• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Μιλια απο αεροπορικες!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επειδή μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο, έμαθα κάποια πράγματα για τον υπολογισμό μιλίων αναβάθμισης και απόκτησης κάρτας που δεν είναι και τόσο θετικά..
Τα μίλια αναβάθμισης που βλέπετε σήμερα αν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας δεν είναι αυτά που έχετε πραγματικά και που ισχύουν για να μπείτε αυτόματα στην ασημένια κάρτα.
Μου είπαν λοιπόν πως με το παλιό σύστημα (έχω μπλε κάρτα) κάποια μίλια αναβάθμισης από παλιότερα έτη δεν έληγαν, για να μπορούμε να διατηρούμε την μπλε κάρτα, και φαίνονται κανονικά στο άθροισμά μου ενώ δεν ισχύουν. Όμως στις 24 νοεμβρίου με την αλλαγή του προγράμματος θα λήξουν αυτόματα και για να αποκτήσει κάποιος την ασημένια κάρτα θα πρέπει να έχει 8000 μίλια αναβάθμισης από 24 νοέμβρη 2013 μέχρι 24 νοέμβρη 2014. Αν πριν είχε μπλε κάρτα τότε παίρνει αυτόματα την ασημένια. Αν έχει λιγότερα και χάσει την αναβάθμιση που θα γίνει στις 24 νοέμβρη τότε θα πρέπει να μαζέψει 12000 μίλια για να πάει από την blue στην silver στο μέλλον..
ΟΚ, δεν θα πάει στη silver. Θα παραμείνει στην blue; Και τα μίλια που είχε (ας πούμε 7500) τι θα γίνουν; Θα παραμείνουν ως είχαν (χωρίς να λήγουν) ή θα λήξουν - και πότε; Και θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει (εν προκειμένω τα 7500) π.χ. για ένα ταξίδι εσωτερικού;

paefstra

Member
Το μεταφέρω από το newsletter "Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στη νέα Silver βαθμίδα θα τοποθετηθούν όσα Μπλε μέλη έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 8.000 Μίλια Αναβάθμισης (συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 2 πτήσεων με Aegean ή Olympic Air) ή 16.000 Μίλια Αναβάθμισης συνολικά, τους τελευταίους 12 μήνες πριν από την ημερομηνία έναρξης του νέου Miles+Bonus. Τα Gold μέλη θα τοποθετηθούν αυτόματα στη Gold βαθμίδα, ανεξάρτητα από την προηγούμενη πτητική δραστηριότητά τους" .
Δεν αναφέρει κάτι για λήξη αλλά λέει ότι θα προσμετρηθούν μόνο του τελευταίου έτους. Επίσης σχετικά με το αν μπορεί να γίνει εξαργύρωση, εννοείται με τα μίλια εξαργύρωσης. Αυτά που προσμετρώνται για silver είναι τα μίλια αναβάθμισης.
Πάντως, στο τσακ έπιασα τη βαθμίδα silver- και θα τη χάσω σε ένα χρόνο, μάλλον.

echo2011

Member
ΟΚ, δεν θα πάει στη silver. Θα παραμείνει στην blue; Και τα μίλια που είχε (ας πούμε 7500) τι θα γίνουν; Θα παραμείνουν ως είχαν (χωρίς να λήγουν) ή θα λήξουν - και πότε; Και θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει (εν προκειμένω τα 7500) π.χ. για ένα ταξίδι εσωτερικού;
Όπως τα λέει η paefstra.. Θα πας στη κάρτα blue.. Τα μίλια εξαργύρωσης δε λήγουν ούτε θα αλλάξουν αυτά που έχουμε μόλις αλλάξει το πρόγραμμα, και μπορείς να τα εξαργυρώσεις όποτε θες.. Αυτά που θα αλλάξουν είναι τα μίλια αναβάθμισης. Δε θα προσμετρούνται πια κάποια και από παλιότερα έτη και θα φαίνονται μόνο τα μίλια ενός ημερολογιακού έτους.. Εμένα π.χ. τώρα μου γράφει πως έχω 11000 αναβάθμισης (μετράει και κάποια από παλιότερα έτη) αλλά στις 24 νοέμβρη θα γίνουν 7500 γιατί τόσα θα έχω από 25 νοέμβρη 2013 μέχρι 24 νοέμβρη 2014.. Δηλαδή χάνω την αναβάθμιση για 500.. Οπότε ή κλείνω άλλο ένα ταξίδι ή πρέπει να μαζέψω 12000 μίλια (άρα άλλα 3500) μέχρι τα Χριστούγεννα! (ή άλλα 4500 μέχρι το Πάσχα που θα μου έχουν λήξει άλλα 1000 κτλ κτλ)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εχει συζητηθει στο θεμα του Flying blue. Χωρια τα 40.000 μιλια που απαιτει θελει να εχεις πεταξει αρκετα μαζι τους..οποτε το καλυτερο προγραμμα στη *Α παραμενει μακραν το Miles and Bonus και στη Skyteam το Flying blue.
Καλά άποψή σου, αλλά εγώ στην Αβιάνκα σχεδόν με κάθε πτήση Αβάνα-Καράκας κερδίζω την επόμενη από Αβάνα για Κεντρική Αμερική. Απείρως πιο γενναιόδωρο από τα άλλα, και ειδικά από το - αστείο στο θέμα δωρεάν πτήσεις - Flying Blue (που χρεώνει και κάτι σουρεαλιστικο΄ςυ φόρους, γελούσαμε στο άλλο θρεντ). Τι είναι τα 40.00 μίλια δε γνωρίζω, μιλάω για το πόσο εύκολα κερδίζεις πτήσεις, υπάρχει χάος ανάμεσα στο πρόγραμμα της Avianca και οποιοδήποτε άλλο γνωρίζω.

Amplified

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δυτική ακτή ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Utopia Planitia
Παιδιά, το θέμα συζητιέται στο flyertalk με τίτλο lifetime *G coming to an end, καταλαβαίνετε δηλαδή πόσο γελοίο ήταν το θέμα της aegean ως τώρα. Το 90% των G members σε star alliance που ξέρω είναι μέσω aegean και δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν αυτό ήταν το γενικό ποσοστό στη συμμαχία. Το νέο σύστημα είναι πολύ πιο δίκαιο, όχι ιδιαίτερα πιο δύσκολο να αναβαθμιστείς, και ευνοεί αυτούς που πετάνε με A3 όπως ήταν λογικό.

http://www.flyertalk.com/forum/aegean-airlines-miles-bonus/1614815-lifetime-g-coming-end-rumor.html

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλά άποψή σου, αλλά εγώ στην Αβιάνκα σχεδόν με κάθε πτήση Αβάνα-Καράκας κερδίζω την επόμενη από Αβάνα για Κεντρική Αμερική. Απείρως πιο γενναιόδωρο από τα άλλα, και ειδικά από το - αστείο στο θέμα δωρεάν πτήσεις - Flying Blue (που χρεώνει και κάτι σουρεαλιστικο΄ςυ φόρους, γελούσαμε στο άλλο θρεντ). Τι είναι τα 40.00 μίλια δε γνωρίζω, μιλάω για το πόσο εύκολα κερδίζεις πτήσεις, υπάρχει χάος ανάμεσα στο πρόγραμμα της Avianca και οποιοδήποτε άλλο γνωρίζω.
Εσυ μπορει να κερδιζεις οποια πτηση θες αλλα το προγραμμα εχει κανονες. Κι αυτοι λενε οτι σε κανουν gold με 40.000 μιλια εκ των οποιων 10.000 δικα τους αρα εκτος ευρωπαικης πραγματικοτητας και απειρως πιο δυσκολο απο αυτο της Aegean. Οι δωρεαν πτησεις που λες απαιτουν 17.000 μιλια συμφωνα με το σαιτ τους..ξερεις λοιπον πολλα προγραμματα με δωρεαν πτησεις μονο απο σουπερμαρκετ, απο ενα λογαριασμο τραπεζας, απο καυσιμα? Να σου χαριζουν πτησεις χωρις να εχεις πεταξει ποτε μονο κ μονο απο μια καταθεση δεν ξερω αλλο προγραμμα. Συν την ευκολια που γινεσαι gold καταληγω κ παλι οτι το miles and bonus ειναι οτι καλυτερο ξερω.
Σουρεαλιστικοι φοροι τα 250κατι του Flying blue για Σαο Παολο? Μηπως εχεις καποια συγχυση με τα 500κατι του miles and more?

Last edited:

fotast

Member
Όπως τα λέει η paefstra.. Θα πας στη κάρτα blue.. Τα μίλια εξαργύρωσης δε λήγουν ούτε θα αλλάξουν αυτά που έχουμε μόλις αλλάξει το πρόγραμμα, και μπορείς να τα εξαργυρώσεις όποτε θες.. Αυτά που θα αλλάξουν είναι τα μίλια αναβάθμισης. Δε θα προσμετρούνται πια κάποια και από παλιότερα έτη και θα φαίνονται μόνο τα μίλια ενός ημερολογιακού έτους.. Εμένα π.χ. τώρα μου γράφει πως έχω 11000 αναβάθμισης (μετράει και κάποια από παλιότερα έτη) αλλά στις 24 νοέμβρη θα γίνουν 7500 γιατί τόσα θα έχω από 25 νοέμβρη 2013 μέχρι 24 νοέμβρη 2014.. Δηλαδή χάνω την αναβάθμιση για 500.. Οπότε ή κλείνω άλλο ένα ταξίδι ή πρέπει να μαζέψω 12000 μίλια (άρα άλλα 3500) μέχρι τα Χριστούγεννα! (ή άλλα 4500 μέχρι το Πάσχα που θα μου έχουν λήξει άλλα 1000 κτλ κτλ)
Μπράβο τα ξεκαθάρισες όλα πολύ ωραία(ούτε στο call center της Α3 να ήσουνα:) ).

Ποτέ μου δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα μίλια οποιασδήποτε εταιρείας καθώς κάνω ταξίδια στην Ευρώπη κυρίως.Είχα βγάλει κάποτε την κάρτα της Lufthansa αλλά από εκεί δεν κερδίζεις τίποτα με Ευρωπαϊκές πτήσεις.Μόνον ένα βαλιτσάκι και ένα σακίδιο πήρα με τα μίλια από το shop τους.
Πρίν ένα χρόνο(Νοέμβριο κατά σύμπτωση) έβγαλα την κάρτα της Α3 επειδή διάβασα εδώ ότι το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό.Τώρα το αλλάζουν...
΄Εχω 6.700 μίλια + 1000 που θα πάρω από ένα ταξίδι αρχές Νοεμβρίου.΄Οποτε χάνω αναβάθμιση σε Silver για 300 μίλια.
Εκτός αν κλείσω κάτι για τον Οκτώβριο(αφορμή ζητάμε..)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Συνολική Απεικόνιση Λογαριασμού:
Σύνολο Μιλίων Αναβάθμισης:
4000
Σύνολο Εξαργυρώσιμων Μιλίων:
92221
Απαιτούμενα μίλια για αναβάθμιση
16000
Έως:
26.09.2015

εμένα ο λογαριασμός μου λέει τα παραπάνω, τι να κάνω?? σώζομαι ????

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
4000
92221
16000
Έως:
26.09.2015

Αναβάθμιση γιοκ αλλά δωρεάν ταξίδια, ένα σωρό! Καιρός ν' αφήσεις την Ράιαν! :haha:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
την αναβάθμιση τους την χαρίζω, τα ταξίδια θέλω.

GTS

Member
4000
92221
16000
Έως:
26.09.2015

Με 92 χιλ. μιλια εισαι αρχηγος:)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πρέπει να αυξήσει τα δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη να δούμε άσπρη μέρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα