• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γκάνα Μαύρο είναι το χρώμα (Ζώντας στην Γκάνα)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η πληροφορία που έγραψα παραπάνω για την Sierra Leone ήρθε από το πουθενά.
Αυτά είναι τα καλά!

Αν θες πες μου το πλάνο σου να συλλέξω επιπλέον πληροφορίες.

Είσαι αρχηγόπουλο! Το πλάνο είναι Μπενίν-Τόγκο-Μπουρκίνα-Νίγηρας-Μάλι-Γουινέα-Σενεγάλη-Γκάμπια, από Δυτική Αφρική. Απορίες:
1. Έχω πρόβλημα με τη βίζα για Γουινέα. Ξέρω πως μπορώ να τη βγάλω όμως σε κάποια από τις πρεσβείες τους στη Δ. Αφρική, δεν ξέρω όμως πόσες μέρες κάνει. Μπορείς να ρωτήσεις τι γίνεται στην Άκρα;
2. Εντάξει, το ξέρω πως στο Νίγηρα το βόρειο κομμάτι της χώρας είναι τίγκα στις απαγωγές τουριστών τελευταία, αλλά μέχρι το Αγκαντέζ επιτρέπεται η κυκλοφορία, σωστά; Επίσης, τα σύνορα Νίγηρα-Μάλι μέσω Αγιορού άνοιξαν; Αν έχεις πρεσβεία του Νίγηρα εκεί και μπορείς να το βρεις με ένα τηλέφωνο, βοηθάς πολύ.
3. Τόγκο αν πάω θα είναι κυρίως για το τρέκιγκ στα χωριά, αλλά αν είναι πανομοιότυπα με του Μπενίν, να το αφήσω για να αφιερώσω μερικές μέρες αλλού. Έχεις άποψη; Ποια από τις δύο είναι πιο τουριστική;
4. Ξέρω ότι έγινε πραξικόπημα στη Γουινέα, αλλά υποθέτω πως το πρόβλημα είναι στο Κονάκρι. Έχω δίκιο να νομίζω πως στα χωριά όπου θα πάω για τρέκιγκ δεν θα ξέρουν καν ότι έχει γίνει πραξικόπημα, ή έχουν γεμίσει όλες τις επαρχίες στρατά και θα μου τα πρήξουν στα μπλόκα;
5. Διάβασα αρκετά για διεφθαρμένους αξιωματούχους σε Νίγηρα και Μπουρκίνα Φάσο που σταματάνε τους ξένους και ζητούν -λίγα πάντως- χρήματα για να μη σε μπαγλαρώσουν για ανύπαρκτες παρατυπίες στη βίζα... Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα;
6. Όταν λέμε πως το Σεπτέμβριο ακόμη βρέχει στο βόρειο Μπενίν, εννούμε μια μπόρα των δύο ωρών ή είναι φάση δε σταματάει το πλίτσι-πλίτσι;

Ειδικά τα 1 & 2 με ενδιαφέρουν διότι επηρεάζουν δραστικά το πρόγραμμα, αν μπορείς να βρεις κάτι σου είμαι υπόχρεος. Μη χάσεις και τον ύπνο σου, αλλά αν μπορείς με ένα τηλέφωνο σε μια πρεσβεία να βρεις κάτι, βοηθάς πολύ. Αλλιώς αφιέρωσε το χρόνο σου στο γράψιμο, σε διαβάζουμε πολλοί!

(αν το βρίσκεις άσχετο, πες το μου και το σβήνω, στείλε μέιλ, τα πμ είναι μεγάλη φασαρία)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
:shock::shock: :haha:

Δεν υπάρχει τίποτα άσχετο εδώ για να σβηστεί. με απόδειξη το μουντιάλ, όταν μιλάμε για Γκάνα, Τόγκο, Μπισσαόυ..... μιλάμε σχεδόν για μια χώρα: Δυτική Αφρική! κάποιες απαντήσεις θα τις πάρεις αμέσως, τι την έχω την Mariam από Guinea στον κάτω όροφο? μόνο για να μου κάνει Juju?

Ας ποστάρω δυο φαγητά για τους κοιλιόδουλους του forum:bleh: .έχουμε το κάτωθι γεύμα (μοσχάρι):

Attachments

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
και αυτό (κοτόπουλο με γάλα καρύδας και ανανά):

επίσης, ένα μπουκάλι νερό, μια χωριάτικη (greek salad) και ένα side dish καλαμαράκια. όλα για 101 cedi (59 Ευρώ) στο πιο gourmet εστιατόριο της πόλης (Le Mangelan)

Attachments

Eleni_

Member
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σπύρο σε «παρακολουθώ» από την πρώτη μέρα. Μου αρέσει πολύ η ιστορία σου, γιατί περιλαμβάνει:

• καθημερινότητα
  • μετακινήσεις
  • φαγητό και το κόστος αυτού
  • επικαιρότητα (μουντιάλ), πλέον
  • πληροφορίες για άλλες χώρες
  • και (εις αναμονή) KAKUM!!!!

Σε ευχαριστούμε, συνέχισε έτσι!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πρώτη προσέγγιση από τον Elie (Λιβανέζο) (κάθε αμφιβολία δεκτή)

1. Έχω πρόβλημα με τη βίζα για Γουινέα. Ξέρω πως μπορώ να τη βγάλω όμως σε κάποια από τις πρεσβείες τους στη Δ. Αφρική, δεν ξέρω όμως πόσες μέρες κάνει. Μπορείς να ρωτήσεις τι γίνεται στην Άκρα;
Σε όλη την Αφρική θέλεις λεφτά. Με αυτά μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα (εγώ για παράδειγμα μπαίνω στο αεροδρόμιο Kotoka και με 10 cedi έφτασα ως το immigration απ’ όπου παρέλαβα συνεργείο εκ Ελλάδος. Άσε που, καθώς με είχαν σφραγίσει για έναν μήνα κατά την είσοδό μου, μου σφραγίσανε εικονική φυγή και επιστροφή στην χώρα για να καλύψουν το δίμηνο που βρίσκομαι εδώ) έτσι λοιπόν και στις πρεσβείες. Αν τους πεις ότι είναι άμεση ανάγκη να φύγεις για Γουινέα λέγοντάς τους ευθέως ότι είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις, εντός την ημέρας θα την έχεις. Τώρα αν έχεις θέμα, μιας και θα περάσεις από Lome, στις 3 ώρες είναι η Ακκρά. έλα από δω και βρες τον Elie:haha:

2. Εντάξει, το ξέρω πως στο Νίγηρα το βόρειο κομμάτι της χώρας είναι τίγκα στις απαγωγές τουριστών τελευταία, αλλά μέχρι το Αγκαντέζ επιτρέπεται η κυκλοφορία, σωστά; Επίσης, τα σύνορα Νίγηρα-Μάλι μέσω Αγιορού άνοιξαν; Αν έχεις πρεσβεία του Νίγηρα εκεί και μπορείς να το βρεις με ένα τηλέφωνο, βοηθάς πολύ.
Σοκ! Να μην πας για κανένα λόγο σε Νίγηρα και Μάλι (έτσι μου είπε εκείνος και ήταν κατηγορηματικός, εσύ όμως είσαι και καταδρομέας τι να πω εγώ?) Συνέχισε λέγοντας πως σε αυτές τις χώρες χρειάζεσαι ανυπερθέτως κάποιον ντόπιο και σε μερικές περιπτώσεις, συνοδεία. Για την ακρίβεια σε όλη την Αφρική ακόμα και στην ασφαλή Γκάνα, αν πας ως τουρίστας βαθιά μέσα στην χώρα, οι αντιλήψεις είναι περίεργες (οι obrunoi έχουν λεφτά άρα πίνοντας το αίμα τους ή κάνοντάς τους juju γινόμαστε κι εμείς πλούσιοι) και επικίνδυνες. Θα σε στείλουν πχ να δεις κάποιο χωριό όπου εκεί θα σε περιμένουν 5. Όπως κι αν έχει, αύριο θα σου πω για τα σύνορα.

3. Τόγκο αν πάω θα είναι κυρίως για το τρέκιγκ στα χωριά, αλλά αν είναι πανομοιότυπα με του Μπενίν, να το αφήσω για να αφιερώσω μερικές μέρες αλλού. Έχεις άποψη; Ποια από τις δύο είναι πιο τουριστική;
Όλα τα χωριά της Δυτικής Αφρικής είναι περίπου τα ίδια. Η μόνη διαφορά έγκειται σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου. Στον νότο τα χωριά είναι χτισμένα από λάσπη ενώ στα βόρια κοντά σε Νίγηρα και Μπουρκίνα, το περιβάλλον είναι πιο ξερό και τα χωριά χτισμένα με μπαμπού και κλαδιά. Και το Τόγκο και το Μπενίν (αλλά και η Γκάνα) εκτίνονται με την μεγάλη τους πλευρά σε Βορρά- Νότο άρα οι εικόνες είναι ίδιες μεταξύ χωρών.
4. Ξέρω ότι έγινε πραξικόπημα στη Γουινέα, αλλά υποθέτω πως το πρόβλημα είναι στο Κονάκρι. Έχω δίκιο να νομίζω πως στα χωριά όπου θα πάω για τρέκιγκ δεν θα ξέρουν καν ότι έχει γίνει πραξικόπημα, ή έχουν γεμίσει όλες τις επαρχίες στρατά και θα μου τα πρήξουν στα μπλόκα;
Σωστά τα λες. Στο Κονάκρι έχει βγει στρατός και αστυνομία στους δρόμους (δηλαδή οι δύο αντίπαλες δυνάμεις) και γίνεται ο κακός χαμός. Ο κόσμος από την πρωτεύουσα φεύγει προς τα χωριά. Κάθε περιοχή έχει ξεκαθαρίσει την θέση της και υποστηρίζει συγκεκριμένη παράταξη. Άρα η επαρχία είναι πιο ασφαλής καθώς οι εμπλεκόμενοι στις μάχες είναι διαχωρισμένοι. όλη η χώρα γνωρίζει για το πραξικόπημα, για μπλόκα, δεν ξέρω.

5. Διάβασα αρκετά για διεφθαρμένους αξιωματούχους σε Νίγηρα και Μπουρκίνα Φάσο που σταματάνε τους ξένους και ζητούν -λίγα πάντως- χρήματα για να μη σε μπαγλαρώσουν για ανύπαρκτες παρατυπίες στη βίζα... Πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα;
Hello Africa. Επανάληψη: έρχεσαι Αφρική, οφείλεις να κρατάς ένα budget για τέτοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα για την περιοχή που σε ανησυχεί, δεν γνώριζε

6. Όταν λέμε πως το Σεπτέμβριο ακόμη βρέχει στο βόρειο Μπενίν, εννούμε μια μπόρα των δύο ωρών ή είναι φάση δε σταματάει το πλίτσι-πλίτσι;
Ο Σεπτέμβρης είναι θερμός με λίγες βροχές σε συχνότητα και διάρκεια

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είσαι μάστορας. Αλλά περιττό να σου πω πως ο Νίγηρας και το Μάλι είναι τα χάιλαιτς και δε βγαίνουν από το πρόγραμμα. Τα σέβη μου στους φίλους σου!

Evmenis

Member
Επόμενο Ταξίδι
london baby
γιωργος πολυ ξυνεσε στην κλιτσα του τσομπανη και οι τσομπανηδες στην αφρικη ειναι δυσκολοι.δεν λεω καπατσος φαινεσε ,εχεις και μεγαλη εμπειρια στα δυσκολα ταξιδια ,εχεις και "κρυφα" χαρισματα που τα εκτιμουν στιν αφρικη αλλα να πας σε αφρικανικη χωρα με πραξικοπημα για να κανεις τρεκινγκ μηπως ειναι too much.
φιλικα

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ένα βασικό πρόβλημα που μπορώ να εντοπίσω και έχει ήδη συμβεί πολλάκις στην Γουινέα όπου έχουμε δουλειές, είναι να κλείσουν σύνορα και αεροδρόμια και να μείνεις μέσα. από άποψη ασφάλειας, έχοντας μαζί σου έναν ντόπιο έμπιστο οδηγό, θα σε φυλάει από κακοτοπιές.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Κώστα:

Slavery: Κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας αλλά και στο Volta region λειτουργούσε το λεγόμενο Trokosi όπου αν οι γονείς δεν είχαν την δυνατότητα να ξεχρεώσουν στην ώρα τους τον τοπικό άρχοντα (ο οποίος είθισται να είναι ο πάστορας), παραδίδουν την κόρη τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάποιων ετών. Αν δεν μπορούν να τον πληρώσουν καθόλου, εκείνος παίρνει την κόρη για γυναίκα του. Τα τελευταία 15 χρόνια, ανθρωπιστικές οργανώσεις που δεν πιστεύανε τα λεγόμενα των παιδιών εκείνων των επαρχιών, καταφθάσανε για να διαπιστώσουν ότι όντως υπάρχει. Έκτοτε το trokosi έχει καταχωρηθεί ως παράνομο και οι πάστορες που δέχονται τέτοιου είδους «προσφορές» τιμωρούνται με δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι και οι πάστορες επιθυμούν την συνέχεια του συστήματος για ευνόητους λόγους αλλά και οι γονείς για εθιμοτυπικούς λόγους άρα πολλά περιστατικά παραμένουν στην αφάνεια.

Γιώργο:

Η πρεσβεία υποστηρίζει ότι όλα τα σύνορα της χώρας τους είναι ανοιχτά. Για έναν περίεργο λόγο όταν τους ρώτησα επανειλημμένως για τα συγκεκριμένα που ζητάς, μου απαντούσαν ότι δεν ξέρουν για τα σύνορα του Μάλι, του Νίγηρα είναι όλα ανοιχτά.... ταβέρνα η συνεννόηση.

Last edited by a moderator:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Γιώργο:

Για το ταξίδι σου στο Μάλι, έχουμε άνθρωπο εκεί ο οποίος διατίθεται να βοηθήσει αν χρειάζεται (οδηγούς, πληροφορίες, κλπ..). Κι αυτός Λιβανέζος:D(ο Λίβανος έχει 3,5εκ. Λιβανέζους στην χώρα κι άλλα 10εκ. σε άλλες χώρες!!!)

PS: (σκέφτηκα να στο στείλω με mail αλλά καλύτερα να γνωρίζει και το υπόλοιπο forum;))

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μπαμπάα, σήμερα είδα μια καινούρια BMW M6 στους δρόμους της Accra. Μήπως παραληρώ? Πρέπει να γυρίσω πίσω για ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση?

(και μπροστά από την BMW, ένα σχολικό κονσερβοκούτι είχε τινάξει πέταλα όπου ο οδηγός έβαλε τα πιτσιρίκια να του σπρώχνουν το όχημα (με επιτυχία!))

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Λαέ του forum μετά μεγάλης μου τιμής σας παρουσιάζω το πρόσφατο ελληνικό hit της Γκάνας! από την Volta στα νησιά, "Τώρα ξέρω σ' αγαπώ!!"

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα