• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

paefstra

Member
Επειδή είμαι στη φάση να κλείσω ξενοδοχείο για 7 διανυκτερεύσεις θα ήθελα μια διευκρίνηση σε σχέση με το σύστημα της hotels.com που δεν το γνωρίζω γιατί κλείνω πάντα με booking.
Μετα από 10 διανυκτερεύσεις η hotels στην επόμενη μου κράτηση θα μου δώσει μία δώρο ανεξαρτήτως τιμή διανυκτέρευσης ή με βάση τον μέσο όρο των 10 προηγούμενων διανυκτρεύσεων;
Εάν κλείσω τώρα 7 διαν/σεις και την επόμενη φορά άλλες 4 θα πάρω δώρο την 4η μέρα;
Αυτό το δώρο μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όποια επόμενη κράτηση θέλω ή υπάρχει χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να εξαργυρώσω το δώρο μου;
π.χ. μπορεί σε επόμενη κράτηση να είναι φθηνή η μία διαν/ση και να μην έχω μεγάλο όφελος.
Είμαι σε δίλημμα από που να κλείσω αυτήν την διαμονή γιατί η booking μου έστειλε κουπόνι για 10% έκπτωση με το οποίο θα εξοικονόμησω 100 € στο πορτοφόλι σε επόμενη κρατηση και μου δίνει και δωρεάν ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο που σημαίνει όφελος 24 € x3 άτομα = 72 € (αντί του λεωφορείου).
Κατα τη γνωμη μου ειτε 10% δωρο απο booking ειτε η 11η νυχτα δωρο ειναι το ιδιο σχεδον.
Ομως τη hotels την προτιμω οταν
1. Ηδη ειναι φθηνοτερη απο τη booking
2. Δεν ψαχνω διαμερισματα που τα διαχειριζεται ιδιωτης, γιατι αντιπαθω τους ιδιωτες
3. Χρεωνω και τα πρωινα στο ποσο για να παρω δωρο ακριβοτερη νυχτα.

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Θεωρώ πλέον, για να αποφύγεις τυχόν εκνευρισμούς, ότι είναι προτιμότερο όταν η συναλλαγή είναι σε διαφορετικό νόμισμα από το ευρώ, η εξόφληση να γίνεται άμεσα.
Αν πληρώσεις την ημέρα που κλείνεις το δωμάτιο και ακυρώσεις μετά από 1 μήνα και σου επιστραφούν τα χρήματα, δε θα έχεις χάσει 2 φορές από την προμήθεια της τράπεζας για τη μετατροπή συναλλάγματος (αν πληρώνεις με πιστωτική κάρτα ελληνικής τράπεζας);
Δλδ κλείνω δωμάτιο σε άλλο νόμισα που κάνει 100 ευρώ και μου κρατάει η τράπεζα προμήθεια 2 ευρώ. Ακυρώνω μετά από 1-2 μήνες και μου επιστρέφονται τα 100 που πλήρωσα και μου κρατάει ξανά 2ευρώ έξοδα για μετατροπή συναλλάγματος. Άρα, χάνω 4 ευρώ σίγουρα και την οποιαδήποτε διαφορά στο συνάλλαγμα.
Είναι έτσι;

paefstra

Member
Έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, βάζοντας την έκπτωση πέρυσι τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη που ήταν εξ' ορισμού ακριβή η διαμονή.
π.χ. μπορεί σε επόμενη κράτηση να είναι φθηνή η μία διαν/ση και να μην έχω μεγάλο όφελος.
Οταν κανετε πολλες εξαργυρωσεις θα το πιασετε οτι συμφερει να εξαργυρωνετε στη φθηνοτερη διαμονη κι οχι στην ακριβοτερη.
Η νυχτα εξαργυρωσης δεν συμβαλλει στο κρεντιτ.
Αρα αν εχω κρεντιτ 80 ευρω και πρεπει να διαλεξω αν θα εξαργυρωσω στη νυχτα που κοστιζει 90 ευρω η στην ακριβη νυχτα που κοστιζει 150 ευρω, τοτε εξαργυρωνοντας στην ακριβη των 150 ευρω πεταω σπο το παραθυρο το κρεντιτ της διαφορας. Γι αυτο εξαργυρωνω περιπου κοντα στο κρεντιτ μου και παιρνω ολο το κρεντιτ της ακριβης νυχτας, που στο παραδειγμα που εφερα εινα 15 ευρω.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Δεν είδα να έχει κάποιο χρονικό περιθώριο
Νομίζω ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο. Εγώ που με πολύ κόπο :) μάζεψα 1 διανυκτέρευση, τελικά την έχασα γιατί δεν την χρησιμοποίησα μέσα σε ένα (νομίζω) χρόνο. Ας μας διαφωτίσει η @paefstra που την χρησιμοποιεί πολύ.

paefstra

Member
Νομίζω ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο. Εγώ που με πολύ κόπο :) μάζεψα 1 διανυκτέρευση, τελικά την έχασα γιατί δεν την χρησιμοποίησα μέσα σε ένα (νομίζω) χρόνο. Ας μας διαφωτίσει η @paefstra που την χρησιμοποιεί πολύ.
Δεν αφηνω δωρεαν νυχτα κατω απο το στρωμα :). Εξαργυρωνω πολυ συντομα.

osfialgia

Member
Οταν κανετε πολλες εξαργυρωσεις θα το πιασετε οτι συμφερει να εξαργυρωνετε στη φθηνοτερη διαμονη κι οχι στην ακριβοτερη.
Η νυχτα εξαργυρωσης δεν συμβαλλει στο κρεντιτ.
Αρα αν εχω κρεντιτ 80 ευρω και πρεπει να διαλεξω αν θα εξαργυρωσω στη νυχτα που κοστιζει 90 ευρω η στην ακριβη νυχτα που κοστιζει 150 ευρω, τοτε εξαργυρωνοντας στην ακριβη των 150 ευρω πεταω σπο το παραθυρο το κρεντιτ της διαφορας. Γι αυτο εξαργυρωνω περιπου κοντα στο κρεντιτ μου και παιρνω ολο το κρεντιτ της ακριβης νυχτας, που στο παραδειγμα που εφερα εινα 15 ευρω.
αν η νύχτα-κράτηση της εξαργύρωσης δε προσφέρει καθόλου σφραγίδες τότε ισως ισχύει αυτό που λες. Αν προσφέρει απλά υπολογίζει το ποσό που πληρώνεις εσύ , χωρίς δηλαδή το κουπόνι, τότε δεν έχει διαφορά εφόσον μιλάμε για μέσο όρο.

paefstra

Member
αν η νύχτα-κράτηση της εξαργύρωσης δε προσφέρει καθόλου σφραγίδες τότε ισως ισχύει αυτό που λες. Αν προσφέρει απλά υπολογίζει το ποσό που πληρώνεις εσύ , χωρίς δηλαδή το κουπόνι, τότε δεν έχει διαφορά εφόσον μιλάμε για μέσο όρο.
Δεν προσφερει, χανεις το 10% της διαφορας. Εχω κανει πανω απο 10 εξαργυρωσεις, την πατησα στις πρωτες αλλα μετα εμαθα.
Αξιζει να πληρωνεις την ακριβοτερη για να παρεις ακριβη σφραγιδα και να ανεβει ο μ.ο.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Επειδή είμαι στη φάση να κλείσω ξενοδοχείο για 7 διανυκτερεύσεις θα ήθελα μια διευκρίνηση σε σχέση με το σύστημα της hotels.com που δεν το γνωρίζω γιατί κλείνω πάντα με booking.
Μετα από 10 διανυκτερεύσεις η hotels στην επόμενη μου κράτηση θα μου δώσει μία δώρο ανεξαρτήτως τιμή διανυκτέρευσης ή με βάση τον μέσο όρο των 10 προηγούμενων διανυκτρεύσεων;
Εάν κλείσω τώρα 7 διαν/σεις και την επόμενη φορά άλλες 4 θα πάρω δώρο την 4η μέρα;
Αυτό το δώρο μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε όποια επόμενη κράτηση θέλω ή υπάρχει χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να εξαργυρώσω το δώρο μου;
Είμαι σε δίλημμα από που να κλείσω αυτήν την διαμονή γιατί η booking μου έστειλε κουπόνι για 10% έκπτωση με το οποίο θα εξοικονόμησω 100 € στο πορτοφόλι σε επόμενη κρατηση και μου δίνει και δωρεάν ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο που σημαίνει όφελος 24 € x3 άτομα = 72 € (αντί του λεωφορείου).
Ναι, δωρεάν όσο ο Μ.Ο.
Όχι, δεν θα πάρεις δώρο την τέταρτη, πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα (3 μέρες ή μια βδομάδα, κάτι τέτοιο) αφότου πραγματοποιήσεις τις προηγούμενες διανυκτερεύσεις σου για να πιστωθούν και μετά μπορείς να κλείσεις τη δωρεάν.
Στον ένα χρόνο χάνονται οι διανυκτερεύσεις αν δεν φτάσεις τις δέκα. Ωστόσο αν έχεις εξασφαλίσει το δώρο, δεν ξέρω τι γίνεται.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κατα τη γνωμη μου ειτε 10% δωρο απο booking ειτε η 11η νυχτα δωρο ειναι το ιδιο σχεδον.
Μα το 10% της booking δεν ισχύει σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, όπως και η δωρεάν σφραγίδα της hotels. Θέλει λίγο ψάξιμο αυτό.
1. Ηδη ειναι φθηνοτερη απο τη booking
Τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά τολμώ να πω. Κατά τα άλλα έχει και «εγγύηση χαμηλότερης τιμής» η booking.

Νομίζω ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο. Εγώ που με πολύ κόπο :) μάζεψα 1 διανυκτέρευση, τελικά την έχασα γιατί δεν την χρησιμοποίησα μέσα σε ένα (νομίζω) χρόνο
Πιθανόν να συμβαίνει αυτό, δε ξέρω γιατί κι εγώ την εξαργύρωσα σχετικά γρήγορα.

mourohavlos

Member
Μα το 10% της booking δεν ισχύει σε όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, όπως και η δωρεάν σφραγίδα της hotels. Θέλει λίγο ψάξιμο αυτό.

Τελευταία συμβαίνει όλο και πιο συχνά τολμώ να πω. Κατά τα άλλα έχει και «εγγύηση χαμηλότερης τιμής» η booking.

Πιθανόν να συμβαίνει αυτό, δε ξέρω γιατί κι εγώ την εξαργύρωσα σχετικά γρήγορα.
Αν δεν απατώμαι, η εγγύηση χαμηλότερης τιμής ισχύει εάν το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος, όχι αυτόματα. Και προφανώς ισχύει στις γενικές τιμές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν προωθητικές ενέργειες κλπ. (πχ εκπτώσεις μελών, κράτηση από κινητή συσκευή κλπ.)

Evi_Stav

Member
Αν δεν απατώμαι, η εγγύηση χαμηλότερης τιμής ισχύει εάν το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος, όχι αυτόματα. Και προφανώς ισχύει στις γενικές τιμές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν προωθητικές ενέργειες κλπ. (πχ εκπτώσεις μελών, κράτηση από κινητή συσκευή κλπ.)
Απ' όσο ξέρω (καθώς εργαζόμουν μέχρι πριν 2 χρόνια στον κλάδο), η Booking είχε παλιότερα συμφωνητικό με κάθε ξενοδοχείο/δωμάτιο που προωθούσε πως θα της παρέχει την χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Ωστόσο, το 2018-2019 την πήγαν δικαστικά και έχασε αυτό το δικαίωμα.

Συν τις άλλοις, παλιά με ρομποτάκια είχε τη δυνατότητα να ελέγχει τις τιμές που είχαν τα καταλύματα σε άλλους ιστότοπους και, αν έβρισκε χαμηλότερη τιμή, τους "επέπλητε" ρίχνοντάς τους χαμηλά στο ranking. Τώρα πλέον, με χρήση promo codes, loyalty benefits κ.λπ, ο κάθε ιστότοπος μπορεί να έχει "κρυφές" εκπτώσεις.

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Πάντως ισχύει ακόμα ότι η Booking σου επιστρέφει τη διαφορά αν βρεις το ίδιο δωμάτιο (με τους ίδιους όρους) σε καλύτερη τιμή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.605
Μέλη
39.354
Νεότερο μέλος
apostolis papadia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom