• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κουβεντούλα και συμβουλές γύρω από τα gps

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
καταρχας τι αμαξι εχεις.
συνηθως τα εργοστασιακα των mercedes.BMW,AUDI klp εχουν δικα τους λογισμικαμη συμβατα με αυτα στα οποιια αναφερομαστε και πωλουνται στο εμποριο.
τωρα κατι συστηματα σε suzuki klp de jerv ti logismiko trexoyn.
πληροφοριακα της MERCEDES h χαρτογραφηση για ελλαδα ειναι ..αστεια.
Εχω ενα jeep το οποιο εχει σε cd τον χαρτη της Αμερικης, το βαζω το διαβαζει ο εγκεφαλος και εν συνεχεια βγαινει στην οθονη η ερωτηση που βρισκομαι και που θελω να παω...ξερεις κατι γιαυτο? Αν δηλαδη μπορει να διαβασει αυτα που αναφερεσαι....

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Εχω ενα jeep το οποιο εχει σε cd τον χαρτη της Αμερικης, το βαζω το διαβαζει ο εγκεφαλος και εν συνεχεια βγαινει στην οθονη η ερωτηση που βρισκομαι και που θελω να παω...ξερεις κατι γιαυτο? Αν δηλαδη μπορει να διαβασει αυτα που αναφερεσαι....
κατα πασα πιθανοτητα δε το διαβαζει.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ...
1. τους αγοραζεις απο ΓΕΡΜΑΝΟ,ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ,ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ,E-SHOP KLP(εσυ εισαι φιλος μου...δεν αγοραζεις τιποτα...εχεις να πας ολλανδια:haha: μη το ξεχνας:clap:
2.PNA ειναι μια κατηγορια συσκευων πλοηγησης οι οποιες εχουν προεγκατεστημενο το προγραμμα πλοηγησης με τους χαρτες και εχουν αποκλειστικο σκοπο τη πλοηγηση και μονο πλοηγηση.
στη κατηγορια αυτη θα βρειςμοντελα οπως..
mls destinator 4800
mls 3900
navigon 2100
navigon 7100
maggelan
miomoov 200,330,360,500(analoγως του μεγεθους της οθονης)
mio c320
mio c520
mio c720
mio c230
mio c220
rye4305 klp
garmin nuvi(δεν τα συνιστω γιατι δεν χρησιμοποιουν leitoyrgiko windows mobile και εισαι δεσμιος της εταιρειας)
tom tom (oxi gia ellada καλο.με αυτο ασχολουμαι τωρα ...)
takara(kinezika alla πολυ καλα.ξεκλειδωνουν ευκολα).

3. η NAVIGON ειναι εταιρεια που φτιαχνει συσκευες αλλα εχει και προγραμα το MOBILE NAVIGATOR 7(το αγαπημενο μου:)).
1) A...δεν γνώριζα ότι πουλάνε και ...τους χάρτες στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

2) α.Αυτά που αγοράζουμε έχουν προεγκατεστημένους τους ελληνικούς χάρτες αν κατάλαβα καλά δηλαδή, έτσι; β.Αυτοί οι χάρτες, αναβαθμίζονται; γ.Δηλαδή, τι συμβαίνει αν αλλάξει ένας δρόμος και γίνει ξαφνικά μονόδρομος;

3) Μπορείς να ενσωματώσεις το gps σου στο κινητό σου δηλαδή;

4) Καλύπτεται όλη η Ελλάδα από αυτά τα προγράμματα;

5) Ποια είναι η οικονομικότερη λύση που προτείνεις για κάποιον σαν εμένα που θα το αγοράσει ουσιαστικά απλά για να βρίσκεται και να το χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 1 φορά το 3μηνο (και αν) ;

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
1) A...δεν γνώριζα ότι πουλάνε και ...τους χάρτες στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

2) α.Αυτά που αγοράζουμε έχουν προεγκατεστημένους τους ελληνικούς χάρτες αν κατάλαβα καλά δηλαδή, έτσι; β.Αυτοί οι χάρτες, αναβαθμίζονται; γ.Δηλαδή, τι συμβαίνει αν αλλάξει ένας δρόμος και γίνει ξαφνικά μονόδρομος;

3) Μπορείς να ενσωματώσεις το gps σου στο κινητό σου δηλαδή;

4) Καλύπτεται όλη η Ελλάδα από αυτά τα προγράμματα;

5) Ποια είναι η οικονομικότερη λύση που προτείνεις για κάποιον σαν εμένα που θα το αγοράσει ουσιαστικά απλά για να βρίσκεται και να το χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 1 φορά το 3μηνο (και αν) ;
1.ναι τους εχουν προεγκατεστημενους τα PNA.τα pda δεν ειναι απαραιτητο.
2.αναβαθμιζονται οι χαρτες συνηθως δωρεαν.το τελευταιο 2μηνο αναβαθμιστηκαν οι χαρτες του destinator,igo8,navigon,sygic
3.oxi de μπορεις να το ενσωματωσεις .υπαρχουν κινητα που εχουν δεκτη gps οπως το νοκια N95 που τρεχει το garmin.
4.lene οτι καλυπτουν αλλα η αληθεια ειναι καπως ετσι...
για ελλαδα το destinator εχει τους καλυτερους χαρτες.ακολουθουν igo8,navigon,sygic τα οποια μειωσαν τη διαφορα αλλα μεχρις εκει...:)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αν κατάλαβα καλά...τα destinator, igo, navigon, sygic....είναι προγράμματα που τρέχουν τους χάρτες;

Επίσης...τι είναι το Pna και τι το pda?

Σόρυ που σου τα πρίζω...αλλά τι να κάνω που δεν τα πιάνω εύκολα; :)))

Ευχαριστώ πολύ πάντως που έχεις ακόμη τις αντοχές να ασχολείσαι!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Είναι το post με τις πολλές άγνωστες σε εμένα ορολογίες που έκοβα τις φλέβες μου! :bleh:

Καλά...για να το κατανοήσω καλύτερα, θα πάω σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και θα τους πω: "Δείξτε μου τα Pna" ...και αφού μου τα δείξουν θα τους ξαναπώ... "δεν μου δείχνετε και τα Pda μια και ήρθα;".

Ε...δε θα την καταλάβω καλύτερα την διαφορά; :roll::clap::clap::clap:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Είναι το post με τις πολλές άγνωστες σε εμένα ορολογίες που έκοβα τις φλέβες μου! :bleh:

Καλά...για να το κατανοήσω καλύτερα, θα πάω σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και θα τους πω: "Δείξτε μου τα Pna" ...και αφού μου τα δείξουν θα τους ξαναπώ... "δεν μου δείχνετε και τα Pda μια και ήρθα;".

Ε...δε θα την καταλάβω καλύτερα την διαφορά; :roll::clap::clap::clap:
μπες στο google
βαλε αναζητηση για ''pda''
πατα επανω την επιλογη ''εικονες''
θα σου δειξει εκατονταδες συσκευες pda.
ομοιως για pna:roll:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Όντως..δεν το σκέφτηκα! :D

Τώρα μάλιστα..κατάλαβα την διαφορά! ;) Ευχαριστώ!!!

Η συζήτηση που λέγαμε σε ένα θέμα... ότι βοηθάει την σκέψη; Αυτό! :clap:

.......................
................................Επίσης...τι είναι το Pna και τι το pda? ...................!
Σχετικά με την ερώτησή σου για GPS, δες στην παρακάτω διεύθυνση.
Είναι μία απάντηση που έδωσα παλιότερα. Πιστεύω θα κατατοπιστείς
αρκετά._
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...DF%ED%E7%F4%EF-%E9%F7/3086-gps.html#post38365

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Λοιπόν φίλε mio gps ευχαριστούμε γιατί πρώτα απο όλα το όνομά σου μας έδωσε την ευκαιρεία να ανοίξουμε ενα τόσο ενδιαφέρον θέμα που απο οτι κατάλαβα ενδιαφέρει πολλούς απο μας και φυσικα οι γνώσεις σου στο θέμα πολύτιμες !
Taver ωραία η ανάλυσή σου και κατατοπιστικότατη για την κατανόηση στο θέμα της λειτουργίας των gps ευχαριστούμε
Λίγο μπερδεμένη και αναποφάσιστη όμως καταλήγω να είμαι στο θέμα της επιλογής Ειχα σταθεί στο mio 360 αλλά αφου διάβασα την εμπειρία της φίλης μας της mary a αρχισα να αμφιβάλω
Αν το πάρω επειδή ανήκει στην κατηγορία των PNA δεν θα μπορώ να του βάλω χαρτη navigator ή dastinator;πρέπει να εχω μόνο το προεγκατεστημένο που έχει κάποια προβλήματα απο οτι κατάλαβα στην Ευρώπη;
Για αυτό τι θα λέγατε ;εχει και καλή τιμή!
2.MB-817 Navigator 4.3 inch

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα