Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

alisaxni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Λοιπόν παιδιά, ταξιδεύω πρώτη φορά προς Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα τη γνώμη των μυημένων συμφορουμιτών... Φτάνω Σάββατο μεσημεράκι και φεύγω Τετάρτη (την Τετάρτη τη βγάζουμε γιατί είναι η πτήση επιστροφής).

Θα μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο κολλητά στην Ταξίμ, σε κάθετο στην Ιστικλαλ, 400μ από μετρό κτλ.
Αυτά που θέλω να συμπεριλάβω οπωσδήποτε στο πρώτο ταξίδι είναι Αγία Σοφία, Κιστέρνα, Ιππόδρομος, Αρχαιολογικό Κων/πολης (ξέρω ότι δεν το προτιμούν πολλοί αλλά το βρίσκω προσωπικά πιο ενδιαφέρον από τα τζαμιά) και βόλτα στα Παζάρια, για τα οποία έχω ακούσει ότι έχουν πιο τσιμπημένες τιμές από άλλα μέρη (; ). Θα αφήσω Τοπ Καπί για άλλη φορά γιατί εκτός από εξωφρενικό εισιτήριο θέλει 5 ώρες μόνο του. Άλλα τοπόσημα σκέφτομαι να τα δω εξωτερικά σε μια βραδινή κρουαζιέρα στο Βόσπορο που έχω διαβάσει ότι κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ και περνάει έξω από τα σημαντικότερα κτίρια (το έχετε κάνει; αξίζει; ). Επίσης σκέφτομαι ένα από τα τρία πρωινά να πάρουμε το καραβάκι για Πριγκιπόννησα, που έχει επίσης ωραία διαδρομή και φαίνεται να βλέπεις πολλά. Τώρα, εάν προλάβω θα ήθελα να κατευθυνθώ προς Φενέρ, αλλά το βλέπουμε.

Από ό,τι έχω καταλάβει συμφέρει να τα κλείσεις κυρίως μέσω getyourguide. Είναι αξιόπιστο όμως; Κυρίως η Αγια Σοφιά, η Κιστέρνα και τα καραβάκια δηλαδή. Σου δίνουν σημείο ραντεβού και εσύ πας δείχνοντας το εισιτήριο;

Γενικά θα χρησιμοποιήσω την ψηφιακή revolut αρκετά και κάποιο συνάλλαγμα για αγορές και τη φόρτιση της IstanbulKart, αλλά επειδή δεν είναι Λονδίνο, ιδανικά θέλω να τα έχω στο κινητό τα εισιτήρια μην καταλήξω σε σίκουελ του Εξπρές Μεσονυχτίου. Οπότε με συγχωρείτε για το σεντόνι!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Αυτά που θέλω να συμπεριλάβω οπωσδήποτε στο πρώτο ταξίδι είναι Αγία Σοφία, Κιστέρνα, Ιππόδρομος, Αρχαιολογικό Κων/πολης (ξέρω ότι δεν το προτιμούν πολλοί αλλά το βρίσκω προσωπικά πιο ενδιαφέρον από τα τζαμιά) και βόλτα στα Παζάρια, για τα οποία έχω ακούσει ότι έχουν πιο τσιμπημένες τιμές από άλλα μέρη (; ). Θα αφήσω Τοπ Καπί για άλλη φορά γιατί εκτός από εξωφρενικό εισιτήριο θέλει 5 ώρες μόνο του. Άλλα τοπόσημα σκέφτομαι να τα δω εξωτερικά σε μια βραδινή κρουαζιέρα στο Βόσπορο που έχω διαβάσει ότι κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ και περνάει έξω από τα σημαντικότερα κτίρια (το έχετε κάνει; αξίζει; ). Επίσης σκέφτομαι ένα από τα τρία πρωινά να πάρουμε το καραβάκι για Πριγκιπόννησα, που έχει επίσης ωραία διαδρομή και φαίνεται να βλέπεις πολλά. Τώρα, εάν προλάβω θα ήθελα να κατευθυνθώ προς Φενέρ, αλλά το βλέπουμε.

Από ό,τι έχω καταλάβει συμφέρει να τα κλείσεις κυρίως μέσω getyourguide. Είναι αξιόπιστο όμως; Κυρίως η Αγια Σοφιά, η Κιστέρνα και τα καραβάκια δηλαδή. Σου δίνουν σημείο ραντεβού και εσύ πας δείχνοντας το εισιτήριο;

Γενικά θα χρησιμοποιήσω την ψηφιακή revolut αρκετά και κάποιο συνάλλαγμα για αγορές και τη φόρτιση της IstanbulKart, αλλά επειδή δεν είναι Λονδίνο, ιδανικά θέλω να τα έχω στο κινητό τα εισιτήρια μην καταλήξω σε σίκουελ του Εξπρές Μεσονυχτίου. Οπότε με συγχωρείτε για το σεντόνι!
Καλημέρα alisaxni.
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω κατά σειρά και σε ότι έχω άποψη σχετικά με αυτά που ρωτάς. Εφόσον μένετε κοντά στην πλατεία Ταξιμ και φτάνετε μεσημέρι θεωρώ πως η πρώτη σας εξόρμηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την περιοχή του Πέραν και την Ιστικλάλ που εκεί θα μπορέσετε άμεσα να πάρετε κάρτα sim απο τα υποκαταστήματα της Turkcell .
Θεωρώ πιθανόν πως ήδη θα έχετε εκδώσει και φορτίσει την Istanbul card απο το αεροδρόμιο, διαφορετικά μπορείτε να το κάνετε αμέσως μετά το check in στην πλατεία Ταξιμ όπου είναι και ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Ευρωπαικής μεριάς.

Στην Ιστικλάλ επίσης υπάρχουν υποκαταστήματα της Ziraat όπου και θα μπορέσεις να τραβήξεις ρευστό σε λίρες απο τον λογαριασμό σου της Revolut, αλλά με κάποια μικρή προμήθεια εφόσον φτάνετε Σάββατο. Συνάλλαγμα δεν θα χρειαστεί να έχεις απο Ελλάδα εφόσον λίγα μέτρα αριστερά απο την έξοδο σου στο αεροδρόμιο θα βρεις και atm της Ziraat όπου μπορείς να βγάλεις όσες λίρες χρειαστείτε για τις πρώτες μετακινήσεις προς το κατάλυμα.Τράβηξε λοιπον όσα μετρητά πιστεύεις πως θα χρειαστείς μόνο για το Σαββατοκύριακο γιατί τις καθημερινές δεν πληρώνεις προμήθεια.

Η Αγία Σοφία, Υδραγωγείο, Ιππόδρομο, Μπλε Τζαμί, (μην το παραλείψεις , είναι δωρεάν και εντυπωσιακό)και το Αρχαιολογικό (που εμείς δεν πήγαμε) βγαίνουν άνετα αν ξεκινήσετε νωρίς την πρώτη μέρα. Τα εισιτήρια για Αγία Σοφία και Κιστέρνα τα κλεισαμε απο getyourguide με skip the line που σε γλιτώνει απο πιθανόν μεγάλη αναμονή σε μέρες και ώρες μεγάλης επισκεψιμότητας.
Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό του και όταν φτάσεις στην πύλη απλώς σκανάρεις το QR code που θα σου έχει ήδη αποσταλεί στο email σου. Στην Αγία Σοφία η ουρά στις 10 το πρωί που πήγαμε και μας γλίτωσε απο μεγάλη αναμονή , στην Κιστέρνα όμως ίσως γιατί πήγαμε απόγευμα ακόμα και χωρίς skip the line θα είχαμε περάσει σύντομα γιατί όταν φτάσαμε δεν περίμεναν πάνω απο 20 άτομα.
Σου στέλνουν αναλυτικές οδηγίες στο e-mail σου για κάθε δραστηριότητα καθώς και τα QR codes αρκετές ώρες πρίν. Σημείωσε μόνο πως για την Αγία Σοφία επιλέγεις συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης ενώ για την Κιστέρνα το εισιτήριο αφορά όλες τις ώρες λειτουργίας για την ημέρα που το έχεις αγοράσει οπότε πάτε όποτε θελήσετε μέχρι αργά το απόγευμα.

Ότι και να κλείσαμε απο getyourguide ήταν αξιόπιστο και ασφαλές. Μπορείς να το εμπιστευθείς άνετα.

Σχετικά με την νυχτερινή κρουαζιέρα στον Βόσπορο , αν και είναι απολύτως τουριστική θεωρώ πως με την τιμή της προσφοράς στα 15 euro που είδα να τρέχει στο getyourguide αξίζει να την κάνεις.
Εμείς επιλέξαμε να το κάνουμε το πρώτο βράδυ όπου και η αναχώρηση ήταν στις 8:30 ( να είστε εκεί πριν τις 8:00) και να προτιμήσετε αν έχετε την επιλογή τραπέζι στην αριστερή πλευρά του σκάφους όπου θα έχετε καλυτερη θέα ακόμα και απο το τραπέζι σας ενώ τρώτε .
Στην τιμή περιλαμβάνετε μενού και πρόγραμμα με παραδοσιακούς χωρούς απο μια ομάδα αρκετά καλών χορευτών θα έλεγα, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας απο την συνολική διάρκεια της τρίωρης κρουαζιέρας.
Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες κρουαζιέρες απο διάφορες εταιρείες. Εμείς διαλέξαμε το Mega Luffer που αναχωρούσε πολύ κοντά στον τερματικό σταθμό του Τ1 Kabatas έξω απο το σημείο ανεφοδιασμού καυσίμων Petrolium.

Στην επιστροφή σας που θα είναι γύρω στις 23:30 αν προτιμήσετε να επιστρεψετε με ταξί μην πέσετε στην παγίδα και πάρετε κάποιο απο αυτά που θα περιμένουν στην πιάτσα ακριβώς απέξω που ζητάνε εικοσάευρα για μια διαδρομή 200 λιρών αλλά περάστε στο αντίθετο ρεύμα και σταματήστε απλώς κάποιο διερχόμενο ταξί δειχνοντας του στο gps απο το κινητό σας που θέλετε να σας πάει και ζητείστε να ανοίξει το ταξίμετρο αν δεν το έχει ήδη κάνει. Για την διαδρομή που θέλετε δεν θα γράψει πάνω απο 300 λίρες.

Σχετικά με τα Πριγκιπόννησα, δεν γνωρίζω αν θα άξιζε να το κάνετε τέτοια περίοδο και αν βοηθήσει ο καιρός γιατί μπορεί να έχει απαγορευτικό. Εμείς δεν πήγαμε αυτή την φορά αλλά σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε ένα πρωινό στην περιοχή του Φαναριού και στην Balat όπου έχετε έυκολη πρόσβαση με τα ΜΜΜ με διάφορους τρόπους .

Την Κυριακή που τα παζάρια έχε υπόψην σου είναι κλειστά και θεωρώ πως και στην περιοχή Sultanahmet θα έχει πολύ περισσότερους τουρίστες μια καλή ιδέα θα ήταν να πάρετε καραβάκι απο Εμίνονου ακριβώς απέναντι απο την γέφυρα του Γαλατά και να πάτε μια βόλτα στην ανατολική πλευρά προς Kadikoy και ίσως Uskudar. Εκεί θα βρείτε τις μισές τιμές για αγορές και φαγητό, ποτό και με εύκολη πρόσβαση μόλις σε 20 λεπτά με τα συχνότατα ferries.
Eμείς αγοράσαμε μια άθραυστη βαλίτσα καλής ποιότητας με 1200 λίρες και ακριβώς την ίδια την είχα βρει απέναντι στο μεγάλο παζάρι στις 2200 με παζάρια . Γενικά αν θέλεις να κάνεις αγορές δεν συστήνω να ψωνίσετε κάτι μέσα απο το Καπαλί Τσαρσί αλλά απλώς αν θέλετε να πάτε μια βόλτα για να το χαζέψετε . 'Εξω απο την Αραβική αγορά αλλά και απέναντι στο Καντίκου θα βρείτε πολύ καλύτερες τιμές ακόμα και τα high quallity μαιμού όπως τα ονομάζουν, γιατί και οι μαιμούδες έχουν της κατηγορίες τους !

Ελπίζω να βοήθησα και συγνώμη για το κουβερτοπάπλωμα !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.828
Μέλη
39.577
Νεότερο μέλος
elenikikou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom