vanda
Member
- Μηνύματα
- 908
- Likes
- 4.560
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βιετνάμ και Αργεντινή
About last night
εχω το cabernet του montez (2014) χρόνια τωρα και δεν το εχω ανοιξει ακόμη και δέχτηκα κι ενα ετος λευκο που δεν εχω ακόμη δοκιμάσει με αυστηρη οδηγια για αερισμο τουλάχιστον 45' σε καραφα, ανυπομονω να τα δοκιμάσω, εσένα πως σου φάνηκαν? αν σου δοθει η ευκαιρία να δοκιμασεις την ετικετα σαμπάνιας extra dry extra old του ιδιου παραγωγου...About last night View attachment 417294
To cabernet (αριστερό μπουκάλι) ήταν θεϊκό, και ήταν του 2017, φαντάζομαι το δικό σου θα είναι ακόμη πιο τέλειο. Ηταν από τα λίγα κρασιά που η γεύση του ήταν σταθερή όση ώρα το γεύεσαι (δεν υστερούσε στην αρχή ή στο τελείωμα της κάθε γουλιάς).εχω το cabernet του montez (2014) χρόνια τωρα και δεν το εχω ανοιξει ακόμη και δέχτηκα κι ενα ετος λευκο που δεν εχω ακόμη δοκιμάσει με αυστηρη οδηγια για αερισμο τουλάχιστον 45' σε καραφα, ανυπομονω να τα δοκιμάσω, εσένα πως σου φάνηκαν? αν σου δοθει η ευκαιρία να δοκιμασεις την ετικετα σαμπάνιας extra dry extra old του ιδιου παραγωγου...
είχα αγορασει απο ντουμπαι 2 ζευγαρια μοντεζ το ενα ηταν αυτό ( δεν ανοιξα ακομη) το άλλο ηταν το syrah του, folie απο το δευτερο ήπια μια φιάλη πέρσι και ηταν το καλυτερο syrah που εχω πιεί...To cabernet (αριστερό μπουκάλι) ήταν θεϊκό, και ήταν του 2017, φαντάζομαι το δικό σου θα είναι ακόμη πιο τέλειο. Ηταν από τα λίγα κρασιά που η γεύση του ήταν σταθερή όση ώρα το γεύεσαι (δεν υστερούσε στην αρχή ή στο τελείωμα της κάθε γουλιάς).
Το chardonnay ήταν ευχάριστο, τυπικό νεοκοσμίτικο με πληθωρικά αρώματα. Οχι όμως η αποκάλυψη όπως το κόκκινο.
Θα έχω υπόψη μου το αφρώδες του. Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Σωστή η οδηγία. Εμείς ήπιαμε με @vanda το Σεμιλόν με ασύρτικο χωρίς να την τηρήσουμε. Ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακό πόσο άλλαζε το κρασί με την πάροδο της ώρας. Στην αρχή λοιπόν μπορώ να πω ότι μας άρεσαν μόνο τα αρώματά του και όχι η γεύση του. Σταδιακά όμως τα αρώματα έγιναν πιο διακριτικά και άλλαξε σε ένα υπέροχο γευστικά κρασί.κι ενα ετος λευκο που δεν εχω ακόμη δοκιμάσει με αυστηρη οδηγια για αερισμο τουλάχιστον 45' σε καραφα, ανυπομονω να τα δοκιμάσω, εσένα πως σου φάνηκαν?
ακριβώς αυτό συμβαίνει το έχω βιώσει σε κάποια γαλλικά υπέροχα σαρντονέ και είναι λογικό να συμβαίνει και σε ένα κρασί δεκαετίας, μονό η κλεισούρα να φύγει θέλει ένα 15'Σωστή η οδηγία. Εμείς ήπιαμε με @vanda το Σεμιλόν με ασύρτικο χωρίς να την τηρήσουμε. Ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακό πόσο άλλαζε το κρασί με την πάροδο της ώρας. Στην αρχή λοιπόν μπορώ να πω ότι μας άρεσαν μόνο τα αρώματά του και όχι η γεύση του. Σταδιακά όμως τα αρώματα έγιναν πιο διακριτικά και άλλαξε σε ένα υπέροχο γευστικά κρασί.