psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Προετοιμασία & σχεδιασμός
- 1a. Guten Abend Wien
- 1b. Καλύτερα το πρωί
- 1c. Στα ενδότερα του Ιστορικού κέντρου
- 1d. Η …νύχτα της Βιέννης & αναχώρηση
- 2a. Dobry wieczór Warszawo
- 2b. Η πρώτη νύχτα στη Βαρσοβία!
- 2c. Όλη η μέρα δικιά μου
- 2d. Stare Miasto & Nowe Miasto συνέχεια
- 2e. Βραδιάζει στη παλιά πόλη
- 2f. Στο ηλιόλουστο & μεγαλύτερο πάρκο
- 2g. Στο μουσείο Powstania Warszawskiego κι επιστροφή
- 3a. Ciao Brescia
- 3b. Στον αρχαιολογικό χώρο και το κάστρο της πόλης
- 3c. Στο ιστορικό κέντρο, περιμένοντας τη κακοκαιρία
- 3d. Νυχτερινές βόλτες στη Brescia (ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται) & αναχώρηση
- Συμπεράσματα & αποτίμηση
- Επίλογος & μερικές συμβουλές.
Μόνος σε Βιέννη, Μπρέσια και Βαρσοβία.
Τρεις solo ταξιδιωτικές ιστορίες σε μία.
Τρεις solo ταξιδιωτικές ιστορίες σε μία.
Αρχικά δε πίστευα ότι θα γράψω μια τέτοια ιστορία, μιας και τίποτα απ’ όλα δεν έγινε βάσει σχεδίου. Είναι γεγονός ότι έχουμε διαβάσει σαφώς πολύ καλύτερες και λεπτομερέστερες ιστορίες εδώ για τις δύο από τις τρεις αυτές πόλεις, με τρομερή πληροφόρηση μέχρι εξαντλήσεως.
Επίσης είναι αλήθεια ότι δε πίστευα πως θα πάω. Παρόλο που ο δρόμος είχε ανοίξει με τη πραγματοποίηση του ταξιδιού μου στη Δρέσδη λίγες μέρες πριν, αλλά και τα ταξιδιωτικά δρώμενα στην Ευρώπη συνέχιζαν να κινούνται σε καλούς ρυθμούς, δε τολμούσα και δε τολμώ ακόμα να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Η ταξιδιωτική «φοβία» λόγω της πανδημίας δεν έχει ξεπεραστεί και δε ξέρω πότε θα γίνει αυτό.
Από τη μία όμως η υπερβολή μου στα πλαίσια αλαζονείας θα έλεγε κανείς κι από την άλλη η ακόρεστη δίψα για ταξίδια -πολλώ δε μάλλον μετά από ενάμιση χρόνο περιορισμού- σε συνδυασμό με τις εξωφρενικά φθηνές προσφορές της Ryan για πτήσεις στο άμεσο διάστημα ενός-δύο μηνών, με ώθησαν να κάνω το πολυπόθητο βήμα χωρίς να το σκεφτώ περαιτέρω.
Vienna - Schloss Belvedere
Εξάλλου όπως έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, αυτά τα πράγματα δε θέλουν δεύτερες σκέψεις. Όσο περισσότερο το ψειρίζεις και το σκέφτεσαι, τόσο πιο εύκολο είναι να το αναβάλλεις κι επειδή δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο το χέρι πήγε πολύ εύκολα στο σύστημα κρατήσεων για να κάνει τα απαραίτητα κλικ. Άσε που ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και να σου ‘ρθει κατακέφαλα στο μέλλον, οπότε δε χωρούσαν αναβολές.
Σε όλο αυτό δεν υπολόγισα καθόλου βέβαια αν βολέψει να έρθει μαζί μου κάποιο άλλο άτομο, αποφασίζοντας συνειδητά ίσως ότι έχει έρθει η ώρα για τα πρώτα μου «μοναχικά» ταξίδια στο εξωτερικό, μετά και την αντίστοιχη πολύ πετυχημένη έως τώρα εμπειρία σε κάποια μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας μας.
Δεν είναι εύκολη για πολύ κόσμο μια ατομική εκδρομή, μέχρι πρότινος ούτε και για μένα δε σας κρύβω, κάτι που μου πήρε αρκετό καιρό να το φιλοσοφήσω και να το αλλάξω, μετατρέποντας το για πολύ κόσμο «μειονέκτημα» της μοναξιάς σε πλεονέκτημα. Άλλωστε αυτά τα κλισέ και τα ταμπού ισχύουν κατά κύριο λόγο μόνο στην Ελλάδα, μιας και στη ταξιδιωτική πραγματικότητα εκτός αυτής δε είναι κάτι άγνωστο. Κάθε άλλο…
Warsaw - Plac Zamkowy
Έτσι αφού κατέληξα μετά από μερικές μέρες και ανάλογες συζητήσεις στο γεγονός αυτό, άρχισα να χτίζω το πρόγραμμα μου, ένα ευέλικτο σίγουρα πρόγραμμα μιας και δεν είχα ουδεμία εξάρτηση πέρα από τα θέματα της μεταφοράς.
Οι δύο πόλεις επιλέχθηκαν με γνώμονα τις εξευτελιστικές όπως είπα τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν ήθελα να τις δω. Αφενός στη Βιέννη είχα περάσει κάποιες μόνο ώρες σε προγενέστερο ταξίδι μου που πραγματικά δεν είδα παρά ελάχιστα και αφετέρου στη Βαρσοβία ήθελα να πάω μιας και λάτρεψα τη Πολωνία σε προηγούμενη εκδρομή, διαβάζοντας εδώ και χρόνια μόνο τα καλύτερα για τη πρωτεύουσα της.
Η Τρίτη προέκυψε λίγες μέρες μετά, βάσει της επίσης χαμηλής τιμής αλλά και της έντονης επιθυμίας μου να δω ακόμα μια Ιταλική πόλη, ψάχνοντας τριγύρω από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο που επίσης είχα πρόσφατα επισκεφτεί. Δε γινόταν να περάσει άλλωστε χρονιά χωρίς επίσκεψη στην Ιταλία, κάτι που συμβαίνει με συνέπεια από το 2017.
Brescia - Castello di Brescia
Ήξερα σχεδιάζοντας το πλάνο των κρατήσεων ότι δε θα είχα τις ώρες που ίσως θα ήθελα και στις τρεις πόλεις. Ήξερα επίσης ότι θα είχα να αντιμετωπίσω και αντικειμενικές δυσκολίες σα μεμονωμένος ταξιδιώτης, από το πιο απλό του ακριβότερου δωματίου διαμονής, γενικώς μεγαλύτερα κόστη, έως και τις μετακινήσεις με τα μέσα που δεν είναι το φόρτε μου σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Δεν έδωσα παραπάνω σημασία απ’ ότι άξιζε όμως σε κανέναν από αυτούς τους παράγοντες, θέλοντας να πραγματοποιήσω αυτό το στόχο που είχα θέσει, δοκιμάζοντας τον εαυτό μου σε βατά σχετικά ταξιδιωτικά μονοπάτια για αρχή. Ήταν η περίοδος άλλωστε που κάναμε και την εκπομπή στο forum σχετικά με το solo traveling, οπότε ίσως ήρθε κι έδεσε που λένε!
Τα τρία ταξίδια έλαβαν χώρα μέσα σ’ ένα μήνα, γι’ αυτό και αποφάσισα να τα εντάξω σε μία ενιαία ιστορία, ειδικότερα από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν υπό κοινό παρονομαστή. Διπλές ιστορίες έχουμε στο φόρουμ, τριπλή όμως;
Ας κάνω την αρχή.
Last edited: