pattyyy
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- χμ...
- Ταξίδι-Όνειρο
- νότια αφρική
Ονειρεύομαι μικρά, γαλλικά χωριουδάκια! Υπέροχα!
Κι εγώ ευχαριστώ dimo. Ωραία!! στoυς πρόποδες των Πυρηναίων θα πας... Βάλτο στο πρόγραμμα και νάναι καλοκαίρι.Νάσαι καλά Αντώνη για την ιστορία και τις εντυπώσεις σου. Έχω μια ανοικτή πρόσκληση από Γάλλους φίλους για φιλοξενία στο σπίτι τους στο χωριό Vicdessos, περίπου 20 χμ. νότια του Foix. Φανταζόμουνα οτι θα είναι ωραία (από φωτογραφίες) αλλά δεν είχα και καμιά μαρτυρία. Πιθανά να μπορέσω να πάω του χρόνου.Σε ευχαριστώ και πάλι.
Συμφωνα με μια θεωρια η αιρεση των Καθαρων συνδεεται με δυο βυζαντινες αιρεσεις: αυτη των Παυλικιανων Παυλικιανισμός - Βικιπαίδεια η οποια χρονικα προηγειται και αυτη των Βογομιλων Βογόμιλοι - Βικιπαίδεια.Oι Κάθαροι που το όνομα τους προέρχεται από την ελληνική λέξη «Καθαρός» ήταν αίρεση που γεννήθηκε από άλλες μικρότερες αιρέσεις στο Μεσαίωνα. Η διδασκαλία τους είχε βάση το Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιωάννη. Επιδίωκαν την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος, που πραγματοποιείται με την αποχή από τα υλικά αγαθά και τις ηδονές, από το κρέας, την ιδιοκτησία, και από το γάμο στις τάξεις των ηγετών τους. Πίστευαν σ’ ένα αυστηρό ασκητισμό που πολλές φορές είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από την πείνα. Δεν πίστευαν στη θεϊκή υπόσταση του Χριστού, αλλά ότι το σώμα του ήταν ένα φάσμα.
[1] Τη λέξη την πρωτάκουσα σε αυτή εδώ την εκδρομή. Την έβρισκα μπροστά μου, σε κάθε ενημερωτικό φυλλάδιο της περιοχής. Φυσικά δεν ήξερα τι εννοούσε. Αργότερα είδα πως υπάρχουν βιβλία στα ελληνικά (Πατάκης) σχετικά με τους Καθάρους την ιστορία και τις δοξασίες τους. Στα υπόψη για αγορά.