• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Μιλια απο αεροπορικες!

done

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία
Ταξίδι-Όνειρο
χιλή
πάντως, αν δεν είσαι gold, και δεν προβλέπεται και να γίνεις, ίσως και να είναι λίγο καλύτερα τώρα...

Varg83

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Ρε σεις μηπως τα παραλετε λιγο;; Ενταξει το βασικοτερο προνομιο της Gold ηταν η βαλιτσα. Αντε και τα lounge... Εκτος ολοι εσεις με την Gold ξημεροβραδυαζεστε στο Μεγαρο, πατε βολτες με τα ιστιοφορα και την βρησκετε με το Μουσειο Κυκλαδικης Τεχνης.....
Εγω έγινα το καλοκαιρι gold και κανω 3 ταξιδια το μηνα. Γιατι απο του χρονου που δεν θα τα κανω να μην εχω το ''προνομιο'' της μιας βαλιτσας??? Και θα πρεπει να μαζευω ΠΑΛΙ μιλια για να κρατηθω. Ασε που αν ψαξουμε λιγο καλυτερα τη λογικη της συγκεντρωσης μιλιων θα βρεθουμε προ εκπληξεως... ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΜΑΙ........

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

GTS

Member
Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι σαν τη νταλικα που βλεπεις να ερχεται, περναει απο πανω σου ειτε το θες ειτε οχι. Η διατηρηση του gold status με 1 πτηση στα 3 χρονια, ηταν ανεκδοτο, σε ολα τα προγραμματα πρεπει να πετας για να διατηρησεις τα προνομια σου, αυτη ειναι η πραγματικοτητα, η νταλικα που λεγαμε. Αυτο που ισχυε ηταν ονειρο απατηλο....

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Γιατι απο του χρονου που δεν θα τα κανω να μην εχω το ''προνομιο'' της μιας βαλιτσας???
Και γιατί να το έχεις ;
Είναι πρόγραμμα επιβάβευσης συχνών ταξιδιωτών που ξοδεύουν αρκετά λεφτά για να πετάνε με μία συμμαχία.

Έτσι όπως είναι σήμερα, με ένα ταξιδάκι στο Τόκυο απο Αθήνα, θα είχα την *Α gold για 3 χρόνια. Και μετά, θα αφιέρωνα τον χρόνο μου να γίνω silver στην OW χωρίς να ξαναπετάξω ποτέ *Α.

Δηλαδή επιβραβεύουν εμένα το ίδιο με τον Σάμιον που πάει 50 ταξίδια τον χρόνο χωρίς να με υποχρεώνουν να συνεχίσω να πετάω μαζί τους. Αστείο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η κατάσταση πάντως με την Aegean είναι αστεία ακόμα και με το νέο πρόγραμμα. Τα επίπεδα μιλίων που απαιτούνται για Gold Status, τόσο για την απόκτηση όσο για την αναννέωση είναι γελλοιωδώς χαμηλά, και με διαφορά τα χαμηλότερα στη Star Alliance (με εξαίρεση ίσως την Avianca, για το πρόγραμμα μιλίων της οποίας δεν έχω ιδέα).

Κάθε φορά που έχει πτήση προς Αθήνα (από οπουδήποτε, και οποιασδήποτε εταιρίας Star Alliance), στα lounge και τα priority gates γίνεται ο κακός χαμός από "χρυσούς" Έλληνες. Όσοι είμαστε Gold με κάποια από τα πιο δύσκολα status της ίδιας συμμαχίας, από τις εποχές πριν την ένταξη της Aegean στη star Alliance, αισθανόμαστε ελαφρώς κοροϊδα, και αυτό θα ισχύει και στη νέα κατάσταση.

GTS

Member
Η κατάσταση πάντως με την Aegean είναι αστεία ακόμα και με το νέο πρόγραμμα. Τα επίπεδα μιλίων που απαιτούνται για Gold Status, τόσο για την απόκτηση όσο για την αναννέωση είναι γελλοιωδώς χαμηλά, και με διαφορά τα χαμηλότερα στη Star Alliance (με εξαίρεση ίσως την Avianca, για το πρόγραμμα μιλίων της οποίας δεν έχω ιδέα).

Κάθε φορά που έχει πτήση προς Αθήνα (από οπουδήποτε, και οποιασδήποτε εταιρίας Star Alliance), στα lounge και τα priority gates γίνεται ο κακός χαμός από "χρυσούς" Έλληνες. Όσοι είμαστε Gold με κάποια από τα πιο δύσκολα status της ίδιας συμμαχίας, από τις εποχές πριν την ένταξη της Aegean στη star Alliance, αισθανόμαστε ελαφρώς κοροϊδα, και αυτό θα ισχύει και στη νέα κατάσταση.
Τι εγινε, κολλησε το πληκτρολογιο στα συμφωνα;:D
Περα απο τη πλακα, ειναι σχεδον οπως τα λες. Το σχεδον κολλαει στο γεγονος οτι δεν ειναι κι ο καθε πικραμενος gold, τουλαχιστον με λογικα κριτηρια αφου για να μαζεψεις 20K μιλια δεν ειναι κι οτι πιο απλο με εσωτερικες πτησεις και ευρωπη, δηλαδη οποιος εγινε δεν εγινε με 1-2 πτησεις (σε αλλη εταρεια της *Α μπορει, με Α3 οχι), αλλα ταξιδευοντας παρα πολυ frequent;). Το οτι στη λουφτβαφε δε μαζευονται τα μιλια με τιποτα, αυτο πες το εκει που πρεπει και σε αυτους που τους τιμουν, κοινως ξυδακι....:D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το οτι στη λουφτβαφε δε μαζευονται τα μιλια με τιποτα, αυτο πες το εκει που πρεπει και σε αυτους που τους τιμουν, κοινως ξυδακι....:D
Έ όχι και με τίποτα... Από το 2009 ως τώρα είμαι συνεχώς gold στη Lufthansa. Και τώρα είμαι εγκλωβισμένος εκεί.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
χαμηλότερα στη Star Alliance (με εξαίρεση ίσως την Avianca, για το πρόγραμμα μιλίων της οποίας δεν έχω ιδέα).
Εχει συζητηθει στο θεμα του Flying blue. Χωρια τα 40.000 μιλια που απαιτει θελει να εχεις πεταξει αρκετα μαζι τους..οποτε το καλυτερο προγραμμα στη *Α παραμενει μακραν το Miles and Bonus και στη Skyteam το Flying blue.

paefstra

Member
Πάντως όσο το μελετάω, τόσο πιο ελκυστικό μου φαίνεται το νέο πρόγραμμα. Η συγκέντρωση μιλίων είναι ταχύτερη με βάση την απόσταση (όταν ο φτηνότερος ναύλος για Λονδίνο έδινε μόνο 5οο ευρώ ενώ τώρα είναι το λιγότερο 1125 και επιπλέον 10% για silver μέλη που με αφορά).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η διατηρηση του gold status με 1 πτηση στα 3 χρονια, ηταν ανεκδοτο
Ούτε ήξερα ότι ίσχυε, αλλά όντως είναι από τα άγραφα.

Τα επίπεδα μιλίων που απαιτούνται για Gold Status, τόσο για την απόκτηση όσο για την αναννέωση είναι γελλοιωδώς χαμηλά, και με διαφορά τα χαμηλότερα στη Star Alliance (με εξαίρεση ίσως την Avianca, για το πρόγραμμα μιλίων της οποίας δεν έχω ιδέα).
Στην Avianca το εύκολο δεν είναι να γίνεις gold, αλλά το να κερδίσεις πτήση. Απίστευτα γενναιόδωρο πρόγραμμα για όσους θέλουν να πετάνε, αλλά για gold δεν είναι τόσο εύκολο όσο της Aegean.

echo2011

Member
Επειδή μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο, έμαθα κάποια πράγματα για τον υπολογισμό μιλίων αναβάθμισης και απόκτησης κάρτας που δεν είναι και τόσο θετικά..
Τα μίλια αναβάθμισης που βλέπετε σήμερα αν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας δεν είναι αυτά που έχετε πραγματικά και που ισχύουν για να μπείτε αυτόματα στην ασημένια κάρτα.
Μου είπαν λοιπόν πως με το παλιό σύστημα (έχω μπλε κάρτα) κάποια μίλια αναβάθμισης από παλιότερα έτη δεν έληγαν, για να μπορούμε να διατηρούμε την μπλε κάρτα, και φαίνονται κανονικά στο άθροισμά μου ενώ δεν ισχύουν. Όμως στις 24 νοεμβρίου με την αλλαγή του προγράμματος θα λήξουν αυτόματα και για να αποκτήσει κάποιος την ασημένια κάρτα θα πρέπει να έχει 8000 μίλια αναβάθμισης από 24 νοέμβρη 2013 μέχρι 24 νοέμβρη 2014. Αν πριν είχε μπλε κάρτα τότε παίρνει αυτόματα την ασημένια. Αν έχει λιγότερα και χάσει την αναβάθμιση που θα γίνει στις 24 νοέμβρη τότε θα πρέπει να μαζέψει 12000 μίλια για να πάει από την blue στην silver στο μέλλον..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia