• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κράτηση στο booking.com με χρεωστική visa?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο που το έκλεισα μέσω booking αναφέρει πως αν κάνεις την ακύρωση μέχρι 2 ημέρες πιο μπροστά δεν χρεώνεσαι.Αν δεν κάνεις όμως ακύρωση η δεν εμφανιστείς χρεώνεσαι με το συνολικό ποσό της κράτησης.
Επομένως όταν θα πάω εκεί πέρα παρουσιάσω δεν παρουσιάσω την κάρτα θα έχουν αφαιρεθούν ούτως η άλλως τα χρήματα από αυτήν ε;

Συγνώμη αν φαίνονται λίγο ψιλοχαζές οι ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξανακλήσει ξενοδοχείο μόνος μου και δεν ξέρω και Ιταλικά και φοβάμαι να μην γίνει μπέρδεμα η να μην μας κοροϊδέψουν και μας χρεώσουν 2 φορές.
Αν κανεις ακυρωση 2 ημερες ή αργοτερα πριν την αφιξη ή αν δεν εμφανιστεις, τοτε θα χρεωθει η καρτα σου. Αν εμφανιστεις κανονικα δεν θα εχει χρεωθει η καρτα σου. Το "Αν δεν κανεις ομως ακυρωση" υποψιαζομαι οτι το εχουν βαλει για ορισμενους που εχουν την κακη συνηθεια να κανουν κρατηση για περισσοτερα βραδια και τελικα να μενουν λιγοτερα.
Δεν γνωριζω καμμια περιπτωση οπου να χρεωνεται η καρτα πριν την αφιξη (εκτος κι αν μιλαμε για non refundable room). Επισης το θεωρω εξαιρετικα σπανιο να σε διπλοχρεωσουν. Αυτα ειναι πρακτικες που δεν τις χρησιμοποιουν επαγγελματιες. Το πληγμα γι' αυτους θα ειναι τεραστιο αν κανουν κατι τετοιο.

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Το πότε θα πάρουν τα χρήματα από την κάρτα εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας και αναφέρεται ρητά στους όρους της, στην πολιτική ακύρωσης. Έτσι, εδώ και χρόνια που κλεινω αεροπορικά και ξενοδοχεία, δεν είχε τύχει ποτέ να τραβήξουν τα χρήματα (για refundable room) πριν την άφιξή μου. Είχα τη δυνατότητα να πληρώσω στο check-out με όποιον τρόπο ήθελα, μετρητα ή κάρτα κλπ.
Πρόσφατα όμως είχα μία δυσάρεστη εμπειρία με ένα γνωστό online "πρακτορείο" που μου τράβηξε αμέσως ολόκληρο το ποσό για μια κράτηση που αφορά τον Αύγουστο στο Παρίσι, για δωμάτιο με δυνατότητα ακύρωσης έως και μία εβδομάδα πριν την άφιξη. Λίγο από απογοήτευση, λίγο επειδή βρήκα άλλο ξενοδοχείο που με εξυπηρετούσε καλύτερα, προχώρησα σε ακύρωση της παραπάνω κράτησης. Η απάντηση του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών στην ερώτησή μου πότε θα πιστωθεί η κάρτα μου με το ανάλογο ποσό, ήταν ότι αυτό θα γίνει σε 30 περίπου μέρες μετά! Η ημερομηνία πληρωμής της κάρτας μου πλησιάζει κι αν δεν γίνει εγκαίρως η πίστωση του ποσού θα πρέπει να πληρώσω εγώ τα 1100 ευρώ ώστε να μην επιβαρυνθώ με τόκους.
Ήταν λάθος μου που δε διάβασα λεπτομερώς τους όρους πριν προχωρήσω στην κράτηση, δεν είχα όμως ποτέ στο παρελθόν ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία και δε φαντάστηκα ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Προσοχή λοιπόν στους όρους για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Πρόσφατα όμως είχα μία δυσάρεστη εμπειρία με ένα γνωστό online "πρακτορείο" που μου τράβηξε αμέσως ολόκληρο το ποσό για μια κράτηση που αφορά τον Αύγουστο στο Παρίσι, για δωμάτιο με δυνατότητα ακύρωσης έως και μία εβδομάδα πριν την άφιξη. /quote]

Πως γινεται να τραβηξαν ολο το ποσο τη μερα της κρατησης?Τι ελεγαν οι οροι?

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Πως γινεται να τραβηξαν ολο το ποσο τη μερα της κρατησης?Τι ελεγαν οι οροι?
Οι όροι αναφέρουν όντως ότι η δέσμευση των χρημάτων γίνεται τη στιγμή της κράτησης (από το πρακτορείο, όχι από το ξενοδοχείο) και ότι σε περίπτωση ακύρωσης, η επιστροφή του ποσού θα γίνει σε 30 μέρες περίπου. Ο εκάστοτε πελάτης πληρώνει την online εταιρεία, όχι το ξενοδοχείο. Και εννοείται ότι δεν πληρώνει τίποτα στο ξενοδοχείο.
Εγώ έμεινα στο ότι μπορεί να γίνει ακύρωση έως αρχές Αυγούστου και δε διάβασα με λεπτομέρεια τους όρους του πρακτορείου, που αφορούσαν την πληρωμή. Ήταν σοβαρή παράλειψη, όπως αποδείχθηκε.:( Την πάτησα σα να ήταν η πρώτη φορά πού έκανα κράτηση μεσω ιντερνετ. Γι' αυτό συμβουλεύω τον φίλο μας να διαβάζει πάντα με λεπτομέρεια τους όρους, μην πάθει τα ίδια.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ηλέκτρα εσυ δε μιλας για την booking.com αλλα για καποιο online πρακτορειο, ετσι δεν ειναι; H booking.com δεν χρεωνει ποτε τους πελατες...

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Ηλέκτρα εσυ δε μιλας για την booking.com αλλα για καποιο online πρακτορειο, ετσι δεν ειναι; H booking.com δεν χρεωνει ποτε τους πελατες...
Ασφαλώς! Από την Booking.com είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, δεν πρόκειται γι' αυτήν. Απλά δεν ήξερα αν είναι σωστό να αναφέρω το όνομα της άλλης εταιρείας εδω...

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση tripakia!

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Κάνεις λάθος. Ειδικότερα για Αμερική ή Καναδά η booking σου δίνει δύο επιλογές συνήθως. Ή το κλείνεις αμέσως και το ποσό χρεώνεται αμέσως αλλά είναι πιο φτηνή η τιμή ή το κλείνεις με το κλασσικό ελαστικό cancellation policy χωρίς να προ-πλήρωσεις τίποτα και είναι πιο ακριβό. Επίσης δίνουν δώματια με προ-πληρωμή που γίνετε αμέσως αλλά σου τη δίνουν όλη πίσω αν το ακυρώσεις έγκαιρα (special policy)...

Booking.com: hotel Wingate by Wyndham Manhattan Midtown, Manhattan (New York), United States of America - 164 Guest reviews. Book your hotel now!

Booking.com: hotel Canada Suites on Bay, Toronto (Ontario), Canada. Book your hotel now!

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Το πότε θα πάρουν τα χρήματα από την κάρτα εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας και αναφέρεται ρητά στους όρους της, στην πολιτική ακύρωσης. Έτσι, εδώ και χρόνια που κλεινω αεροπορικά και ξενοδοχεία, δεν είχε τύχει ποτέ να τραβήξουν τα χρήματα (για refundable room) πριν την άφιξή μου. Είχα τη δυνατότητα να πληρώσω στο check-out με όποιον τρόπο ήθελα, μετρητα ή κάρτα κλπ.
Πρόσφατα όμως είχα μία δυσάρεστη εμπειρία με ένα γνωστό online "πρακτορείο" που μου τράβηξε αμέσως ολόκληρο το ποσό για μια κράτηση που αφορά τον Αύγουστο στο Παρίσι, για δωμάτιο με δυνατότητα ακύρωσης έως και μία εβδομάδα πριν την άφιξη. Λίγο από απογοήτευση, λίγο επειδή βρήκα άλλο ξενοδοχείο που με εξυπηρετούσε καλύτερα, προχώρησα σε ακύρωση της παραπάνω κράτησης. Η απάντηση του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών στην ερώτησή μου πότε θα πιστωθεί η κάρτα μου με το ανάλογο ποσό, ήταν ότι αυτό θα γίνει σε 30 περίπου μέρες μετά! Η ημερομηνία πληρωμής της κάρτας μου πλησιάζει κι αν δεν γίνει εγκαίρως η πίστωση του ποσού θα πρέπει να πληρώσω εγώ τα 1100 ευρώ ώστε να μην επιβαρυνθώ με τόκους.
Ήταν λάθος μου που δε διάβασα λεπτομερώς τους όρους πριν προχωρήσω στην κράτηση, δεν είχα όμως ποτέ στο παρελθόν ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία και δε φαντάστηκα ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Προσοχή λοιπόν στους όρους για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Τι 30 μέρες και αηδίες. Εάν το policy της κράτησης έλεγε οτι σου δίνουν τα λεφτά πίσω αν ακυρώσεις μια βδομάδα πριν τότε μόλις ακυρώσεις έπρεπε να στα δώσουν πίσω κατ'ευθείαν. Εγώ προσωπικά θα τους έστελνα email οτί θα το κάνω dispute. Εαν δεν μου απαντούσαν σε 24 ώρες ή συνέχιζαν το ίδιο βιολί πολύ απλά θα έκανα dispute τη χρέωση στη πιστωτική μου και θα άφηνα την τραπεζά μου να τους κυνηγήσει.

Ωραίο λογίστικο κόλπο πάντως οι έξυπνοι...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κάνεις λάθος. Ειδικότερα για Αμερική ή Καναδά η booking σου δίνει δύο επιλογές συνήθως. Ή το κλείνεις αμέσως και το ποσό χρεώνεται αμέσως αλλά είναι πιο φτηνή η τιμή ή το κλείνεις με το κλασσικό ελαστικό cancellation policy χωρίς να προ-πλήρωσεις τίποτα και είναι πιο ακριβό. Επίσης δίνουν δώματια με προ-πληρωμή που γίνετε αμέσως αλλά σου τη δίνουν όλη πίσω αν το ακυρώσεις έγκαιρα (special policy)...

Booking.com: hotel Wingate by Wyndham Manhattan Midtown, Manhattan (New York), United States of America - 164 Guest reviews. Book your hotel now!

Booking.com: hotel Canada Suites on Bay, Toronto (Ontario), Canada. Book your hotel now!
Ρε συμπαθεστατε Λονδρεζε. Σου τη δινει αυτην τη δυνατοτητα η booking, δεν διαφωνω. Την χρεωση της καρτας ομως, την κανει το ξενοδοχειο. Για την booking ειμαστε εμμεσοι και οχι αμεσοι πελατες. Δηλαδη, εμεις πληρωνουμε το ξενοδοχειο και το ξενοδοχειο στη συνεχεια καταβαλει την -συμφωνηθεισα- προμηθεια στην booking.com

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού
Για την booking ειμαστε εμμεσοι και οχι αμεσοι πελατες. Δηλαδη, εμεις πληρωνουμε το ξενοδοχειο και το ξενοδοχειο στη συνεχεια καταβαλει την -συμφωνηθεισα- προμηθεια στην booking.com
Πράγματι. Ενώ στην περίπτωση του πρακτορείου που ανέφερα, εμείς πληρώνουμε το πρακτορείο και αυτό με τη σειρά του πληρώνει το ξενοδοχείο, μάλλον μία εβδομάδα πριν την άφιξή μας, ή όποτε προβλεπει η πολιτική ακύρωσης κάθε ξενοδοχείου, που αρχίζουν να ισχύουν και τα ακυρωτικά.
Αυτό με τις εναλλακτικές του booking γίνεται και για ευρωπαϊκά ξενοδοχεία. Και πάλι όμως το δωμάτιο είναι non refundable και το λέει ξεκάθαρα. Δεν χρεώνουν την κάρτα για δωμάτια με δυνατότητα ακύρωσης. Οπότε καταλήγουμε όλοι στο ίδιο συμπέρασμα;)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ετσι ειναι Ηλεκτρα, οπως τα λες. Και στην περιπτωση σου οι 30 ημερες ειναι απολυτα φυσιολογικες. Πολλα πρακτορεια χρησιμοποιουν αυτο το χρονιικο οριο.

kabamarou

Member
Καλά πάντως την έχω κάνει ήδη την κράτηση εγώ.
Έστειλα 2 mails στο ξενοδοχείο πάντως για το αν είναι όλα εντάξει με την κράτηση και δεν απαντάνε.Λέτε να υπάρξει κανένα πρόβλημα;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom