• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μέση Ανατολή Αραβοισραηλινές διενέξεις Παλαιστινιακό..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Ο Ισραηλινός Στρατός πρώτος εφάρμοσε την τακτική των " χειρουργικών πληγμάτων", ώστε να αποφεύγονται οι παράπλευρες απώλειες αμάχων. Κανείς άλλος ισχυρός στρατός δεν δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για την προστασία της ζωής τόσο των πολιτών και στρατιωτών του όσο και των αντιπάλων αμάχων. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα των Χαρδαβελλοκανελλάκηδων. Αν διαβάσει κανείς άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες της δεκαετίας του ' 80, θα πιστέψει οτι είναι γραμμένα από φενταγίν. Αν ρωτήσεις τον μέσο ακροαριστεροδεξιό πανάσχετο θα σου εκφωνήσει φιλιππικούς για τους κακούς "Οβραίους" που σφάζουν τους κακόμοιρους Παλαιστίνιους.Τα φούμαρα που έχουν ταϊσει τα ελληνικά ΜΜΕ τους αδαείς "πελάτες" τους στην Ελλάδα, δεν περιγράφεται.Αμάθεια, προκαταλήψεις, ηγεμονία των ιδεοληψιών της άκρας αριστεράς, ύποπτα συμφέροντα, πετροδολλάρια έχουν διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση, όπου θεωρείται επιβεβλημένος ο "αγώνας" υπέρ των κατοίκων της Γάζας ( ψηφοφόρων της Χαμάς βεβαίως), αλλά οποιαδήποτε κουβέντα για τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας ή τους καταπιεζόμενους Βορειοηπειρώτες είναι αυστηρά κατακριτέα ως απαγορευμένη, καθώς χαρακτηρίζεται "φασιστική". Όποιος μάχεται για τα δημοκρατικά δικαιώματα των ομοεθνών του είναι φασίστας, όποιος μάχεται υπέρ του ισλαμοφασισμού είναι τρέντυ και "δημοκράτης".
:xmas_rolleyes::xmas_rolleyes::xmas_rolleyes::xmas_rolleyes:.... ουτε ενας ισραηλινος δεν θα περιεγραφε ετσι τα των πατριωτων του.....:xmas_rolleyes::xmas_rolleyes:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν είναι όπως τα λές, θα έπρεπε να αποκαλέσουμε και όλους του Ελληνες (αντάρτες και μη) που πάλεψαν κατα της κατοχής των Γερμανών φανατισμένους και με μίσος κατά των Γερμανών (που ισχύει, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μας πειράζει;;; ).
Δεν είναι καθόλου το ίδιο.
Οι Ισραηλινοί σαν Εβραίοι, προέρχονται από την περιοχή και τη θεωρούν πατρίδα τους, ενώ οι Γερμανοί ήταν ξένοι κατακτητές σε ξένη χώρα.

elefinor

Banned
όσο αφορά τους ΑραβοΙσραηλινούς που έχουν μεγαλώσει με την Ισραηλινή προπαγάνδα και δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ περιοχές της Δυτικής Οχθής που διοικούνται από τους Παλαιστίνιους, προφανώς και δείχνουν μια απέχθεια για τους Παλαιστίνιους της Δ.Ο. και της Γαζας.. ( Δεν έχουν επισκεφτεί την Δ.Ο. γιατι δεν τους επιτρέπεται σαν Ισραηλινοί υπήκοοι). Και πάλι οι απλοί ΑραβοΙσραηλινοί των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων δεν έχουν την ίδια αντίληψη...
Γράφοντας ψεύδη , δεν κερδίζετε τίποτα. Είπαμε οτι πέρασαν οι εποχές των Χαρδαβελλοκανελλάκηδων. Οι Ισραηλινοί Άραβες δικαιούνται να επιοσκεφθούν τη Δ.Όχθη , μόνο οι Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ απαγορεύεται να πάνε για προφανείς λόγους ασφαλείας. ( θα τους έχουν λιντσάρει εντός διλέπτου...)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
:xmas_rolleyes::xmas_rolleyes::xmas_rolleyes::xmas_rolleyes:.... ουτε ενας ισραηλινος δεν θα περιεγραφε ετσι τα των πατριωτων του.....:xmas_rolleyes::xmas_rolleyes:
Μπορεί να είναι, που ξέρεις;

elefinor

Banned
Μπορεί να είναι, που ξέρεις;
Ε, βέβαια άν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά μ' ένα θέμα , ακούει τις απόψεις και της άλλης πλευράς και δεν τρώει αμάσητες τις ηλιθιότητες που ταίζουν τον όχλο οι ελληνικές εφημερίδες, πρέπει να είναι σίγουρα Ισραηλινός. Τέτοια ταύτιση με τους Άραβες σπάνια συναντά κανείς σε χριστιανική χώρα της Δύσης, η οποία μάλιστα παραδοσιακά ήταν αντίπαλος των Αράβων ( τι έκπληξη, ε; Είμαι σίγουρος οτι ούτε αυτό γνωρίζετε οι περισσότεροι αραβολάγνοι) Είναι σύμπτωμα της αμορφωσιάς του Νεοέλληνα. Δεν είναι τυχαίο οτι αυτός ο κορυφαίος τόπος κατάντησε να δανείζεται από την...Εσθονία. Όλα έχουν την εξήγηση τους.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν είναι καθόλου το ίδιο.
Οι Ισραηλινοί σαν Εβραίοι, προέρχονται από την περιοχή και τη θεωρούν πατρίδα τους, ενώ οι Γερμανοί ήταν ξένοι κατακτητές σε ξένη χώρα.
Σοβαρα;

Ε, βέβαια άν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά ένα θέμα , ακούει τις απόψεις και της άλλης πλευράς και δεν τρώει αμάσητες τις ηλιθιότητες που ταίζουν τον όχλο οι ελληνικές εφημερίδες, πρέπει να είναι σίγουρα Ισραηλινός. Τέτοια ταύτιση με τους Άραβες σπάνια συναντά κανείς σε χριστιανική χώρα της Δύσης, η οποία μάλιστα παραδοσιακά ήταν αντίπαλος των Αράβων ( τι έκπληξη, ε; Είμαι σίγουρος οτι ούτε αυτό γνωρίζετε οι περισσότεροι αραβολάγνοι) Είναι σύμπτωμα της αμορφωσιάς του Νεοέλληνα. Δεν είναι τυχαίο οτι αυτός ο κορυφαίος τόπος κατάντησε να δανείζεται από την...Εσθονία. Όλα έχουν την εξήγηση τους.
Οχι ολα αυτα δεν τα γραφεις ουτε επειδη εχεις ασχοληθει σοβαρα, ουτε επειδη δεν τρως αμασητες ηλιθιοτητες... Ειναι εμφανες πως πασχεις απο αντιισλαμικο συνδρομο και αραβοφοβια.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ε, βέβαια άν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά μ' ένα θέμα , ακούει τις απόψεις και της άλλης πλευράς και δεν τρώει αμάσητες τις ηλιθιότητες που ταίζουν τον όχλο οι ελληνικές εφημερίδες, πρέπει να είναι σίγουρα Ισραηλινός. Τέτοια ταύτιση με τους Άραβες σπάνια συναντά κανείς σε χριστιανική χώρα της Δύσης, η οποία μάλιστα παραδοσιακά ήταν αντίπαλος των Αράβων ( τι έκπληξη, ε; Είμαι σίγουρος οτι ούτε αυτό γνωρίζετε οι περισσότεροι αραβολάγνοι) Είναι σύμπτωμα της αμορφωσιάς του Νεοέλληνα. Δεν είναι τυχαίο οτι αυτός ο κορυφαίος τόπος κατάντησε να δανείζεται από την...Εσθονία. Όλα έχουν την εξήγηση τους.
Δεκτά αυτά που λες, επομένως καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται και τη δική σου άποψη να την κατεβάσει κανείς αμάσητη. Άρα γιατί αφηνιάζεις με την αντίθετη γνώμη; Γενικά αυτό το στυλάκι ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου που υιοθετείς θεωρείς ότι δείχνει μεγαλύτερη καλλιέργεια από το μέσο "αμόρφωτο νεοέλληνα";

Vito

Member
Γράφοντας ψεύδη , δεν κερδίζετε τίποτα. Είπαμε οτι πέρασαν οι εποχές των Χαρδαβελλοκανελλάκηδων. Οι Ισραηλινοί Άραβες δικαιούνται να επιοσκεφθούν τη Δ.Όχθη , μόνο οι Εβραίοι πολίτες του Ισραήλ απαγορεύεται να πάνε για προφανείς λόγους ασφαλείας. ( θα τους έχουν λιντσάρει εντός διλέπτου...)

Ευχαριστώ που μου μιλάς στον πληθυντικό, αλλα μίλα μου στον ενικό. Δεν εχω πρόβλημα!
Τώρα με το θέμα μας.. Μονο η Αραβες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ μπορούν να επισκεφθουν τη Δ. Οχθη διότι η κατασταση είναι ιδιαίτερη. Ολοι οι άλλοι δεν μπορούν να την επισκεφθούν γιατί έχουν Ισραηλινό διαβατήριο. Εχουν τις ίδιες απαγορεύσεις με τους Ισραηλινούς Εβραίους, Χριστιανούς, αθεους,....

elefinor

Banned
Σοβαρα;

Οχι ολα αυτα δεν τα γραφεις ουτε επειδη εχεις ασχοληθει σοβαρα, ουτε επειδη δεν τρως αμασητες ηλιθιοτητες... Ειναι εμφανες πως πασχεις απο αντιισλαμικο συνδρομο και αραβοφοβια.
Δεν γουστάρω τους Άραβες και δεν εκτιμώ το Ισλάμ. Είναι περισσότερο από προφανές. Δεν ανακαλύπτεις την Αμερική. Νομίζω είναι δικαίωμα μου( αν μου επιτρέπεις) Εσύ γιατί ντρέπεσαι να εκδηλώσεις ευθέως τον αντιεβραϊσμό σου; Έχεις ιδεολογικά κολλήματα και φοβάσαι την αντίδραση των θολοκουλτουριαραίων;
Όσο για τους χάρτες, τι να κάνουμε φίλε tripakia; Το Ισραήλ φταίει που κάθε φορά που δεχόταν επίθεση από τους φανατισμένους Άραβες γείτονες του, τους συνέτριβε; Ας κάθονταν στα αυγά τους, να είχαν και οι δυο τα κράτη τους να τελειώνει η ιστορία. Αλλά ο Άραβας τη γουστάρει τη φάπα, την έχει μάλλον στο DNA του, ε και οι Εβραίοι είπαν να μην τους κακοκαρδισουν και τους έκαναν τη χάρη , επανειλημμένα. Εξάλλου οι Άραβες φιλοξενούμενοι ήταν εκεί και στον φιλοξενούμενο ποτέ δεν πρέπει να χαλάς χατίρι...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν γουστάρω τους Άραβες και δεν εκτιμώ το Ισλάμ. Είναι περισσότερο από προφανές. Δεν ανακαλύπτεις την Αμερική. Νομίζω είναι δικαίωμα μου( αν μου επιτρέπεις) Εσύ γιατί ντρέπεσαι να εκδηλώσεις ευθέως τον αντιεβραϊσμό σου; Έχεις ιδεολογικά κολλήματα και φοβάσαι την αντίδραση των θολοκουλτουριαραίων;
Όσο για τους χάρτες, τι να κάνουμε φίλε tripakia; Το Ισραήλ φταίει που κάθε φορά που δεχόταν επίθεση από τους φανατισμένους Άραβες γείτονες του, τους συνέτριβε; Ας κάθονταν στα αυγά τους, να είχαν και οι δυο τα κράτη τους να τελειώνει η ιστορία. Αλλά ο Άραβας τη γουστάρει τη φάπα, την έχει μάλλον στο DNA του, ε και οι Εβραίοι είπαν να μην τους κακοκαρδισουν και τους έκαναν τη χάρη , επανειλημμένα. Εξάλλου οι Άραβες φιλοξενούμενοι ήταν εκεί και στον φιλοξενούμενο ποτέ δεν πρέπει να χαλάς χατίρι...
Παραβλεπω το ακροδεξιο παραληρημα μισους εναντια στο λαο των Αραβων και σου απαντω πως δεν ειμαι αντισημιτης. Ποτε μου δεν χαρηκα γιατι σκοτωνονται Εβραιοι, ποτε δεν χαρηκα που οι ανθρωποι στο Ισραηλ ζουν με εναν διαρκει φοβο. Ποτε δεν υποστηριξα πως το κρατος τους πρεπει να αφανιστει ή κατι τετοιο.
Ειμαι κατα της κυβερνητικης τους πολιτικης (οπως ειμαι και κατα δικων μας κυβερνητικων πολιτικων) στο θεμα αυτο και υποστηριζω το δικαιωμα καποιων ανθρωπων που αν σε ενοχλει το Παλαιστινιοι πες τους οπως θες που διεκδικουν να ζησουν ελευθερα και ανεξαρτητα σε μια λωριδα γης. Κι ευτυχως για την ανθρωποτητα αλλα πρωτιστως για το Παλαιστινιακο κρατος και το Ισραηλ, περα απο τους τριτους (τους παρατηρητες οπως ειμαστε εμεις), η αποψη αυτη ειναι ισχυρη και αναμεσα στους Ισραηλινους (κι ολο δυναμωνει).

elefinor

Banned
Παραβλεπω το ακροδεξιο παραληρημα μισους εναντια στο λαο των Αραβων και σου απαντω πως δεν ειμαι αντισημιτης. Ποτε μου δεν χαρηκα γιατι σκοτωνονται Εβραιοι, ποτε δεν χαρηκα που οι ανθρωποι στο Ισραηλ ζουν με εναν διαρκει φοβο. Ποτε δεν υποστηριξα πως το κρατος τους πρεπει να αφανιστει ή κατι τετοιο.
Ειμαι κατα της κυβερνητικης τους πολιτικης (οπως ειμαι και κατα δικων μας κυβερνητικων πολιτικων) στο θεμα αυτο και υποστηριζω το δικαιωμα καποιων ανθρωπων που αν σε ενοχλει το Παλαιστινιοι πες τους οπως θες που διεκδικουν να ζησουν ελευθερα και ανεξαρτητα σε μια λωριδα γης. Κι ευτυχως για την ανθρωποτητα αλλα πρωτιστως για το Παλαιστινιακο κρατος και το Ισραηλ, περα απο τους τριτους (τους παρατηρητες οπως ειμαστε εμεις), η αποψη αυτη ειναι ισχυρη και αναμεσα στους Ισραηλινους (κι ολο δυναμωνει).
Απλώς για την ιστορία και την εγκυρότητα όσων λες και παραθέτεις , μάθε οτι η Δ.Όχθη πριν τον πόλεμο του 1967 ανήκε στην Ιορδανία και η Γάζα στην Αίγυπτο. Την Παλαιστίνη πού την βρήκε ο δημιουργός του χάρτη; Εγώ περιμένω επιχειρήματα ( θα περιμένω στο διηνεκές προφανώς) και μέχρι τώρα διαβάζω ψεύδη, αρλούμπες, χάρτες της π....λάκας, μέχρι και αμφισβητήσεις της εθνικότητας μου!Όποιος έχει λίγο νου κι έχει διαβάσει τις θέσεις όλων μας σ΄αυτό το νήμα, βγάζει τα συμπεράσματα του....

Υ.Γ. Όσο για το αυξανόμενο ποσοστό των Ισραηλινών που υποστηρίζουν τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, μην παίρνεις κι όρκο. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Τα τελευταία χρόνια η Ισραηλινή κοινωνία στρέφεται όλο και περισσότερο στα δεξιά, κουρασμένη από την αδιαλλαξία, τον φανατισμό και την κουτοπονηριά των "Παλαιστινίων".

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όποιος έχει λίγο νου κι έχει διαβάσει τις θέσεις όλων μας σ΄αυτό το νήμα, βγάζει τα συμπεράσματα του....
Αν οι εξυπνοι καταντησουν να συμφωνουν με τις αποψεις σου στο θεμα, θα φουσκωνω απο υπερηφανεια οταν ακουω να με αποκαλουν βλακα!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic