Μάλτα Μάλτα

Katerina p

Member
Ποιά κάρτα εξυπηρετεί περισσότερο και με πόσο κόστος;
Εγώ έβγαλα αυτή με της 7 μέρες στα 25 ευρώ γτ γύρισα πολλες περιοχές αλλά έκατσα κ 6 μέρες για λιγότερες μέρες θα φτάσει κ με τς 12 διαδρομές

Last edited:

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Εγώ έβγαλα αυτή με της 7 μέρες στα 25 ευρώ γτ γύρισα πολλες περιοχές αλλά έκατσα κ 6 μέρες για λιγότερες μέρες θα φτάσει κ με τς 7 διαδρομές
Mήπως εννοείς αυτή των 12 διαδρομών στα 19 ευρό; Για 7 διαδρομές δεν βρήκα κάποια διαθέσιμη.

Katerina p

Member
Σε ευχαριστώ και πάλι. Kαι οι δύο περιοχές που αναφέρεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα πάω σίγουρα με κάθε τρόπο. Στο Marsaxlokk απο ότι διάβασα είναι καλύτερο να πάς εκτός Κυριακής που γίνεται ο κακός χαμός λόγω του παζαριού οπότε θα είναι απο τα πρώτα και ίσως συνδυαστεί με κάτι άλλο την ίδια μέρα αν δεν με ενθουσιάσει ιδιαίτερα.
Εκεί έχει κ μένα μαγαζάκι έτσι λίγο από όλα όπως είναι τα μαγαζιά στν Μάλτα το i Place που ήπια τν καλύτερο καφέ σε όλο το νησί (γενικά κάνουν ωραίο καφέ) έχει κ φαγητό αλλά δν δοκίμασα ένα γλυκό που δοκίμασα δν έλεγε κ πολλά

Mήπως εννοείς αυτή των 12 διαδρομών στα 19 ευρό; Για 7 διαδρομές δεν βρήκα κάποια διαθέσιμη.
Ναι έχεις δίκιο

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Γράψε αν θέλεις μια σύντομη περιγραφή για το που μείνατε, εντυπώσεις και τα μέρη που τελικά καταφέρατε να πάτε κάθε μέρα και τον τρόπο προσέγγισης.
Ο καιρός είναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας. Εγώ ευελπιστώ τέλος Μαρτίου που πηγαίνω να μην έχω τουλάχιστον βροχές και έντονο αέρα για να μπορέσω να μετακινηθω και με τα ferries.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Για φαγητό έχω να προτείνω το Ta kris. Το καλύτερο με διαφορά από αυτά που έφαγα στη Μάλτα αλλά θέλει κράτηση.

Ta' Kris · Fawwara Ln, Sliema, Malta
Σε ευχαριστώ !
Το είχα βάλει ήδη στην λίστα γιατί είναι και κοντά στο κατάλυμα αλλά μετά την πρότασή σου σίγουρα θα το προτιμήσω. Είδα έχει και καλό κατάλογο μαλτέζικων κρασιών που θα ήθελα να δοκιμάσω και σε καλές τιμές .

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Σε ευχαριστώ !
Το είχα βάλει ήδη στην λίστα γιατί είναι και κοντά στο κατάλυμα αλλά μετά την πρότασή σου σίγουρα θα το προτιμήσω. Είδα έχει και καλό κατάλογο μαλτέζικων κρασιών που θα ήθελα να δοκιμάσω και σε καλές τιμές .
Επίσης έχει την καλύτερη ψαρόσουπα που δοκίμασα εκεί κ ίσως την καλύτερη που έχω φάει γενικά!

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Έχω ακόμα τον αέρα της Μάλτας πάνω μου οπότε...
Ιανουάριος στη Μάλτα για τους επόμενους που θα επισκεφτούν το νησί:

Μετακινήσεις
-με το που προσγειωθείς έχει κάρτα για τα ΜΜΜ (όχι ferries). 19€ για 4 ημέρες απεριόριστα ή 19€ για 12 διαδρομές.
-το google maps για τα ΜΜΜ δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ σωστά για ώρες.
-εκτός από τα TD1,2,3 και X4 που ξεκινούν απευθείας από το αεροδρόμιο, με 3΄περπάτημα είναι ο κεντρικός που περνάνε και άλλα λεωφορεία (μην σας φοβίσει που στο google maps το δείχνει έξω από το αεροδρόμιο, είναι δίπλα)

Διαμονή
Έμεινα στο Mr Todd Hotel στη Sliema.
εμένα με βόλεψε γιατί ήταν απέναντι από τα ferries που πηγαίνουν Βαλέτα, πάνω στο δρόμο με τα λεωφορεία και γενικά η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά βολική και πιο φθηνή από τη Βαλέτα

Βαλέτα
ναι είναι ένα υπαίθριο μουσείο, ναι έχει ζωή συνεχώς, ναι είναι υπέροχη! Έχει νυχτερινή ζωή πσκ υπέροχη!

Sliema
απέναντι από τη Βαλέτα, είναι μία περιοχή πιο μοντέρνα, με αρκετά μαγαζιά και ζωή. Το πρωί έχει εταιρείες και περατζάδα στα μαγαζιά, το βράδυ έχει αρκετά εστιατόρια πάνω στη θάλασσα με κόσμο.

Σεντ Τζούλιανς
Είναι πιο πάνω από τη Sliema, θα το έλεγα και ένα Φαληράκι της Ρόδου αλλά πιο μεγάλο. Η νυχτερινή ζωή της Μάλτας για ΠΣΚ σίγουρα. Θα έλεγα ότι αξίζει να το επισκεφτείς βράδυ, τα εμπορικά μαγαζιά εκεί κλείνουν στις 10+. Μπορείς να βρεις και ωραία μαγαζιά για 35+! Για 35- είναι όλη η περιοχή!

3 πόλεις
κυρίως επισκέπτεσαι το Βirgu
Πηγαίνεις ή Α.με λεωφορείο(προσοχή στις στάσεις γιατί κάνουν έργα και τις έχουν μεταφέρει).
ή Β. Κατεβαίνεις με τον ασανσέρ από τους κήπους Μπαράκα με 1€ (ανέβα κατέβα) και
Β1. με το ferry από Βαλέτα 2€ ή
Β2. με γόνδολα από Βαλέτα με 3€ που νομίζω πως μια χαρά συμφέρει γιατί δεν περιμένεις αυτό το φέρι πότε θα θυμηθεί να φύγει και σε πηγαίνει και απευθείας στο Βirgu.

Εγώ που πήγα την ώρα που έπεφτε ο ήλιος ήμουν μόνη μου και κόσμος εμφανίστηκε μόνο όταν τελείωσε η εκκλησία. Επίσκεψη μέρα σίγουρα. Στην κεντρική πλατεία γίνονται έργα, άρα δεν υπάρχει κεντρική πλατεία τώρα

Μντίνα και Ραμπάτ
Πάλι έφτασα εκεί απόγευμα και ήμουν μόνη μου στα σοκάκια! Επίσκεψη μέρα σίγουρα.

Φαγητό!
Yana's σίγουρα! 4 κυρίως πιάτα με τιμές 17-20€ αλλά το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Κουνέλι και μοσχάρι (παραδοσιακά πιάτα) που έφαγα εγώ......ενθουσιάστηκα!

Μάρσασλοκκ
το ψαροχώρι που πηγαίνουν όλοι το πρωί της Κυριακής.
Εαν θέλεις να φας από 12-2 πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Εμείς στις 2,30 βρήκαμε πιο εύκολά πάνω στο κύμα. Αρκετά ωραία μαγαζιά για φαγητό.

Μόστρα
Αν φτάσετε μέχρι εκεί έχει την κεντρική πλατεία με τρούλο τον 3 μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έχει ένα ωραίο απλό καφέ στην πλατεία της εκκλησίας με ωραία θέα στο ναό. Κατά τα άλλα μια κλασσική Μαλτέζικη ωραία πόλη όπως και η Πάολα.

Καιρός
αν η πρόβλεψη καιρού λέει 12-16 πάρτε κοντομάνικα για τη μέρα και χοντρά για το βράδυ. Η υγρασία κάνει δουλειά μόλις πέσει ο ήλιος.

Παραδοσιακό φαγητό που πρέπει να γευτείς
εκτός από τα γνωστά κουνέλι, κόκκινο ψάρι και άλλα γνωστά
Qagħaq tal-għasel μπισκότα μιαμ μιαμ
τυρί από το Γκότζο gbejna

Last edited:

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Έχω ακόμα τον αέρα της Μάλτας πάνω μου οπότε...
Ιανουάριος στη Μάλτα για τους επόμενους που θα επισκεφτούν το νησί:

Μετακινήσεις
-με το που προσγειωθείς έχει κάρτα για τα ΜΜΜ (όχι ferries). 19€ για 4 ημέρες απεριόριστα ή 19€ για 12 διαδρομές.
-το google maps για τα ΜΜΜ δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ σωστά για ώρες.
-εκτός από τα TD1,2,3 και X4 που ξεκινούν απευθείας από το αεροδρόμιο, με 3΄περπάτημα είναι ο κεντρικός που περνάνε και άλλα λεωφορεία (μην σας φοβίσει που στο google maps το δείχνει έχω από το αεροδρόμιο, είναι δίπλα)

Διαμονή
Έμεινα στο Mr Todd Hotel στη Sliema.
εμένα με βόλεψε γιατί ήταν απέναντι από τα ferries που πηγαίνουν Βαλέτα, πάνω στο δρόμο με τα λεωφορεία και γενικά η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά βολική και πιο φθηνή από τη Βαλέτα

Βαλέτα
ναι είναι ένα υπαίθριο μουσείο, ναι έχει ζωή συνεχώς, ναι είναι υπέροχη! Έχει νυχτερινή ζωή πσκ υπέροχη!

Sliema
απέναντι από τη Βαλέτα, είναι μία περιοχή πιο μοντέρνα, με αρκετά μαγαζιά και ζωή. Το πρωί έχει εταιρείες και περατζάδα στα μαγαζιά, το βράδυ έχει αρκετά εστιατόρια πάνω στη θάλασσα με κόσμο.

Σεντ Τζούλιανς
Είναι πιο πάνω από τη Sliema, θα το έλεγα και ένα Φαληράκι της Ρόδου αλλά πιο μεγάλο. Η νυχτερινή ζωή της Μάλτας για ΠΣΚ σίγουρα. Θα έλεγα ότι αξίζει να το επισκεφτείς βράδυ, τα εμπορικά μαγαζιά εκεί κλείνουν στις 10+. Μπορείς να βρεις και ωραία μαγαζιά για 35+! Για 35- είναι όλη η περιοχή!

3 πόλεις
κυρίως επισκέπτεσαι το Βirgu
Πηγαίνεις ή Α.με λεωφορείο(προσοχή στις στάσεις γιατί κάνουν έργα και τις έχουν μεταφέρει).
ή Β. Κατεβαίνεις με τον ασανσέρ από τους κήπους Μπαράκα με 1€ (ανέβα κατέβα) και
Β1. με το ferry από Βαλέτα 2€ ή
Β2. με γόνδολα από Βαλέτα με 3€ που νομίζω πως μια χαρά συμφέρει γιατί δεν περιμένεις αυτό το φέρι πότε θα θυμηθεί να φύγει και σε πηγαίνει και απευθείας στο Βirgu.

Εγώ που πήγα την ώρα που έπεφτε ο ήλιος ήμουν μόνη μου και κόσμος εμφανίστηκε μόνο όταν τελείωσε η εκκλησία. Επίσκεψη μέρα σίγουρα. Στην κεντρική πλατεία γίνονται έργα, άρα δεν υπάρχει κεντρική πλατεία τώρα

Μντίνα και Ραμπάτ
Πάλι έφτασα εκεί απόγευμα και ήμουν μόνη μου στα σοκάκια! Επίσκεψη μέρα σίγουρα.

Φαγητό!
Yana's σίγουρα! 4 κυρίως πιάτα με τιμές 17-20€ αλλά το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Κουνέλι και μοσχάρι (παραδοσιακά πιάτα) που έφαγα εγώ......ενθουσιάστηκα!

Μάρσασλοκκ
το ψαροχώρι που πηγαίνουν όλοι το πρωί της Κυριακής.
Εαν θέλεις να φας από 12-2 πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Εμείς στις 2,30 βρήκαμε πιο εύκολά πάνω στο κύμα. Αρκετά ωραία μαγαζιά για φαγητό.

Μόστρα
Αν φτάσετε μέχρι εκεί έχει την κεντρική πλατεία με τρούλο τον 3 μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έχει ένα ωραίο απλό καφέ στην πλατεία της εκκλησίας με ωραία θέα στο ναό. Κατά τα άλλα μια κλασσική Μαλτέζικη ωραία πόλη όπως και η Πάολα.

Καιρός
αν η πρόβλεψη καιρού λέει 12-16 πάρτε κοντομάνικα για τη μέρα και χοντρά για το βράδυ. Η υγρασία κάνει δουλειά μόλις πέσει ο ήλιος.

Παραδοσιακό φαγητό που πρέπει να γευτείς
εκτός από τα γνωστά κουνέλι, κόκκινο ψάρι και άλλα γνωστά
Qagħaq tal-għasel μπισκότα μιαμ μιαμ
τυρί από το Γκότζο gbejna
Βρισκόμενος ήδη στη βροχερή σήμερα Μάλτα και περιμένοντας τον κανονιοβολισμό, θα διαφωνήσω ως προς την google maps και τα ΜΜΜ ήταν ακριβεστατη.
Ο καιρός τις υπόλοιπες μέρες θαυμάσιος.
Ta Kris στη Σλιέμα για φαγητό, δεν το συζητάμε!
Ξενοδοχείο αναζητήσετε το Altavis στην Gzira, οικονομικό και με εξαίρετο πρωινό.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ερχεται σιγά σιγά και η σειρά μου τέλος Μαρτίου !
Altavits είναι μια απο τις κρατήσεις μου.
Τα καραβακια απο Sliema - Valetta λειτουργούν ή τα κοψανε λόγω καιρού? Και γενικά είδατε να εκτελούνται τα θαλάσσια tour ή έχει απαγορευτικό?

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Ερχεται σιγά σιγά και η σειρά μου τέλος Μαρτίου !
Altavits είναι μια απο τις κρατήσεις μου.
Τα καραβακια απο Sliema - Valetta λειτουργούν ή τα κοψανε λόγω καιρού? Και γενικά είδατε να εκτελούνται τα θαλάσσια tour ή έχει απαγορευτικό?
Λειτουργούν κανονικά, αλλά για το κέντρο έχει ανηφόρα. Με το λεωφορείο την αποφεύγεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.576
Νεότερο μέλος
Dimispap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom