• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μας ψόφησε το άλογο ;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Ότι δεν τρέχει το άλογο όπως πριν μπορεί αλλά να ψόφησε δεν πιστεύω...

Η δική μου άποψη είναι ότι περισσότερο απ' όλα φταίει η κρίση ...τουλάχιστον σε μένα αυτό συμβαίνει... δεν μπορώ πια να σκεφτώ ταξίδι ακόμα και στο εσωτερικό με 2-3 διανυκτερεύσεις οπότε τι σχέδια και τι πληροφορίες να αναζητήσω..

Απο την άλλη για τα παλιότερα μέλη ίσως να τα ξένισε και η αλλαγή του site που τους φάνηκε πιο απρόσωπο και άχρωμο και ίσως έχασαν και κάποια "γαλόνια"....

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Και εγώ νομίζω ότι η χαμηλή κίνηση οφείλεται περισσότερο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, σε συνδυασμό με το ότι μπορείς να βρεις εύκολα την πληροφορία που θέλεις χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσεις. Δεν πιστεύω ότι φταίει η αλλαγή του site, εξάλλου τα μέλη ενός ταξιδιωτικού φόρουμ είναι συνήθως open mind άτομα, που τους αρέσουν οι αλλαγές και τα φρέσκα πράγματα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τι να φάω στη ρώμη..έχουν κουράσει.
ποιον? μα αφου γραφονται συνηθως στο ειδικα αφιερωμενο γκρουπ. οποιον δεν τον ενδιαφερει, απλα δεν το διαβαζει. οπως κανω στο 90% των περιπτωσεων που τα θεματα αφορουν πολιτικη. και γι αυτο ημουν απο αυτους που ζητησα να μη γραφεται πολιτικη στο θέμα "οφ τοπικ". για να ειρωνευτουν οι γνωστοι εξυπνακηδες της πολιτικής που μας επρηζαν απο το πρωι ως το βραδυ στο συγκεκριμενο θεμα.
τα θεματα που αφορουν φαγητό δεν γινεται να κουραζουν αφου τιποτε δε μενει στασιμο. μαγαζια ανοιγουν, κλεινουν, φυσικο να ρωταει καποιος παλι κ παλι.
και ειδικα τα θεματα της Ρώμης, Αιώνια πρωτης σε προτιμήσεις των ταξιδιωτών, δεν με κουραζουν ποτέ. :D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μην ξεχνάμε το βασικό, το οποίο ειπώθηκε και παραπάνω. Πλέον, οι πληροφορίες στο φόρουμ για τους διαφόρους προορισμούς είναι υπεραρκετές και καλύπτουν σχεδόν τα πάντα γι' αυτόν που θέλει να οργανώσει ένα ταξίδι, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει κάτι.
.
δεν θα συμφωνήσω. οι πόλεις και οι προορισμοί εξελίσσονται. τα πράγματα αλλάζουν. ναι μεν καποια βασικα μενουν ιδια αλλά πολλά αλλάζουν. τιμές, ξενοδοχεια, μεταφορες, φαγητό, διασκεδαση..
και ουτε με τον τροπο αναζητησης πληροφοριων θα συμφωνησω. η αμεσοτητα του σαιτ δεν συγκρινεται με κανενα γκουγκλ. θα παρει πολυ χρονο σε καποιον να καταλαβει πως ειναι χωροταξικά μια πόλη, που ειναι τα μαγαζια, τα αξιοθεατα, που ειναι καλυτερα για τον τουριστα...πληροφορια που μπορεις να παρεις εδω σε λεπτά στην καλυτερη. και από πραγματικά ατομα, που αν παρακολουθεις λιγο το σαιτ ξερεις κ τα γουστα τους αν συμβαδιζουν με σενα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
. Βέβαια λόγω κρίσης τα ταξίδια μειώθηκαν μέχρις εξαφανίσεως . .
υπερβολές Socratis... αν θυμαμαι καλα η Καθημερινή ειχε στοιχεια. μειωθηκε το ποσο που ξοδευουν οι ελληνες στο εξωτερικο κατα 18%. τα ξιδευουν και πώς..απλα ξοδευουν λιγοτερα. τερμα τα 5στερα στο Zell am See ( που εσφυζε απο ελλαδα προπερσυ), στο KitzBuhel (τιγκα τα 5στερα παραπροπερσυ) κλπ. και ειδικά εδω πολλοι ταξιδευουν και παραπανω μια και οι τιμές εχουν παρει για γερά τον κατηφορο. άκου 465 για Barbados! ούτε στα τρελλά μας όνειρα τετοιες τιμές πριν μερικά χρονια..

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
ποιον? μα αφου γραφονται συνηθως στο ειδικα αφιερωμενο γκρουπ. οποιον δεν τον ενδιαφερει, απλα δεν το διαβαζει. οπως κανω στο 90% των περιπτωσεων που τα θεματα αφορουν πολιτικη. και γι αυτο ημουν απο αυτους που ζητησα να μη γραφεται πολιτικη στο θέμα "οφ τοπικ". για να ειρωνευτουν οι γνωστοι εξυπνακηδες της πολιτικής που μας επρηζαν απο το πρωι ως το βραδυ στο συγκεκριμενο θεμα.
τα θεματα που αφορουν φαγητό δεν γινεται να κουραζουν αφου τιποτε δε μενει στασιμο. μαγαζια ανοιγουν, κλεινουν, φυσικο να ρωταει καποιος παλι κ παλι.
και ειδικα τα θεματα της Ρώμης, Αιώνια πρωτης σε προτιμήσεις των ταξιδιωτών, δεν με κουραζουν ποτέ. :D
Σ'αυτό ειδικά συμφωνώ απόλυτα.Και στα άλλα που λες απλά όταν οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούν τα γνωστά λογικό οι μη ενδιαφερόμενοι να τα θεωρήσουν αδιάφορα.Φυσικά και δεν με ενοχλεί..Όπως είπες τα προσπερνώ.

villi

Member
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την μειωμένη κίνηση του φόρουμ.Άλλωστε έχω προσωπικά απογοητευτεί πολύ τον τελευταίο καιρό γιατί σε δύο θέματα που άνοιξα για πληροφορίες σε δύο προορισμούς που δεν έχουν ''λιώσει'' το αντίθετο μάλιστα,δεν υπήρξε παρά ελάχιστη ανταπόκριση.Αναφέρομαι στην Καππαδοκία και στην Ινδία.Ιδίως για Ινδία που καίγομαι αυτές τις μέρες να βγάλω πρόγραμμα και να μάθω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ που θα με βοηθήσουν στην οργάνωση δεν υπήρξε κανείς που να έχει την διάθεση να μου απαντήσει.Οπότε έκανα ακριβώς αυτό που γράφει ένα μέλος πιο πάνω απευθύνθηκα με pm σε παλιά μέλη για να βοηθηθώ κάπως.Και δε συμφωνώ ότι ψάχνεις και βρίσκεις ότι θες γιατί άλλο να ψάχνει ένας κι άλλο πολλοί κι επίσης οι προσωπικές εμπειρίες είναι χρησιμότερες πολλές φορές ενός οδηγού.
Δεν νομίζω ότι φταίει μόνο το γεγονός ότι δεν ταξιδεύουμε πια τόσο πολύ,νομίζω ότι έχουμε χάσει γενικώς τη διαθεσή μας για ψάξιμο,κουβέντα,ανταλλαγή απόψεων,καυγάδων γιατί όχι!Σα να εχουμε κλειστεί λίγο στο καβούκι μας.Ελπίζω σύντομα να ξαναβρούμε την ορεξή μας,το χαμογελό μας γιατί το ταξίδι για μένα ξεκινά από την προετοιμασία και χωρίς συμφορουμίτες χάνει την αίγλη της!!!

jimp

Member
θα το έκανα καλέ μου Σωκρατη, αλλά αυτήν την στιγμή θελω να απαντησω σε ερωτημα που αφορα το που που θα φαω στην Αμοργό, που θα μεινω στην Ρωμη , και που θα παω με το αγορι μου (κίμωλο ή Σαντορίνη). Ακόμα υπάρχουν αναπαντητα ερωτηματα όπως άμα ξεσπασει το ηφαιστειο στην Σαντορίνη τον Αυγουστο που να κρυφτώ ή τι θα γινουν οι αποσκευες μου με την Ραιαν και πόσο πρέπει να ζυγίζουν.
Εχω και κάποια άλλα θεματα (ΣΚ στο Πηλίο/που να φαω?, πόσο κοστίζει η πίτσα στην ιταλία κλπ) Καθώς καταλαβαίνεις που να βρεθεί χρόνος για εμένα παράδειγμα που , ψαχνω σαν μουρλή πληροφοριες για κιργισταν..... Πως να σταθεί ερώτημα όπως "υπάρχει εκτελούμενο δρομολόγιο από Τσαλάλ Αμπάντ σε Ναρίν" όταν τα παραπάνω κρίσιμα ερωτηματα ταλανίζουν τους συγχρονους ελληνες ταξιδιώτες?
Σιγουρα ολα τα παραπανω εχουν απαντηθει πολλες φορες και θα ξαναπαντηθουν απο οσους δεν εχουν προβλημα να απαντανε. Αυτοι που δεν εχουν ορεξη να απαντησουν μπορουν πολυ απλα να μην το κανουν.
Πολλοι επισης δεν ξερουν να ψαχνουν στο ιντερνετ και αλλοι δεν εχουν την διαθεση να καθισουν να ψαξουν, θελουν την ευκολη πληροφορια. Χωρις φυσικα αυτα να αποτελουν δικαιολογια.

Αυτο που δεν μπορω να καταλάβω εγω ειναι γιατι να ασχοληθεις με ερωτηματα που δεν σ'ενδιαφερουν και μαλιστα ειρωνικα; Φορουμ ειναι και μπορει ο καθενας να ρωτησει οτι θελει. Καποιος θα του απαντησει καποιος αλλος θα του πει να διαβασει τα δεκαδες μηνυματα που εχουν γραφτει. Αλλα γιατι εσυ να ειρωνευτεις αυτους που, για εσενα, ρωτανε αυτα τα απλα πραγματα
ποσο μαλλον οταν την ερωτηση σου μπορεις να την ποσταρεις σε θεματικη ενοτητα σχετικη με το ερωτημα σου και θα διαβαστει απο ατομα που εχουν κανει το σχετικο ταξιδι και αν θελουν θα απαντησουν.

Δεν ξερω ποιοι ειναι και ποσοι ειναι οι συγχρονοι ελληνες ταξιδιωτες αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι λογω της οικονομικης κρισης κοσμος δεν εχει να παει ουτε τριημερο στην εξωτικη σαλαμινα και ψαχνει να βρει προσφορες μεχρι και για εισιτηρια στην αιγινα και ενδεχομενως να θελει να βρει φθηνο φαγητο και να ρωτησει να μαθει γι' αυτο.
Οποτε γι'αυτους κρισιμο θα ειναι το ερωτημα αυτο και για καποιον αλλο κρισιμο θα ειναι το ερωτημα πως θα βρει φθηνη διαμονη στην αστυπαλαια οπως κρισιμο μπορει να ειναι για εμενα που θα μεινω στην γκουανζου.

Αυτο που θελω να πω για να το κλεινω ειναι οτι δεν χρειαζεται να υπαρχουν αποτρεπτικες συμπεριφορες. Ποσο μαλλον την εποχη που ζουμε και τα οικονομικα ειναι χαλια και θα γινουν χειροτερα. Καθε ερωτημα πρεπει να γινεται σεβαστο αν και ξερω και καταλαβαινω πως δεν γινεται να ρωταει καποιος κατι και ακριβως απο πανω να εχει ηδη απαντηθει και να μην εκνευριζει καποιους αυτο, ακομα και εμενα.
Αυτο δυστυχως ομως δεν θα αλλαξει και οσο χειροτερευουν οι οικονομικες συνθηκες τοσο περισσοτερα ερωτηματα θα εχουμε για φαγητο στα διαφορα μερη της Ελλαδας παρα σε εξεζητημενα ταξιδια του εξωτερικου.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
jimp. προφανώς αγαπητέ δεν έχεις καταλαβει το νόημα της αρχικής αναρτησης και την ουσία της ενστασης του αρχικού ποστερ.
Δεν με ενοχλούν (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) οι επαναλαμβανομενες ερωτήσεις για χιλιοειπωμένα θέματα, αλλά το γεγονός ότι το τελευταίο διαστημα εμφανίζονται μόνο αυτά. Ενα ταξιδιωτικό φόρουμ κατά την γνωμη μου δεν πρέπει να αφορά μόνο Ευρώπη ή Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Που είναι η Μοζαμβίκη? Το αγαπημένο Μπαγκλαντες? τα δύσκολα ορεινα περάσματα όπως το καρακοραμ? οι θρυλικές διαδρομές όπως ο δρόμος του μεταξιού? η Παταγονία? τα συνοριακά περάσματα μεταξύ δύσκολων χωρών? που είναι οι πληροφορίες ή τα ερωτήματα για τις γυναίκες/αράχνες της Βιρμανίας? καταλαβαίνω με την κοινή λογική ότι δεν θα υπερτερούν ποτέ αριθμητικά απο την πχ Ιταλία, αλλά πρώτον αυτό δεν με εμποδίζει να εκφράζω -με όποιο τρόπο θεωρώ εγώ σωστό κι ας κριθώ για αυτό- την δυσαρέσκειά μου ή την απογοήτευσή μου και δεύτερον μιλάμε για παντελή απουσία τέτοιων θεμάτων τα οποία κατά την γνώμη μου επειδή είναι και πιό δύσκολα είναι και πολυτιμότερα και φυσικά πιό ενδιαφέροντα.
Αρα καθώς καταλαβαίνεις, θέτω θέμα πλουρεαλισμού πληροφοριών και τίποτε αλλο.

jimp

Member
Μα το καταλαβα πολυ καλα.
Ο πλουραλισμος πληροφοριων εχει αμεση σχεση με την οικονομικη κατασταση( βασικοτατο) αλλα και με την ταξιδιωτικη παιδεια γενικοτερα ωστε να πραγματοποιησει καποιος αυτα τα ταξιδια και στη συνεχεια να υπαρξουν και οι αντιστοιχες πληροφοριες.
Οποτε το τελευταιο διαστημα που ο ελληνας δεν εχει να παει μεχρι το χωριο του και τη μια μερα εχει δουλεια και την αλλη του ανακοινωνουν οτι θα τον διωξουν δεν νομιζω οτι θα σκεφτει πως θα παει στη μιανμαρ αλλα πως θα κανει καποιες διακοπες εδω κοντα και με μικρο κοστος και θα κανεις τις αναλογες ερωτησεις για να το πετυχει αυτο.
Φυσικα λογικο ειναι να υπαρχει απογοητευση αλλα αν εκφραζεις εσυ κατι τετοιο φαντασου αυτοι που δεν εχουν να πανε καπου και πρεπει να ''κρινονται'' επειδη γραφονται στο φορουμ τα ιδια και τα ιδια για τους ιδιους προορισμους πως πρεπει να αισθανονται.
Επισης η ταξιδιωτικη παιδεια εχει για εμενα και μεγαλη σχεση αφου καποιος μπορει να προτιμησει να παει για πολλοστη φορα στη Ρωμη και το Παρισι παρα να ''ανοιξει'' τους οριζοντες του σε διαφορετικους προορισμους. Αλλα και να το κανει αυτο μπορει να μην εχει την ορεξη να γραψει ή να φυσικα να ειναι μελος για να μοιραστει καποια τετοια πληροφορια.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Επιχειρείς να δωσεις μια εξήγηση γιατί η Νάξος εμφανίζεται πιό πολύ από το πχ Μπουτάν. Επικαλείσαι την οικονομική κρίση και το "καλύτερα στο χωριό μου παρά στο σπίτι μου". Αυτά όμως εξυπακούονται και δεν αφορούν φυσικά όλα τα μέλη.

Πιο πάνω αναφέρθηκε ότι πολλοί ενδιαφέρονται -και καλά κάνουν- ακόμα και για τόπους που ενδεχομενως δεν εχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν. ΠΟΥ είναι οι πληροφορίες? Με τέτοιο τεράστιο αριθμό μελών θεωρώ δύσκολο να μην υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει ένα πιό κοστοβόρο ή δύσκολο ταξίδι. Γιατί δεν γράφουν? Γιατί δεν ρωτούν? Γιατί δεν ποστάρουν πληροφορίες που έχουν βρει και παρουσιάζουν ενδιαφερον?
Αρα , κάτι χωλαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και οι οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι ένα σκέλος της απάντησης αλλά όχι αυτή καθαυτή ολοκληρωμένη.
Αυτό αν θες, το εντοπίζω και σε εμένα. Δεν έχω ποστάρει η αλήθεια για μια χώρα που θα πάω, διότι πιστεύω ότι ενδεχομένως δεν θα ενδιαφερθούν και πολλοί και δεν μιλάω για αποκλειστικά πληροφορίες που θα έχουν λόγω πείρας , αλλά ακόμα και απο ψάξιμο στο ιντερνετ (δεν με πειράζει οι πληροφορίες που δέχομαι δηλαδή να προέρχονται απο μη επισκέπτη της χωρας, γιατί ούτως ή αλλως θα τις τσεκάρω και θα τις φιλτράρω).
Τέλος πάντων, όπως και να έχει συνεχίζω να επιθυμώ και προτιμώ να βλέπω ενημερώσεις για δύσκολα και πιό απρόσιτα μέρη απο τετριμένα και παρωχημένα, κι ας είναι -ευνόητα- λιγότερες . Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις λοιπόν τι εννοώ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Με τέτοιο τεράστιο αριθμό μελών θεωρώ δύσκολο να μην υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει ένα πιό κοστοβόρο ή δύσκολο ταξίδι. Γιατί δεν γράφουν? Γιατί δεν ρωτούν? Γιατί δεν ποστάρουν πληροφορίες που έχουν βρει και παρουσιάζουν ενδιαφερον?
Αρα , κάτι χωλαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και οι οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι ένα σκέλος της απάντησης αλλά όχι αυτή καθαυτή ολοκληρωμένη.
To 2013 έχω επισκεφτεί ήδη 13 χώρες (7 Ευρώπη, 5 Ασία και 1 Αφρική). Πήγα και σε μέρη που έχω πάει ξανά και ξανά (Παρίσι, Λονδίνο, Αμστερνταμ, Κων/νούπολη,...), αλλά και σε μέρη μακρινά και δυσκολότερα (Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Ουζμπεκιστάν, Αλμάτυ κ.α.) Δεν έχω γράψει ούτε μισή ταξιδιωτική ιστορία, και ελάχιστες ως καθόλου πληροφορίες. Ο λόγος? Θεωρώ ότι το forum πλέον (εν συνόλω: επισκέπτες, συμμετέχοντες, αλλά και διαχείριση) δεν ενδιαφέρεται. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που έχουν περιοριστεί όμως τόσο ώστε να είναι αμελητέες.
Περύσι, πήγα μια βόλτα Β. Αυστραλία και Ινδονησία. Ξεκίνησα να γράφω μια ιστορία. Έγραψα τις πτήσεις και τις 2 πρώτες μέρες, και την κυκλοφόρησα και σε κάποιους φίλους να μου πουν τη γνώμη τους για τη γραφή της. Τελικά, δεν την ανέβασα ποτέ. Για 2 λόγους. Γιατί διαπίστωσα ότι το να περιγράψω μια πτήση με Lufthansa Α380 First Class θα ήταν σκανδαλισμός για κάποιους στις εποχές της λιτότητας, αλλά και γιατί η ανοχή του forum σε ένα ανελέητο προσωπικό bashing από κάποιους, με απώθησε από το να θέλω να συνεισφέρω νέο περιεχόμενο σ' αυτό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie