• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία Μαδριτη

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Και το Regina δες. Μείναμε τώρα τις γιορτές και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

maria91

Member
Υπερβολικά ασαφές ερώτημα. Κεντρικό ας πούμε είναι το Hyatt Centric. Γενικά η Gran Via είναι πάντα η νούμερο 1 επιλογή μου για διαμονή στη Μαδρίτη. Αλλά άνετα θα έμενα στο Riu στην plaza de España ή στο Mandarin Oriental Ritz στο Prado ή Palacio del Retiro.
Ναι γιατι κ εγω ως "κεντρικα" ειχα την gran via αλλα ειπα μπας και τελικα δεν ειναι κ μου ξεφευγει κατι..θα τα κοιταξω κ τα υπολοιπα ευχαριστω κ εσας κ τους υπολοιπους!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι γιατι κ εγω ως "κεντρικα" ειχα την gran via αλλα ειπα μπας και τελικα δεν ειναι κ μου ξεφευγει κατι..θα τα κοιταξω κ τα υπολοιπα ευχαριστω κ εσας κ τους υπολοιπους!
Θα έλεγα πως Sol, Mayor, Tirso de Molina είναι πιο κεντρικά απλά η Gran Via είναι πιο βολική στη διαμονή καθώς πέρα του ότι είναι μια ζωντανή 24/7 λεωφόρος είναι κοντά και στις προαναφερθέντες περιοχές αλλά και σε Chueca, Malasana, Puerta de Alcala. Ε, μόνο από Lavapies απέχει λίγο (μην φανταστείς, ούτε 20 λεπτά περπάτημα)

maria91

Member
Καλο φαγητο στη Μαδριτη?ενδιαφερομαι πιο πολυ για κρεατικα μιας κ εχουμε ατομο με αλλεργια στα θαλασσινα στη παρεα!αν εχουν κ κατι σε ντοπιο φαγητο με βαση το κρεας θα το εκτιμουσαμε!

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Για να μαι ειλικρινης προσωπικα δε θυμαμαι και πολλα μαγαζια με καλο φαγητο, θυμαμαι ενα στη γειτονια μου, γαλικιανο, αλλα ειναι εκτος κεντρου και δε θα σας ενδιαφερει πιστευω. Σε καθε περιπτωση ειναι αυτο

El Chacón · C. de Saavedra Fajardo, 16, 28011 Madrid, Espagne

Γενικα εχω φαει σε καναδυο καλα κοντα στην Αtocha το ενα παλι γαλικιανό το άλλο μαροκινό αλλά δε μπορώ με τίποτα να θυμηθώ ονόματα. Το γαλικιανό ήταν όπως πας από Lavapies για Αtocha, στο αριστερό σου χέρι κατέβαινες κάτι σκαλιά, ήταν ημιυπόγειο. Δε νομίζω να βοήθησα και πολύ :haha:

Από κλασικά μαδριλένικα φαγητά, callos a la madrileña, cocido madrileño (αυτό υπάρχει τυπικά και σε άλλες περιοχές με άλλα ονόματα), codillo (δεν τα πάω καλά με τις ονομασίες κρεάτων σε καμία γλώσσα, αλλά νομίζω πως είναι κάτι σα το κότσι) και η άλλη η αηδία η oreja (αφτί). Υπάρχει κι ένα άλλο που το τρωνε στα γύρω χωριά και είναι γουρουνάκι γάλακτος αλλά δε θυμάμαι πώς το λένε και ούτε και ξέρω αν θα το βρειτε εύκολα μες στην πόλη.

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Sobrino de Botin, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου,λειτουργεί ασταμάτητα από το 1725.Η σπεσιαλιτέ του είναι το γουρουνάκι γάλακτος (cochinillo) σε ξυλόφουρνο. Το κρέας είναι μαλακό και καλοψημένο, αλλά μαζί μ'αυτό πληρώνεις και την ιστορία του μαγαζιού.Λένε μάλιστα ότι η φωτιά στον συγκεκριμένο φούρνο διατηρείται μονίμως αναμμένη, καθώς αν σβήσει είναι πολύ δύσκολο να ξαναζεσταθεί ο φούρνος και να ετοιμαστεί το γουρουνόπουλο,δηλαδή ισχυρίζονται ότι η φωτιά δεν έχει σβήσει εδώ και 298 χρόνια!!!!!! Αν αποφασίσετε να πάτε καλο είναι να κάνετε κράτηση

vasilakis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη, Νέα Υόρκη
Καλησπερα σε ολους!
Το Σαββατο πεταμε για Μαδριτη οικογενειακως και θα μεινουμε 4 μερες. Λογω διαφορων απροοπτων γεγονοτων δεν εχω καταφερει να οργανωσω αυτο το ταξιδι οπως θα ηθελα και οπως τα προηγουμενα, οποτε τρεχω τελευταια στιγμη. Απο το αεροδρομιο θα παρουμε ταξι για να μην ταλαιπωρηθουμε. Να κλεισω απο πριν ταξι η uber; η εκει επι τοπου;
Το ξενοδοχειο μας ειναι το Porcel Ganivet και βρισκεται κοντα την Puerta de Toledo. Θα χρειαστουμε αρκετο μετρο πιστευετε; η καποια πραγματα φτανονται και με τα ποδια; (βεβαια ο μικρος δεν ειναι και πολυ του περπατηματος... :). Σκεφτομαι να παρουμε εισιτηρια για το Πραδο και να δοκιμασουμε να παμε στο Reina Sofia στο δωρεαν διωρο. Επισης, ο μικρος θελει να παμε και στο Aquarium αλλα βλεπω οτι ειναι λιγο μακρια...με τι μεσο πηγαινουμε; ταξι; Παραδοξως γηπεδο δε θελουν τα αγορια μου, οποτε βγηκε απ τα οποια πλανα. Τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε σαν δραστηριοτητα; Υπαρχει και καμια προταση για flamengo μηπως; Διαβασα και τις 27 σελιδες απλα καποιες πληροφοριες ειναι αρκετων ετων...Α! θα θελαμε και καμια προταση για φαγητο...αν και θα πρεπει να κινηθουμε π. ρος οσο το δυνατον safe επιλογες γιατι ο μικρος ειναι αρκετα ιδιοτροπος με το φαγητο:p.
Ευχαριστω προκαταβολικα οσους βοηθησουν.Θα επανελθω αν θυμηθω κατι αλλο.

Υ.Γ. Υπαρχει σαν σκεψη και η ημερησια στο Τολεδο αλλα δν ξερω αν θα ειναι ταλαιπωρια να το τολμησουμε, ισως και λογω καιρου.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Απο το αεροδρομιο θα παρουμε ταξι για να μην ταλαιπωρηθουμε. Να κλεισω απο πριν ταξι η uber; η εκει επι τοπου;
Μπορείς να κλείσεις και transfer μέσω της booking με γεναία έκπτωση στην τιμή.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το βολικό λεωφορείο airport express με 5€ κατ' άτομο, τερματίζει όμως 2 χιλιόμετρα μακριά από κει που μένετε όποτε θα χρειαστεί κι άλλο μέσο.

Σκεφτομαι να παρουμε εισιτηρια για το Πραδο και να δοκιμασουμε να παμε στο Reina Sofia στο δωρεαν διωρο.
Έχει αρκετά μεγάλη ουρά αλλά μη σε τρομάξει, προχωράει αρκετά γρήγορα.

Υπαρχει σαν σκεψη και η ημερησια στο Τολεδο αλλα δν ξερω αν θα ειναι ταλαιπωρια να το τολμησουμε, ισως και λογω καιρου.
Οπωσδήποτε, είναι μια φανταστική πόλη και αν θέλετε να κάνετε οικονομία στα εισιτήρια μπορείτε να πάτε και με το απευθείας λεωφορείο από την Plaza Elíptica με διαδρομή μόνο 45 λεπτών.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Στη Μαδρίτη λόγω τραυματισμού χρησιμοποίησα πολύ uber το οποίο ειναι οικονομικότερο από ταξί. Από το αεροδρόμιο στη gran via πλήρωσα 17€. Γενικώς οι διαδρομές εντός Μαδρίτης κυμαίνονταν από 6,00-8,00 €.

Τολέδο να πάτε, μη το χάσετε..απλά αν πάτε με τρένο να έχετε και εισιτήρια επιστροφής γιατί εμείς δεν βρήκαμε εισιτήρια επιστροφής, ευτυχώς υπήρχαν τα πούλμαν που ήταν και πιο οικονομικά αλλά και το ταξίδι γρήγορο.

vasilakis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη, Νέα Υόρκη
Θα βρεις δεκαδες ταξι να περιμενουν. Το uber δεν θα ερθει ποτε γιατι ανθει η μονοκαλλιεργεια των ταξι στο αεροδρομιο. 40 ευρω.
Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυεβγαλα ακρη με το Uber. Και δεν ηταν κ πιο οικονομικο...40€ ειναι η σταθερη χρεωση για ταξι για κεντρο χονδρικα;

Μπορείς να κλείσεις και transfer μέσω της booking με γεναία έκπτωση στην τιμή.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το βολικό λεωφορείο airport express με 5€ κατ' άτομο, τερματίζει όμως 2 χιλιόμετρα μακριά από κει που μένετε όποτε θα χρειαστεί κι άλλο μέσο.

Έχει αρκετά μεγάλη ουρά αλλά μη σε τρομάξει, προχωράει αρκετά γρήγορα.

Οπωσδήποτε, είναι μια φανταστική πόλη και αν θέλετε να κάνετε οικονομία στα εισιτήρια μπορείτε να πάτε και με το απευθείας λεωφορείο από την Plaza Elíptica με διαδρομή μόνο 45 λεπτών.
Το κοιταξα αυτο με τη booking και οντως ειναι το πιο οικονομικο, 29,40€. Ευχαριστω πολυ!
Το Τολεδο πιο πολυ το σκεφτομαι για το αν θα βγει το προγραμμα και αν θα ειναι ταλαιπωρια για τον μικρο..συν τον καιρο που που δεν ξερω ποσο κρυο θα επικρατει. Σε καθε περιπτωση, ειναι προτιμοτερο να παει κανεις με λεωφορειο η με τρενο;

Στη Μαδρίτη λόγω τραυματισμού χρησιμοποίησα πολύ uber το οποίο ειναι οικονομικότερο από ταξί. Από το αεροδρόμιο στη gran via πλήρωσα 17€. Γενικώς οι διαδρομές εντός Μαδρίτης κυμαίνονταν από 6,00-8,00 €.

Τολέδο να πάτε, μη το χάσετε..απλά αν πάτε με τρένο να έχετε και εισιτήρια επιστροφής γιατί εμείς δεν βρήκαμε εισιτήρια επιστροφής, ευτυχώς υπήρχαν τα πούλμαν που ήταν και πιο οικονομικά αλλά και το ταξίδι γρήγορο.
Κι εγω απο τραυματισμο προερχομαι😁. Ειμαι αρκετα καλυτερα ωστοσο. Δοκιμασαμε χθες για uber και βγαζει 36€ νομιζω. Δεν ξερω αν κάτι αλλαξε...θα το δοκιμασουμε και για διαδρομες εντος αν χρειαστει. Ολοι το ψηφιζετε το Τολεδο🙂. Για να δουμε🤔

paefstra

Member
Μας ακυρωσαν περιπου 6-7 αυτοκινητα uber την κληση απο αεροδρομιο, ενω αρχικα την αποδεχονταν. Χασαμε σχεδον 1 ωρα μ αυτη την ιστορια και οριακα προλαβαμε μετρο. Καλυτερα τρανσφερ νομιζω.
40 μας ειπε το ταξι φιξ τιμη και το ξενοδοχειο ηταν μολις 2 στασεις του μετρο μακρια.
Τολεδο με λεωφορειο ειχαμε παει γιατι ηταν σημαντικα φθηνοτερο απο το τρενο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom