Για να πας μονη απο μοναχο στο ενα καστρο,ας πουμε στο Neuschvanstein θα πρεπει να παρεις τρενο μεχρι καποιο χωριο και μετα να παρεις λεωφορειο-αν σε ενδιαφερει να σου πω αυριο πως γινεται.Εκει συμφερει η μπαγερν γιατι πληρωνεις 22 ευρω και κανεις 2 διαδρομες με τρενο και 2 λεωφορεια,που θα κοστιζαν περισσοτερο.Αρα η διαφορα με το γκρουπ ειναι γυρω στα 30 ευρω.Αλλα βλεπεις και το Linderhof και ενα πολυ γραφικο χωριο,το Oberammergau..Φευγω κι εγω τη Δευτερα για Μοναχο κ βλεποντας αυτα που γραφετε κ την τιμη του τουρ που ειναι 51 ευρω το ατομο θελω να σας ρωτησω αν καποιος θελει να το κανει μονος του χωρις τουρ απο που πρεπει να ξεκινησει?Πας μεσω του κεντρικου σταθμου του Μοναχου ?Ας πουμε για Νταχαου εμαθα πως πας απο την Κεντρικη πλατεια την Marieplatz με τρενο.Εχω μπερδευτει λιγακι!Κ για την καρτα Μπαγερν εχω μπερδευτει για το αν αξιζει ή οχι τελικα!
Με μια πρόχειρη ματιά πιστεύω ότι ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης είναι να βγάλετε 2 Isarcards για 4 rings (Inner District) και την πρώτη και τελευταία μέρα να βγάλετε 2 Außenraum Partner Day Tickets σα συμπλήρωμα για να πάτε από το αεροδρόμιο στην πόλη και αντίστροφα.Θα ήθελα αν μπορεί καποιος να με βοηθησει οσο αφορα τα ΜΜΜ καθώς έχω μπερδευτει με το τι κάνει η κάθε κάρτα τελικά?(!)
isarcard? bayern card?bahn card? καποια αλλη που δεν θυμαμαι πως την λενε που ειναι για το αεροδρομιο και συμπεριλαμβανει και μια μερα για ολα τα ΜΜΜ!...
...Επισης το Νταχαου συμπεριλαμβανεται σε καποια απο αυτές?
Σευχαριστω πολυ για την πληροφορια!θα ηθελα να παω μονη μου με το μπαγερν τικετ κ ας εχει περισσοτερο κοπο οποτε θα ηθελα τις πολυτιμες οδηγιες σου!Για να πας μονη απο μοναχο στο ενα καστρο,ας πουμε στο Neuschvanstein θα πρεπει να παρεις τρενο μεχρι καποιο χωριο και μετα να παρεις λεωφορειο-αν σε ενδιαφερει να σου πω αυριο πως γινεται.Εκει συμφερει η μπαγερν γιατι πληρωνεις 22 ευρω και κανεις 2 διαδρομες με τρενο και 2 λεωφορεια,που θα κοστιζαν περισσοτερο.Αρα η διαφορα με το γκρουπ ειναι γυρω στα 30 ευρω.Αλλα βλεπεις και το Linderhof και ενα πολυ γραφικο χωριο,το Oberammergau..
Το Νταχαου,βρισκεται στα περιχωρα του Μοναχου και πας με το μετρο της πολης και μετα λεωφορειο,βγαζοντας ενα ημερησιο εισιτηριο που καλυπτει ολες τις ζωνες και τα 2 μεταφορικα πηγαινοντας και γυριζοντας και κανει περιπου 11 ευρω.Εδω θα δεις τις οδηγιες..
http://www.kz-gedenkstaette-dachau.de/directions.html
πες πες πες πληροφοριες γιατι μου μπηκαν ιδεεςΜε το τρένο, μάλλον, δεν βολεύει. Εμείς πήγαμε με αυτοκίνητο.
ή μαλλον καλυτερα μου τις εβαλαν!Εκανα αυτο το τουρ αρχες Δεκεμβριου.Εμεινα αρκετα ευχαριστημενη.Η τιμη ειναι 50 ευρω.
Νομιζω,αν δεν επιλεξεις ενα τουρ,θα ταλαιπωρηθεις,επειδη εχει τρενο και λεωφορειο,για να φτασεις.
Βεβαια,υπαρχει και η λυση να νοικιασετε αυτοκινητο.
http://www.viator.com/tours/Munich/...nd-Linderhof-Day-Tour-from-Munich/d487-285016
μιας κ τα εχεις τοσο προσφατα στο μυαλο σου εχεις να μας προτεινεις κατι για φαγητο?Λοιπον το ταξιδι τελειωσε κ σκεφτηκα πως τωρα που ειναι ξεκαθαρα λογω εμπειριας τα του Μοναχου ειναι κ ευκαιρια να τα γραψω!
Το Μοναχο ειναι ακριβος προορισμος οσο αφορα στα ξενοδοχεια κατα τη γνωμη μου κ αναφερομαι στα ξενοδοχεια του ιστορικου κεντρου.Ιστορικο κέντρο εννοω το νοητο κυκλο που καθοριζεται απο την περιμετρικη οδο οπως θα δειτε στο χαρτη οταν θα ψαχνετε κ το ονομα της αλλαζει καθως προχωρας γυρω γυρω.
Παρολο που ειναι ακριβος προορισμος εαν ψαξεις βρισκεις κ μαλιστα προσωπικα ενω βρηκα ξενοδοχειο με 98 ευρω τη βραδια ως το οικονομικοτερο στο booking που εχω χρησιμοποιησει αμετρητες φορες αυτη τη φορα εχω να σημειωσω πως το ιδιο δωματιο στο hotels ηταν στα 57 ευρω!
http://www.booking.com/hotel/de/selectcaratmunchen.html
Παντα χωρις πρωινο μιας κ απο οσο ειδα το χρεωνουν υπερβολικα σαν υπηρεσια (10-14 ευρω εξτρα) κ χωρις λογο κατα την ταπεινη μου γνωμη μιας κ οπως εχω ξαναπει βρισκεις να φας πρωινο σε φουρνους απειρους σε καθε σου βημα με πολυ λιγοτερα χρηματα κ εξαιρετικης ποικιλιας βαβαρεζικες επιλογες!!!μπρετσελ σκετα, γεμιστα με τυρια, μπεικον,κρεμα τυρι με πιπεριες ή με μυρωδικα τοπικα δικα τους,στρουντελ με μηλα ,κρανμπερις………….χιλια καλουδια λεμε!!!
Το ξενοδοχειο λοιπον αν οχι μεσα στο ιστορικο κεντρο καλυτερα στους σταθμους μετρο πανω στην περιμετρικη οδο κ ως τελευταια επιλογη τα ξενοδοχεια γυρω απο τον κεντρικο σταθμο Hauptbahnhof.Καμια περιοχη δε θεωρειται επικινδυνη στο Μοναχο αλλα εμεις δε θελαμε να πεσουμε σε πιωμενους κ εναλλακτικους τυπους που φωναζουν κ βριζουν.Βρεθηκαμε βραδυ 12.00 οταν γυρισαμε απο Σαλτσμπουργκ στον κεντρικο σταθμο,ειχε πολυ κοσμο,ασφαλεια κ δεν μας πειραξε κανενας αλλα ειπαμε πως καλυτερα που δε μεναμε στα γυρω στενα.Ζευγαρι ημασταν αλλωστε κ οχι μεγαλη παρεα οποτε ο καθενας ας επιλεξει με βασει τις αναγκες κ τις ιδιαιτεροτητες της παρεας του.
Το δικο μας βρισκοταν στη σταση μετρο SedlingerTor μολις λιγα βηματα μακρια από το σταθμο που κ περισσοτερα να ηταν τα βηματα ηταν ενας ομορφος δρομος κ ποδηλατοδρομος κ πλατυ πεζοδρομιο ταυτοχρονα με φαρμακειο, τραπεζα, πιτσαρια, γυραδικο, παγωτατζιδικο, καταστημα με επιπλακια,butlers, ψιλικατζιδικο με τσιγαρα κ νερα κλπκλπ όλα ανοιχτα μεχρι τις 11 περιπου όπως όλα σχεδον στο Μοναχο εκτος κεντρου-κεντρου όπως παρατηρησαμε!
Το ξενοδοχειο ηταν πολύ καθαρο, χωρις ενοχλητικους θορυβους, διεθετε κ στουντιο κ απλα δωματια (εμας μας εδωσαν ένα τετοιο κ όχι δωματιο όπως ειχαμε κλεισει βασει φωτογραφιων στο hotels), με πολύ εξυπηρετικη 24ωρη ρεσεψιον, προσβασιμο για ΑΜΕΑ, μιλουσαν καλα αγγλικα ώστε να σε βοηθησουν σε τυχον αποριες σου κ διεθεταν κ μια τεραστια γυαλα με σοκολατακια μιλκα που σε προετρεπαν καθε τοσο να παρεις !!!