battered_suitcase
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Χονγκ Κονγκ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
Έχω κι εγώ χρεωστική visa Πειραιώς και τη χρησιμοποιώ για τα πάντα (είναι η κανονική μου κάρτα). Για κλείσιμο εισιτηρίων ryan έβγαλα πάλι από την Πειραιώς μια προπληρωμένη κάρτα (Πειραιώς webuy) η οποία βγαίνει αμέσως δωρεάν καλώντας στο 18 28 38.Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Σήμερα πήγα στην Τράπεζα Πειραιώς και έβγαλα χρεωστική κάρτα visa. Ο μόνος λόγος που την έβγαλα είναι για να κλείσω εισιτήρια με την Ryanair τον Απρίλιο για Βουδαπέστη καθώς επίσης και για να κάνω κράτηση ξενοδοχείου μέσω booking.com. Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλά (& επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα καρτών και διαδικτύου) π.χ ότι αν έχω visa θα επιβαρυνθώ από την ryan 12? κατ΄ άτομο και ότι από πολλά ξενοδοχεία δεν γίνεται δεκτή η χρεωστική. Έχω κάποιες απορίες:
1) για κλείσιμο εισιτηρίων ryan και ξενοδοχείων μέσω booking ποια κάρτα ενδείκνυται;
2) ποια η διαφορά χρεωστικής με προπληρωμένη;
3) Ακόμα και αν έχω στην χρεωστική μου κάρτα μου επαρκές υπόλοιπο, το οποίο υπερβαίνει το κόστος του ξενοδοχείου, δεν θα γίνει δεκτή η κράτηση μου;
Επειδή αγχωθεί στο φουλ, θα ήθελα όσο πιο σύντομα γίνεται μια απάντηση. Τουλάχιστον να πάω αύριο το πρωί στην Πειραιώς να βγάλω την σωστή κάρτα, καθώς οι μέρες περνούν και μαζί και οι προσφορές που έχω βρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
http://www.webuy.gr/
Αυτή η κάρτα είναι prepaid mastercard (οπότε η ryan δε σε χρεώνει τα 12 ευρώ που λες) και τα χρήματα μπαίνουν από τον κανονικό σου λογαριασμό. Δηλαδή τηλεφωνικά δίνεις εντολή να μπουν πχ 100 ευρώ από το λογαριασμό σου στην προπληρωμένη σου και μεταφέρονται αυτόματα, ό,τι ώρα και ναναι (δε χρειάζεται να είναι εργάσιμη ημέρα/ώρα). Αν τη χρησιμοποιήσεις και περισσέψει κάποιο ποσό στην προπληρωμένη, πάλι με την ίδια διαδικασία μπορείς να επιστρέψεις το ποσό στο λογαριασμό σου τον κανονικό. Οι 2 πρώτες φορές που θα κάνεις μεταφορά χρημάτων από/προς είναι δωρεάν, μετά χρεώνεσαι 2 ευρώ για κάθε μεταφορά.
Αυτά για τη ryan, τώρα για κρατήσεις ξενοδοχείων από booking ή οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιείς τη visa χρεωστική που έχεις τώρα (ή και την προπληρωμένη ή και τις 2, όποια έχει λεφτά μέσα ). Ως τώρα ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μη γινεί δεκτή κάπου. Α υπ'όψιν στο booking επιλέγεις ως τύπο κάρτας το visa (στο λέω γιατί σε άλλα sites μπορεί να βγάλει επιλογή visa debit)
Για τη διαφορά χρεωστικής/προπληρωμένης δε γνωρίζω να σου πω, εγώ έβγαλα την προπληρωμένη γιατί α) η χρεωστική ήταν και η κάρτα μισθοδοσίας μου οπότε φοβόμουν την υποκλοπή γιατί έμπαινε μηνιαίως ο μισθός μέσα, β) η προπληρωμένη είναι mastercard prepaid, οπότε γλίτωνα τα fees στη ryan.
Το τρίτο ερώτημα δεν το κατάλαβα...