έχω δει το τρίτο ματς την ώρα που τα γράφω αυτά, αλλά μέχρις στιγμής δικαιώνομαι: ο Γκασόλ γελοιοποιεί τον Μπούζερ και ο μόνος τρόπος να κερδίσει η Γιούτα κάποιο ματς είναι να κάνει πραγματικά όργια ο Williams, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Οι Lakers περνάνε εύκολα, αλλά δεν πείθουν ότι είναι ανίκητοι, οι Σανς μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα (και θα πέσει και γέλιο στο ζευγάρι Νας-Φίσερ… συγκρίνεται ο Παβαρότι με τη Μπεζαντάκου; ) και θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι Τελικοί της Δύσης. Να σημειωθεί η παντελής αποτυχία των Nuggets στη Δύση και φέτος, τώρα φαίνεται η γύμνια της Τζαζ που τους απέκλεισε. Απαράδεκτον για πράκτορα…

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δυο λογάκια για τους δύο ημιτελικούς:
Τραγικά παιχνίδια και τα δύο, με χαμηλό σκορ και αίσχος θέαμα, αλλά πέρασαν τα φαβορί. Πιο άνετα η Μπαρτσελόνα, τραγικά δύσκολα ο Ολυμπιακός. Ελαφρύ προβάδισμα έχουν οι Καταλανοί (φαντάζομαι ότι έτσι θα το βλέπουν και όλοι οι bookmakers, θα δούμε αύριο τις αποδόσεις), αλλά τελικός είναι και ο Ολυμπιακός έχει αντάξιο ρόστερ.

Αυτό που δεν έχει είναι αντάξιο προπονητή. Για άλλη μια φορά, ο προπονητής της πιο ακριβής ομάδας στην Ευρώπη την τελευταία τριετία (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Euroleague) χάθηκε μέσα στο άγχος του και αδίκησε τον εαυτό του. Τραγικός στις αλλαγές, απίστευτα κακός στο σχεδιασμό των τελευταίων επιθέσεων (είχε ολόκληρο ταϊμ άουτ και κατάφερε απλά να βγάλει τον Τεόντοσιτς να σουτάρει από τα 8 μέτρα στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, ευτυχώς τον έσωσε ο αφιονισμένος Τσίλντρες) και στις τελευταίες άμυνες ακόμη χειρότερος (είχε πάνω από δύο λεπτά να σχεδιάσει την τελευταία άμυνα, όπου ο Ράσιτς –που είχε βάλει και τους τελευταίους 5 πόντους της Παρτιζάν- σούταρε τελείως ξεμαρκάριστος από τα 6.25!). Πραγματικά τραγικό κοουτσάρισμα… Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν τα ριμπάουντ της Παρτιζάν και άφησε τον Μπουρούση έξω παρότι είχε μόνο δύο φάουλ (όταν τον έβαλε στην παράταση πήρε 5 συνεχόμενα, εκ των οποίων τα 3 επιθετικά και μαζί όλο το ματς…), οι πόντοι του Ολυμπιακού ήταν σχεδόν όλοι από ανταρτοπόλεμο ενώ η Παρτιζάν του πολυτάλαντου Βουγιόσεβιτς είχε κλείσει τα split outs μαεστρικά και ο Γιαννάκης απέτυχε να μαρκάρει τα δύο βασικά συστήματα των Σέρβων (τον Μάριτς από τη week side και τον Βέσελι στη διόρθωση του pick n’ roll). Με τέτοιο κοουτσάρισμα ούτε ένα δεκάλεπτο δε θα αντέξουν απέναντι στη Μπαρτσελόνα… Αποκάλυψη τα ταϊμ άουτ με μικρόφωνο στην τηλεοπτική κάλυψη χωρίς διαφημίσεις που βλέπουμε στην Κούβα, όπου σε κάποια φάση ο Γιαννάκης προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των Μπουρούση και Κλέιζα που τον γράφουν και χάνει το μισό ταϊμ άουτ (ρε, look ρε, look λέμε!) και στο άλλο κρίσιμο τις οδηγίες τις δίνει ο… Παπαλουκάς, βλέποντας τον Γιαννάκη να έχει πελαγώσει και να μη θυμάται τι δίδυμο κοντών έχουν κατεβάσει οι Σέρβοι για το τελευταίο δίλεπτο.

Ευτυχώς κι η Μπαρτσελόνα δεν έχει καμία γάτα στον πάγκο, αλλά τα συστήματά της είναι πολύ καλά δουλεμένα κι έχει σαφώς καλύτερη τετράδα κοντών από τον Ολυμπιακό (Λάκοβιτς-Μπαζίλε-Ρούμπιο-Ναβάρρο), από τα σουτ της οποίας θα κριθεί και το ματς (θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα τη μάχη των ψηλών θα την πάρουν οι του Ολυμπιακού αρκεί να μην τους ξεχάσει πάλι όλους στον πάγκο ο κλάψας). Αν το παιχνίδι κριθεί σε σχεδιασμένες τελικές επιθέσεις/άμυνες, χέσε μέσα Πολυχρόνη.

Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, που το αξίζει για την επένδυση των Αγγελόπουλων, το ταλέντο των παικτών του, τη μεταγραφή της χρονιάς (Κλέιζα), το φιλότιμο του Τσίλντρες (δε βλέπεις εύκολα τέτοιου βεληνεκούς αστέρια να προσαρμόζονται στο ρόλο του πολυετελούς ρολίστα με τέτοια αφοσίωση), τον κόσμο του που ήταν εκεί σε περίοδο κρίσης και στήριζε ακόμη κι όταν η ομάδα τα έκανε θάλασσα στο ξεκίνημα του τέταρτου, τον Μπουρούση που φεύγει για ΝΒΑ, για την ιστορία του… κι ας έχει ένα προπονητή που ροχαλίζει… Αλλά οι προπονητές δεν παίζουν, αν έπαιζαν δε θα είχε πάρει τρία ο Παβλίσεβιτς…

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Celtics φορ έβερ.

Κόντρα σε όλα τα πρωγνωστικά χτες τσακίσανε τους cavs 25 πόντους μέσα στο σπίτι τους, κάνοντας για 2η σερί φορά το break και παίρνοντας προβάδισμα με 3-2! :clap:

Κακός ο Λεμπρόν χτες, ενώ δεν είχε και καμία βοήθεια, σεληνιασμένοι οι Σέλτικς που θύμισαν την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα προπερσι.

Στο 6ο ματς θα γίνει σφαγή. :haha:

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Χθες δεν το είδα αλλά χάρηκα ιδιαίτερα. Και η διαφορά στους 32 πόντους μέσα στο Cleveland. Tο 4ο ματς πάντως που είδα μεγαλούργησε ο Rondo. Μόλις 1.85 και πήρε 18 ριμπάουντ! Όντως τώρα θα γίνει σφαγή.

spor_os

Administrator

Φτάσαμε λοιπόν στους τελικούς περιφέρειας.
Στο μόνο που δικαιώθηκα ήταν στους Σέλτικς...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τα πράγματα πήγαν όπως τα περίμενα, εκτός από τους Celtics, που με εξέπληξαν. Ο James έκανε πράγματα και θαύματα μέχρι και το 4ο ματς, αλλά στο πέμπτο δεν έπαιξε τίποτε (για τις δικές του δυνατότητες), οπότε κι όλοι έπεσαν να τον φάνε. Η αλήθεια είναι πως έπαιζε τόσο καλά που δε φαινόταν πως οι υπόλοιποι δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ μέχρι τότε. Ειδικά ο Mo Williams ήταν άφαντος, ο Jamison πουθενά, ο Ιλγκάουσκας δε συνήλθε ποτέ, ο West ακόμη είναι διακοπές κι ο Σακίλ είναι πιο γέρος απ’ όσο νομίζει (αλλά τουλάχιστον εξακολουθεί να είναι φιλότιμος και ανακοίνωσε πως θα παίξει και του χρόνου). Ουσιαστικά έμεινε ο… ουσιαστικός Βαρεζάο να στηρίζει μια ομάδα που αποτελούταν από έναν και μόνο παίκτη που έκανε τα πάντα: ήταν ο καλύτερος αμυντικός (έσβησε τον Πιρς σε όλη τη σειρά και όταν ο Ρόντο ξεφτίλισε τα γκαρντ των Καβς ανέλαβε και αυτόν), ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ, σκόρερ, πασέρ και κέρδισε και τα περισσότερα φάουλ. Αλλά ένας άνθρωπος έχει και κακές βραδιές και –χωρίς υποστήριξη- η κακή βραδιά του LeBron στο 5ο ματς στοίχισε την πρόκριση. Στο τελευταίο ήταν καλός, αλλά όχι τόσο ώστε να τα βάλει με μια ομάδα Λερναία Ύδρα, όπως οι Σέλτικς: όταν ήταν άφαντος ο Πιρς, τα έβαζε ο Άλλεν, που τον κάλυπτε ο Ρόντο όταν ήταν άστοχος και μην ξεχνάμε και τον Γκαρνέτ. Ίσως η Βοστώνη να μην είχε και την ίδια πίεση, ακριβώς επειδή δεν είχε έναν παίκτη από τον οποίο να περιμένουν τα πάντα και να τον γιουχάρουν οι ίδιοι του οι οπαδοί (!) επειδή για μια βραδιά δεν ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Κοινώς, οι Καβς αποκλείστηκαν επειδή το support cast του LeBron δεν κατέβηκε να παίξει καν. Δίκαιη και μάγκικη πρόκριση για τους Σέλτικς, άδοξο τέλος για τον James στους Καβς. Στην Αμερική λένε πως οδεύει για το Σικάγο, αλλά αυτό θα το μάθουμε την πρώτη Ιουλίου, εν μέσω Μουντιάλ. Σίγουρα η πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να πάει κάπου όπου να μπορεί να πάρει να τίτλο ΤΩΡΑ, το οποίο σημαίνει ότι θα γίνουν πολλές μετακινήσεις για να τον δελεάσουν. Αν υποψιαστώ ότι θα δω τον James με παρέα κανέναν Νοβίτσκι, Wade, Stoudemire ή Πάρκερ… θα πεθάαααανω.

Και τώρα τι; Στο Suns-Lakers φοβάμαι πως οι Lakers θα τους πατήσουν διότι οι Suns δεν έχουν φόργουορντ να παίξουν τους Γκασόλ και Όντομ. Έναν ψηλό της προκοπής έχουν όλο κι όλο, τον Αμάρε, που θα είναι απασχολημένος με τον Bynum και μάλλον θα φορτωθεί και φάουλ, όπως συνηθίζει ακόμη και κόντρα σε υποδεέστερες front lines. Άρα το μόνο που τους μένει είναι να συνεχίσουν να είναι εύστοχοι στα τρίποντα και… να προσεύχονται να είναι άστοχοι οι Lakers διότι στην άμυνα οι Ήλιοι δεν έχουν λύσεις. Τους βλέπω να χάνουν με 4-1, αν και θέλω να προκριθούν και να το πάρουν κιόλας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και τα… 4 ευρώ που είχα ποντάρει τα… Χριστούγεννα στο ότι οι Suns θα έπαιρναν τον τίτλο θα γίνουν 320 (!) αν συμβεί το θαύμα, αλλά δεν το βλέπω. Οι Lakers μου είναι αντιπαθείς, αντιπαθιούνται μέχρι και μεταξύ τους, έχουν προπονητή… καλλιτεχνικό μάνατζερ και πριμαντόνα-βεντέτα (αλλά παικταρά) κι έχουν πάρει περισσότερα πρωταθλήματα από όσα θα έπρεπε, φτάνει πια. Μακάρι οι Suns να τους κουράσουν τουλάχιστον, ώστε να χάσουν από όποιον τους λάχει από την Ανατολή.

Το Magic-Celtics μάλλον βγάζει και πρωταθλητή και θα πέσουν κορμιά. Χαμός θα γίνει, προβλέπονται ματσάρες κι ανάθεμα κι αν μπορεί κανείς να κάνει προγνωστικά. Λογικά οι Magic είναι το ελαφρύ φαβορί (ας πούμε στα 6 ή 7 ματς), αλλά ίδωμεν. Είμαι με τους Magic στη σειρά διότι είναι πιο θεαματικοί, διψασμένοι, νέοι και ξεκούραστοι, αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο Νέλσον απέναντι στον δαίμονα Ρόντο και πόσα «καρύδια» έχει ο Κάρτερ, που επιτέλους πρέπει να δείξει ότι εκτός από άπλετο ταλέντο έχει και ωριμότητα. Στο πρώτο ματς τα λεφτά μου θα πάνε στο Ορλάντο έτσι για να έχει λίγο ενδιαφέρον, και μετά βλέπουμε. Όποιος και να περάσει ελπίζω να ξεσκίσει τους Lakers στους τελικούς, νισάφι με τους Λιμνανθρώπους πια.

Ευτυχώς έχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες αμερικάνικου μπάσκετ μπροστά μας. Μετά έχει Μουντιάλ, μετά Μουντομπάσκετ… Βαρετό αθλητικό καλοκαίρι δεν το λες και θα περάσει γρήγορα (δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ταξιδάκι πάω το φθινόπωρο, μέχρι τότε τα κεφάλια μέσα).

Περιμένω τα προγνωστικά των υπολοίπων, μην εκτίθεμαι μόνο εγώ. Όχι μόνο ποιος θέλετε να κερδίσει αλλά και ποιος πιστεύετε πως θα περάσει και στα πόσα ματς.

Είμαι ο μόνος που θέλει να μην το πάρει πάλι κάποιος εκ των Lakers και Celtics; Μαζί έχουν πάρει τα 32 από τα 63 πρωταθλήματα που έχουν γίνει, δεν φτάνει; Μα κανείς σας δεν κρύβει έναν ΑΕΚτζή μέσα του;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom