kalspiros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- remaining UK
- Ταξίδι-Όνειρο
- yeah, whatever...
Το παιχνίδι αλλάζει. Δε θα μπορούσα να έχωνα την Κορνουάλη κάπου ανάμεσα σε άλλες περιοχές ενός άλλου θέματος. Μόνη της. Εδώ.
Ποιο θα είναι το επόμενό σας ταξίδι? Πρώτες σκέψεις? Γαλλικά χωριά, Ιταλικά, μήπως κανά Παρισάκι, Λονδίνο, Βερολίνο? Τίποτα πιο μπιχλέ? Πιο κυριλέ? Πιο εναλλακτικό? Όπως και να το δείτε αγαπητοί, ελάχιστοι (αν όχι κανείς) θα προσθέσετε την πιθανότητα της Κορνουάλης. Αυτό θα αλλάξει. Θα το αλλάξω εγώ. Αν βρίσκετε ότι η κατοσταρού που χρειάζονται τα τρένα για να σας πάνε από το Λονδίνο εκεί είναι αρκετή (που είναι) μη το σκέφτεστε καθόλου. Νοικιάστε (έτσι ακριβώς όπως θα κάνετε οπουδήποτε αλλού) και φύγετε. ΡΕ! Πάρτε με στα σοβαρά!! Τόση ώρα κάθομαι και σας παρακαλώ!!! Να σας πω ότι πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές που είδα στη ζωή μου ως τώρα! Αν θεωρείτε έστω και στο ελάχιστο την ταξιδιωτική μου εμπειρία ως τώρα βαρύνουσα, οργανωθείτε! Αν πάλι όχι, δείτε παρακάτω:
Θα το κόψουμε στα τρία:
Παραλίες
Χωριά
Ενδοχώρα
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Έντονα παλιρροϊκά φαινόμενα στην Κορνουάλη. Μιλάμε για 6 με 7 μέτρα υψομετρική διαφορά από πλημμυρίδα σε άμπωτη. Άρα η επίσκεψή σας στην όποια παραλία ή χωριό μπορεί άνετα να διαρκέσει έξι ώρες (αν πιαστεί βέβαια ο κύκλος από τις άκρες του ώστε να δείτε και το τέρμα κάτω και το τέρμα πάνω) που χρειάζεται ο μισός κύκλος. Για τις περισσότερες θα βρείτε πινακίδες, για τις υπόλοιπες εγώ είμαι δω.
Τα νερά παρά τα πέρα δώθε της παλίρροιας είναι κρυστάλλινα διαυγή και καθαρά, η θερμοκρασία αρχές Σεπτέμβρη ικανοποιητική, η άμμος τόσο χρυσή που καταλήγει σχεδόν καφέ, λεπτόκοκκη αλλά και σφιχτή ώστε να μην χώνεται παντού. Το ανάγλυφο γύρω από τις παραλίες απότομο και απόκρημνο. Και μέσα σε όλη αυτή την εικόνα, πλειάδα surfers και κολυμβητές να γεμίζουν τα νερά τους. Μόνο βέβαια σε εκείνες που επιτρέπεται καθώς σε ορισμένες τα ρεύματα είναι αρκετά ισχυρά. Μία από αυτές ΤΟ ΘΑΥΜΑ, το θέαμα για το οποίο θέλαμε να κάτσουμε στην άκρη των βράχων και να κλαίμε!
BEDRUTHAN STEPS:
Πφφφ. συγχύστηκα βραδιάτικα... τα υπόλοιπα αύριο
Πάρτε λίγο ακόμα όμως
I'm bad!