CakeNet
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- -
Kι εγώ το ίδιο!
Αν δεν κλέψεις λίγες μέρες για τη Βαρκελώνη, θα σε συμβούλευα να κάνεις ημερήσιες, ή διήμερες εκδρομές σε Τολέδο, Salamanca, Zaragoza και κυρίως Εσκοριάλ, Avila και Segovia.
Kαι στη Μαδρίτη να πας στο μουσείο της Βασίλισσας Σοφίας για να δεις από κοντά τη συγκλονιστική Guernica του Picasso.
Στο Τολέδο θα πάω αλλά για τα άλλα δεν ξέρω!!!
Έχεις να μου δώσεις πληροφορίες?
Το Avila πόσο μακριά είναι?
Καλημέρα Vema!
Οσον αφορά την Λισσαβώνα που ρωτάς πιο πάνω είναι μια αρκετά ωραία πόλη με δικό της άρωμα.Νομίζω βέβαια οτι δεν συγκρίνεται με τις πόλεις της Ισπανίας αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική γνώμη. Εχει κάτι από χαμένη αίγλη αποικιοκρατίας. Νομίζω οτι 3 μέρες αρκούν για να τη δεις. Να πάρεις το τραμ 28 και να ανεβείς στο κάστρο και από εκεί να κατεβείς με τα πόδια και να κάνεις βόλτα στο bario gotico. Να πάρεις το elevator de santa susta και να δεις τα ερείπια του ναού από το μεγάλο σεισμό του 1755 (νομίζω). Να πας στον πύργο του belem από όπου ξεκινούσαν τα ταξίδια τους οι μεγάλοι θαλασσοπόροι,και από εκεί στο μοναστήρι των Ιερονυμιτών. Μιά μονοήμερη εκδρομή στη Σιντρα επιβάλεται. Παίρνεις το τρένο από το κέντρο της Λισσαβώνας και κάνεις περίπου 50 λεπτά. Είναι κάτι σαν προαστιακός. Η σίντρα είναι σαν να βγήκε από παραμύθι αξίζει πραγματικά να πάς, και το παλάτι στην κορυφή του λόφου δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά παλάτια της Ευρώπης.ΑΑΑΑ!!! να φάς οποσδήποτε ανανά για επιδόρπιο.Τα φρούτα εκεί και ειδικά ο ανανάς έχουν καταπληκτική γεύση και άρωμα, καμία σχέση με αυτά που τρώμε εδω.
Ό,τι άλλο θες εδώ είμαστε.
καλημερα!ξεκιναω με ξενοδοχειο για μαδριτη!latina,ξενοδοχείο δεν έχω κλείσει για πρότεινε κάτι....
Τώρα για τα ενδιαφέροντα μου....τέχνη και αρχιτεκτονική.Μου αρέσει να περπατάω μια πόλη (θεωρώ ότι έτσι την γνωρίζω καλύτερα) και να κυκλοφορώ και σε περιοχές μη-τουριστικές, σε παζάρια ,μικρές γειτονιές.Γενικότερα θέλω να φευγω από μια πόλη και να νοιώθω ότι την έζησα (όσο μπορούσα) και κατάλαβα κάποια πράγματα πέρα άπό τα '''προτεινόμενα ενός τουριστικού οδηγού'''.
Latina, Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες....και περαστικά σου.καλημερα!ξεκιναω με ξενοδοχειο για μαδριτη!
εγω εμεινα στο ξενοδοχειο mora (HOTEL MORA - En el coraz)!
βρισκεται στο paseo del prado(ειναι δηλ.κεντρικοτατο), στα 7 λεπτα με τα ποδια ειναι το μετρο αλλα και ο σταθμος των τρενων(η περιφημη attocha)..το οτι ο σταθμος των τρενων ειναι τοσο κοντα ειναι πολυ βασικο, γιατι τις μερες που θα κανονισεις τις εκδρομες σου, μπορεις να κλεινεις τα εισιτηρια πολυ νωρις, μιας και θα εισαι τοσο κοντα στον σταθμο!!
απο εκει και περα σου λεω οτι την κρατηση την εκανα μεσω του σαιτ του ξενοδοχειου!εστειλα μειλ και ρωτησα τιμη και νομιζω μας το αφησαν γυρω στα 70 με 75 ευρω το δικλινο!μετα τους εστειλα τον αριθμο της πιστωτικης και ολα οκ!πηρα και τηλ για να κανω επιβεβαιωση!γενικα το δωματιο ηταν μεγαλο, ειχε σαλονακι και υπνοδωματιο!ηταν πεντακαθαρο και ηταν και ψηλα(ξεροντας οτι ειναι σε κεντρικο δρομο το ξενοδοχειο, φοβηθηκα την φασαρια και τους ζητησα να με βαλουν σε οσο πιο πανω οροφο γινεται!)!ααα!εκλεισα το δωματιο χωρις πρωινο!αυτα για το ξενοδοχειο!ριξε μια ματια!θα επανελθω με πληροφοριες για την πολη!σορρυ για την καθυστερηση, αλλα ειμαι αρρωστουλα!
ωχ..μεγαλο σπασιμο!!ψυχραιμια vema!οσο για το γυμναστηριο, θα συμφωνησω οτι ειναι η καλυτερη εκτονωση.κεγω εκει καταφευγω παντα οταν προκυπτουν αναποδιες!!Latina, Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες....και περαστικά σου.
Είμαι σε αναμονή και φοβάμε ότι το ταξίδι αναβάλετε....
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την άδεια του φίλου μου.Θα ξέρουμε σίγουρα τις επόμενες ημέρες.Αλλά απ'οτι μου είπε....έμεινα με την όρεξη.
Γ'αυτό και εγώ πήγα στο γυμναστήριο για να εκτονοθώ....Παρ'όλα αυτά θα συνεχίσω την έρευνα μου-η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (έτσι δεν λένε).
Απ'την άλλη οι πληροφορίες που έχω από όλους εσάς και τα διάφορα site δεν θα πάνε χαμένες...που θα πάει κάποια στιγμή θα το κάνω το ταξίδι.
Μόλις μάθω...τι θα γίνει....θα το μάθετε και εσείς....