Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κατά τα άλλα έχει και «εγγύηση χαμηλότερης τιμής» η booking.
Αυτό δεν ισχύει στην Ε. Ε. αλλά και σε άλλες χώρες πλέον. Μετά από καταδικαστικές αποφάσεις και πιέσεις από τις αρχές πολλών κρατών αναγκάστηκε να εναρμονιστεί με την Ε.Ε. και να κααργησεί τους περιορισμούς που έθετε στα ξενοδοχεία σχετικά με την online τιμολογιακή τους πολιτική.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πάντως ισχύει ακόμα ότι η Booking σου επιστρέφει τη διαφορά αν βρεις το ίδιο δωμάτιο (με τους ίδιους όρους) σε καλύτερη τιμή.
Στην Ε.Ε. δεν ισχύει αυτό καθώς από τον Ιούλιο σταμάτησε κάθε προσπάθεια παρέμβασης σε αυτό το θέμα και στα μέσα Σεπτεμβρίου βγήκε και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε πως οι περιορισμοί που έβαζε παραβιάζουν τις απαγορεύσεις της Ε.Ε. για τα καρτέλ.

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Στην Ε.Ε. δεν ισχύει αυτό καθώς από τον Ιούλιο σταμάτησε κάθε προσπάθεια παρέμβασης σε αυτό το θέμα και στα μέσα Σεπτεμβρίου βγήκε και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε πως οι περιορισμοί που έβαζε παραβιάζουν τις απαγορεύσεις της Ε.Ε. για τα καρτέλ.
Ισχύει και για Ευρώπη. Σε κατάλυμα που έχω κρατημένο για το Λουξεμβούργο αρχές Δεκεμβρίου μου έχει επιλογή " Βρήκατε φθηνότερη τιμή; Σας επιστρέφουμε τη διαφορά!" Κι όταν το πατάς εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.

Attachments

fotast

Member
Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές μέσω των δικών τους καναλιών διάθεσης σε σχέση με τις τιμές που δίνουν στις διάφορες πλατφόρμες κρατήσεων(η booking ελέγχει το 70% της αγοράς μέσω πλατφόρμων).Οι ΄Ελληνες ξενοδόχοι μαζί με άλλες Ευρωπαικές οργανώσεις θα καταθέσουν αγωγές κατά της booking που εξακολουθεί να μην κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

Γιατί οι Έλληνες ξενοδόχοι στρέφονται κατά της Booking

Grtraveler

Member
Έχει ξανά αναφερθεί εδώ μέσα αλλά το αναφέρω και εγω:

Προχώρησα σε κράτηση ξενοδοχείου μέσω του agoda, η τιμή που μου έδειχνε ήταν σε Ευρώ και αφορούσε κράτηση διαμονής σε ξενοδοχείο με δυνατότητα ακύρωσης, χρέωση της κάρτας 2 ημέρες πριν την άφιξη και δυνατότητα ακύρωσης και πλήρης επιστροφής του ποσού μια ημέρα πριν την άφιξη στο Ξενοδοχείο.

Όταν έγινε η κράτηση και αφού είχα δώσει τα στοιχεία της κάρτας μου (αν θυμάμαι καλά) τόοε μου εμφάνισε τη χρέωση σε δολάρια με την επισήμανση ότι η χρέωση στη κάρτα θα γίνει σε Ευρώ αλλά με την ισοτιμία δολαρίου την ημερα που θα χρεωθεί η κάρτα (!).

Δεν μου είχε ξανά τύχη και άρχισα να ψάχνω τους όρους, αφού προηγούμενός τους είχα στείλει και email - στο οποίο δεν απάντησαν...., στους όρους ανέφερε δυο πράγματα:

1) Ότι ανάλογα την IP που έχεις σου εμφανίζει το αντίστοιχο νόμισμα και οτι αν θες μπορείς να το αλλάξεις (απο την αρχή ήταν όλα σε ευρώ και ip Ελληνική), και

2) Ότι όταν επιλέγεις την μέθοδο κράτησης με πληρωμή αργότερα (book now pay later) τότε η χρέωση σε ευρώ γίνεται με την ισοτιμία του Δολαρίου την ημέρα που θα χρεωθεί η κάρτα + ένα 5%!!

Φυσικά προχώρησα σε ακύρωση της κράτησης γιατί αυτό είναι μια μορφής "εξαπάτησης του καταναλωτή".

Επίσης σήμερα που μπήκα απο την εφαρμογή της skyscanner και βρήκα ένα ξενοδοχείο που με ενδιέφερε όταν έκανε redirect απο την skyscanner στην σελίδα της hotels.com τότε εμφάνισε ένα μήνυμα οτι η hotels.com μπορεί να κάνει τη χρέωση σε Δολάρια !!!!

Οπότε θέλουν λίγο ψάξιμο πλέον τα πράγματα
Screenshot 2025-02-16 at 22-12-23 Όροι χρήσης.png

Last edited:

oasisAthens

Member
Μα και η Booking και οποίο ξενοδοχείο έχω κλείσει στο εξωτερικό σε χώρα που έχουν διαφορετικό νόμισμα σε χρεώνει στο νόμισμα τους και είναι λογικό για εμένα. Η αναλογία σε ευρώ που βλέπεις είναι στην ουσία για διευκόλυνση σου να βλέπεις τι θα πληρώσεις περίπου τη στιγμή της κράτησης. Πχ πες ότι εγώ κλείνω ένα ξενοδοχείο σήμερα σε Zloty και η αναλογία είναι 4 Zl = 1 ευρώ. Εαν κάνει η κράτηση 400 Zl. Θα μου δείξει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ. Εαν πω ότι θα πληρώσω 3 μηνες μετά αυτό που θα χρωστάω είναι 400 zl. Εαν τότε τα 400 zl είναι είναι 120 ή 80 ευρώ θα πληρώσω την αξία των 400 zl τότε.
Επίσης πίστεψε με δεν θα ήθελες να σε χρεώνουν σε ευρώ με DCC που θα γινόταν εαν σε χρεωναν αυτοί απευθείας σε ευρώ. Τότε κάτι που όντως κοστίζει 100 ευρώ τώρα εσύ θα το πλήρωνες 120 λόγω DCC. Τυχαίοι αριθμοί πάντα.
Κανόνας είναι ότι πάντα πληρώνουμε σε τοπικό νόμισμα και η μετατροπή γίνεται από το χρηματοπιστωτικο ίδρυμα που χρησιμοποιούμε. (τράπεζα, revolut, paypal κτλ).

Έχει ξανά αναφερθεί εδώ μέσα αλλά το αναφέρω και εγω:

Προχώρησα σε κράτηση ξενοδοχείου μέσω του agoda, η τιμή που μου έδειχνε ήταν σε Ευρώ και αφορούσε κράτηση διαμονής σε ξενοδοχείο με δυνατότητα ακύρωσης, χρέωση της κάρτας 2 ημέρες πριν την άφιξη και δυνατότητα ακύρωσης και πλήρης επιστροφής του ποσού μια ημέρα πριν την άφιξη στο Ξενοδοχείο.

Όταν έγινε η κράτηση και αφού είχα δώσει τα στοιχεία της κάρτας μου (αν θυμάμαι καλά) τόοε μου εμφάνισε τη χρέωση σε δολάρια με την επισήμανση ότι η χρέωση στη κάρτα θα γίνει σε Ευρώ αλλά με την ισοτιμία δολαρίου την ημερα που θα χρεωθεί η κάρτα (!).

Δεν μου είχε ξανά τύχη και άρχισα να ψάχνω τους όρους, αφού προηγούμενός τους είχα στείλει και email - στο οποίο δεν απάντησαν...., στους όρους ανέφερε δυο πράγματα:

1) Ότι ανάλογα την IP που έχεις σου εμφανίζει το αντίστοιχο νόμισμα και οτι αν θες μπορείς να το αλλάξεις (απο την αρχή ήταν όλα σε ευρώ και ip Ελληνική), και

2) Ότι όταν επιλέγεις την μέθοδο κράτησης με πληρωμή αργότερα (book now pay later) τότε η χρέωση σε ευρώ γίνεται με την ισοτιμία του Δολαρίου την ημέρα που θα χρεωθεί η κάρτα + ένα 5%!!

Φυσικά προχώρησα σε ακύρωση της κράτησης γιατί αυτό είναι μια μορφής "εξαπάτησης του καταναλωτή".

Επίσης σήμερα που μπήκα απο την εφαρμογή της skyscanner και βρήκα ένα ξενοδοχείο που με ενδιέφερε όταν έκανε redirect απο την skyscanner στην σελίδα της hotels.com τότε εμφάνισε ένα μήνυμα οτι η hotels.com μπορεί να κάνει τη χρέωση σε Δολάρια !!!!

Οπότε θέλουν λίγο ψάξιμο πλέον τα πράγματα View attachment 488181

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.904
Μέλη
39.601
Νεότερο μέλος
pgarcia25