• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κράτηση στο booking.com με χρεωστική visa?

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Σήμερα πήγα στην Τράπεζα Πειραιώς και έβγαλα χρεωστική κάρτα visa. Ο μόνος λόγος που την έβγαλα είναι για να κλείσω εισιτήρια με την Ryanair τον Απρίλιο για Βουδαπέστη καθώς επίσης και για να κάνω κράτηση ξενοδοχείου μέσω booking.com. Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλά (& επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα καρτών και διαδικτύου) π.χ ότι αν έχω visa θα επιβαρυνθώ από την ryan 12? κατ΄ άτομο και ότι από πολλά ξενοδοχεία δεν γίνεται δεκτή η χρεωστική. Έχω κάποιες απορίες:
1) για κλείσιμο εισιτηρίων ryan και ξενοδοχείων μέσω booking ποια κάρτα ενδείκνυται;
2) ποια η διαφορά χρεωστικής με προπληρωμένη;
3) Ακόμα και αν έχω στην χρεωστική μου κάρτα μου επαρκές υπόλοιπο, το οποίο υπερβαίνει το κόστος του ξενοδοχείου, δεν θα γίνει δεκτή η κράτηση μου;
Επειδή αγχωθεί στο φουλ, θα ήθελα όσο πιο σύντομα γίνεται μια απάντηση. Τουλάχιστον να πάω αύριο το πρωί στην Πειραιώς να βγάλω την σωστή κάρτα, καθώς οι μέρες περνούν και μαζί και οι προσφορές που έχω βρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Έχω κι εγώ χρεωστική visa Πειραιώς και τη χρησιμοποιώ για τα πάντα (είναι η κανονική μου κάρτα). Για κλείσιμο εισιτηρίων ryan έβγαλα πάλι από την Πειραιώς μια προπληρωμένη κάρτα (Πειραιώς webuy) η οποία βγαίνει αμέσως δωρεάν καλώντας στο 18 28 38.
http://www.webuy.gr/

Αυτή η κάρτα είναι prepaid mastercard (οπότε η ryan δε σε χρεώνει τα 12 ευρώ που λες) και τα χρήματα μπαίνουν από τον κανονικό σου λογαριασμό. Δηλαδή τηλεφωνικά δίνεις εντολή να μπουν πχ 100 ευρώ από το λογαριασμό σου στην προπληρωμένη σου και μεταφέρονται αυτόματα, ό,τι ώρα και ναναι (δε χρειάζεται να είναι εργάσιμη ημέρα/ώρα). Αν τη χρησιμοποιήσεις και περισσέψει κάποιο ποσό στην προπληρωμένη, πάλι με την ίδια διαδικασία μπορείς να επιστρέψεις το ποσό στο λογαριασμό σου τον κανονικό. Οι 2 πρώτες φορές που θα κάνεις μεταφορά χρημάτων από/προς είναι δωρεάν, μετά χρεώνεσαι 2 ευρώ για κάθε μεταφορά.

Αυτά για τη ryan, τώρα για κρατήσεις ξενοδοχείων από booking ή οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιείς τη visa χρεωστική που έχεις τώρα (ή και την προπληρωμένη ή και τις 2, όποια έχει λεφτά μέσα :lol:). Ως τώρα ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μη γινεί δεκτή κάπου. Α υπ'όψιν στο booking επιλέγεις ως τύπο κάρτας το visa (στο λέω γιατί σε άλλα sites μπορεί να βγάλει επιλογή visa debit)

Για τη διαφορά χρεωστικής/προπληρωμένης δε γνωρίζω να σου πω, εγώ έβγαλα την προπληρωμένη γιατί α) η χρεωστική ήταν και η κάρτα μισθοδοσίας μου οπότε φοβόμουν την υποκλοπή γιατί έμπαινε μηνιαίως ο μισθός μέσα, β) η προπληρωμένη είναι mastercard prepaid, οπότε γλίτωνα τα fees στη ryan.

Το τρίτο ερώτημα δεν το κατάλαβα...

TAX78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Σήμερα πήγα στην Τράπεζα Πειραιώς και έβγαλα χρεωστική κάρτα visa. Ο μόνος λόγος που την έβγαλα είναι για να κλείσω εισιτήρια με την Ryanair τον Απρίλιο για Βουδαπέστη καθώς επίσης και για να κάνω κράτηση ξενοδοχείου μέσω booking.com. Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλά (& επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα καρτών και διαδικτύου) π.χ ότι αν έχω visa θα επιβαρυνθώ από την ryan 12? κατ΄ άτομο και ότι από πολλά ξενοδοχεία δεν γίνεται δεκτή η χρεωστική. Έχω κάποιες απορίες:
1) για κλείσιμο εισιτηρίων ryan και ξενοδοχείων μέσω booking ποια κάρτα ενδείκνυται;
2) ποια η διαφορά χρεωστικής με προπληρωμένη;
3) Ακόμα και αν έχω στην χρεωστική μου κάρτα μου επαρκές υπόλοιπο, το οποίο υπερβαίνει το κόστος του ξενοδοχείου, δεν θα γίνει δεκτή η κράτηση μου;
Επειδή αγχωθεί στο φουλ, θα ήθελα όσο πιο σύντομα γίνεται μια απάντηση. Τουλάχιστον να πάω αύριο το πρωί στην Πειραιώς να βγάλω την σωστή κάρτα, καθώς οι μέρες περνούν και μαζί και οι προσφορές που έχω βρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
1)για κλεισιμο εισιτηριων ryan η καλυτερη λυση ειναι prepaid mastercard. Μπορεις να την βγαλεις στην πειραιως.Βεβαιως μπορεις και με οποιοαδηποτε αλλη καρτα χρεωστικη η πιστωτικη αλλα με καποια προμηθεια ανα εισιτηριο, νομιζω γυρω στα 10€. Μεσω booking καλυτερα να χρησιμοποιησεις πιστωτικη (visa, master, amex). Μπορεις και με χρεωστικη αλλα με καποια ξενοδοχεια ισως υπαρξει προβλημα.
2)χρεωστικη ειναι η καρτα που ειναι συνδεδεμενη με καποιον καταθετικο λογαριασμο και απο τον οποιο μπορεις να κανεις με αυτη αναληψεις σε atm, ακομα και αγορες στο internet(παλι υπο προυποθεσεις, πρεπει πχ η καρτα να εχει το τρψηφιο αριθμο ccv στο πισω μερος που πολλες χρεωστικες δεν εχουν). Γενικα οπως καταλαβαινεις θελει λιγο ψαξιμο το θεμα με τις καρτες, γιατι υπαρχουν πολλα τραπεζικα προιοντα στον τομεα των καρτων με διαφορετικες λειτουργιες και δυνατοτητες. Παρ ολα αυτα πιστευω οτι μια πιστωτικη(κυριως visa και master) σε καλυπτει σχεδον στα παντα. Αν ψαχτεις περισσοτερο θα δεις πχ οτι η ryanair οπως ανεφερα παραπανω στην prepaid master δεν χρεωνει προμηθεια κτλ. Θελει ψαξιμο. Η προπληρωμενη ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη. Μια καρτα την οποια καθε φορα την πιστωνεις με τα χρηματα που θες για καλυτερο ελεγχο και ασφαλεια.
3)Εξαρταται απο την πολιτικη πληρωμης του ξενοδοχειου. Αν για παραδειγμα αναφερεται οτι το ποσο ειναι μη επιστρεψιμο τοτε το ξενοδχειο θα χρεωσει αμεσως την καρτα και ανα δεν εχει επαρκες υπολοιπο δεν θα προχωρησει η κρατηση.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καλά τα λέει ο TAX78, σημειώνω μόνο από προσωπική εμπειρία (το τονίζω γιατί μπορεί να έτυχε, τι να πω) ότι τουλάχιστον σε 15-20 κρατήσεις ξενοδοχείων που έχω κάνει όσο έχω τη χρεωστική Πειραιώς δεν είχα ποτέ πρόβλημα από ξενοδοχείο. Και έχει και ccv και τα πάντα (με τα σέα της και τα μέα της που λένε)

pafpouf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
Ένα τεράστιο ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια μου για τις άμεσες και σαφείς απαντήσεις σας. Όπως κατάλαβα (και πιστεύω να κατάλαβα σωστά) η debit visa χρεωστική της Πειραιώς είναι χρήσιμη πιο πολύ για αναλήψεις χρημάτων και διαδικτυακές αγορές γενικά αλλά ειδικότερα για κράτηση εισιτηρίων με Ryan και ξενοδοχείου μέσω booking, η καταλληλότερη είναι η prepay mastercard της Πειραιώς, την οποία μπορώ να εκδώσω και τηλεφωνικά. Σωστά battered_suitcase; & μια τελευταία απορία περί Ryan. Κάθε επιβάτης δικαιούται μια χειραποσκευή διαστάσεων 55X40X22 και μόνο;

TAX78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ένα τεράστιο ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια μου για τις άμεσες και σαφείς απαντήσεις σας. Όπως κατάλαβα (και πιστεύω να κατάλαβα σωστά) η debit visa χρεωστική της Πειραιώς είναι χρήσιμη πιο πολύ για αναλήψεις χρημάτων και διαδικτυακές αγορές γενικά αλλά ειδικότερα για κράτηση εισιτηρίων με Ryan και ξενοδοχείου μέσω booking, η καταλληλότερη είναι η prepay mastercard της Πειραιώς, την οποία μπορώ να εκδώσω και τηλεφωνικά. Σωστά battered_suitcase; & μια τελευταία απορία περί Ryan. Κάθε επιβάτης δικαιούται μια χειραποσκευή διαστάσεων 55X40X22 και μόνο;
Η prepaid mastercard της Πειραιως σε απαλλασει απο την προμηθεια που θα σε χρεωνε η ryanair αν κανεις κρατηση με οποιαδηποτε αλλη καρτα(χρεωστικη, πιστωτικη η αλλη prepaid πχ visa). Για να την εκδωσεις πρεπεις να επισκεφτεις καποιο καταστημα της πειραιως για να ανοιξεις κωσικους πελατη. Τελος παντων μη σε μπερδευω κανε μια βολτα απο καποιο υποκαταστημα της τραπεζας. Για το booking εισαι κομπλε με ολες τις καρτες απλα οπως προανεφερα μπορει (πολυ σπανια) μια χρεωστικη να μη γινει δεκτη. Καθε επιβατης δικαιουται μια και μονο χειραποσκευη των διαστασεων που αναφερονται στο site της ryanair.

chrisbd

Member
Ερώτηση..
Μπορείς να βγάλεις απο άλλη τράπεζα prepaid mastercard η όχι; Εαν όχι τότε μπορείς να μεταφέρεις χρήματα με ebanking απο την τράπεζά σου σε prepaid mastercard της Πειραιώς η πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξεις λογαριασμό στη Πειραιώς και να τη φορτώνεις απο κει μόνο; εε:roll:

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βασικά για διαδικτυακές αγορές όποια από τις 2 και να χρησιμοποιήσεις το ίδιο είναι (σε αρκετά sites δε δέχονται mastercard, ή prepaid mastercard, οπότε εμένα με βολεύει που έχω και τις 2 επιλογές).

Για ryan η prepaid ασυζητητί (γλιτώνεις 24 ευρώ για 2 άτομα κάθε φορά).

Για ξενοδοχεία και οι δύο, αλλά επειδή καμιά φορά η prepaid mastercard δε γίνεται δεκτή, συνήθως δίνω απευθείας τη χρεωστική visa. Πάντως μόλις τώρα έκανα κράτηση για ξενοδοχείο Βουδαπέστη με την prepaid στο booking και τη δέχτηκε μια χαρά.

Σωστό και το τελευταίο για τη χειραποσκεύη - αν ταξιδεύεις με γυναίκα να την ενημερώσεις ότι η γυναικεία τσάντα ώμου θεωρείται χειραποσκευή και πρέπει να μπει ΜΕΣΑ στη βαλιτσούλα που θα δείξει, αλλιώς θεωρείται ότι έχει 2. Δες αυτό το θέμα για την εταιρεία γενικώς

http://www.travelstories.gr/%E1%E5%...1%F9%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E3%E9%E1-ryanair.html

TAX78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ερώτηση..
Μπορείς να βγάλεις απο άλλη τράπεζα prepaid mastercard η όχι; Εαν όχι τότε μπορείς να μεταφέρεις χρήματα με ebanking απο την τράπεζά σου σε prepaid mastercard της Πειραιώς η πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξεις λογαριασμό στη Πειραιώς και να τη φορτώνεις απο κει μόνο; εε:roll:
Λιγο που το εχω ψαξει prepaid master δεν ξερω να προμηθευει αλλη τραπεζα πλην της Πειραιως. Με μια επιφυλαξη βεβαια. Θα το τσεκαρω και θα σου πω, αλλα μπορεις να κανεις μια ερωτηση στην τραπεζα σου. Το ebanking εξυπηρετει ενδοτραπεζικες εργασιες. Πχ μεταφορες ποσων απο λογαριασμο σε λογαριασμο, πληρωμη καρτων, παντα ομως στην ιδια τραπεζα.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δε θέλω να κάνω διαφήμιση - αλλά θα κάνω - phone banking και ebanking σαν της Πειραιώς δεν έχει.

pafpouf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
Καλά τα λέει ο TAX78, σημειώνω μόνο από προσωπική εμπειρία (το τονίζω γιατί μπορεί να έτυχε, τι να πω) ότι τουλάχιστον σε 15-20 κρατήσεις ξενοδοχείων που έχω κάνει όσο έχω τη χρεωστική Πειραιώς δεν είχα ποτέ πρόβλημα από ξενοδοχείο. Και έχει και ccv και τα πάντα (με τα σέα της και τα μέα της που λένε)
Βασικά για διαδικτυακές αγορές όποια από τις 2 και να χρησιμοποιήσεις το ίδιο είναι (σε αρκετά sites δε δέχονται mastercard, ή prepaid mastercard, οπότε εμένα με βολεύει που έχω και τις 2 επιλογές).

Για ryan η prepaid ασυζητητί (γλιτώνεις 24 ευρώ για 2 άτομα κάθε φορά).

Για ξενοδοχεία και οι δύο, αλλά επειδή καμιά φορά η prepaid mastercard δε γίνεται δεκτή, συνήθως δίνω απευθείας τη χρεωστική visa. Πάντως μόλις τώρα έκανα κράτηση για ξενοδοχείο Βουδαπέστη με την prepaid στο booking και τη δέχτηκε μια χαρά.

Σωστό και το τελευταίο για τη χειραποσκεύη - αν ταξιδεύεις με γυναίκα να την ενημερώσεις ότι η γυναικεία τσάντα ώμου θεωρείται χειραποσκευή και πρέπει να μπει ΜΕΣΑ στη βαλιτσούλα που θα δείξει, αλλιώς θεωρείται ότι έχει 2. Δες αυτό το θέμα για την εταιρεία γενικώς

http://www.travelstories.gr/%E1%E5%...1%F9%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E3%E9%E1-ryanair.html
Τι να πω τώρα; Σε βρίσκω πλήρως καταρτισμένη στο θέμα. Αύριο κιόλας θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα βγάλω και την prepaid mastercard. (με ένα τηλεφώνημα στο 18 28 38 "24/7" εφόσον κατέχω λογαριασμό ταμιευτηρίου και χρεωστική στην Πειραιώς θα μπορέσω είπαμε, σωστά;) Όσον αφορά την τσάντα της συζύγου θα την ενημερώσω άμεσα. Χρήσιμη η συμβουλή σου ;) ....
Υ.Γ η χρεωστική μου έχει τον τριψήφιο c ...
Επίσης αν θέλεις μου λες και το ξενοδοχείο που έκλεισες. Eurostars λένε οι πιο πολλοί εδώ μέσα πάντως.
Αυτά...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τι να πω τώρα; Σε βρίσκω πλήρως καταρτισμένη στο θέμα. Αύριο κιόλας θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και θα βγάλω και την prepaid mastercard. (με ένα τηλεφώνημα στο 18 28 38 "24/7" εφόσον κατέχω λογαριασμό ταμιευτηρίου και χρεωστική στην Πειραιώς θα μπορέσω είπαμε, σωστά;) Όσον αφορά την τσάντα της συζύγου θα την ενημερώσω άμεσα. Χρήσιμη η συμβουλή σου ;) ....
Υ.Γ η χρεωστική μου έχει τον τριψήφιο c ...
Επίσης αν θέλεις μου λες και το ξενοδοχείο που έκλεισες. Eurostars λένε οι πιο πολλοί εδώ μέσα πάντως.
Αυτά...
Να δεις το θέμα που σου έδειξα γιατί έχει χρήσιμες πληροφορίες. Μη ξεχάσεις να κάνεις online check in, να εκτυπώσεις το boarding pass, να τηρήσεις διαστάσεις αποσκευών και να φτάσεις 1 ώρα πριν (ακόμα και με εκτυπωμένο boarding pass δε δικαιούσαι - όπως σε μια παραδοσιακή αεροπορική - να φτάσεις αργοπορημένος).
Για την κάρτα ναι, θα μπορέσεις, νομίζω γίνεται εκείνη τη στιγμή απευθείας - να έχεις σκεφτεί τι ποσό θέλεις να μεταφέρεις στην κάρτα γιατί θα σε ρωτήσει. ΙΣΩΣ (δε θυμάμαι) να χρειαστεί δεύτερο τηλεφώνημα - δλδ με το πρώτο να ενεργοποιείς το phone banking, με το δεύτερο να βγάζεις την κάρτα.

Το Eurostars το σκεφτόμουν έντονα κι εγώ γιατί το έδινε 42/βραδιά, αλλά τελικά έκλεισα αλλού. Ίσως το ξαναλλάξω, δε ξέρω. Για να μην είμαστε οφ τόπικ, δες εδώ και το συζητάμε από εκεί αν θέλεις

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/37015-%EF%E9%EA%EF%ED%EF%EC%E9%EA%EF-%EE%E5%ED%EF%E4%EF%F7%E5%E9%EF-%F3%F4%E7-%E2%EF%F5%E4%E1%F0%E5%F3%F4%E7-4.html

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη