ΡΕΝ
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Saint Tropez
Λές ε...χμμ..να το συζητήσω με τον σύζυγο γιατί ήθελε να πάει
στο Potsdam είναι ωραία;
στο Potsdam είναι ωραία;
Εάν ήταν να επιλέξω ανάμεσα σε ζωολογικό κήπο και ενυδρείο ή λίγες ώρες στο Potsdam, σίγουρα θα επέλεγα το δεύτερο. Εάν μάλιστα διαλέξεις μια ηλιόλουστη μέρα για την ημερήσια εξόρμησή σου στην πόλη, τότε σίγουρα θα την ευχαριστηθείς.Λές ε...χμμ..να το συζητήσω με τον σύζυγο γιατί ήθελε να πάει
στο Potsdam είναι ωραία;
Αρχικά θα πρέπει να καταλήξεις σε ποια μουσεία θέλεις να πας και μετά θα αποφασίσεις ποια κάρτα σε συμφέρει να βγάλεις. Εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς περισσότερα από 2 μουσεία θα βγάλεις την τριήμερη κάρτα μουσείων με 29 €. Εάν θα πας σε 2-3 μουσεία μόνο στο νησί των μουσείων μπορείς να βγάλεις την ημερήσια κάρτα για το νησί με 18 €.Καλή Χρονιά με Υγεία εύχομαι σε όλους!!!
Έχω κανονίσει ένα ταξίδι για Βερολίνο κι εγώ στις 14 Ιανουαρίου για 4 ημέρες και τα όσα έγραψε ο @giannismits με βοήθησαν αρκετά αν και δεν έχω διαβάσει όλα του τα άρθρα. Ρώτησα και τον ίδιο αλλά θα ήθελα και τη βοήθεια όλων σας και τις εμπειρίες σας φυσικά!!! Ήθελα να ξέρω τι με συμφέρει να κάνω με εισιτήρια για μέτρο αλλά και τα μουσεία που θέλω να επισκεφθώ. Επίσης το μουσείο Μαντάμ Τισό έχει είσοδο 25€;;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλή Χρονιά και πάλι!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου να μου απαντήσεις!!! Σίγουρα θα πάμε στο νησί των μουσείων της Μαντάμ Τισό και Νταλί. Αν προλάβω θα ήθελα να πάω και στο ενυδρείο αν και δεν έχω κ την καλύτερη άποψη. Επειδή ακόμη δεν έχω καταλήξει σε όλα, λογικά θα επισκεφθούμε κι άλλα μουσεία. Εχω δεί για το Berlin welcome card και Berlin pass που με 100€ πανω κάτω έχεις μεταφορά και δωρεάν όλα τα μουσεία. Δε ξέρω αν αξίζει αυτό....;;;Αρχικά θα πρέπει να καταλήξεις σε ποια μουσεία θέλεις να πας και μετά θα αποφασίσεις ποια κάρτα σε συμφέρει να βγάλεις. Εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς περισσότερα από 2 μουσεία θα βγάλεις την τριήμερη κάρτα μουσείων με 29 €. Εάν θα πας σε 2-3 μουσεία μόνο στο νησί των μουσείων μπορείς να βγάλεις την ημερήσια κάρτα για το νησί με 18 €.
Για τις κάρτες μεταφορών ξαναδιάβασε προσεκτικά την 1η σελίδα αυτής της ιστορίας. Ο Γιάννης τα εξηγεί πολύ αναλυτικά! Οι τιμές μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο αλλά μπορείς να τσεκάρεις τις νέες στις αντίστοιχες ιστοσελίδες.
Εάν είστε παρέα 4 ατόμων σας συμφέρει να βγάζετε ημερήσιο ομαδικό εισιτήριο για γκρουπ που ισχύει για όλα τα ΜΜΜ.
Στις 4 μέρες που έχεις στο Βερολίνο προλαβαίνεις να δεις τα κύρια αξιοθέατα και να επισκεφτείς και 2-3 μουσεία.
Ρίξε και μια ματιά στις τελευταίες σελίδες αυτού του θέματος μήπως και σε βοηθήσουν στις επιλογές σου. Υπάρχουν άπειρες προτάσεις για τα πάντα!
https://www.travelstories.gr/community/threads/Πάω-Βερολίνο-Τι-μου-προτείνετε.2026/page-129
To Μαντάμ Τισό έχει διάφορους συνδυασμούς εισιτηρίων https://www.madametussauds.com/berlin/en/tickets/ και εννοείται να τα κλείσεις on line που έχουν μεγάλη έκπτωση.Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου να μου απαντήσεις!!! Σίγουρα θα πάμε στο νησί των μουσείων της Μαντάμ Τισό και Νταλί. Αν προλάβω θα ήθελα να πάω και στο ενυδρείο αν και δεν έχω κ την καλύτερη άποψη. Επειδή ακόμη δεν έχω καταλήξει σε όλα, λογικά θα επισκεφθούμε κι άλλα μουσεία. Εχω δεί για το Berlin welcome card και Berlin pass που με 100€ πανω κάτω έχεις μεταφορά και δωρεάν όλα τα μουσεία. Δε ξέρω αν αξίζει αυτό....;;;
https://www.berlinpass.com/berlin-pass-prices.php με μια γρήγορη ματιά που έριξα βλέπω πως έχει και κάλυψη για τα ΜΜΜ νομίζω πως αυτό το pass με τα μουσεία που περιλαμβάνει είναι μια χαρά...@ANASTASIOS η τριήμερη Berlin Pass με αγορά από το διαδίκτυο κοστίζει τώρα 95.20 € και δεν περιλαμβάνει την μετακίνηση με τα ΜΜΜ. Με έναν γρήγορο υπολογισμό των τιμών των εισιτηρίων των μουσείων και των λοιπών που μπορείς να δεις σε 3 μέρες καταλήγω ότι σίγουρα δεν σε συμφέρει.
Εάν αθροίσεις τις τιμές θα καταλήξεις ότι δεν μπορείς να την κάνεις απόσβεση. Το "1 day hop-on-hop-off bus tour ticket" που προσφέρουν, μάλλον είναι άχρηστο γιατί το Βερολίνο έχει άριστο δίκτυο μεταφορών και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς στους δρόμους με το τουριστικό λεωφορείο.
Επίσης, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι πας χειμώνα με άγνωστες καιρικές συνθήκες και πολύ μικρή μέρα! Μετά τις 4.30 θα είναι νύχτα και θα έχει τσουχτερό κρύο! Οπότε δεν είναι πολύ καλή επιλογή να φας όλο το χρόνο σου τη μέρα στα μουσεία και τη νύχτα μέσα στην παγωνιά να βλέπεις τις πλατείες, το τείχος και τα υπόλοιπα αξιοθέατα.
Επειδή έχω πάει και αρχές Μαρτίου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχει πολύ κρύο!!!!
Καλημέρα @Elena2508, αν είσαι απο Κρήτη σε συμπαθώ, ΤΕΛΟΣ!!!!! Λοιπόν τι έκανα να σε ενημερώσω και να μου πεις την άποψη σου. Έκλεισα με το https://www.berlin-welcomecard.de/en 72h μαζί με το νησί των μουσείων στα 47eu και από τη σελίδα του Μαντάμ Τισό ένα εισιτήριο για να μπω εκεί και στο aquadom με 21eu.@avastasios η τριήμερη Berlin Pass στη βασική της έκδοση δεν έχει μεταφορές. Αγοράζεις εξτρά την travelcard πληρώνοντας άλλα 21€, οπότε σύνολο 116 €! Εάν αγοράσεις τρία ημερήσια εισητήρια των 6,5 € ίδια λεφτά δίνεις. Συμπέρασμα, δεν γλυτώνεις τίποτα! Επίσης, την τριήμερη κάρτα δεν θα την επικυρώσεις την 1η μέρα άφιξης σου εάν φτάνεις μεσημέρι, γιατί αλλιώς θα την κάψεις, εάν δεν προλάβεις να δεις εκείνη την ημέρα τουλάχιστον 2 ακριβά αξιοθέατα. Δεν ξέρω τις ώρες άφιξης και αναχώρησης σου από το Βερολίνο, αλλά πρέπει να την αξιοποιήσεις σωστά γιατί ισχύει για 3 μέρες και όχι για 72 ώρες από την επικύρωση της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την 4η μέρα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις πουθενά!! Έχω ανάλογη εμπειρία από την τριήμερη Vienna Pass που την επικύρωσα στο 1ο αξιοθέατο την 2η μέρα της εκδρομής μου και καταφέραμε να την κάνουμε απόσβεση γιατί είχε πολύ ακριβά εισιτήρια σε παλάτια και μουσεία.
Στο Aquadom πήγα στο 1ο μου ταξίδι στο Βερολίνο to 2007. Ο μόνος λόγος που πλήρωσα το ακριβό εισιτήριο του ήταν η βόλτα με το ασανσέρ μέσα στο ξενοδοχείο Radisson Blu hotel και τα ψαράκια τριγύρω... Κατά τα άλλα το υπόλοιπο ενυδρείο ήταν κάτω του μετρίου!! Μου θύμισε το ενυδρείο της Ρόδου. Το δικό μας ενυδρείο στο Ηράκλειο είναι πολύ καλύτερο!
Καλημέρα @avastasios , δεν είμαι από την Κρήτη, αλλά τη λατρεύω! Είμαι Θεσσαλονικιά.Καλημέρα @Elena2508, αν είσαι απο Κρήτη σε συμπαθώ, ΤΕΛΟΣ!!!!! Λοιπόν τι έκανα να σε ενημερώσω και να μου πεις την άποψη σου. Έκλεισα με το https://www.berlin-welcomecard.de/en 72h μαζί με το νησί των μουσείων στα 47eu και από τη σελίδα του Μαντάμ Τισό ένα εισιτήριο για να μπω εκεί και στο aquadom με 21eu.
Τι λες εσυ????????