Μπασκετοκουβέντα

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
ποιο μπασκετ ρε παιδια....μπραβο στην εθνικη και στην μεγαλη προσπαθεια με την ανανεωμενη ομαδα αλλα ποιο μπασκετ ρε μαγκες...εχει πεθανει το αθλημα οχι μονο στην ελλαδα αλλα και στην ευρωπη...δυστυχως....:(:(
οταν αγωνιζεσαι στο πρωταθλητριων(ευρωλιγκα) με συμβολαιο(!!!):shock::shock:,τοτε τι περιμενεις απο το ελληνικο πρωταθλημα???τι ενδιαφερον εχει ο φιλαθλος του ολυμπιακου η του παο να παει να δει ενα αγωνα με το μαρουσι π.χ.,οταν ξερει οτι βρεξει-χιονισει θα παιζει του χρονου στην ευρωπη...ειτε βγει πρωτος ειτε πεμπτος.....απλα σκεφτειτε στη μπαλλα να ειχε συμβολαια στο τσου-λου,τι μηδαμινο ενδιαφερον θα ειχε....αστα ολα ελευθερα να μην υπαρχει καπαρωμενη θεση στην ευρωλιγκα να υπαρχει ανταγωνισμος ωστε να βελτιωθουν και οι μικρες ομαδες ωστε να υπαρξει ενδιαφερον...ετσι οπως ειναι τωρα μονο η ψαλιδα μεγαλωνει και δουλευουν ολοι για να δυναμωνουν οι δυο αιωνιοι...
ενα αυτο και ενα το αλλο,το σχισμα δηλαδη που υπηρξε το 2001 με την ευρωλιγκα και την σουπρολιγκα που ουσιαστικα διχασε την ιστορια στα δυο.....σαν να υπαρχει τσ.λιγκ της ουεφα και τσ.λιγκ της ξερω γω...παρτε το χαμπαρι το μπασκετ ΔΥΣΤΥΧΩΣ πεθανε και ΕΥΤΥΧΩΣ χαρες ειδαμε μπολικες...και οπωσ και να το κανουμε αλλη καυλα το 87 και αλλη οι σημερινη...ε,πλεον (εκτος αν εισαι πιτσιρικας πολυ..)εχει κορεστει και απο τις μεγαλες νικες που (αν εισαι και αρειανος)δεν σου λεει και κατι η (τιμιτικοτατη δεδομενων των συνθηκων) τριτη θεση στο γιουρο......

πως τα καταφερα και με βγηκε αυτη η γκρινια τωρα ουτε εγω ξερω:D:D:haha:..:clap::clap::clap::clap:
βρε συ Γιώργο τα έψαξες αυτά που λες? καταρχήν τα συμβόλαια και να μην υπήρχαν για παναθηναικο και ολυμπιακό υπήρχε περίπτωση να μη βγαίναν στην ελληνική τριάδα? Φέτος βγάζουμε κι άλλους 2 στα προκριματικά της ευρωλίγκα κι αν αξίζουν να μπουν να παίξουν, οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δε λένε και πολλά.. Η σουπρολίγκα πέθανε το 2001 εν τη γεννέση της ήταν μόνο για ένα χρόνο πάπαλα. Κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και στο ποδόσφαιρο πριν λίγα χρόνια και το πνίξανε με συμφωνίες, το μπάσκετ που παίζουν οι κόρυφαίες ελληνικές ομάδες είναι χάρμα οφθαλμών θεαματικότατο κι αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι άνθρωποι (2 αδέλφια) φέραν την αφρόκρεμα των παικτών στην ελλάδα, τι να συγκρίνουμε τώρα το θέαμα στο ποδόσφαιρο είναι ακόμη απαράδεκτο, καμμία ελληνική ομάδα δε παίζει κάτι το ωραίο σε αντίθεση με το μπάσκετ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
αστα ολα ελευθερα να μην υπαρχει καπαρωμενη θεση στην ευρωλιγκα να υπαρχει ανταγωνισμος ωστε να βελτιωθουν και οι μικρες ομαδες ωστε να υπαρξει ενδιαφερον...ετσι οπως ειναι τωρα μονο η ψαλιδα μεγαλωνει και δουλευουν ολοι για να δυναμωνουν οι δυο αιωνιοι...

Μα κι όταν βγαίνουν οι μικρές ομάδες στην ευρωλίγκα δεν κάνουν τίποτε, σου θυμίζω τι έκανε ο Πανιώνιος πέρυσι για να μη μιλήσω για κάτι τραγικές χρονιές της ΑΕΚ με 2-14 νίκες στον πρώτο γύρο. Οι δύο μεγάλοι δεν ενισχύονται οικονομικά επειδή παίζουν στην Ευρωλίγκα, απλά έχουν διαστημικά μπάτζετ (μέσα μπαίνουν οι άνθρωποι) και είτε είχαν συμβόλαιο είτε όχι πρώτοι-δεύτεροι βγαίνουν ακόμη κι αν παίξουν με τα δεύτερα.

Η Ευρωλίγκα είχε 22% αύξηση στα εισιτήρια πέρυσι και περισσότερη θεαματικότητα από ποτέ, κατά τη γνώμη μου πάει πάρα πολύ καλά, αυτό που της λείπει είναι η εξάπλωση του μπάσκετ σε μεγάλες αγορές όπου παραδοσιακά δεν έχει πέραση, π.χ Αγγλία, αλλά αυτό είναι γενικό πρόβλημα και πολύ δυσεπίλυτο. Προσωπικά θεωρώ πως η Ευρωλίγκα είναι η πιο ανταγωνιστική λίγκα στον πλανήτη και το θέαμα είναι καταπληκτικό.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ καλύτερο τα τελευταία 3 χρόνια με πολλή βελτίωση, αν κι ακόμη δεν είναι όπως τις αρχές του '90, αλλά νομίζω πως πάμε καλά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι πιο λιανά; Στο μπάσκετ (και μόνο εκεί...) οι προϋπολογισμοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι ελλειμματικοί. Τα χρήματα που βγάζουν από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα, μάρκετινγκ κλπ είναι ΠΑΝΤΑ λιγότερα από τα έσοδα. Τη μόνη χρονιά που ο Παναθηναϊκός έβγαλε κέρδος (το 1996 με την υπογραφή του Ουίλκινς και τη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ από τη στρούγκα της Γλυφάδας) τα καθαρά κέρδη δόθηκαν ως δωρεά σε ίδρυμα κωφάλλαλων.

Ο λόγος που έχουμε τόσο καλές ομάδες στο μπάσκετ δεν είναι ότι η εγχώρια αγορά υποστηρίζει τέτοιες (παράλογς και οικονομικά παρανοϊκές) επενδύσεις, αλλά ότι βρέθηκαν μερικοί εκατομμυριούχοι κια κάνουν το χόμπι τους (για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι βασικά δεν ξέρουν τι έχουν και τι να τα κάνουν). Αν είχαμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς θα ήμασταν η Σλασκ Βρότσλαβ των Βαλκανίων.

Christian

Member
Δεν ξέρω τι προυπολογισμούς έχουν οι ομάδες που αναφέρεις αλλά νομίζω πως τα βλέπεις πολύ ρομαντικά τα πράγματα στον χώρο του αθλητισμού.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
αν εννοείς ότι κάποιοι πληρώνουν πολλά λεφτά από την τσέπη τους για να βλέπουν την ομάδα τους να μεγαλουργεί τότε ναι υπάρχει ρομαντισμός... 5 φορές πρωτθλητής ευρώπης σε 13 χρόνια είναι εκπληκτικό ρεκόρ κι αυτό χάρη στα 2 αδέλφια που έχουν σα κουσούρι να τρώνε τα λεφτά τους σε αυτό και πουθενά αλλού...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ξέρω τι προυπολογισμούς έχουν οι ομάδες που αναφέρεις αλλά νομίζω πως τα βλέπεις πολύ ρομαντικά τα πράγματα στον χώρο του αθλητισμού.

Καθόλου ρομαντικά δεν τα βλέπω, εξηγώ ένα αντικειμενικό και μετρήσιμο φαινόμενο: το ότι οι δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας έχουν τους υψηλότερους προϋπολογισμούς στην Ευρώπη.

Christian

Member

Καθόλου ρομαντικά δεν τα βλέπω, εξηγώ ένα αντικειμενικό και μετρήσιμο φαινόμενο: το ότι οι δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας έχουν τους υψηλότερους προϋπολογισμούς στην Ευρώπη.
Δηλαδή δύο τρελαμένοι ολιγάρχες έχουν τις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας και σπαταλάνε το χρήμα από.... χόμπι ;

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Δηλαδή δύο τρελαμένοι ολιγάρχες έχουν τις δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας και σπαταλάνε το χρήμα από.... χόμπι ;
κάπως έτσι είναι τα πράγματα, σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον χαίρονται κι άλλοι από την σπατάλη τους... εμείς δηλ. οι φίλαθλοι

spor_os

Administrator
Σίγουρα έχουν μία τρέλα.
Ειδικά οι φαρμακοβιομήχανοι το έχουν αποδείξει πολλάκις.
Αλλά δεν είμαι σίγουρος για τα ανταποδοτικά οφέλη που έχουν αυτοί οι επιχειρηματίες.

Επίσης στηρίζονται στη χαμηλή φορολογία που έχει η Ελλάδα. Το 20% ωχριά μπροστά στα 40,50&60% των άλλων χωρών.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom