pattyyy
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- χμ...
- Ταξίδι-Όνειρο
- νότια αφρική
Xρήστο η ιστορία σου είναι καταπληκτική από κάθε άποψη! Σίγουρα θα την χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή σαν οδηγό!
Πάντως η Παναγία των Βλαχερνών και η Αγία Τριάδα είναι εκκλησίες και λειτουργούν κανονικότατα.Και απ ότι μου παν από το πατριαρχείο υπάρχουν κι άλλες ,που αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι.H μοναδική εκκλησία στην πόλη που δεν έγινε τζαμί είναι η Παναγία η Μογγολιώτισα.
Αντώνη γυάλισε το μάτι σου ε?Μπα!!!έχει Σούδα στο Φανάρι;;
Σουδα καταρχην εχει αλλη σημασια και κατοπιν προφανως εγινε και τοπωνυμιιο.Μπα!!!έχει Σούδα στο Φανάρι;;
καλέ Έρση, μου ας τα μαθαίνουν άλλοι....Σουδα καταρχην εχει αλλη σημασια και κατοπιν προφανως εγινε και τοπωνυμιιο.
Σουδα συμφωνα με το λεξικο του Μπαμπινιωτη σημαινει:1 το μικρο αυλακι για τη διοχετευση των βρωμικων νερων κυριως απο οικιακη χρηση ΣΥΝ οχετος
2. στενο δρομακι η μονοπατι γενικοτερα περασμα.
Θυμαμαι τη μητερα μου να λεει στον πατερα μου οταν οδηγουσε "μη χωνεσαι σε αυτες τις σουδες" εννοωντας να αποφευγει τα στενα.
Οποτε λογικο ειναι να υπαρχουν πολλες Σουδες...
Καταρχήν ευχαριστώ για την επισήμανση στην photogalleryΧρήστο,
Καταπληκτική η αφήγησή σου! Ήμουν στην Πόλη 16-20 Μαρτίου και ετοιμαζόμουν να ανεβάσω φωτο και εντυπώσεις όταν διάβασα τη δική σου ιστορία και διαπίστωσα ότι τα έχεις ήδη πει και φωτογραφίσει όλα τα μέρη που συμπτωματικά επισκέφτηκα κι εγώ. Τελικά στο γεμιστό κυδώνι στο Asitane μάλλον έχει γίνει must. Την Κυριακή που πήγαμε εμείς στο Πατριαρχείο έγινε η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου...πολύς κόσμος, συγκινητική ατμόσφαιρα αλλά και σκηνές απερίγραπτες...Ο Πατριάρχης να ευλογεί στην Πύλη και οι κληρικοί γύρω του με το ένα χέρι να σταυροκοπιούνται και με το άλλο να βγάζουν φωτο ή βίντεο...!!!