Μάλτα Μάλτα

connosp

Member
Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ερχεται σιγά σιγά και η σειρά μου τέλος Μαρτίου !
Altavits είναι μια απο τις κρατήσεις μου.
Τα καραβακια απο Sliema - Valetta λειτουργούν ή τα κοψανε λόγω καιρού? Και γενικά είδατε να εκτελούνται τα θαλάσσια tour ή έχει απαγορευτικό?
Αν κλείσεις στο Alavits να κλείσεις δωμάτιο με θέα σε προτείνω, την Πρωτοχρονιά λειτουργούσε κανονικά το ferry για Βαλέττα. δες εδώ Valletta Ferry Services

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ερχεται σιγά σιγά και η σειρά μου τέλος Μαρτίου !
Altavits είναι μια απο τις κρατήσεις μου.
Τα καραβακια απο Sliema - Valetta λειτουργούν ή τα κοψανε λόγω καιρού? Και γενικά είδατε να εκτελούνται τα θαλάσσια tour ή έχει απαγορευτικό?
εμεις περυσι τελη Απριλίου ειμασταν Μαλτα για 4 μερες. τα καραβακια λειτουργουσαν μονο την μια μερα λογω του καιρου. Με λεωφορείο βγαινει , 25 λεπτακια ειναι, αλλα ειναι πολυ προτιμοτερο να πας με καραβακι.. εχει lift για να ανεβεις στην πολη ωστε να γλιτωσεις την ανηφορα!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Αν κλείσεις στο Alavits να κλείσεις δωμάτιο με θέα σε προτείνω, την Πρωτοχρονιά λειτουργούσε κανονικά το ferry για Βαλέττα. δες εδώ Valletta Ferry Services
Ναι, αυτό διάλεξα κι εγώ να πίνω το κρασάκι μου το βράδυ στο μπαλκόνι με θέα έστω και παράπλευρη, καιρού επιτρέποντος .Η επιβάρυνση ήταν μονο 30 εuro/5 διανυκτερεύσεις.
Αν δεν κάτσει καμμιά τρομερή ευκαιρία τελευταία στιγμή αυτή είναι η επικρατέστερη απο τις κρατήσεις μου.
εμεις περυσι τελη Απριλίου ειμασταν Μαλτα για 4 μερες. τα καραβακια λειτουργουσαν μονο την μια μερα λογω του καιρου. Με λεωφορείο βγαινει , 25 λεπτακια ειναι, αλλα ειναι πολυ προτιμοτερο να πας με καραβακι.. εχει lift για να ανεβεις στην πολη ωστε να γλιτωσεις την ανηφορα!
Απο τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω πως τα καραβάκια είναι και λίγο λαχείο. Λογικά τα κόβουν όταν έχει έντονους ανέμους ακόμα και την Άνοιξη .
Εύχομαι τέλος Μαρτίου να πέσω σε νηνεμία γιατί η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κάνω κάποια tour εκτός απο το κλασσικό πέρασμα στην Βαλέτα.

paefstra

Member
Aν δεν κανω λαθος τα καραβακια απο Σλιεμα πιανουν πολυ μακρια απο το lift, στην αλλη μερια της Βαλεττας. . Εμεις μεναμε σχεδον διπλα στο lift και το χρησιμοποιησαμε για τα πλοιαρακια για τις 3 πολεις και το Gozo μονο. Δεν ειδα πλοιαρακι απο Σλιεμα σ αυτο το σημειο του λιμανιου.
Νομιζω πως ειναι ξεκαθαρο πως ο,τι γλιτωνεις σε χρημα μενοντας εκτος Βαλεττας το πληρωνεις σε χρονο.

connosp

Member
Aν δεν κανω λαθος τα καραβακια απο Σλιεμα πιανουν πολυ μακρια απο το lift, στην αλλη μερια της Βαλεττας. . Εμεις μεναμε σχεδον διπλα στο lift και το χρησιμοποιησαμε για τα πλοιαρακια για τις 3 πολεις και το Gozo μονο. Δεν ειδα πλοιαρακι απο Σλιεμα σ αυτο το σημειο του λιμανιου.
Νομιζω πως ειναι ξεκαθαρο πως ο,τι γλιτωνεις σε χρημα μενοντας εκτος Βαλεττας το πληρωνεις σε χρονο.
[/QUOT
Από την άλλη μεριά είναι τα καραβάκια Sliema-Valletta
Screenshot_3.png

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ακριβώς...το lift είναι από τη μεριά της Βαλέττα που είναι το "Μεγάλο λιμάνι" δηλαδή στην περιοχή barraqa (βλέπει δηλαδή προς τις 3 πόλεις), και αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει και 5 χρόνια από τότε που πήγα Μάλτα), το εισιτήριο κόστιζε 1 ευρώ και μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις και στην επιστροφή. Εχω μάλιστα την αίσθηση πως το lift σταματούσε τη λειτουργία του αργά το βράδυ.
Τα καραβάκια για τη Σλιέμα είναι στην άλλη πλευρά της Βαλέττα. Μάλιστα το ξενοδοχείο μου ήταν προς εκείνη την πλευρά της Βαλέττα οπότε χρησιμοποιήσαμε τα καραβάκια για να πάμε Σλιέμα και Σαν Τζουλιάν. Η αλήθεια είναι ότι στην επιστροφή είχε λίγη ανηφόρα από εκείνη την πλευρά για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη πλευρά της Βαλέττα είναι λιγότερο επικλινής σε σχέση με την πλευρά που είναι η Barraqa (για αυτό εξάλλου υπάρχει εκεί το lift εδώ και 1 αιώνα σχεδόν)

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
To γνωστό lift απο για upper baragga gardens όντως είναι στο άλλο λιμάνι της Βαλέτα εκ διαμέτρου αντίθετα απο το λιμάνι που πιάνουν τα πλοιάρια που εξυπηρετούν την Σλιέμα . Εκεί όμως εξυπηρετεί και το τραινάκι που περιμένει μπροστά στον λιμένα για όποιον δεν θέλει η δεν μπορεί να ανέβει απο τα σκαλιά και τις ανηφόρες προς το κέντρο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κι εκεί κάποιο lift που δεν έχω ανακαλύψει όμως.
Ισχύει αυτό που λες πως κοστίζει σε χρόνο αλλά αν έχεις ενα πενθήμερο γεμάτο και η διαμονή μαζί με την διατροφή σου πέφτει κάτω απο τα μισά είναι μια λύση. Στην τιμή που βρήκα κατάλυμα στην Gzira που είναι πιό κοντά 2 km στην Βαλέτα οδικώς δεν βρήκα ούτε στο χειρότερο χρέπι χωρίς παροχές μέσα στη Βαλέτα. Με τις ίδιες η κατώτερες παροχές ξεκινάμε απο 600/5 βραδυα και φεύγουμε .
Αν παλι κάποιος έχει περιορισμένο χρόνο με διήμερο και τριήμερη διαμονή τότε ναι συμφωνώ αξίζει να τα σκάσει για να προλάβει να δει όσο το δυνατόν περισσότερα σε λίγο χρόνο.

paefstra

Member
Εύχομαι τέλος Μαρτίου να πέσω σε νηνεμία γιατί η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κάνω κάποια tour εκτός απο το κλασσικό πέρασμα στην Βαλέτα.
Δεν ξερω τι tour εννοεις αλλα αν θες να πας πχ στις 3 πολεις η στο Gozo το λεωφορειο σε συμφερει καλυτερα καθως το τερμα του ειναι κοντα στο lift για να κατεβεις στο λιμανι.
Ακριβώς...το lift είναι από τη μεριά της Βαλέττα που είναι το "Μεγάλο λιμάνι" δηλαδή στην περιοχή barraqa (βλέπει δηλαδή προς τις 3 πόλεις), και αν θυμάμαι καλά (έχουν περάσει και 5 χρόνια από τότε που πήγα Μάλτα), το εισιτήριο κόστιζε 1 ευρώ και μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις και στην επιστροφή. Εχω μάλιστα την αίσθηση πως το lift σταματούσε τη λειτουργία του αργά το βράδυ.
Τα καραβάκια για τη Σλιέμα είναι στην άλλη πλευρά της Βαλέττα. Μάλιστα το ξενοδοχείο μου ήταν προς εκείνη την πλευρά της Βαλέττα οπότε χρησιμοποιήσαμε τα καραβάκια για να πάμε Σλιέμα και Σαν Τζουλιάν. Η αλήθεια είναι ότι στην επιστροφή είχε λίγη ανηφόρα από εκείνη την πλευρά για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη πλευρά της Βαλέττα είναι λιγότερο επικλινής σε σχέση με την πλευρά που είναι η Barraqa (για αυτό εξάλλου υπάρχει εκεί το lift εδώ και 1 αιώνα σχεδόν)
Δεν σταματαει το καλοκαιρι νωρις, υποθετω οτι λειτουργει ολη νυχτα γιατι το πηραμε μετα τα μεσανυχτα. Δεν ξερω για ανοιξη.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Δεν ξερω τι tour εννοεις αλλα αν θες να πας πχ στις 3 πολεις η στο Gozo το λεωφορειο σε συμφερει καλυτερα καθως το τερμα του ειναι κοντα στο lift για να κατεβεις στο λιμανι.
'Eχει απευθείας απο Sliema για Κομίνο ακόμα και Γκόζο αλλά και μικρές περιηγήσεις που βλέπεις απο θαλάσσης τα κύρια σημεία αναφοράς και τις τρεις πόλεις μέχρι και Marsaslox. Δεν χρειάζεται να πάς να τα πάρεις δηλαδή απο Βαλέτα. Μην σου πω πως τέτοιου είδους tours φεύγουν κυρίως απο Sliema.
Εντάξει δεν περιμένω τέλος μάρτη να πάω για καταδύσεις αλλά κάτι τέτοια tours τα αγαπώ και σε γλιτώνουν και απο πολύ ποδαρόδρομο και ταλαιπωρία.

paefstra

Member
'Eχει απευθείας απο Sliema για Κομίνο ακόμα και Γκόζο αλλά και μικρές περιηγήσεις που βλέπεις απο θαλάσσης τα κύρια σημεία αναφοράς και τις τρεις πόλεις μέχρι και Marsaslox. Δεν χρειάζεται να πάς να τα πάρεις δηλαδή απο Βαλέτα. Μην σου πω πως τέτοιου είδους tours φεύγουν κυρίως απο Sliema.
Εντάξει δεν περιμένω τέλος μάρτη να πάω για καταδύσεις αλλά κάτι τέτοια tours τα αγαπώ και σε γλιτώνουν και απο πολύ ποδαρόδρομο και ταλαιπωρία.
Μην πεταξεις τα λεφτα σου σε τετοια τουρ. Η δημοσια συγκοινωνια ειναι απαιχτη, φθηνοτερη και εχεις ελευθερια κινησεων. Το Gozo ανετα το βλεπεις με λεωφορεια του 1 ευρω και γεμιζει μια ολοκληρη μερα, οχι ωρες.
Για Κομινο δεν εχω αποψη γιατι δεν το θεωρω σπουδαιο αλλα βρισκεις τουρ παμφθηνα απο Gozo.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Μια επιφύλαξη μήπως είναι τουριστοπαγίδες την έχω αλλά στο getyourguide εντοπισα κανά δυο περιπτωσεις με θαλάσσια περιήγηση και επισκέψεις σε Κομινο και Γκόζο με παραλαβή και παράδοση μαλιστα στο ξενοδοχείο και μεταφορές στα σημεία ενδιαφέροντος στο Γκόζο με τα εισιτήρια εισόδου σε αρκετά δελεαστικές τιμές .
Ακόμα τα μελετάω. Θα δούμε!

Last edited:

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Συγνώμη παιδιά για την παραπληροφόρηση! Είχα πάρει το λιφτ μετά από βόλτα, οπότε θεώρησα ότι εκεί αφήνουν τα πλοιάρια από Σλιέμα..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.576
Νεότερο μέλος
Dimispap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom