• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Πολλη ανασφαλεια βλεπω.
Εδω ξεκινησαμε με vouchers απο την πιστολιασμενη Airfast tickets, χωρις να ξερουμε αν ισχυει ο,τι πληρωσαμε και αν θα μας πεταξουν εξω με τις κλωτσιες μολις μας δουν στη ρεσεψιον κι ολα πηγαν καλα :haha:

εεεε να, αυτά είναι που θυμόμαστε και μας πιάνουνε τα ....... κλάματα:haha::haha:

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πριν περίπου ένα μήνα έκλεισα από το Booking δύο δωμάτια σε προφανώς λάθος τιμή, συγκεκριμένα με 4,5€ το βράδυ ενώ μια μέρα πριν και μια μετά τα δωμάτια έχουν 45€. Πρόκειται δηλαδή για error fare αν χρησιμοποιώ το σωστό όρο. Πώς προτείνετε να χειριστώ το ζήτημα δεδομένου και ότι η Booking τελευταία έχει αλλάξει την πολιτική της, όπως περιγράφετε παραπάνω; Να επικοινωνήσω με το ξενοδοχείο ώστε να μου επιβεβαιώσουν την κράτηση;

paefstra

Member
Πριν περίπου ένα μήνα έκλεισα από το Booking δύο δωμάτια σε προφανώς λάθος τιμή. Έκλεισα με 4,5€ το βράδυ ενώ μια μερα πριν και μια μετά τα δωμάτια έχουν 45€. Πρόκειται δηλαδή για error fare αν χρησιμοποιώ το σωστό όρο. Πώς προτείνετε να χειριστώ το ζήτημα δεδομένου και ότι η Booking τελευταία έχει αλλάξει την πολιτική της, όπως περιγράφετε παραπάνω; Να επικοινωνήσω με το ξενοδοχείο ώστε να μου επιβεβαιώσουν την κράτηση;
Να μην κανεις τιποτε τώρα, ειδικά αν απέχει το ταξίδι.
Κλείσε άλλο ένα δωμάτιο για σιγουριά.
Λίγες μερες πριν φύγεις και πριν ληξει η περιοδος δυνατότητας ακύρωσης του ακριβού δεύτερου δωματίου, ξακαθάρισε την κατάσταση.
Αν είσαι τυχερός, θα μείνεις στο φτηνό και θα ακυρώσεις το ακριβό.
Αν όχι, θα μείνεις στο δεύτερο που έκλεισες που θα είναι και φθηνότερο από ό,τι να ψάχνεις τελευταια στιγμή.
EDIT: Ακομη κι αν πας τελευταια στιγμη στο δωματιο και αρνηθουν να σε βάλουν, θα πρεπει να σου βρουν αλλο. Αυτο μπορει να σημαινει στου διαόλου το κέρατο ή σε ερημική περιοχή. Γι αυτό προτείνω να κλείσεις αλλο για ασφάλεια εκεί που θες, γιατί αν ας πουμε θες ταξι καθε βραδυ, δεν εχεις και μεγαλο οφελος.

Last edited:

paefstra

Member
Αν το ξεκαθαρισμα γινει με δικη σου πρωτοβουλια, μην αναφερεις φυσικα " Α γεια σας, εχω εδω ενα error rate, τι ισχυει;". Θα πεις "early booking" φυσικά και μην υποχωρησεις με την πρωτη.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Να μην επικοινωνήσεις με κανένα ούτε με το ξενοδοχείο ούτε με το booking. Δεν έχεις να επιβεβαιώσεις τίποτα, η κράτηση έγινε, ας πρόσεχαν πόσο πούλαγαν. Όταν τηλεφωνείτε στα ξενοδοχεία για επιβεβαίωση ενώ έχετε κλείσει με third-party μηχανές, αυτό δείχνει ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον agent σας και δίνετε το δικαίωμα στο ξενοδόχο να σας λέει ότι θέλει.

spirosninja

Member
αυτο που μπορειτε να κανετε στο booking σαν επιβεβαιωση ειναι να στελνετε στο καταλυμα μεσω booking (πλατφορμα με αιτηματα) την ωρα αφιξης σας λιγες μερες πριν το check in

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον θα κλείσω ένα δεύτερο κατάλυμα για να υπάρχει ένα plan B και λίγο πριν παρέλθει η προθεσμία δωρεάν ακύρωσης θα επικοινωνήσω για κάποιο άλλο ζήτημα. Την ώρα άφιξης είχα σκεφτεί κι εγώ. Να μην επικοινωνήσω καθόλου δε νομίζω, γιατί θα είμαστε και 6 άτομα με ποικιλία σε ηλικίες και δε θέλω να τρέχουμε εκείνη την ώρα. Απλά κατά την επικοινωνία θα προσπαθήσω να επιμείνω στην αρχική τιμή όταν τεθεί αυτό το θέμα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς να επιμείνεις, την τιμή την έκλεισες, ισχύει. Αν έχουν πρόβλημα ας σε ενοχλήσουν εκείνοι. Αν πάρεις τηλέφωνο και αρχίζεις να ρωτάς αν ισχύει η τιμή και η κράτηση, είναι σα να επικοινωνείς για να διαπραγματευτείς.

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε θα ρωτήσω ευθέως αυτό. Θα επικοινωνήσω για κάτι δευτερεύον και παρεπόμενο, όπως είναι η ώρα άφιξης, με αφορμή το οποίο θα ελέγξουν υποθέτω παρεμπιπτόντως την κράτηση και ίσως με ενοχλήσουν για την τιμή. Τότε μόνο θα επιμείνω. Δεν ξέρω αν έχουν τέτοιο δικαίωμα, αλλά μπορεί αυτοί να επικαλεστούν λογιστικό λάθος. Οπότε αν είναι να γίνει όλο αυτό την ημέρα άφιξης, καλύτερα να έχει ξεκαθαρίσει λίγο πριν.

Εν τω μεταξύ είδα ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δε δέχεται κάρτες και η πληρωμή θα πρέπει να γίνει με μετρητά. Αν δεχόταν κάρτες και το είχα προπληρώσει θα ήταν πιο εύκολο.

paefstra

Member
Εν τω μεταξύ είδα ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δε δέχεται κάρτες και η πληρωμή θα πρέπει να γίνει με μετρητά. Αν δεχόταν κάρτες και το είχα προπληρώσει θα ήταν πιο εύκολο.
Δεν θελω να προτρεχω αλλα ειναι πιθανον η booking να σου κανει μια ωραιοτατη ακυρωση αφου "δεν ευθυνεται για τις πληροφοριες του ξενοδοχου"
Το οτι δεν πληρωθηκε με καρτα μαλλον σε αφηνει καπως εκθετο, αν και ακομη κι αν ειχες πληρωσει, το πολυ πολυ η καρτα να επεστρεφε 4,5 ευρω το βραδυ αν εκανες αμφισβητηση της συναλλαγης αφού δεν πηρες αυτο που πληρωσες.
Εγω θα κινουμουν αναλογα με τις συνθηκες. Σε ταξιδι με παιδι, κουρασμενο και ταλαιπωρημενο, δεν θα περιμενα και 2-3 ωρες ενα τηλεφωνο για το που θακοιμηθουμε για να γλιτωσω 40 ευρω. Θα τσεκαρα νωριτερα. Αν μουν χωρις παιδι και ειχα και ορεξη για καυγα, θα το τερματιζα και θα περιμενα το πανηγυρι που θα ακολουθουσε με ξενοδοχο και booking. Ισχύει το ας πρόσεχαν. Αλλά και η ψυχική ηρεμία στο ταξίδι είναι εξίσου πολύτιμη.
Εκτος αν εκλεισες πολλα βράδια με 4.5 ευρώ, οπότε το όφελος αξίζει τον εκνευρισμό. Αν εχετε παιδια μαζί, τότε παρτε τους παγωτό και συστήστε υπομονή :haha:

escursione

Member
το πιο πιθανό είναι την ώρα που θα πας να πληρώσεις να σου πουν ήταν λάθος του λογισμικού και μπήκε ένα κόμμα παραπάνω και η τιμή είναι 45 κάτι πολύ λογικό. Άλλο αντί για 145 να γίνει κράτηση με 45 και άλλο με 4,5.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom