Πορτογαλία Λισσαβώνα

Extra muros

Member
Καλημέρα, θα είμαι την Κυριακή εκεί και έχω κλείσει στη rua cecilio da sousa σπίτι στο principe real. Είναι καλή και ασφαλής περιοχή απο όσα έχω καταλάβει.
Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα
1. Με βάση το δρόμο που σας έγραψα έχω συγκοινωνίες κοντά; Θα μπορώ να γυρίσω εύκολα το βράδυ ή θα θέλω uber πχ;
2. Θέλω να βγάλω την κάρτα 7 ημερών απεριόριστων διαδρομών. Πώς τη ζητάω; Βγαίνει στο αεροδρόμιο γιατί στη πόλη μου είπαν τα μηχανήματα είναι στα Πορτογαλικά.
3. Τη Σίντρα και το κασκαις την πήγατε με οργανωμένο γκρουπ ή μόνοι και αν ναι πως θα πάω από εκεί που θα βρισκόμαστε;
Για να μην σπαμάρω το νήμα απαντήστε μου οποίος μπορεί εδώ για την πρώτη ερώτηση και με pm για τα υπόλοιπα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα αφιερώσετε
Vouchers Viva
Εδώ αγοράζεις ονλαιν τα πάντα από συγκοινωνία κ δεν ασχολείσαι με το αν τ μηχανήματα έχουν αγγλικά, είμαι αρκετά βέβαιη πως ναι, αλλά γνωρίζω πορτογαλικα κ δεν έχω ασχοληθεί προσωπικα. Αποκλείω τόσοι τουρίστες π βγάζουν κάρτες στο μετρό τ αεροδρομίου ν μη βλέπουν αγγλικά. Απλά προσοχή γτ κάποια μηχανήματα δέχονται μόνο πληρωμη με κάρτα. Θεωρητικά περνάς κ με τραπεζική κάρτα αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει ή αν έχει ακόμα προβλήματα όπως εδώ. Για Κασκαις κ Σιντρα παίρνεις 11.5 ευρώ το ολοήμερο εισιτήριο κ ξενοιάζεις, βέβαια το πρώτο είναι κυρίως θερινό θέρετρο, δεν ξέρω πόσο ήσυχα είναι τώρα, κ βέβαια ακριβό γτ θεωρείται περιοχή πλούσιων.

Σιντρα γ καλη εξερεύνηση θέλει 2 μέρες όπως είπε κ ο προλαλησας, εγώ προσωπικά ωστόσο δε θ συνδυάζα cabo da roca σε μια μέρα, το βρίσκω κουραστικό κ η Σιντρα μόνη της γεμίζει ήδη τη μία μέρα. Αλλά εσύ ξέρεις τ έχεις ως προτεραιότητα. Το χοπ Ον είναι ιδιωτικο οπότε ξεχωριστό από το εισιτήριο της Carris. Συνυπολογισε ότι κ η είσοδοι στα ανάκτορα είναι ακριβουτσικες κ επίσης δεν αποκλείεται ν βρεις ουρές ακόμα κ τώρα π είναι πολύ χαμηλή περίοδος. Για μενα ξεχωριζουν Πενα κ Κιντα ντας ρεγκαλειρας. Άρα δες ονλαιν μήπως συμφέρει κάποιο συνδυαστικο εισιτήριο ή κ μεμονωμένο γ να αποφύγεις την οποία αναμονή.

Ας πω κ εγώ το άσχετο γαστριμαργικο μου, αν δε θες απλά να πληρώνεις τ ΠΟΠ όνομά κ να περιμένεις πάλι στην ουρά γ pastel de belem, πας γ pastel de nata στην Manteigaria στο κέντρο απέναντι από το άγαλμα του Καμόες, εξίσου καλά μην πω κ ανώτερα κ πάντα φρέσκα από την παραγωγή στην κατανάλωση.

nick07

Member
Επιστροφη απο Λισαβόνα.
Πανεμορφη πολη με ωραιο φαγητο αλλα δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε κιολας.
Ειχε σχεδον καλοκαιρινο καιρο αυτες τις μερες, με 22 βαθμους η θερμοκρασια κατα τη διαρκειας της μερας, το περπατημα στους δρομους της Λισαβονας ηταν στα ορια του απαλευτου με καλοκαιρινα ρουχα (αναρωτιεμαι τι γινεται το καλοκαιρι και πώς προτεινεται ως καλοκαιρινος προορισμος..), απο την αλλη το βραδυ ηθελες το σακακι σου.
Navegante καρτα για τα ΜΜΜ βγαζεις ευκολα απο μηχανηματα του μετρο/τρενων και εχει επιλογη για Αγγλικα (νομιζω ρωτηθηκε παραπανω). Πληρωνεις και με google pay αλλα η navegante αξιζει (ειναι οικονομικοτερη σε καποια μεσα, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σε ολα οικονομικοτερη). Για μετακινησεις αξιζει uber με τα χιλια, ειναι αρκετα οικονομικο ειδικα για 3 ατομα ή περισσοτερα βγαινει και φτηνοτερα απο μεσα μεταφορας. Ειδικα τις βραδινες ωρες μετα τις 9 το uber ηταν ακομα πιο οικονομικο τουλαχιστον οσες φορες το χρησιμοποιησα.
Για να συμβαλω και στο νημα, μερικα απο τα εστιατορια που δοκιμασαμε:
- A Severa: το επιλεξαμε κυριως για το φαντο του το οποιο ηταν οντως εξαιρετικο και σε ενα πολυ προσεγμενο και ομορφο χωρο, αλλα κατα γα λοιπα μετριοτατο φαγητο και αρκετα ακριβο. Κυριως πιατα στα 35-40 ευρω.
- Solido: ειχε και φαντο σε μια αιθουσα αλλα δεν το παρακολουθησαμε. Το καλυτερο φαγητο που δοκιμασαμε στη Λισαβονα με θεα το καστρο και νορμαλ τιμες.
- Taverna da Baixa: Πολυ ωραιο φαγητο λιγα μετρα μακρια απο τη Ρουα Αγκουστα. Εχει 3-4 εστιατορια το συγκεκριμενο σε αποσταση 100-150 μετρων μεταξυ τους, στο ενα διοργανωνει και βραδιες φαντο, οπως και βραδιες πορτογαλικης μουσικης. Το φαντο μετριο. Νορμαλ τιμες.
- Taverna do Bairro Alto: Ωραιος χωρος αλλα δεν μας αρεσε το φαγητο του καθολου.
Τα pastel de nata εξαιρετικά και ακομα καλυτερα αυτα με το παγωτο που προσφερουν μερικα καταστηματα οπως το fabrica da nata. Το pasteis de belem που υποτιθεται ειναι ξακουστο για τα pastel de nata του μου αρεσαν λιγοτερο απο ολα τα υπολοιπα που δοκιμασα.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Καλησπέρα. Πριν δύο εβδομάδες ήμουνα στην Λισαβόνα. Έκανα την εκδρομή Sintra - cabo da roca - cascais με τα ΜΜΜ . Σίγουρα το αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί είσαι ανεξάρτητος . Παρ όλα αυτά έγιναν αρκετά εύκολα οι διαδρομές . Να πω όμως ότι όσον αφορά την Sintra εγώ επισκέφτηκα μόνο το Pena Palace και την Sintra ( το χωριό ) .Εάν θέλεις να επισκεφτείς Κ όλα τα υπόλοιπα παλάτια και το πάρκο το οποίο είναι μεγαλο χρειάζεσαι 2 ημέρες.
Από Λισαβόνα για Sintra θα φύγεις από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Rossio .Τις καθημερινές έχει τρένα κάθε 30' και τα Σαβ.κα κάθε 1ωρα . Αυτό βέβαια μπορείς να το ελέγξεις μη τυχόν έχει γίνει κάποια αλλαγή .Υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο το οποίο κοστίζει 14.50 € (Πρόσεξα ότι στα ταμεία δεν το προωθούν αυτό το εισιτήριο για ευνόητους λόγους, εγώ είχα διαβάσει εδώ για αυτό το εισιτήριο και για αυτό το ζητησα). Είναι πιο οικονομικό από το να πληρώνεις συνέχεια και ισχύει για 24 ωρες.Το χρησιμοποιείς σε τρένα λεωφορεία κλπ. Αυτό που δεν θυμάμαι 🤔 είναι εάν το χρησιμοποίησα και στο λεωφορείο hop on στην Sintra από τον σιδ.σταθμο στο Pena Palace ( για αυτό το λεωφορείο το εισιτήριο κοστίζει 13.50€ και το χρησιμοποιείς όσες φορές θελεις) .
Στη Sintra στο πλάι του σιδηροδρομικού σταθμού έχει στάση από την οποια ξεκινούν 2 λεωφορεία για cabo de roca κάθε 20' . Από το cabo de roca περνούν δύο λεωφορεία κάθε 20' - 30' (στην ίδια στάση στην οποία θα κατέβεις όταν φτάσεις ). Το πρωτο πηγαίνει στην Sintra όπου παίρνεις πάλι το τρένο για Λισαβόνα και το δεύτερο για Cascais και από εκεί χρησιμοποιείς επισης το τρένο για Λισαβόνα. Εγώ πήγα στο Cascais το οποίο μου άρεσε πολύ και δεν το μετάνιωσα .
Ίσως να ακούγεται λίγο πολύπλοκο αλλά δεν είναι . Για αυτή την εκδρομή αφιέρωσα μια ημέρα ξεκινώντας στις 10:30 από Λισαβόνα και επέστρεψα γύρω στις 22:00 γιατί επέλεξα να περάσω όλο το απόγευμα στο Cascais .

Κ αφού πήρα φόρα ας προτείνω Κ ένα ταβερνάκι το οποίο ανακάλυψα περπατώντας στην Λισαβόνα το Tasca dos Poiais Είναι πολύ μικρό με 10 τραπεζάκια , είχε νόστιμο φαγητό και αρκετά οικονομικό .
Rua da Cruz dos Poiais 65, 1200-135 Lisboa
Καλημέρα
Το εισιτήριο των 14,5 ευρώ από που το πήρες? Στο σαιτ του carris metropolitana βλέπω μόνο το εισιτήριο των 11,50 ευρώ που προτείνει το μέλος extra muros.
Ποια η διαφορά των δύο γνωρίζει κανείς?
Εμείς θέλουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που έκανες εσύ δηλαδή τρένο για Σιντρα επίσκεψη στο Pena palace & Sintra, μετά λεωφορείο 1253 για cabo da roca και μετά λεωφορείο 1624 για cascais.
Όλοι λένε ότι η άνοδος στο Pena με τα ειδικά λεωφορεία είναι ακριβή και προβληματική γι αυτό λέμε να πάρουμε uber σε αυτό το κομμάτι.

@Konsta

Member
Καλημέρα
Το εισιτήριο των 14,5 ευρώ από που το πήρες? Στο σαιτ του carris metropolitana βλέπω μόνο το εισιτήριο των 11,50 ευρώ που προτείνει το μέλος extra muros.
Ποια η διαφορά των δύο γνωρίζει κανείς?
Εμείς θέλουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που έκανες εσύ δηλαδή τρένο για Σιντρα επίσκεψη στο Pena palace & Sintra, μετά λεωφορείο 1253 για cabo da roca και μετά λεωφορείο 1624 για cascais.
Όλοι λένε ότι η άνοδος στο Pena με τα ειδικά λεωφορεία είναι ακριβή και προβληματική γι αυτό λέμε να πάρουμε uber σε αυτό το κομμάτι.
Καλημέρα
Έκανα λάθος 🥴 . Το εισιτήριο κοστίζει 11,50€ και όχι 14,50 € ( ο δαίμονας του τυπογραφείου 🤭) και το αγόρασα στον σιδηροδρομικό σταθμό Rossio .
Για την άνοδο στο Pena καλύτερα να χρησιμοποιήσετε uber . Την τιμή του εισιτηρίου του λεωφορείου (13,50€) την θεωρώ ακριβή ειδικά εάν θέλετε να πατε μόνο σε ένα - δύο παλάτια .

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Καλημέρα
Έκανα λάθος 🥴 . Το εισιτήριο κοστίζει 11,50€ και όχι 14,50 € ( ο δαίμονας του τυπογραφείου 🤭) και το αγόρασα στον σιδηροδρομικό σταθμό Rossio .
Για την άνοδο στο Pena καλύτερα να χρησιμοποιήσετε uber . Την τιμή του εισιτηρίου του λεωφορείου (13,50€) την θεωρώ ακριβή ειδικά εάν θέλετε να πατε μόνο σε ένα - δύο παλάτια .
Τέλεια! Άρα αυτό το εισιτήριο των 11,50 καλύπτει το λεωφορείο για cabo da roca και μετά cascais σίγουρα?
Είμαστε 5 και όλη την ευθύνη της οργάνωσης την έχω εγώ για αυτό ρωτάω

Σκέφτομαι να το βγάλω από το αεροδρόμιο που θα φτάσουμε το προηγούμενο απόγευμα για να μην περιμένω σε ουρές πρωί πρωί στο rossio

Το φορτωσες στην κάρτα navegante?

@Konsta

Member
Τέλεια! Άρα αυτό το εισιτήριο των 11,50 καλύπτει το λεωφορείο για cabo da roca και μετά cascais σίγουρα?
Είμαστε 5 και όλη την ευθύνη της οργάνωσης την έχω εγώ για αυτό ρωτάω
Ναι κάλυπτει όλες αυτές τις διαδρομές .Κ εάν θυμάμαι καλά το εισιτήριο αυτό ίσχυε για ένα 24ωρο . Ελπίζω βέβαια να μην έχει αλλάξει κάτι από τον Ιανουάριο .Μπορείτε να κάνετε και μια ερώτηση στον σταθμό πριν φύγετε ή τις προηγούμενες ημέρες γιατί λογικά θα περάσετε έξω από τον σταθμό σε μια από τις βόλτες σας στην πόλη .

@Konsta

Member
Ναι κάλυπτει όλες αυτές τις διαδρομές .Κ εάν θυμάμαι καλά το εισιτήριο αυτό ίσχυε για ένα 24ωρο . Ελπίζω βέβαια να μην έχει αλλάξει κάτι από τον Ιανουάριο .Μπορείτε να κάνετε και μια ερώτηση στον σταθμό πριν φύγετε ή τις προηγούμενες ημέρες γιατί λογικά θα περάσετε έξω από τον σταθμό σε μια από τις βόλτες σας στην πόλη .
Α τώρα είδα τα υπόλοιπα μνμ σου . Θα πάτε την επόμενη ημέρα της άφιξης σας εάν κατάλαβα καλά .Στον σιδ. σταθμό μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο από τα μηχανήματα και από το γκισέ .Στα μηχανήματα βρίσκονται και υπάλληλοι οι οποίοι βοηθούν η διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορα. Όχι δεν φόρτωσα το εισιτήριο στην navegante .

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Οπότε μπορείς να πάρεις και εισιτήρια σε φυσική μορφή?
Γιατί το προτιμώ ειλικρινά
Έχουμε να πάρουμε και ένα απλο από το αεροδρόμιο για την πόλη και κάποια ημερήσια.
Σε παρακαλώ πες μου εσύ πως μετακινηθηκες

@Konsta

Member
Οπότε μπορείς να πάρεις και εισιτήρια σε φυσική μορφή?
Γιατί το προτιμώ ειλικρινά
Έχουμε να πάρουμε και ένα απλο από το αεροδρόμιο για την πόλη και κάποια ημερήσια.
Σε παρακαλώ πες μου εσύ πως μετακινηθηκες
Ναι ασφαλώς και μπορείς να πάρεις σε φυσική μορφή. Εγώ έβγαλα εισιτηριο στον σιδηροδρομικό σταθμό από το γκισέ . Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να αγοράσω νωρίτερα .
Για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη χρησιμοποίησα την κάρτα navigante . Στο αεροδρόμιο την έβγαλα στα μηχανήματα τα οποία υπάρχουν μόλις κατέβεις στο μετρό . Κ μετά την φορτώνεις όπου βρεις μηχάνημα (συνήθως στο μετρό )
Επισης μέσα στην πόλη και για Sintra , cascais κλπ μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και ταξί μέσω Bolt όπου είχε 50% έκπτωση για τις πρώτες πέντε μετακινήσεις . Εγώ δεν το χρησιμοποίησα και επίσης δεν γνωρίζω εάν αυτή η προσφορά ισχύει συνέχεια . Ή ισχύει για όσους χρησιμοποιούν για πρώτη φορά την εφαρμογή; Δεν θυμάμαι

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.983
Μέλη
39.689
Νεότερο μέλος
vasover87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom