• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη εν τάχει

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μας τη "βάρεσε" με το ταίρι μου,μιας και δεν παίζει άδεια μέχρι τον 15αύγουστο αλλά κι επειδή δεν μπορεί να οργανωθεί μακροπρόθεσμο ταξίδι για διάφορους λόγους,και είπαμε να πεταχτούμε ΣΚ στην Πόλη την επόμενη εβδομάδα.

Έχω διαβάσει προφανώς όλες τις ιστορίες αλλά και τον κατατοπιστικότατο οδηγό της Έρσης και σας ευχαριστώ όλους.

Μου λείπουν μερικές ευαίσθητες πληροφορίες για να οργανώσω λίγο καλύτερα ένα τόσο αστραπιαίο ταξίδι σε μια τόσο ιστορική πόλη.

Από τις εμπειρίες σας.

Τι χρόνους πρέπει να υπολογίζω για επισκέψεις σε Sultanahmet Camii,Αγ.Σοφία,Topkapi,Dolmabahce.Μιλάω κομπλέ,ουρές,τυχόν υποχρεωτικές ξεναγήσεις και νορμάλ περιήγηση (ούτε τρέχοντας,ούτε να σταματάω και στην τελευταία καρφίτσα).

Αν παραλείψω την Μεγάλη Αγορά θα έχω χάσει πολλά;
Σκέφτομαι ότι έχω πολύ λίγες ώρες για να κλειστώ μέσα σε ένα παζάρι.

Φαντάζομαι πως έστω και μια μικρή βαρκάδα της 1,5 ώρας είναι απόλυτο must,έτσι;

Να φάω Balik Ekmek; :)

Γενικώς ότι βοηθάει σε χρόνους και απόλυτες προτεραιότητες μπορείτε να δώσετε θα ήταν ευπρόσδεκτα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Εγω θα σου απαντήσω μόνο για την μεγάλη αγορά. Υπερεκτιμημένη και αδιάφορη. Προτίμησε την Αιγυπτιακή αγορά που είναι για τους ντόπιους και έχει περισσότερο χρώμα, αν και τα προιόντα της προς αγορά δεν είναι και τόσο για τουρίστες, εκτός αν θέλεις να αγοράσεις παστουρμά, λουκούμια, τσάι μήλου (φοβερό) κλπ... Καλά να περάσεις... (εγω θα πεταγόμουν και στα Πριγκιπόνησα, αν μου το επέτρεπε ο χρόνος)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κι εγώ την Αιγυπτιακή είχα στο μυαλό μου για ένα πέρασμα.Και βεβαίως με ενδιαφέρουν οι παστουρμάδες,τα μπαχαρικά και το τσάι μήλου.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μaltakia εισαι τυχερός !!
εννοώ που πάς σκ,
και μιας και μιλάτε για αγορές,το σκεπαστό παζάρι είναι πια παρελθόν!εκεί τρέχουν τους άσχετους τα πρακτορεία για να ψωνίσουν πράγματα που ειλικρινά στην ελλαδα τα βρίσκεις σε μικρές τιμές..
ουτε η αιγυπτιακή προσφέρει κατι το ιδιαίτερο αλλα σίγουρα ειναι καλύτερη απο το πρώτο!
θα σου δώσω ένα τίπ μιάς και ειναι ψώνιο μου να ψάχνω τις περίεργες αλλα ψαγμένες αγορές του κάθε τόπου..
καθε σαββατοκύριακο γίνεται στην περιοχή ortakoy μια εκπληκτική flea market.
εκεί μπορείς να βρεις αξιολογα πράγματα και σηκώνουν το παζάρεμα.
μπορείς να πας με ταξί γιατί ειναι κοντά.
τα ειδη ειναι ποικίλα και κυρίως αυθεντικά απο διαφορες γειτονικές χώρες οπως αφγανιστάν ιραν κλπ...για σιγουριά πήγαινε κυριακή.
θα γνωρίσεις το μέρος απο το ομόλογο τζαμί που ειναι σχεδόν πάνω στην θάλασσα χτισμένο..βρές και more info απο internet!
καλά να περάσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
και για να μην μπερδευτείς κράτα στο μυαλό σου αυτη την φωτογραφία.

Attachments

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχω διαβάσει για το Ortakoy και η εικόνα του τεμένους κάτω από τη γέφυρα είναι από τις πλέον διάσημες της Πόλης.Όμως,αν και σε ευχαριστώ πολύ για το tip,σε μόλις 48 ώρες υπάρχουν σαφώς σημαντικότερα πράγματα από το flea market για να κάνω.Το πέρασμα από ένα παζάρι το θέλω απλώς για την εικόνα και το άρωμα κι όχι τόσο για να ψωνίσω.

Από χρόνους αναμονής και περιήγησης κανείς;;;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Το πέρασμα από ένα παζάρι το θέλω απλώς για την εικόνα και το άρωμα κι όχι τόσο για να ψωνίσω.

Από χρόνους αναμονής και περιήγησης κανείς;;;
ρε μαστορα εσύ μίλησες για παζάρια..καλά τότε πήγαινε στο αιγυπτιακό να πάρεις ολα τα αρώματα ..θα δείς οτι θα ξαναπας στην κωνσταντινούπολη για περισσότερες μέρες την επόμενη φορά..;)

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Εγω που είχα πάει την ίδια εποχή με εσένα (Ιούλιο), δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα με ουρές. Το ντολμά μπαχτσέ (αν σε ενδιαφέρει) κινείται γύρω στην μία ωρα περιήγηση, το μπλε τζαμί 10 λεπτά (τζαμί είναι, τι να δεις?), η Αγιά Σοφία it's up to you (εγώ έμεινα με το ζόρι 30 λεπτά), και το πιο ενδιαφέρον για μένα ήταν το Τοπ Καπί. Τουλάχιστον 1 ώρα. Αναμονές δεν είχα. Επίσης έχει πολλά και ακριβά κλάμπ αν σε ενδιαφέρει η έντονη νυχτερινή ζωή και προετοιμάσου να δεις 4.563 φωτο του Κεμάλ παντού αναρτημένες. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις τσάι μήλου...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

Dafni

Member
Εγω που είχα πάει την ίδια εποχή με εσένα (Ιούλιο), δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα με ουρές. Το ντολμά μπαχτσέ (αν σε ενδιαφέρει) κινείται γύρω στην μία ωρα περιήγηση, το μπλε τζαμί 10 λεπτά (τζαμί είναι, τι να δεις?), η Αγιά Σοφία it's up to you (εγώ έμεινα με το ζόρι 30 λεπτά), και το πιο ενδιαφέρον για μένα ήταν το Τοπ Καπί. Τουλάχιστον 1 ώρα. Αναμονές δεν είχα. Επίσης έχει πολλά και ακριβά κλάμπ αν σε ενδιαφέρει η έντονη νυχτερινή ζωή και προετοιμάσου να δεις 4.563 φωτο του Κεμάλ παντού αναρτημένες. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις τσάι μήλου...

οταν λες μια ώρα στο τοπ καπι τι εννοεις? στην ουρά μια ώρα ή μια ωρα διηρκησε η επισκεψη? εγώ οταν πηγα στην κωνσταντινουπολη δεν πήγα στο τοπ καπι(το δα μονο απο τους κήπους)πιστευοντας οτι χρειαζεται κανεις αρκετές ώρες για να τοπ περιηγηθει...
αυτο παλι με το τσαι μηλου ,τι να σας πω...εκει που το πια καλό μου φάνηκε ...εδω που το φτιαξα δε μου πολυάρεσε...από τα διάφορα τσαγια που πηρα μου άρεσε ένα που μου το προτειναν ως"τσαι για το βήχα" εγώ δεν είχα βήχα αλλά το ήπια σε λιγες μέρες γιατι μου άρεσε πολύ...και μην ανυσηχειτε πως θα το βρειτε ....πολύ από τους μαγαζατορες στην αιγυπτιακή αγορά μιλάνε ελληνικά ενώ υπάρχει και ένα που (δε θυμάμαι το όνομα...γιώργος ή γιαννης νομίζω)οπου τα μιλάνε φαρσι και θα σας προτεινουν σιγουρα και τσαι για το βήχα και άλλα πολλά...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δαφνη, τσίμπησες τα εισητήρια και οργανώνεσαι ε?? πονηρούλα. Το τοπ καπί θέλει τουλάχιστον 1 ώρα περιήγηση. Ουρές δεν έχει (τουλάχιστον εγω Ιούλιο δεν αντιμετώπισα). Είναι πολύ καλό κατά την γνώμη μου και ξεχνιέσαι εκεί μέσα. Φοβερά εκθέματα και ένα απο τα πιο διάσημα διαμάντια του κόσμου , (σκέφτομαι ριφιφί για δαύτο είσαι μέσα?):D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ πέφτω τόσο έξω που υπολογίζω πάνω από 2-2,5 ώρες με όλα αυτά που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο;

Σχεδόν όλοι στο Tripadvisor π.χ. μιλάνε για αφόρητες ουρές.
Μακάρι να'ναι όπως τα λες γιατί θα μου γλυτώσει αρκετό χρόνο.Άσε που πάντα βάζω κι έναν επιπλέον χρόνο στους υπολογισμούς για τις φωτό που θα τραβήξω.Όσο και να το κάνεις αθροιστικά είναι υπολογίσιμος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom