Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
@Smaragda53 Σε ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιο!Ωραίο ταξίδι κι όπως πάντα εξαιρετική περιγραφή!
Αυτά είναι τα ωραία που σημαδεύουν τις ζωές μας και ξυπνούν τις αναμνήσεις μας με το παραμικρό ερέθισμα! Πάντα τέτοια!! Θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, με υπομονή και υπευθυνότητα, η κανονικότητα θα επιστρέψει και θα ξαναβρούμε τους ταξιδιωτικούς μας ρυθμούς.Πηγαίνοντας στον Γέρακα (εμείς το λέγαμε Γεράκι δεν ξέρω γιατί, πριν μερικά χρόνια που είχα πάει με ιστιοπλοικό), πας, πας, πας και σιγά-σιγά καταλαβαίνεις ότι έχεις μπει σ΄ένα φιορδ κανονικότατο και πολύ μακρύ. Από την ανοικτή θάλασσα είναι πολύ δύσκολο να βρεις το άνοιγμα για το φιορδ, εμείς ευτυχώς είχαμε εξασκημένο "καπετάνιο"! Κάναμε μπάνιο στο μώλο και παρ΄ολίγο να μας χτυπήσει το ιπτάμενο δελφίνι που ερχόταν ολοταχώς από τη γωνία και δε φαινόταν! Φάγαμε στα ταβερνάκια, κάναμε βόλτα στη λίμνη που είναι πραγματικός βιότοπος, αλλά το καλύτερο ήταν όταν το δεύτερο βράδυ μας στρίμωξαν όλους σε μια καρότσα ενός τρίκυκλου και μας ανέβασαν στο χωριό που γινόταν πανηγύρι! Τι ωραία που ήταν προ κορωνοιού και δεν το καταλαβαίναμε οι ανόητοι!
Έχω ξαναπάει στη Μονεμβασιά πριν αρκετά χρόνια και έχω μείνει μέσα στο Κάστρο (θα γίνει αναφορά στο επόμενο κεφάλαιο). Συμφωνώ ότι το καλοκαίρι είναι δύσκολη περίοδος και ειδικά ο Αύγουστος. Προ ιού, τον Αύγουστο δεν πήγαινα πουθενά διακοπές (πλην Κρήτης-λόγω του φοιτητή γιου μου) αλλά φέτος είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα γι΄ αυτό το τολμήσαμε.Στη Μονεμβασιά πρώτη φορά πήγες? Αξίζει να μείνεις μέσα στο κάστρο και να πας άλλες εποχές κι όχι καλοκαίρι.