• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λογάριασαν χωρίς το... ΤripΑdvisor

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
δηλαδη υπάρχει δικαστήριο που θα το θεωρήσει δυσφημιστικό?

Το θέμα δεν είναι αν θα το θεωρήσει το δικαστήριο δυσφημιστικό. Το θέμα είναι αν ο υπεύθυνος ενός site μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να ξημεροβραδιάζεται στα δικαστήρια.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Πάντως διαβάζοντας το tripadvisor και συγκρίνοντας τις κριτικές του με μέρη που έχω επισκεφτεί, συνήθως συμφωνώ με την πλειοψηφία. Μάλιστα θα έλεγα ότι στις περιπτώσεις που έχω διαφωνήσει, διαφώνησα επειδή οι κριτικές μου φάνηκαν καλύτερες απ'ότι θα έπρεπε.

Επίσης σε πολλούς προορισμούς η συντριπτική πλειοψηφία των καταλυμμάτων έχει θετικές κριτικές. Όπως υπάρχουν οι βαλτοί για να θάψουν κάποια επιχείρηση, έτσι μπορεί να υπάρχουν και οι βαλτοί για να την ανεβάσουν.

Σε γενικές γραμμές αυτού του είδους η κριτική βασίζεται στο γεγονός ότι όταν υπάρχουν πολλοί κριτές, η ετυμηγορία θα είναι συνήθως σωστή. Το ίδιο συμβαίνει και στο Amazon, η κριτική των προϊόντων είναι συνήθως σωστή.

Σε κάθε περίπτωση, κανένας δε μπορεί να σταματήσει τον κόσμο από το να εκφραστεί. Όποιος πιστεύει το αντίθετο πλανάται πλάνην οικτρά. Σε καμμιά δεκαετία πιστεύω ότι τέτοιες κριτικές θα έχουν εδραιωθεί και στον ελληνικό χώρο.

Εγώ χαίρομαι όταν βλέπω επιχειρήσεις να απαντούν σε δυσφημιστικές κριτικές στο tripadvisor, και τέτοιες επιχειρήσεις ανεβαίνουν στην εκτίμησή μου. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν και οι 1000 ιδιοκτήτες αντί να ... άντε να μην το πω.
+1 από μένα.
Τα σχόλια της πλειοψηφίας έχουν αξία. Τα άκρα είναι πάντα πιο ύποπτα. Πάντως σε καιρούς που η πληροφορία είναι πολύ εύκολα διαθέσιμη, δεν ξέρω τι μπορούν να καταφέρουν όσοι θέλουν να την περιορίσουν...

GTS

Member
Προσωπικά θεωρώ ότι ο μέσος όρος των κριτικών ξενοδοχείων του tripadvisor είναι σωστός. Το χρησιμοποιώ πολύ στις επιλογές μου και σχεδόν πάντα είμαστε 100% μέσα. Άρα, το εργαλείο έχει δοκιμαστεί για πολύ καιρό, λειτουργεί και είναι πάρα πολύ χρήσιμο.
Παράλληλα, η δημοκρατία, που πιστεύω ότι όλοι ασπαζόμαστε, έχει και μερικά αρνητικά, ένα εκ των οποίων ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, ακόμα και να είναι προϊόν εμπάθειας, δόλου, ακόμα και λανθασμένη. Κάθε γνώμη είναι υποκειμενική άλλωστε. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, υπάρχουν επαγγελματίες στο tripadvisor που παρακολουθούν τις κριτικές για τα ξενοδοχεία τους και απαντούν αναλόγως. Έχω διαβάσει τέτοια περιστατικά, στα οποία είτε ζητούσε συγγνώμη ο ξενοδόχος είτε απέκρουε τις κατηγορίες από τους δυσαρεστημένους πελάτες. Αυτό ακριβώς είναι και το πνεύμα της δημοκρατίας, να γίνεται διάλογος, όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και μετά καλούμαστε εμείς οι τρίτοι να κρίνουμε με το λίγο ή πολύ μυαλό που έχουμε. Κανένας δεν μας επιβάλλει τίποτα.
Αυτά επί της ουσίας, διότι εν προκειμένω, η όποια μήνυση στο tripadvisor είναι γελοία και άνευ ουσίας. Ας βάλει ένα τυποποιημένο disclaimer, που μπορεί ήδη να υπάρχει, που να εξηγεί ότι οι γνώμες είναι αυστηρά προσωπικές και δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα κτλ κτλ.
Το Ίντερνετ είναι το πιο δημοκρατικό μέσο όλων των εποχών και η όποια προσπάθεια φίμωσης δε περνάει κύριοι ξενοδόχοι που κλαίγεστε. Deal with it...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
δηλαδη υπάρχει δικαστήριο που θα το θεωρήσει δυσφημιστικό?
και αν ναι, τοτε τα όρια μεταξύ συκοφαντικής δυσφήμισης και ελευθερία έκφρασης ειναι ακρετά δυσδιάκριτα!

ισως οι νομικοί του φόρουμ να μας διαφωτίσουν περισσοτερο!
Ειναι οντως δυσδιακριτα με ενα πολυ αβολο τροπο ,διοτι αν ειμαι ανταγωνιστης και τα γραφω επιτηδες ..οκ.
Αν ομως ειμαι πελατης ,εχω κακοπερασει και θελω να τα πω ..τι θα γινει θα μου φιμωσουν το στομα?

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
θα ήθελα να ξέρω και πόσες είναι οι περιπτώσεις όπου οι ξενοδόχοι έχουν διαπιστώσει ψευδείς κριτικές. Επειδή εγώ δεν έχω δει ποτέ ξενοδοχείο να απαντά "τέτοιο πελάτη δεν είχαμε ποτέ" ή "δεν έγινε κανένα overbooking όπως ισχυρίζεται ο τάδε".

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Εγω παντως ΠΑΝΤΑ συμβουλευομαι ΚΑΙ το tripadvisor πριν κανω κρατηση σε καποιο ξενοδοχειο. Οντως εχω δει να γραφονται παλαβομαρες - κυριως απο Βρετανους (π.χ. 1/5 δεν το συνιστω γιατι δεν μιλανε καλα Αγγλικα, να πατε καπου αλλου!) - αλλα και πολυ σωστα σχολια σε ξενοδοχεια που πηγα και τα διαπιστωσα εγω ο ιδιος. Εγω προσωπικα εχω γραψει πολλες φορες σχολια - και καλα και κακα - και απαντησα σαφως σε ατομα που επικοινωνησαν μαζι μου πριν κλεισουν ξενοδοχειο. Παντα καλη τη πιστη και παντα αναφεροντας αυτο ακριβως που ειδα. Αν μου ζητηθει η γνωμη μου για το αν αξιζει το συγκεκριμενο ξενοδοχειο και αν θα ξαναπηγαινα, θα τη δωσω, αν οχι θα αφησω τους ιδιους ταξιδιωτες να αποφασισουν.

Δεν ξερω βεβαια αν καποια σχολια ειναι απο ανταγωνιστες, αλλα οπου διαβαζα κατι πολυ extreme (ειτε υπερ ειτε κατα) θα εβαζα στην ακρη και αποφασιζα απο τα υπολοιπα σχολια.

Γενικα παντως νομιζω οτι ειμαι σε θεση να ξεχωρισω τα αβασιμα καλα η κακα σχολια με τη πραγματικοτητα. Παντα βεβαια σε συνδυασμο με αλλες πληροφοριες, αλλα ταξιδιωτικα φορα. κλπ.

Οντως με εκνευριζει που δεν μπορω να τα "χωσω" σε καποια λαμογια που ακομη υπαρχουν στο τουρισμο, αλλα εχε χαρη που λυπαμαι τον Def και γενικα αυτο το φορουμ με τα προβληματα που θα δημιουργουσα. Επλιζω καποτε να βρεθεο νομικη οδος παντως, γιατι υπαρχουν αψογοι επαγγελματιες και απατεωνες δυστυχως μαζι στο ιδιο καζανι.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
H ακρίβεια του tripadvisor μερικές φορές είναι τρομακτική... έμεινα σε ένα ξενοδοχείο που αφού επέστρεψα είδα ότι με είχαν χρεώσει δύο φορές για τη μια βραδιά... η επιστροφή των 130e στην κάρτα μου έγινε μετά από δύο μήνες και την αποστολή αρκετών emails εκ μέρους μου... όταν τυχαία άνοιξα το tripadvisor διαπίστωσα ότι 3 από τα 20 σχόλια, αναφέρονταν σε αυτό το double charge που μάλλον δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αλλά συστηματικό...

varioAthens

Member
Για μένα πιο αποκαλυπτικές και από τις ίδιες τις κριτικές είναι οι φωτογραφίες των επισκεπτών. Πραγματικά "σου ανοίγουν τα μάτια" σε σχέση με τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στα official sites... και αυτό τι δυσφήμιση μπορέι να είναι? Εκτός κι αν επικαλεστούν ότι πρόκειται για φωτομοντάζ...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
για τις φωτογραφίες θα συμφωνήσω με τη Vario. Απλά να σημειώσω ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αυτές δίκοπο μαχαίρι και εξηγώ. Κάποιος που ξέρει τα βασικά της φωτογραφίας θα ανεβάσει μια κανονική φωτογραφία που θα δείχνει το πώς είναι πραγματικά το εν λόγω π.χ. δωμάτιο. Αντίθετα ένας άλλος που δεν έχει ιδεά απο φωτισμό και κάδρα κτλ κτλ θα ανεβάσει άθελά του μια άθλια φωτό απο το ίδιο δωμάτιο που θα το δείχνει πολύ χειρότερο απο ότι πραγματικά είναι. Μου έχει τύχει 2-3 φορες.

road

Member
συμφωνω με vario. οι φωτογραφίες ξεγελάνε. βλεπεις φωτο δωματιου τραβήγμενη με ευρυγωνιο φακό (είναι κατάλληλοι για τη λήψη φωτογραφιών σε τοπίαήεσωτερικούςχώρους αφού περιλαµβάνουν στο κάδρο τους µεγαλύτερη επιφάνεια από αυτήν που µπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο µάτι) και συναντας μια τρυπα.

Borealis

Member
Στις 3 Νοέμβρη θα μείνω σε ξενοδοχείο για το οποίο στο trip advisor υπάρχει αναφορά ότι κυκλοφορούν ποντίκια. Αν τελικά δεν καταφέρω να αλλάξω θα τα μετρήσω και θα σας πω για την εγκυρότητα του trip advisor

cdipis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξεραιλα...
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ
Το tripadvisor ενώ πρίν μερικά χρόνια ήταν ένα πρωτοποριακό σύστημα εισαγωγής πληροφοριών-σχολίων για τουριστικούς προορισμούς καταστήματα κτλ. δεν διαχειρίστηκε σωστά το τρομακτικά μεγάλο ρεύμα που είχε. Ισως και οι δημιουργοί του δεν το περίμεναν. Το αποτέλεσμα όμως είναι αποκαρδιωτικό! Και εννοώ την δομή του συστήματος, που με λιγα λόγια άκρη δεν βγάζεις! Τα παραπάνω με κάνουν και λέω ότι το tripadvisor είναι καμμένο χαρτί!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα