• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

HummingBird

Member
Τελικά έκλεισα από το booking. Να πάρω και τα μίλια. Προβληματίστηκα με κάτι όμως. Έκλεισα μη επιστρέψιμη χρέωση που υποτίθεται πληρώνεις την ώρα της κράτησης. Εσείς που έχετε κλείσει μη επιστρέψιμη στο booking, πως έγινε η χρέωση; Δεν έβαλα τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της κάρτας, δεν τον ζητούσε πουθενά. Κουλό δεν είναι αυτό; Μπορεί να γίνει χρέωση χωρίς τον τριψήφιο; Στο e-banking μου δεν βλέπω ακόμα χρέωση ούτε δέσμευση του ποσού.

done

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία
Ταξίδι-Όνειρο
χιλή
έχω κλείσει πολλές φορές με μη επιστρέψιμη χρέωση και πληρώνω στο ξενοδοχείο είτε με μετρητά είτε με την κάρτα. δέσμευση ποσού δεν παρατήρησα ποτε (που μου φαίνεται περίεργο κι εμένα). μόνο την τελευταία φορά, στο ξενοδοχείο μου είπαν οτι πλέον το booking ζητά να γίνει προέγκριση.

greg_thess

Member
Δηλαδή είτε κλείσεις με δωρεάν ακύρωση είτε μη επιστρέψιμη δε σου τραβάνε λεφτά;Και αν ακυρώσεις και δεν έχεις υπόλοιπο στην κάρτα;Πως σου έρχεται το τσεκ;;

HummingBird

Member
Μόλις τώρα έγινε δέσμευση του ποσού σε μένα πάντως.
Άρα γίνεται και χωρίς το τριψήφιο. Εκτός αν το έβαλα και δεν το θυμάμαι :rolleyes-80: Άτιμο Αλτσχάιμερ.

Last edited:

karfitsa

Member
έχω κλείσει πολλές φορές με μη επιστρέψιμη χρέωση και πληρώνω στο ξενοδοχείο είτε με μετρητά είτε με την κάρτα.
Αυτο,για μην παρουμε και κανεναν ανθρωπο στον λαιμο μας,καλο ειναι να διασταυρωθει και με αλλα μελη....εγω προσωπικα,παντα κλεινω με δωρεαν ακυρωση και δεν το γνωριζω.
Οταν λεει μη επιστρεψιμη τιμη,ξερω οτι σου παιρνει ολο το ποσο απο την καρτα,γι'αυτο την λενε και μη επιστρεψιμη...

done

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία
Ταξίδι-Όνειρο
χιλή
Αυτο,για μην παρουμε και κανεναν ανθρωπο στον λαιμο μας,καλο ειναι να διασταυρωθει και με αλλα μελη....εγω προσωπικα,παντα κλεινω με δωρεαν ακυρωση και δεν το γνωριζω.
Οταν λεει μη επιστρεψιμη τιμη,ξερω οτι σου παιρνει ολο το ποσο απο την καρτα,γι'αυτο την λενε και μη επιστρεψιμη...
Φυσικά. Αν δεν εμφανιστείς. Αν εμφανιστείς, επιλέγεις τρόπο πληρωμής. Και εννοείται ότι κάνουν προέγκριση ποσού, απλά, περιέργως, μέχρι στιγμής δεν έχω δει δεσμευση.

HummingBird

Member
Λοιπόν, είδα τώρα στην επιβεβαίωση, γράφει πως το ξενοδοχείο χρεώνει την κάρτα εντός 1-2 ημερών αλλά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί αντιθέτως απλώς να προεγκρίνει την κάρτα ή να περιμένει για να πάρει την πληρωμή κατά την άφιξη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για να ξεκαθαρισουμε ενα δυο πραγματακια.

1. O κωδικος ασφαλειας CCV, o γνωστος τριψηφιος που βρισκεται στην πισω οψη (ή ο τετραψηφιος στην μπροστινη οψη για τις καρτες ΑΜΕΧ) δεν απαιτειται για να γινει χρεωση της καρτας απο τα μηχανακια POS που συνηθως χρησιμοποιουν τα ξενοδοχεια για να χρεωσουν τις καρτες. Ο κωδικος αυτος δηλωνει πως η καρτα ειναι στη φυσικη κατοχη εκεινου που προσπαθει να τη χρησιμοποιησει και ειναι απαραιτητος για τις συναλλαγες μεσω διαδικτυου.
Η booking.com προφανως για να προστατεψει τους πελατες της δεν στελνει αυτο το στοιχειο στα ξενοδοχεια ωστε να μην πεσουν αργοτερα θυματα απατης μεσω διαδικτυου.

2. Οταν κανεις κρατηση με ορους μη επιστρεψιμης χρεωσης, το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να σε χρεωσει αμεσα ολο το ποσο της κρατησης. Ασχετα αν το κανουν ή οχι τα ξενοδοχεια. Στην Ελλαδα ομως ο νομος οριζει πως αν καποιος ακυρωσει τουλαχιστον 21 ημερες νωριτερα τοτε το ξενοδοχειο ειναι υποχρεωμενο να επιστρεψει ολο το ποσο της προκαταβολης. Γι αυτο το λογο συνηθως τα ελληνικα ξενοδοχεια προχωρουν σε προεγκριση 10-15 μερες νωριτερα ή σε χρεωση 21 ή λιγοτερες μερες νωριτερα. Τωρα υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει καποιος να σε χρεωσει απο την αρχη κι αν ακυρωσεις και 2 μηνες λογου χαρη νωριτερα να μην σου επιστρεφει τα χρηματα, οποτε μπλεκεις σε δικαστικες περιπετειες ή ταλαιπωρια. Επισης η επιστροφη μπορει να καθυστερησει αρκετα. Αλλα αυτα ισχυουν μονο για την Ελλαδα. Στις αλλες χωρες αναλογα με τη νομοθεσια τους.

HummingBird

Member
Για να ξεκαθαρισουμε ενα δυο πραγματακια.

1. O κωδικος ασφαλειας CCV, o γνωστος τριψηφιος που βρισκεται στην πισω οψη (ή ο τετραψηφιος στην μπροστινη οψη για τις καρτες ΑΜΕΧ) δεν απαιτειται για να γινει χρεωση της καρτας απο τα μηχανακια POS που συνηθως χρησιμοποιουν τα ξενοδοχεια για να χρεωσουν τις καρτες. Ο κωδικος αυτος δηλωνει πως η καρτα ειναι στη φυσικη κατοχη εκεινου που προσπαθει να τη χρησιμοποιησει και ειναι απαραιτητος για τις συναλλαγες μεσω διαδικτυου.
Η booking.com προφανως για να προστατεψει τους πελατες της δεν στελνει αυτο το στοιχειο στα ξενοδοχεια ωστε να μην πεσουν αργοτερα θυματα απατης μεσω διαδικτυου.

2. Οταν κανεις κρατηση με ορους μη επιστρεψιμης χρεωσης, το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να σε χρεωσει αμεσα ολο το ποσο της κρατησης. Ασχετα αν το κανουν ή οχι τα ξενοδοχεια. Στην Ελλαδα ομως ο νομος οριζει πως αν καποιος ακυρωσει τουλαχιστον 21 ημερες νωριτερα τοτε το ξενοδοχειο ειναι υποχρεωμενο να επιστρεψει ολο το ποσο της προκαταβολης. Γι αυτο το λογο συνηθως τα ελληνικα ξενοδοχεια προχωρουν σε προεγκριση 10-15 μερες νωριτερα ή σε χρεωση 21 ή λιγοτερες μερες νωριτερα. Τωρα υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει καποιος να σε χρεωσει απο την αρχη κι αν ακυρωσεις και 2 μηνες λογου χαρη νωριτερα να μην σου επιστρεφει τα χρηματα, οποτε μπλεκεις σε δικαστικες περιπετειες ή ταλαιπωρια. Επισης η επιστροφη μπορει να καθυστερησει αρκετα. Αλλα αυτα ισχυουν μονο για την Ελλαδα. Στις αλλες χωρες αναλογα με τη νομοθεσια τους.
Ευχαριστώ, δεν τα γνώριζα αυτά.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Τον Αύγουστο που μας πέρασε έκανα τρεις κρατήσεις ξενοδοχείων μέσω booking σε Μιλάνο, Μόναχο και Νυρεμβέργη με όρους μη επιστρέψιμης χρέωσης. Τα χρήματα μου τα χρέωσαν αμέσως στην πιστωτική, πριν πάω στα ξενοδοχεία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα