• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
σήμερα έλαβα ένα δωράκι από τον Καύκασο

avinotheca.ge_files_file_4104992.png

μόλις μάθω κάτι παραπάνω για το κρασί αυτό θα ενημερώσω
;)

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
τις επόμενες μέρες θα επισκεφτώ όπως κάθε δεκέμβρη το κτήμα βιβλία χώρα, θα μάθω τα νέα του κτήματος και θα δοκιμάσω τη νέα παραγωγή λευκού 2012 οπότε θα σας πω... αν και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο:xmas_wink:, επίσης για όσους δεν το έχουν σκεφτεί στο κτήμα escapades η όλη διαδικασία τρύγος κτλ. είναι ακριβώς τους ανάποδους με τους δικούς μας μήνες δλδ τρύγος φλεβάρη κτλ. το οποίο διευκολύνει τους ελληνες μιάς και έχουν χρόνο να ασχοληθουν με αυτό τους μήνες που εδώ είναι σχετικά νεκροί.....

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Maltakiaaaaaa λαμβάνει;;

Σε λίγες μέρες θα είμαι Αυστρία (Salzburg) και βόρεια Ιταλία (Bolzano).

Διαβάζω ότι εκεί έχει Pinot Girgio, Lagrein, αλλά και καλά Merlot. Από τα πρώτα 2 δεν έχω δοκιμάσει τίποτα, έχεις να προτείνεις;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να υποθέσω ότι θα περάσεις και από Trentino ή μόνο από Alto-Adige;
Όπως και να'χει θα σου πω και για τα δύο να σιγουρευτώ.

Στο Trentino,στο βόρειο άκρο της επαρχίας,υπάρχει μια πεδιάδα ανάμεσα στα Mezzolombardo & Mezzocorona με το όνομα Campo Rotaliano όπου και καλλιεργείται το Teroldego Rotaliano, μια ιδιαίτερη Ιταλική ποικιλία με φανατικούς οπαδούς.Η κα Elisabetta Foradori διακρίνεται για την σπουδή της στα συγκεκριμένα κρασιά. Επίσης ενδιαφέρον έχουν και τα Muller-Thurgau. Δυτικά του Trento παράγεται ακόμα ένα υψηλής ποιότητας VinoSanto από την τοπική Nosiola.

Στο Alto-Adige πάλι,όντως τα Lagrein του Bolzano είναι σπουδαία.Και τα ροζέ (Lagrein-Kretzer) και τα κόκκινα (Lagrein-Dunkel). Λίγο πιο νότια,το Termeno(Tramin) θεωρείται η πρώτη πατρίδα του Gewurztraminer.Παρότι πλέον μεγαλουργεί αλλού,στην Αλσατία,οι εμφιαλώσεις του κυρίου Hofstatter αξίζουν της προσοχής σου.

Γενικώς θα βρεις πληθώρα καλών Pinot Grigio,αν και αυτό επίσης αποδίδει τα μέγιστα στην Αλσατία,όπως και Merlot, Cab, Saubignon, Pinot Noir αλλά και Chardonnay. Προσωπική μου συμβουλή είναι σε περιοχές που βγάζουν ιδιαίτερες τοπικές εμφιαλώσεις να επικεντρώνεσαι σε αυτές μιας και δύσκολα θα τις βρεις οπουδήποτε αλλού και σίγουρα ποτέ σε τόσο καλές τιμές όσο εκεί.

Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά,εκτός από αυτούς που ανέφερα,για τους Franz Haas,Kuenhof,Lageder και Elena Walch οι εμφιαλώσεις των οποίων διακρίνονται για την ποιότητά τους και δεν επικεντρώνονται μόνο στις τοπικές αλλά και σε διεθνείς ποικιλίες.

Σε κάθε περίπτωση οι γνώσεις μου είναι εγκυκλοπαιδικές και δεν έχω δοκιμάσει τι στο καλό συμβαίνει εκεί.Γι'αυτό γυρνώντας με το καλό φέρε κι ένα μπουκαλάκι να δούμε κι εμείς οι άσχετοι τι γίνεται....:xmas_cool:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Έγραψα κείμενο 500 λέξεις και χάθηκε μόλις έκανα υποβολή!!!! :evil:
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το ανακτήσω κύριοι mods πριν σπάσω την οθόνη μου;;;
Όταν γράφετε μεγάλα κείμενα, είναι προτιμότερο να τα γράφετε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα (πχ. word) και να τα ποστάρετε μετά με copy-paste.
Ετσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να αποσυνδεθείτε από το forum και να χάσετε ό,τι έχετε γράψει. :xmas_wink:

Το ίδιο ισχύει και για όσους γράφουν ταξιδιωτικές ιστορίες. Ποτέ κατευθείαν μέσα στο forum.

Edit: Αν παρόλα αυτά, κάποιος ξεχαστεί και γράψει κατευθείαν μεγάλο κείμενο ή του χρειαστεί πολλή ώρα για να γράψει το κείμενο μέσα στο forum, πριν πατήσει υποβολή, ας επιλέξει όλο το κείμενο, και να κάνει copy (αντιγραφή). Ακόμα κι αν αποσυνδεθεί από την απάντηση, μπορεί να ξανασυνδεθεί αμέσως μετά και με paste (επικόλληση) να έχει όλο του το κείμενο έτοιμο ξανά για υποβολή.

spor_os

Administrator
Δυστυχώς είναι πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να το λύσουμε άμεσα. Σβήνω τα υπόλοιπα άσχετα με το θέμα μηνύματα και θα βάλω το μήνυμα του maltakia το συντομότερο δυνατόν.

Συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Ευχαριστώ

edit: Μπορείτε να συνεχίσετε on-topic.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375