chrikky
Member
Ένα πολύ ωραίο test που δημοσιεύεται στην athensvoice αυτής της εβδομάδας.
(Btw μεγάλο αφιέρωμα Taste που φαίνεται να έχει πολύυυ ενδιαφέρον! ...δεν τη διάβασα ακόμη!)
Μπουκιά και ταξίδι
Μέτρησε τις γνώσεις σου και κάτσε άφοβα στα καλύτερα τραπέζια
(Btw μεγάλο αφιέρωμα Taste που φαίνεται να έχει πολύυυ ενδιαφέρον! ...δεν τη διάβασα ακόμη!)
Μπουκιά και ταξίδι
Μέτρησε τις γνώσεις σου και κάτσε άφοβα στα καλύτερα τραπέζια
1. Ζήτησες μια vichyssoise γιατί σου άρεσε το όνομα – τι θα φας όμως;
α. Κρύα σούπα από πατάτες και πράσο
β. Κρεμμυδόσουπα
γ. Κρύα ντοματόσουπαα. Κρύα σούπα από πατάτες και πράσο
β. Κρεμμυδόσουπα
2. Στο sushi bar σού προτείνουν maguro, δηλαδή τι ψάρι;
α. Μαγιάτικο
β. Τόνο
γ. Σαργό
α. Μαγιάτικο
β. Τόνο
γ. Σαργό
3. Είσαι σε τούρκικο εστιατόριο και θέλεις μια απλή σαλάτα με ντομάτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και αγγουράκι. Τι θα παραγγείλεις;
α. Σαλάτα του τσοπάνη (Oban salatasi)
β. Ταμπουλέ
γ. Νησιώτικη σαλάτα (Ada
salatasi)
α. Σαλάτα του τσοπάνη (Oban salatasi)
β. Ταμπουλέ
γ. Νησιώτικη σαλάτα (Ada
salatasi)
4. Το γκουακαμόλε, ένα πιάτο που όπως λέγεται κατάγεται από τους Αζτέκους, περιέχει...
α. Κόλιαντρο
β. Αβοκάντο
γ. Καλαμπόκι
α. Κόλιαντρο
β. Αβοκάντο
γ. Καλαμπόκι
5. Θέλεις οπωσδήποτε ένα γλυκό. Τι θα παραγγείλεις;
α. Zuppa toscana
β. Zuppa di Ceci
γ. Zuppa inglese
α. Zuppa toscana
β. Zuppa di Ceci
γ. Zuppa inglese
6. Οι Μεξικάνοι φτιάχνουν μια σούπα που λένε ότι κάνει θαύματα, κυρίως όταν έχουν πιει παραπάνω τεκίλες. Πώς ονομάζεται;
α. Pozole
β. Menudo
γ. Sopa
α. Pozole
β. Menudo
γ. Sopa
7. Είσαι κάπου στην Ιταλία και θέλεις μια νόστιμη ομελέτα. Τι ζητάς;
α. Friture
β. Frittata
γ. Zaleti
α. Friture
β. Frittata
γ. Zaleti
8. Gyoza είναι ο γιαπωνέζικος όρος για το πιάτο με...
α. Πιτάκια dumplings
β. Πράσινα φασολάκια σόγιας
γ. Πίκλες από ginger
α. Πιτάκια dumplings
β. Πράσινα φασολάκια σόγιας
γ. Πίκλες από ginger
9. Είσαι στην Τουρκία και παραγγέλνεις από έμπνευση menemen. Tι θα φας τελικά;
α. Αυγά με κρεμμύδι και ντομάτες
β. Αυγά με παστουρμά
γ. Αυγά με σπανάκι
α. Αυγά με κρεμμύδι και ντομάτες
β. Αυγά με παστουρμά
γ. Αυγά με σπανάκι
10. Το naan είναι ινδικό ψωμί, απλό ή με γέμιση. Διαλέγεις το keema naan – τι περιέχει;
α. Σκόρδο και πατάτες
β. Σταφίδα και ξηρούς καρπούς
γ. Αρνίσιο κιμά
α. Σκόρδο και πατάτες
β. Σταφίδα και ξηρούς καρπούς
γ. Αρνίσιο κιμά
11. Θέλεις οπωσδήποτε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια. Τι παραγγέλνεις;
α. Spaghetti con salsicce
β. Spaghetti allo scoglio
γ. Spaghetti con polpette
α. Spaghetti con salsicce
β. Spaghetti allo scoglio
γ. Spaghetti con polpette
12. Η ισπανική crema catalana σού θυμίζει...
α. Creme brule
β. Creme ganache
γ. Κρέμα βανίλιας
α. Creme brule
β. Creme ganache
γ. Κρέμα βανίλιας
13. Τι είναι το kibbeh;
α. Κεφτεδακια από πλιγούρι γεμιστά με κιμά
β. Διάφορα είδη κρεάτων τυλιγμένα σε πίτα
γ. Κοτόπουλο με ταχίνι
α. Κεφτεδακια από πλιγούρι γεμιστά με κιμά
β. Διάφορα είδη κρεάτων τυλιγμένα σε πίτα
γ. Κοτόπουλο με ταχίνι
14. Στο ταϊλανδέζικο ζήτησες tom kha. Tι είναι;
α. Σούπα με γαρίδες
β. Γλυκόξινη σούπα με καρύδα
γ. Σαλάτα με παπάγια
α. Σούπα με γαρίδες
β. Γλυκόξινη σούπα με καρύδα
γ. Σαλάτα με παπάγια
15. Πώς ζητάς το συνοδευτικό πιάτο της ινδικής κουζίνας που έχει πατάτα και σπανάκι;
α. Chana massala
β. Sag aloo
γ. Tarka dall
α. Chana massala
β. Sag aloo
γ. Tarka dall
16. Θέλεις ένα εσπρεσάκι «ενισχυμένο» με μερικές σταγόνες αλκοόλ. Πώς το ζητάς;
α. Espresso corretto
β. Espresso doppio
γ. Εspresso ristretto
α. Espresso corretto
β. Espresso doppio
γ. Εspresso ristretto
17. Η Tarte tatin έχει...
α. Καραμελωμένα μήλα
β. Αχλάδια με σοκολάτα
γ. Creme patisserie
α. Καραμελωμένα μήλα
β. Αχλάδια με σοκολάτα
γ. Creme patisserie
18. “Gigot” ήταν ο τίτλος μιας ταινίας του 1962. Τι είναι όμως το gigot d’ agneau στο μενού;
α. Κοτολέτες αρνιού
β. Μπουτάκι αρνιού
γ. Αρνάκι στην κατσαρόλα
α. Κοτολέτες αρνιού
β. Μπουτάκι αρνιού
γ. Αρνάκι στην κατσαρόλα
Σωστές Απαντήσεις (επιλέξτε το κείμενο για να τις δείτε!)
1α/ 2β/ 3α/ 4β/5γ/ 6β/ 7β/ 8α/ 9α/ 10γ/11γ/ 12α/ 13α/ 14β/ 15β/16α/ 17α/ 18β
1α/ 2β/ 3α/ 4β/5γ/ 6β/ 7β/ 8α/ 9α/ 10γ/11γ/ 12α/ 13α/ 14β/ 15β/16α/ 17α/ 18β
Αν έχετε...
18-12: «Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από αυτή του φαγητού» είπε ο Ιρλανδός συγγραφέας George Bernard Shaw και από ό,τι φαίνεται εσύ το πιστεύεις απόλυτα. Γνωρίζεις καλά το δρόμο της γεύσης… αλλά και τα μονοπάτια. Kανένα μενού δεν έχει μυστικά από σένα, love 4 ever λοιπόν, συνέχισε όπως είσαι και μη δίνεις σημασία στις θερμίδες.
12-6: Ο μεγάλος σεφ Alber tRoux είπε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η αγάπη για το φαγητό δεν έχει να κάνει με το αν έχεις γαλλικό διαβατήριο, αλλά με το τι νιώθεις». Εδώ ακριβώς βρίσκεσαι! Επειδή λοιπόν νιώθεις, ανέβασε τον πήχη, πάρε το διαβατήριο και άρχισε τα ταξίδια, στην ανάγκη πάρε από πίσω τον Μαμαλάκη.
6-0: Ο Charles Pierre Monselet είπε: «Ένας πραγματικός γευσιγνώστης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να φάει, όπως ένα στρατιώτης είναι πάντα έτοιμος να πολεμήσει». Εσύ πάλι... καμία ετοιμότητα. Αντί για όπλο, πίτα-γύρο, άντε και γίδα βραστή. Ξεκίνα, λοιπόν, από το κοντινότερο έθνικ εστιατόριο και άρχισε το διάβασμα…
18-12: «Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από αυτή του φαγητού» είπε ο Ιρλανδός συγγραφέας George Bernard Shaw και από ό,τι φαίνεται εσύ το πιστεύεις απόλυτα. Γνωρίζεις καλά το δρόμο της γεύσης… αλλά και τα μονοπάτια. Kανένα μενού δεν έχει μυστικά από σένα, love 4 ever λοιπόν, συνέχισε όπως είσαι και μη δίνεις σημασία στις θερμίδες.
12-6: Ο μεγάλος σεφ Alber tRoux είπε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η αγάπη για το φαγητό δεν έχει να κάνει με το αν έχεις γαλλικό διαβατήριο, αλλά με το τι νιώθεις». Εδώ ακριβώς βρίσκεσαι! Επειδή λοιπόν νιώθεις, ανέβασε τον πήχη, πάρε το διαβατήριο και άρχισε τα ταξίδια, στην ανάγκη πάρε από πίσω τον Μαμαλάκη.
6-0: Ο Charles Pierre Monselet είπε: «Ένας πραγματικός γευσιγνώστης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να φάει, όπως ένα στρατιώτης είναι πάντα έτοιμος να πολεμήσει». Εσύ πάλι... καμία ετοιμότητα. Αντί για όπλο, πίτα-γύρο, άντε και γίδα βραστή. Ξεκίνα, λοιπόν, από το κοντινότερο έθνικ εστιατόριο και άρχισε το διάβασμα…
Last edited by a moderator: