Δηλαδή δεν είσαι στην Κεφαλλονιά τώρα,ε;Ευφράνωρ από το Οινοποιείο Σκλάβου.
Μοσχατέλα και Βοστυλίδι. Το τελευταίο της καλοκαιρινής καβάτζας.
Μου άρεσε πολύ!
View attachment 426721
Όχι δυστυχώς δεν είμαι.Δηλαδή δεν είσαι στην Κεφαλλονιά τώρα,ε;
Πώς είναι το κρασί; Γλυκίζει καθόλου λόγω μοσχατέλας;
Τι απίστευτη σύμπτωση είναι αυτή; Μόλις φύγαμε από ξενάγηση στο Κτήμα Άλφα και μας είπαν ότι το εξάγουν αποκλειστικά με εξαίρεση αν το πάρεις από το Αμύνταιο και από το κτήμα τους! Μήπως είμαστε πολύ κοντά ;Αξία, Κτήμα Άλφα, Συράχ και Ξινόμαυρο 50-50. Ωραία άρωμα και γεύση. Λίγο πιο ξηρό από ότι θα το ήθελα.
View attachment 428942
Καλά θα ήταν αλλά όχι. Μου το έφερε φίλη που ήταν στο οινοποιείο 3 μέρες πριν.Τι απίστευτη σύμπτωση είναι αυτή; Μόλις φύγαμε από ξενάγηση στο Κτήμα Άλφα και μας είπαν ότι το εξάγουν αποκλειστικά με εξαίρεση αν το πάρεις από το Αμύνταιο και από το κτήμα τους! Μήπως είμαστε πολύ κοντά ; View attachment 428943
το chardonnay είναι ο βασιλιάς των λευκών κρασιών και όχι τυχαία, στην χώρα μας δεν έχουμε και πάρα πολλές επιλογές σε αυτό, αυτά που δοκίμασες είναι πολύ καλά, κτημα κατασαρός (θέλει 2-4 χρόνια παλαίωση μινιμουμ) το κτήμα Παυλίδη (με μεγάλες διακυμάνσεις ανα σοδεια) το ηδυσμα που πραανέφερα και το καλύτερο όλων του Γεροβασιλείου. Και μιάς που είπα για γεροβασιλείου το viognier του είναι σταθερά απίθανο και πρώτο στις προτιμήσεις μου εδω και 20 χρόνιαΤα Chardonnay τα είχα βαρεθεί τελευταία, δεν είχαν την εξέλιξη που έχουν άλλες ποικιλίες. Δοκίμασα όμως πρόσφατα δύο Chardonnay του '21 που μ' έκαναν να αναθεωρήσω.
Το ένα είναι το Πάλπο του Κυρ-Γιάννη. Το κρασί έχει ωραία λιπαρότητα και όγκο και βγάζει ένα διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών.
View attachment 429302
Το άλλο είναι το Chardonnay από το Κτήμα Άλφα. Έχει οξύτητα αλλά παράλληλα αφήνει και γεύση καπνού στο στόμα. Για μένα η ιδανική ισορροπία στο πέρασμα από βαρέλι.
View attachment 429303
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το κρασί, δεν ξέρετε τι χάνετε!Και μιάς που είπα για γεροβασιλείου το viognier του είναι σταθερά απίθανο και πρώτο στις προτιμήσεις μου εδω και 20 χρόνια
αν σκεφτείς ότι αυτό το καταπληκτικο κρασι με τις συνεχεις εκπτωσεις των μαρκετ βγαινει κάπου 16ευρώ τότε δύσκολα βρίσκεις ανταγωνισμό σε αυτό το επίπεδο των τιμών, εξωτερικού κρασιά ξεφευγουν οι τιμές με τους νέους τιμοκαταλόγους αν θέλεις να δοκιμάσεις κατι διαφορετικό οι τιμές πανε κάπου 30-65ευρώ, οι παραγωγοί που έχω ξεχωρίσει στην βουργουνδία είναι : olivier leflaive, albert bichot και τα απίθανα κρασια του chateau fuisse αν σου δοθει η ευκαιρια οι ετικέτες tete de cuvee chateau fuisse (30-35euro) και το διαστημικο chateau fuisse le clos (50-60euro) ειναι δυο απο τα chardonnay που μου εχουν μεινει... ένα τελευταιο που οταν το σκεφτομαι θέλω να το ξαναπιω ειναι το shafer napa valley red shoulder chardonnay (45$ ειχε εδω ειναι αρκετα ποιο ακριβο κάπου 60-65euro) αν σου δοθει η ευκαιρια αξιζουν αυτα τα 3 παρα πολυ.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το κρασί, δεν ξέρετε τι χάνετε!