• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μάθε παιδί μου Google Earth

road

Member
πλύ καλό. και εγώ ξεκίνησα για επαγγελματικους λόγους τη χρήση του google earth και καταληξε να είναι το δεξί μου χέρι. τα ταξιδια μου τα οργανωνω με βάση το google (διαδρομές, διανομή, αξιοθέατα, κτλ). χαζευω αμέτρητες ώρες κοιτάζοντας απο άκρη σε ακρη.
θέλω να προσθέσω κατι ακόμη.
σχετικα με τα τρισδιαστατα κτήρια ειναι δημιουργία των χρηστων του google earth. (google sketch up). όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει το δικό του 3d μοντέλο.
όσο αφορά την φωτογραφική σφαίρα 360ο μοιρών στις ΗΠΑ τα πρόσωπα και οι πινακίδες αυτοκινήτων ειναι "καλυμμένες" για προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ηδη και στην γερμανία το θέμα έχει οδηγηθει στη βουλή.
για το ανάγλυφο εδάφους, εμπειρικά πάντα, η τιμη που αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα ειναι 2,3-2,4.
τα placemark μπορείς εύκολα να τα εξάγεις σε gps.

για ενημέρωση

TA NEA On-line - H Google ομολογεί ότι έκανε υποκλοπές «κατά λάθος»

Street View της Google και στη Γερμανία | Κοινωνία | Deutsche Welle | 11.08.2010

TA NEA On-line - Κόκκινη κάρτα στο Street View από 244.000 Γερ?ανούς

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Κορίτσια δεν το δέχομαι,,, πρέπει να φταίει η διατύπωση των θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα που έχετε πρόβλημα να το δούμε πιο αναλυτικά....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μαλλον χρειαζομαστε πρακτικη εξασκηση. Να εχουμε καταρχην εναν ταξιδιωτικο στοχο πχ Ιαπωνια και να αρχισουμε να τον ψαχνουμε σιγα σιγα μεσω Google Earth σε κανα laptop. Εσυ θα εισαι πανω απο το κεφαλι μας θα μας καθοδηγεις και θα μας διορθωνεις. Για ποτε η Πανδωρα θα φτασει στην Νεα Υορκη- ουτε που θα το καταλαβει....:D

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
εμπειρικά πάντα, η τιμη που αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα ειναι 2,3-2,4.
Πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι το 1 επειδή μου ακούγεται πιο λογικό ως τιμή. Επιπροσθέτως, και σε προγράμματα Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, το exaggerate (όπως ονομάζεται εκεί) δίνει την πραγματική απεικόνιση στην τιμή 1

edit: μετά από αναζήτηση στο help file του προγράμματος, βρήκα πως όντως η τιμή 1 είναι η πραγματική απεικόνιση

road

Member
Πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι το 1 επειδή μου ακούγεται πιο λογικό ως τιμή. Επιπροσθέτως, και σε προγράμματα Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, το exaggerate (όπως ονομάζεται εκεί) δίνει την αληθή απεικόνιση στην τιμή 1
το 1 ειναι πολυ επίπεδο για πραγματικο.
το 3 πολύ παραμορφωμένο.
δοκίμσε μιας και ασχολήσε με GIS την δημιουργιά TIN και σύγκρινε τα δυο αυτά μοντέλα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Taver μη δίνεις σημασία, άλλοι ευθύνονται που έμπλεξα σε τούτη την κατάσταση... (και όπως είπαμε, στο Τόκυο χωρίς GPS:D)

Ε, τι να πω τώρα.... Μια ψυχή που είναι να βγει.... GPS πάντως θα έχουμε, έστω και χωρίς χάρτες, μην τυχόν χρειαστεί να δώσουμε το στίγμα μας σε κάποια ομάδα διάσωσης...

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Σούπερ στόκος εδώ, άργησα να δω το θέμα και παίρνω το νούμερο 4.
Διάβασα το άρθρο με το βλέμμα της αγελάδας καρφωμένο στην οθόνη. Τίποτις δεν κατάλαβα.

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Μαλλον χρειαζομαστε πρακτικη εξασκηση. Να εχουμε καταρχην εναν ταξιδιωτικο στοχο πχ Ιαπωνια και να αρχισουμε να τον ψαχνουμε σιγα σιγα μεσω Google Earth σε κανα laptop. Εσυ θα εισαι πανω απο το κεφαλι μας θα μας καθοδηγεις και θα μας διορθωνεις. Για ποτε η Πανδωρα θα φτασει στην Νεα Υορκη- ουτε που θα το καταλαβει....:D
Να σας δω και τις τέσσερις μαζί να κάνετε πρακτική εξάσκηση και τον kalspiro να τρέχει και να μην προλαβαίνει...:clap:

Για το θέμα του ανάγλυφου εδάφους, δεν το έχω δοκιμάσει στην τελευταία έκδοση αλλά στην προηγούμενη θυμάμαι ότι για την Πάρνηθα το είχα πάει κάπου στο 2 για να μην είναι πολύ επίπεδο και να μπορέσω να δω κάποιες λεπτομέρειες.

kalspiro, τον φάκελο "Ιαπωνία" θα τον πάρουμε πλήρως ενημερωμένο ε;;)

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Σπυράκο η τάξη πόσες χωράει?
Παίρνει άλλη μία?:p

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
To οδοιπορικό του Τόκυο είναι σχεδόν έτοιμο, δέχομαι πμ με τα mail σας για να σας το αποστείλω. Τώρα για τα φροντιστήρια θα αιτηθώ από τους διοργανωτές της συνάντησης στον Βόλο, ειδικό περίπτερο με μπροσούρες και οπτικοακουστικά μέσα!

Τέλος για την ανύψωση: Επιλογές προβολής 3D - Οδηγός χρήσης του Google Earth

Όπου αναφέρονται τα κάτωθι:

«Για να προσαρμόσετε την εμφάνιση των λόφων όταν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή εδάφους στην προβολή 3D, μπορείτε να ορίσετε την τιμή Ανύψωσης ανάγλυφου εδάφους από 0,n σε 3,0, περιλαμβανομένων των δεκαδικών τιμών. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για αυτήν την τιμή είναι 1. Συνήθως, οι ρυθμίσεις μεγαλύτερες του 1,5 δημιουργούν μια υπερβολική απεικόνιση του μεγαλύτερου μέρους του εδάφους.»

Για το θέμα του ανάγλυφου εδάφους, δεν το έχω δοκιμάσει στην τελευταία έκδοση αλλά στην προηγούμενη θυμάμαι ότι για την Πάρνηθα το είχα πάει κάπου στο 2 για να μην είναι πολύ επίπεδο και να μπορέσω να δω κάποιες λεπτομέρειες.
Μελίνα αν πας σε πιο απότομους λόφους (π.χ. Λυκαβηττός) θα διαπιστώσεις ότι το 2 που χρησιμοποιείς δίνει μια παραμορφωμένη απεικόνιση (ο δε λόφος του Στρέφη στα Εξάρχεια και το ανάγλυφο πίσω από το θέατρο Βράχων είναι σχεδόν αστεία!)

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
άλλη μία για φροντιστήριο... Μιλάμε για τον στόκο Νο 6 (αν δεν έχασα το μέτρημα)
Αχχχ με κάτι τέτοια θριαμβεύει η παραπαιδεία!!!
Σπύρο...... βοήθειααααααααααααααααααα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie