• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Με ποιους ταξιδευετε?

neraida

Member
εχουν περασει τοσα πολλα απαισια Χριστουγεννα και Πασχα κολλημενη στην Αθηνα μονο και μονο επειδη κανενας απο τον κοινωνικο μου περιγυρο δεν ειχε διαθεση, χρηματα, οτιδηποτε .. ..για φυγη εκτος Ελλαδας . .
το να πας καπου μονος σου Οκ καλα κανεις, μπορει και να το κανω και εγω καποια στιγμη, το να πας ομως με παρεα, κατα την γνωμη την δικη μου, ειναι πολυ καλυτερα . .

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
συμφωνω οτι με παρεα περνας καλυτερα!
αλλα ο καθε ανθρωπος σιγουρα θα περασει ή εχει περασει μια περιοδο της ζωης του πιο μοναχικη, που δεν θα εχει παρεα!τοτε, τι ειναι καλυτερο?να κατσει σπιτι και να κλαιει την μοιρα του ή να κανει πραγματα που του αρεσουν (βλεπε ταξιδια) εστω και μονος του?εγω ψηφιζω το δευτερο!η παρεα αν υπαρχει και ειναι προθυμη να ακολουθησει ακομη καλυτερα!αν δεν υπαρχει ομως, καλο θα ηταν αυτο να μην αποτελει ανασταλτικο παραγοντα!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αλωστε, μικρη μου νεραιδα, αν δειξεις πυγμη και αποφασιστικοτητα οτι εσυ θα πας ουτως η αλλως, ειναι πιθανο να κολησει και καποιος αλλος. Αν εισαι στο "τι θα λεγατε να παμε στο Παρισι, Βερολινο, Μαροκο κλπ " ειναι πιο πιθανο να λαβεις την απαντηση " μπα οχι, που να τρεχω τωρα" Αν ομως πεις " εγω τα κανονισα για τον εαυτο μου, σε τρεις εβδομαδες φευγω για.... Οποιος ηθελει οπισω μου ελθειν" ενδεχομενως να εχεις μεγαλυτερη επιτυχια. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ισως δεν εκπεμπεις πολυ αποφασιστικοτητα ωστε να τους συμπαρασυρεις. Καλα τωρα αυτο το τελευταιο μη του δινεις και πολυ μεγαλη σημασια, ειναι που τις τελευταιες μερες εχω πρηχτει να διαβαζω κατι χαζες ψυχολογιες οποτε μου κολησε κιολας το χουι.

Happy Bean

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αφρική & Περού
Εγώ ταξιδεύω με την Faery και πραγμάτικα ειμαί χαρούμενη γιατι δεν γίνεται να βρω καλύτερο ατόμο...εχουμέ την ίδια τρέλα και τις ίδιες επιθύμιες...ξέρω πως ειναι πολύ σπάνιο να βρείς το αλλο σου μισο στα ταξίδια γιατι πριν την γνωρίσω ειχα το ίδιο προβλήμα...(δεν έβρισκα παρέα, ολοι θέλαν οργανωμένες διακοπές κ.τ.λ), γι αυτο και νιώθω πολύ τυχερή.Τωρα κανονίζουμε το επ΄μενο μας ταξίδι στο Μαροκο και την Αλγερια και ειμαστε ενθουσιασμένες...Το πιο ώραιο σημείο τυ ταξίδιού ειναι η προετοιμάσια όπως ειπε και κάποιος παραπάνω!!!

varioAthens

Member
Τα πρώτα μου ταξίδια τα έκανα με τους γονείς μου, οι οποίοι και με "μπόλιασαν" με την λατρεία για τα ταξίδια!
Στη συνέχεια ταξίδεψα με διάφορες φίλες αλλά καταπιέστηκα πάρα πολύ!
Τώρα πια ταξιδεύω με τον "καλό" μου και είναι ο μόνος που ταιριάζω απόλυτα.
Δεν ξέρω...μπορεί να φταίω και εγώ...δηλαδή να είμαι εγώ καταπιεστική.....αλλά πριν πάω σε ένα μέρος, έχω διαβάσει τόσο μα τόσο πολύ και έχω καταλήξει σε έναν ολόκληρο κατάλογο από "must-see" και "must-do" που μου είναι αδιανόητο να φύγω από εκεί χωρίς να έχω κάνει όλα όσα είχα στο μυαλό μου!
Και έτσι ταιριάζω απολύτως με τον "καλό" μου γιατί κουβαλάμε την ίδια τρέλα!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε γενικές γραμμές η αίσθησή μου είναι πως όταν ταξιδεύεις μόνος, βλέπεις τη χώρα καλύτερα (με εξαιρέσεις) ή τέλος πάντων πιο εις βάθος. Αλλά όταν πας με παρέα, περνάς καλύτερα.

Είναι άλλη φάση να βρίσκεσαι μετά από μήνες ή χρόνια με κάποιους που ταξίδευσες κάπου και να αναπολείς σκηνικά από παλιά ταξίδια. Όταν την εμπειρία τη μοιράζεσαι με άλλους, αποτυπώνεται πιο έντονα, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα. Σχεδόν σε κάθε ταξίδι υπάρχουν τμήματα που βρίσκομαι μόνος και άλλα που όλο και με κάποιον συνταξιδεύω, αφού η διάρκεια είναι μεγάλη και οι φίλοι που έρχονται σχεδόν ποτέ δεν μπορούν να μείνουν τόσο πολύ. Χωρίς αμφιβολία, με φίλο περνάω πάντα καλύτερα.

Επίσης βρίκω λίγο πιο δύσκολο το να ταξιδεύω με τη σχέση μου και δεν είναι θέμα φύλου. Δηλαδή, ακόμη και με φίλες (μη κοπέλες μου, εννοώ) που έχουμε πάει ταξίδια, είναι πιο εύκολο απ' ό,τι με μια κοπέλα με την οποία είμαι μαζί (μάλλον κάτι κάνω λάθος...)

Οι φιλίες που κάνεις με κάποιον που ταξιδεύεις για καιρό είναι πιο δυνατές από μια φιλία στο πανεπιστήμιο, στη γειτονιά ή στη δουλειά. Το πρώτο μου μεγάλο (σε διάρκεια) ταξίδι το μοιράστηκα με ένα Γάλλο κι εναν Εκουαδοριανό που γνώρισα επιτόπου, γίναμε αχώριστοι για μήνες, έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια κι όμως βρισκόμαστε πολύ συχνότερα απ' ό,τι με Έλληνες φίλους και νιώθω σα να τους ξέρω καλύτερα. Ίσως επειδή στο ταξίδι γνωρίζεις τον άλλο καλύτερα, ειδικά όταν γίνεται σε μικρή ηλικία, οπότε και οι εμπειρίες σε διαμορφώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το θέμα της οργάνωσης ενός ταξιδιού με φίλους το βρίσκω περίπλοκο. Συνήθως το προγραμματίζω μόνος μου (βέβαια το τελικό πρόγραμμα ποτέ δε συμφωνεί με το σχεδιασμό...στο δρόμο πάντα κάτι αλλάζει...ακόμη και οι χώρες), μετά στέλνω ένα mail του στιλ "πάω πέντε μήνες στην Ασία, θα' ρθει κανείς;" κι όλο και κάποιος μαζεύεται... Ένας θα βρεθεί να έρθει στο Θιβέτ, άλλος στο Πεκίνο, άλλος στην Ιαπωνία. Από κάποιο σημείο κι έπειτα δημιουργείται μια δεξαμενή ανθρώπων με τους οποίους ήδη έχεις ταξιδέψει και το ξανακάνεις ευχαρίστως. Έτσι ακόμη κι όταν νιώθεις κάπου τον ενθουσιασμό να μετριάζεται, και μόνο η ιδέα ότι σε 10 μέρες θα ταξιδεύω με τη φίλη μου τη Χ ή τον άλλο μηνα θα έρθει και ο Ψ, αλλάζει η δάθεση, που μοιρολατρικά δε γίνεται να είναι ίδια σε όλο το ταξίδι γιατί θα έχεις και κακές μέρες και απογοητευτικές και κάπου θα αρρωστήσεις, κάπου θα κουραστείς, ακόμη και να βαρεθώ μου έτυχε, όλα παίζουνε. Άλλωστε αυτό είναι το καλό... ότι δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει... και με ποιον.

Αυτοί που πραγματικά θαυμάζω είναι οι υπερήλικες και αυτοί που παίρνουν μαζί τους και τα παιδιά τους. Respect, γιατί θέλει πολλά κότσια.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ισως δεν εκπεμπεις πολυ αποφασιστικοτητα ωστε να τους συμπαρασυρεις. Καλα τωρα αυτο το τελευταιο μη του δινεις και πολυ μεγαλη σημασια, ειναι που τις τελευταιες μερες εχω πρηχτει να διαβαζω κατι χαζες ψυχολογιες οποτε μου κολησε κιολας το χουι.
Στο τελευταίο ταξίδι που κανόνισα για το Μιλάνο, το κανόνισα ως εξής:

Τηλεφώνησα στον ξάδερφο και του λέω... "έχει προσφορά η easyjet για Μιλάνο με περίπου 65 Ευρώ το άτομο το πήγαινε - έλα! Η προσφορά είναι μέχρι το βράδυ αλλά μάλλον θα ανέβουν οι τιμές, γι' αυτό πες μου τώρα, να το κλείσω ή όχι; "

Ε...μέσα σε 5 λεπτά το είχα κλείσει! :clap:

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
σωστος ο ξαδερφος!
αν σου ελεγε ομως οχι ,τι θα εκανες?

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ακριβως εκει αποσκοπουσε η ερωτηση μου.για το αν αποφασιζε να φυγει μονος του.γιατι νομιζω οτι λιγο δυσκολα το αποφασιζουμε αυτο.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ακριβως εκει αποσκοπουσε η ερωτηση μου.για το αν αποφασιζε να φυγει μονος του.γιατι νομιζω οτι λιγο δυσκολα το αποφασιζουμε αυτο.
...εχω παει μονος μου το 1985 στην Ιο.κολαση...τους μαζευαν με ενα καροτσι του δημου τους μεθυσμενους.αλλα περασα ωραια;);)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom