• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΛΙΣΤΕΣ! ΛΙΣΤΕΣ! ΛΙΣΤΕΣ!

varioAthens

Member
Σε συνέχεια του θέματος περί των 10 πιο απογοητευτικών προορισμών, παραθέτω λίστα που έχει δημοσιευθεί από την New York Times και αφορά στους υποτιθέμενους "must" προορισμούς που προτείνει το έντυπο για το 2009..... Το παραθέτω για να υπογραμμίσω (αυτό που λέμε και ξαναλέμε) ότι οι διάφορες λίστες/άρθρα που δημοσιεύονται κατά καιρούς βασίζονται στην καλύτερη περίπτωση σε τελείως υποκειμενικές απόψεις και στη χειρότερη σε καθαρά διαφημιστικούς σκοπούς......

Η λίστα λοιπόν είναι:
1) must adventure προορισμός: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
2) must budget προορισμός: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ??? (ίσως να απευθύνεται αποκλειστικά σε αμερικανούς ταξιδιώτες αλλά και πάλι.....)
3) must cultural προορισμός: ΒΕΡΟΛΙΝΟ
4) must family προορισμός: AΦΡΙΚΗ για εθελοντική εργασία
5) must γαστρονομικός προορισμός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
6) must party προορισμός: DUBAI ??? (έ-λ-ε-ο-ς)
7) must luxury προορισμός: ΜΟΣΧΑ
8) must ανερχόμενος προορισμός: ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ για σκί

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ο must family προορισμός μου αρέσει! Αφρική!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η λίστα λοιπόν είναι:
Ok το καταπίνω και προχωρώ.
2) must budget προορισμός: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ??? (ίσως να απευθύνεται αποκλειστικά σε αμερικανούς ταξιδιώτες αλλά και πάλι.....)
Ντοιννννννκ. Μπάτζετ προορισμός η Αργεντινή; Να ξανακοιτάξουν τα πορτοφόλια τους οι τύποι των times...
Ντάξ. Περί ορέξεος κολοκυθόπιτα. Στην καθισιά μου μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 10 προορισμούς πιο.... "cultural" από το Βερολίνο.
Αυτό είναι ακόμα καλύτερο από το αποπάνω. "Φέτος παιδιά μου θα σας πάω στη Ναμίμπια, να δουλέψετε σε ένα καταυλισμό ντόπιων που πεθαίνουν από το AΙDS και τον τύφο. Θα περάσετε υπέροχα".

Για τρελές σφαλιάρες.

Μπα, έβαλαν και ένα πετυχημένο.

6) must party προορισμός: DUBAI ??? (έ-λ-ε-ο-ς)
:killme:

Luxury? Τι luxury δηλαδή μπορεί νάχει ένας προορισμός; ένα ξενοδοχείο, ένα συγκρότημα, μάλιστα. Ένας προορισμός πώς ακριβώς βαφτίζεται εξ'ολοκλήρου luxury? Ότι νάναι...

:harakiri:θα αυτοκτονήσω λέμεεεεε

:D

Traveller

Member
Τελικά έχει την πλάκα του αυτό με τις λίστες...

Άντε να κάνουμε σαχλαμάρα κουβέντα...

Εδώ μπορεί και να συμφωνήσω... έχει μια λογική... αλλά είναι πανάκριβο... το έψαχνα αλλά εις καλένδρας...

2) must budget προορισμός: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Κι εδώ δεν στερείτε λογικής η πρόταση... η Αργεντινή όντως μετά το κραχ σε σχέση τιμή προς απόδοση είναι budget...

3) must cultural προορισμός: ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Κι εδώ ψηφίζω...

Εδώ δεν μπορώ να πω τίποτε γιατί δεν έχω ιδέα...

Σίγουρα η Κωνσταντινούπολη έχει καλό φαγητό αλλά την στιγμή που υπάρχει η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία με τις τόσες επιλογές...

6) must party προορισμός: DUBAI ???

Μεγάλο έλεος!!!

Ωραία, έχει καινούργια ξενοδοχεία και εστιατόρια και spa στη Μόσχα αλλά μην μας τρελλάνετε κιόλας... άκου Μόσχα...

Να το ξεκαθαρίσω δεν είμαι σκιέρ, αλλά ο samion είναι... τον καλώ ευθέως να μας πει αν θα έπαιζε ποτέ στο μυαλό του η πιθανότητα να πάει για σκι στο Καζακστάν...
Παρόλα αυτά θέλω να είμαι δίκαιως και να πω οτι το Καζακστάν όντως είναι ένα κλικ παραπάνω από τις υπόλοιπες κεντρικές πρωην Σοβιετικές Δημοκρατίες αλλά πάλι δεν ψήνομαι...

Αυτά...

Last edited by a moderator:

Liza

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Σευχέλλες
Luxury? Τι luxury δηλαδή μπορεί νάχει ένας προορισμός; ένα ξενοδοχείο, ένα συγκρότημα, μάλιστα. Ένας προορισμός πώς ακριβώς βαφτίζεται εξ'ολοκλήρου luxury? Ότι νάναι...

luxury η Μοσχα χαρακτηρίζεται λογω το οτι ειναι η πόλη με τους περισσότερους εκατομμυριούχους! Γιατι απο άποψη ξενοδοχείων θα έβαζα πρώτο το Dubai!
:rolleyes::rolleyes:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ειναι οφθαλμοφανες οτι οι λιστα προορισμων ειναι κατευθυνομενοι,εξυπηρετει συμφεροντα .ακου γρηλανδια...και που βρηκε την υποδομη η γροιλανδια να υποδεχτει ογκο τουριστων...

και η αλλη λιστα με τους χειροτερους προορισμους κατα τη γνωμη μου στερειται σοβαροτητος.

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Ρε παίδες τόσο καλό φαγητό έχει η Κωνσταντινούπολη?
Ισως μλκεία οι λίστες αλλά έχω την αίσθηση οτι κάποιοι{Δευκαλιων}συμφωνούν με αυτό δηλαδή οτι στη Πόλη θα βρούμε ενα γαστρομαγειρικό παράδεισο.Δεν την έχω επισκεφτεί αλλά μου κάνει εντύπωση.

Traveller

Member
Προς mio gps...

Για την Γροιλανδία είσαι λίγο άδικος... όντως είναι adventure προορισμός και μάλιστα πολύ ψαγμένος... τουριστική υποδομή σωστά λες ότι δεν έχει αλλά στην Γροιλανδία πας για την φύση και όχι για την υποδομή της... το βασικό της μείον εκτός του καιρού επαναλαμβάνω ότι είναι το κόστος... για πολύ ειδικούς ταξιδιώτες...

Προς madman...

Ναι, η Κωνσταντινούπολη όντως έχει καλό φαγητό... εξαιρετικό θα έλεγα... αλλά η Ιταλία , η Ισπανία ή η Γαλλία έχει καλύτερο...

GTS

Member
Πάντως, όχι και τοπ adventure προορισμός το συμπαθές μεγανήσι της Δανίας! Υπάρχουν 500 άλλα μέρη με πολύ περισσότερη ποικιλία σε πανίδα και χλωρίδα.....εγώ εκεί δίνω το "έλεος"

Επιπλέον, για μένα luxury προορισμός δεν είναι να υπάρχουν 10-15 ξενοδοχεία πολυτελή και έξω από αυτά μιζέρια και φτώχεια. Το Lux αποπνέεται στο δρόμο, στα καταστήματα, στα αυτοκίνητα, στα, στα, στα.....

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φίλε GTS η Γροιλανδία είναι top adventure. Οι adventure προορισμοί δεν έχουν σχέση με το πλήθος των ζώων, ή με τον πλούτο της χλωρίδας.
Adventure προορισμός είναι αυτό που λέει και η λέξη: τόπος που προσφέρει την περιπέτεια και η Γροιλανδία την παραπροσφέρει.
Στη Γροιλανδία θα μείνεις σε αντίσκηνα, θα φας παγωμένο φαγητό που θα κουβαλάς ο ίδιος, θα μείνεις άπλυτος για μέρες, θα αντιμετωπίσεις θερμοκρασίες -30 βαθμούς, θα έρθεις αντιμέτωπος με πολικές αρκούδες, θα διασχίσεις τεράστιους παγετώνες και θα χάσεις 20 κιλά σε ένα μήνα από την προσπάθεια. Αν δεν είναι αυτός adventure προορισμός, τότε ποιός είναι?

GTS

Member
Φίλε GTS η Γροιλανδία είναι top adventure. Οι adventure προορισμοί δεν έχουν σχέση με το πλήθος των ζώων, ή με τον πλούτο της χλωρίδας.
Adventure προορισμός είναι αυτό που λέει και η λέξη: τόπος που προσφέρει την περιπέτεια και η Γροιλανδία την παραπροσφέρει.
Στη Γροιλανδία θα μείνεις σε αντίσκηνα, θα φας παγωμένο φαγητό που θα κουβαλάς ο ίδιος, θα μείνεις άπλυτος για μέρες, θα αντιμετωπίσεις θερμοκρασίες -30 βαθμούς, θα έρθεις αντιμέτωπος με πολικές αρκούδες, θα διασχίσεις τεράστιους παγετώνες και θα χάσεις 20 κιλά σε ένα μήνα από την προσπάθεια. Αν δεν είναι αυτός adventure προορισμός, τότε ποιός είναι?
Μια ζούγκλα στο Βόρνεο ή τη Σουμάτρα, ο Αμαζόνιος, τα αχανή δάση της Κεντρικής Αμερικής, η ανεξερεύνητη Guyana....100 φορές πιο ενδιαφέροντες από το οποιοδήποτε παγωμένο νησί. Με πανίδα να μην προλαβαίνεις να μετράς, με χλωρίδα που όρεξη να έχεις να ρουφάς, να μαθαίνεις, να ρωτάς. Τι να συνεχίσω....δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Τι ενδιαφέρον δηλ. έχει ο παγετώνας? Το ίδιο με το να περπατάς στη Σαχάρα....ποικιλία που τείνει στο μηδέν.

Περί ορέξεως φυσικά (...), τα έχουμε χιλιοπεί. Δεν υποτιμώ κανέναν μα κανέναν προορισμό, αλλά μη φτάνουμε και στην ύβρη, διότι οι θεοί μας διαβάζουν και η ύβρις τους εξοργίζει. Και θα πέσει φωτιά να μας κάψει, όχι τίποτε άλλο.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα