paefstra
Member
Το θυμαμαι γι αυτο σου προτεινω να μη φυγεις απο Sliema.Δεν έχω λόγια, ευχαριστώ. Στο ξενοδοχείο σου έχω κλείσει να μείνω.
Το θυμαμαι γι αυτο σου προτεινω να μη φυγεις απο Sliema.Δεν έχω λόγια, ευχαριστώ. Στο ξενοδοχείο σου έχω κλείσει να μείνω.
Να ξέρεις όταν τελειώσω το διάβασμα θα επανέλθω με διευκρινιστικές ερωτήσεις!Το θυμαμαι γι αυτο σου προτεινω να μη φυγεις απο Sliema.
Καλα, η Talinja όχι απλά χρήσιμη για ΜΜΜ αλλά απαραίτητη καθώς οι οδηγοί δεν ακουμπούν πλέον χρήματα και θα πρέπει να έχεις κάρτα ή 2€ πάντα μαζί σου, για 21€ σου δινει 7 ημέρες απεριόριστες μετακινήσεις οπότε είσαι οκ. Την προηγούμενη φορα που πηγαμε Μάλτα δεν τα δώσαμε και πολύ σημασία αυτά( κάναμε τους μπρούκληδες) αλλά τώρα ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε στο αεροδρόμιο!Αν εχεις και καρτα Talinja μονο 8.
Καθώς έψαχναν με το φως των κεριών στο χάρτη για τη Μάλτα μία σταγόνα λιωμένου κεριού έσταξε ακριβώς πάνω στη μικροσκοπική Μάλτα και την κάλυψε!Σύμφωνα με τον μύθο, κάποτε, γύρω στον 16ο-17ο αιώνα, ο σουλτάνος έστειλε τον καπουδάν πασά με μεγάλη αρμάδα να κυριέψει τη Μάλτα. Επειδή όμως οι τουρκαλάδες (αυτός που λέει τον μύθο, έτσι τους αποκαλεί) είναι μπουνταλάδες περί τα ναυτικά, δεν κατάφεραν να βρουν τα νησιά κι έτσι γύρισαν πίσω άπρακτοι, οπότε ο καπουδάν πασάς δικαιολογήθηκε στον σουλτάνο «Μάλτα γιοκ εφέντημ'», φράση που έκτοτε έμεινε παροιμιώδης για να δείχνει τη μπουνταλοσύνη των τουρκαλάδων.
Τέλεια!!!Να μας πεις κριτικές μετά!Θα την ψάξω και εγώ online, για να εμπλουτίσω τη μαλτεζομανια μου. ευχαριστώ για την προτασηΣτο φεστιβάλ κινηματογράφου νύχτες πρεμιέρας της Αθήνας θα προβληθεί φέτος μαλτέζικη ταινία (!!!) στο διεθνές διαγωνιστικό. Ονομάζεται Luzzu (παραθέτω link)
Le Pêcheur Maltais (2021) - IMDb
Εάν ζούσες Αθήνα vikara, θα σου έλεγα να τη δεις (εγώ θα το επιδιώξω)
Να είσαι καλά ψηλέ, ευχαριστώ για την ανάγνωση!!Πολύ ωραίο το ταξιδάκι και η ιστορία σου, ευχαριστούμε.
Πάντα τέτοια εύχομαι!