Ισπανία Μαδριτη-λιγη βοηθεια....

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Η απόφαση είναι δική σας. Στη θέση σας και εφ' όσον νοικιάσετε αυτοκίνητο θα το εκμεταλλευόμουν για να επισκεφθώ την Κεντρική Ισπανία, βλ. τις πόλεις που ανέφεραν τα παιδιά πιο πάνω, με διανυκτέρευση στο Τολέδο, στη Σαλαμάνκα και στη Σεγόβια (κι από εκεί μπορείς να πας Άβιλα χωρίς διανυκτέρευση). Θα άφηνα την Ανδαλουσία, για μένα είναι ξεχωριστό ταξίδι από μόνη της.

Στην περίπτωση που πάτε Ανδαλουσία, μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο ή αεροπορικώς/με τρένο/λεωφορείο από Μαδρίτη στην Ανδαλουσία, όπως είπαν και τα παιδιά. Αν περιοριστείτε π.χ. στη Σεβίλη, καλύτερα να μη νοικιάσετε αυτοκίνητο και να πάτε με άλλο μέσο. Στην περίπτωση που πάτε και στα πέριξ (εκτός Σεβίλης, λίγο δύσκολο χρονικά όμως) κι αφού θα είστε 4, ίσως συμφέρει να πάρετε αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη.

Αν πάντως σκέφτεστε να ξαναπάτε στο μέλλον Ισπανία, θα σας έλεγα να μείνετε στο κέντρο και σε επόμενο ταξίδι πάτε Ανδαλουσία. Η Μαδρίτη έχει ενδιαφέρον για 3 μέρες και 4 μερούλες για τις υπόλοιπες "κοντινές" πόλεις είναι μια χαρά. Αν είχατε 10-12 μέρες, θα ήταν διαφορετικά
 

miltosb61

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη....
οκ...τελικα αποφασισαμε το εξης προγραμμα:
(νοικιαζουμε αυτοκινητο Barajas)
1 μερα Τολεδο
2 μερες Σεβιλλη
(Επιστρεφουμε το αυτοκινητο στη Μαδριτη)
και 5 μερες Μαδριτη...

Ακουω σκεψεις..... και προτασεις για ξενοδοχεια Τολεδο και Σεβιλλη....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.919
Likes
52.127
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ που βρίσκω τη Μαδρίτη βαρετή και χωρίς χαρακτήρα (σε σύγκριση πάντα με αυτά που προσφέρει η υπόλοιπη Ισπανία), θα κάνω μια πρόταση κι ας με κράξουν:
Νοικιάζετε το αμάξι και πάτε στο Τολέδο. Περνάτε εκεί ένα βράδυ έχοντας όλη την πόλη στα πόδια σας άδεια και την επόμενη μέρα, αντί να πάτε μέχρι τη Σεβίλλη, πάτε στην Κόρδοβα. Η πόλη είναι πολύ συμπαγής, με πλήθος από αξιοθέατα. Έπειτα περνάτε 1-2 βράδια στη γειτονική Σεβίλλη και -αντί να επιστρέψετε από το δρόμο που ήρθατε- επιστρέφετε από την επαρχία της Εξτρεμαδούρα και περνάτε ένα βράδυ στην εκπληκτική Κάθερες. ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ πόλη, σχεδόν τόσο όμορφη όσο το Σαντιάγο (σχεδόν λέμε), το βράδυ είναι μαγική, όλη η παλιά πόλη περπατήσιμη, μπόλικη νυχτερινή ζωή με πέτρινα υπόγεια μπαρ και φανταστικός φωτισμός.

Τέλος, εγώ θα περνούσα ένα βράδυ στο φανταστικό χωριό Valverde de la Vera, ανάμεσα σε Κάθερες και Μαδρίτη... Έχω περάσει ένα απίστευτο Πάσχα εκεί, όπου οι κάτοικοι δένονται σε παλούκια και περπατούν όλοι την πόλη ως εσταυρωμένοι (δες εδώ: Los Empalaos | Valverde de La Vera, Spain | Whatsonwhen), ωστόσο πλην της μεγάλης εβδομάδας το χωριό είναι άδειο και είναι εκπληκτικό το βράδυ, όπως και τα γύρω χωριά, μιλάμε για αυθεντική Εξτρεμαδούρα με παραδοσιακές ταβέρνες, μεσαιωνικά σπίτια, απίθανες γιαγιούλες κλπ. Πραγματική Ισπανία μακριά από τα κλισέ.

Κοινώς:
Τολέδο 1
Κόρδοβα 1
Σεβίλλη 1-2
Κάθερες 1
Χωριουδάκια 1
Μαδρίτη 2-3 (και πολλές της είναι, εκτός κι αν είστε πινακόφιλοι)
 

miltosb61

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη....
Καλη η προταση σου αλλα θα φαω κραξιμο οπως ειπες...παντως αυτο με την διαφορετικη διαδρομη το σκεφτικα και εγω...Απο Τολεδο να παω Σεβιλλη μεσω Κορδοβα και να γυρισω απο την αλλη....Τι λες? Και γενικα τι παιζει με τους δρομους και τα διοδια?
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Πολύ ωραία η πρόταση του Γιώργου. Ωστόσο αν οι μέρες είναι 8, τότε σημαίνει ότι οι μέρες που έχουν υπολογιστεί στο κάθε μέρος περιλαμβάνουν και τις διαδρομές... εξαρτάται λοιπόν από το πόσο θέλετε να το τρέξετε
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.919
Likes
52.127
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για τα διόδια δε γνωρίζω να σου πω. Αυτό που ξέρω είναι πως έβαλα τις διαδρομές στο googlemaps και συνολικά βγαίνουν 14 ώρες οδήγηση, που για 8 ημέρες δεν είναι τίποτε απολύτως.
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Πολύ ωραία τα χωριά που προτείνει ο Γιώργος στην Sierra de Gredos...και για το Πάσχα και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή..Γενικά, συμφωνώ με το προγραμματακι του Γιώργου!!!:clap:
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Τη διαδρομή δε θα την κάνουν συνολικά, αλλά σπαστά + με αλλαγές καταλυμάτων. Π.χ. για μια 2ωρη οδήγηση υπολογίζουμε + το χρόνο που κάνουν να πακετάρουν και να φύγουν απ' το ξενοδοχείο, να βγουν απ' την πόλη + το αντίστροφο στην πόλη προορισμού = ένα πρωινό ή ένα απόγευμα. Το να μπεις σε μια πόλη με αυτοκίνητο, να βρεις το κατάλυμα και να παρκάρεις σου παίρνει εύκολα 30'-50'.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι εγώ είμαι εκ πεποιθήσεως του χαλαρά στα ταξίδια και δίνω σε κάθε μέρος χρόνο, οπότε έχει να κάνει με το στυλ που θέλουν τα παιδιά, μπορεί να έχουν γρήγορους ρυθμούς στα ταξίδια οπότε ΟΚ.

Όσον αφορά δρόμους και διόδια, μπορείς σε κάποιες περιπτώσεις να κάνεις επιλογές μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων και των επαρχιακών δρόμων ώστε να βλέπεις χωριά και να γλυτώνεις διόδια. Στις μεγάλες αποστάσεις βέβαια δε μπορείς ή δεν προλαβαίνεις να το κάνεις, οπότε κατά περίπτωση. Το παραπάνω το εφαρμόσαμε σε μια εκδρομή στην κεντρική και βόρεια Ισπανία σε ορισμένες διαδρομές.
Δεν ξέρω κόστος διοδίων, βενζίνης και κόστος ενοικίασης αυτή τη στιγμή, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι σε άλλο ταξίδι Μαδρίτη-Τολέδο-Ανδαλουσία είχαμε υπολογίσει με το άθροισμα των παραπάνω ότι δε συνέφερε να πάμε με αυτοκίνητο Μαδρίτη-Σεβίλλη και πήγαμε με συγκοινωνία (αλλά ήμασταν 2 άτομα κι όχι 4 που είστε εσείς).

Γιώργο τελικά μου ξέφυγε η Εξτρεμαδούρα το Πάσχα που σε ρωτούσα πληροφορίες :( . Πού θα μου πάει όμως... :p
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και γενικα τι παιζει με τους δρομους και τα διοδια?
Οι δρόμοι στην Ισπανία γενικά είναι πολύ καλοί. Τα όρια ταχύτητας είναι ρεαλιστικά (100-120 χλμ). Σημείωσε ότι σε πολλά σημεία έχει και κάμερες, γι'αυτό πρέπει τα όρια να ακολουθούνται πιστά.

Η autopista είναι αυτή που έχει τα διόδια. Η autovia δεν έχει.
Σε πολλές περιπτώσεις τα διόδια είναι αρκετά τσιμπημένα.

Για να δεις ακριβή κόστη και χρονοδιάγραμμα των διαδρομών που θέλεις να κάνεις χρησιμοποιώντας δρόμους με και χωρίς διόδια, μπες στο www.viamichelin.com, μελέτα και πάρε τις αποφάσεις σου.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Και κάτι ακόμη: αν νοικιάσεις στην Ανδαλουσία, δες οπωσδήποτε και τις τοπικές εταιρείες της Ανδαλουσίας, σε γενικές γραμμές έχουν καλύτερες τιμές από τις πολυεθνικές και ενίοτε και προσφορές για 2-3 μέρες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
900.230
Μέλη
39.274
Νεότερο μέλος
sergia35

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom