Λήμνος Λήμνος

to_poulaki

Member
Όλοι όσοι απαντάτε τόσο γρήγορα, σας αγαπώ :heart:
Ευχαριστώ πολύ! Θα τα δοκιμάσουμε όλα 😋

ManEf23

Member
Εκτός απο Μαντέλλα και Καλουδίτσα να προσθέσω και την Μιχαλίτσα στον Ρωμανό.
Επίσης να πάτε σε ένα απο τα οινοποιεία του νησιού.Όποιο βολεύει.Αξίζουν όλα.
Δεν έχω πάει Λήμνο, παρόλο που κατάγομαι απο Β.Α Αιγαίο, αλλά όντως τα κρασιά της είναι μοναδικά και πολύ underrated κατά την γνώμη μου σε σχέση με άλλων περιοχών εντος και εκτός Ελλάδος. Έχει ένα λευκό ποικιλίας Μοσχάτο που το μπουκάλι κάνει 7-8 ευρώ και είναι απίστευτο.

annoula

Member
Γεια σε όλους! Σε μία εβδομάδα επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά το νησί της Λήμνου μετά από παρότρυνση μελών του φόρουμ :)

Μιας και δε βρήκα φετινά ποστς με πληροφορίες, θα ήθελα συστάσεις για εστιατόρια. Που να μην παραλείψουμε να φάμε; Θα είμαστε δυο εβδομάδες στο νησί οπότε έχουμε μέρες να δοκιμάσουμε πολλά! Στείλτε μου τις προτάσεις σας παρακαλώ!
Μαντελλα για κοκκορα με φλομαρι (το καλυτερο φαγητο στο νησι) και romeo για γλυκοξινο κοτοπουλο και την τελεια τοποθεσια.

katkik

New Member
γεια σας, διάβασα προσεκτικά αρκετά ποστς σας σχετικά με την Λήμνο που θα την επισκεφτούμε στις 18 Σεπτεμβρίου...δεν ξέρω αν το μετανοιώσουμε ή όχι ... ελπίζω όχι... ξέρει κανείς αν μπορούμε να νοικιάσουμε μηχανάκι; οι δρόμοι πως είναι; ευχαριστώ πολύ!

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Μερικές πληροφορίες εδώ:

Λήμνος (7ήμερο διακοπών)

Το νησί είναι ορεινό και εκτός από τον άξονα Μύρινα – Αεροδρόμιο οι δρόμοι έχουν ανηφόρες, κατηφόρες, στροφές όχι όμως κάτι το φοβερό.
Η άσφαλτος είναι σε άριστη κατάσταση.
Το μηχανάκι είναι μια χαρά αλλά μερικές αποστάσεις (αν θέλετε να γυρίσετε όλο το νησί - βόρεια) είναι μεγάλες για μηχανάκι.

Last edited:

elenisag

New Member
Είμαστε ζευγάρι χωρίς παιδιά απο Βόρεια Ελλάδα και σκεφτόμαστε φέτος το καλοκαίρι 2025 να περάσουμε τις διακοπές μας στη Λήμνο.
Ψάχνουμε για προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο μετάβασης στο νησί, σε ποια περιοχή του νησιού να μείνουμε και γενικά ότι πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες!

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Είμαστε ζευγάρι χωρίς παιδιά απο Βόρεια Ελλάδα και σκεφτόμαστε φέτος το καλοκαίρι 2025 να περάσουμε τις διακοπές μας στη Λήμνο.
Ψάχνουμε για προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο μετάβασης στο νησί, σε ποια περιοχή του νησιού να μείνουμε και γενικά ότι πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες!
Καλημέρα!!
Πολύ χαίρομαι που επιλέγετε το αγαπημένο μου νησί, αν και έχω πια τέσσερα χρόνια να πάω.
Από Αθήνα έχουμε πάει και με αεροπλάνο και με πλοίο από Λαύριο.
Από Βόρεια Ελλάδα φαντάζομαι θα βγουν δρομολόγια για το καλοκαίρι, αλλά δε γνωρίζω, σίγουρα κάποιος άλλος εδώ θα μπορεί να το απαντήσει.
Θα πρότεινα ως βάση τη Μύρινα. Το νησί είναι μεγάλο, θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο.
Μπορείτε να κάνετε το γύρο, ανάλογα πόσες μέρες θα μείνετε, να πάτε και Άγιο Ευστράτιο.
Οι επιλογές σε παραλίες και φαγητό είναι όλες καλές, το Γραμμόφωνο, το Έννοια Πο΄χεις, Σαν Άλλοτε, πολύ ωραίο πρωινό στην Pezoula | ΜΑΓΑΖΙ | Gastronomos.gr του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου του Taste Lemnos.

alma

Member
Να μείνετε Μύρινα, να βγαίνετε και το βράδυ. Να πάτε στο πολύ ωραίο μπαράκι το βράδυ με θέα το κάστρο που φωτισμένο είναι ονειρικό.
Εμείς πηγαίναμε είτε από Πειραιά είτε από Χίο με το πλοίο που κατέληγε Καβάλα.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλες επιλογές για εσάς τους βορειοελλαδίτες.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εφόσον θέλετε να πάρετε δικό σας όχημα, να περιμένετε τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας. Ενδεχομένως βέβαια να υπάρξουν και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή μιλάμε για Ελληνική ακτοπλοΐα θα το μάθουμε τελευταία στιγμή.

Εγώ θα σας πρότεινα εκτός Μύρινας, λίγο, στα κοντινά της χωριά. Θα βρείτε πολύ καλύτερες τιμές σε καταλύματα, ησυχία και εύκολο πάρκινγκ, στοιχεία που δε θα βρείτε εύκολα στην πόλη τις εποχές αυξημένης ζήτησης.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Εφόσον θέλετε να πάρετε δικό σας όχημα, να περιμένετε τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας. Ενδεχομένως βέβαια να υπάρξουν και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή μιλάμε για Ελληνική ακτοπλοΐα θα το μάθουμε τελευταία στιγμή.

Εγώ θα σας πρότεινα εκτός Μύρινας, λίγο, στα κοντινά της χωριά. Θα βρείτε πολύ καλύτερες τιμές σε καταλύματα, ησυχία και εύκολο πάρκινγκ, στοιχεία που δε θα βρείτε εύκολα στην πόλη τις εποχές αυξημένης ζήτησης.
Υπάρχουν 6 δρομολόγια την εβδομάδα για Λήμνου από Καβάλα τα καλοκαίρια, ενώ από πέρσι νομίζω είχε κ 1-2 από Θεσσαλονίκη με ταχύπλοο. Μπορείτε να μπείτε στο openseas.gr και να δείτε τα δρομολόγια που υπήρχαν πέρσι στις αντίστοιχες ημερομηνίες, ώστε να πάρετε μια εικόνα. Συνήθως δεν αλλάζουν ιδιαίτερα τα δρομολόγια από χρονιά σε χρονιά

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.572
Νεότερο μέλος
Ioanna12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα