• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κοινωνικές ειδήσεις & παράξενα (όλα εδώ)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χωρίς κινητό οι ανύπαντρες γυναίκες στην Ινδία

Απαγορεύεται πλέον στην Ινδία οι ανύπαντρες γυναίκες να έχουν κινητό τηλέφωνο. Την απόφαση αυτή έλαβε το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών στη βόρεια Ινδία με σκοπό να εμποδίσουν τη δημιουργία σχέσεων των νεαρών γυναικών με άνδρες διαφορετικής κάστας.

Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας αποφάσισε να λάβει το μέτρο αυτό επειδή 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Πιστεύεται πως τα ζευγάρια για να προετοιμάσουν και να σχεδιάσουν τη φυγή τους επικοινωνούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τα έθιμα τηρούνται κατά γράμμα σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας και μάλιστα είναι πολύ αυστηρά. Επίσης, οι διακρίσεις λόγω της κάστας όπως ισχύουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό μπορεί να φθάσουν έως το "έγκλημα τιμής".

πηγή : Χωρίς κινητό οι ανύπαντρες γυναίκες στην Ινδία | Διεθνή | Ελευθεροτυπία

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η ισλαμική γυναικεία μόδα κάνει «ντεμπούτο» στη σύγχρονη εποχή

Χρώματα και σχέδια στη Τζακάρτα

Τζακάρτα, Ινδονησία
Γνωστή από παλιά ως θηλυκή και σεμνότυφη, η παραδοσιακή ινδονησιακή κεμπάγια οδεύει προς ριζική ανακαίνιση στα χέρια καινοτόμων σχεδιαστών μόδας.

Η αυξανόμενη ανάγκη για κομψή πλην σεμνή μόδα στην πιο μεγάλη πληθυσμιακά μουσουλμανική χώρα του πλανήτη, βοηθά τις προσπάθειες να έλθει η ισλαμική μόδα στη σύγχρονη εποχή, μία κίνηση που συμβολίζεται από τις αλλαγές στην κλασική κεμπάγια, που είναι ένας συνδυασμός φούστας-μπλούζας.

Αστείες στάμπες, περίπλοκες λεπτομέρειες, χρώματα τόσο έντονα σε βαθμό να γίνονται ψυχεδελικά και ένα μείγμα ντελικάτης δαντέλας, έδωσαν χάρη στην πασαρέλα στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας της Τζακάρτας και ένας σχεδιαστής μάλιστα συνδύασε την κεμπάγια με κοκκινοκίτρινο ριγέ στενό ολόσωμο φόρεμα.

«Νομίζω ότι δεν είναι κακή παρουσίαση γιατί αν φοράς μουσουλμανικά ρούχα, δεν είναι απαραίτητο να είναι και βαρετά» σχολίασε η διευθύντρια της Εβδομάδας Μόδας της Τζακάρτα, Πέτι Φατιμά, η οποία προσέθεσε ότι «μπορεί να αναμένεται περισσότερη ισλαμική μόδα στο μέλλον και θα είναι για όλους, ακόμη και για μία γυναίκα που δεν φορά ισλαμικό ρουχισμό».

Περισσοτερα και φωτογραφιες στο: in.gr - Η ισλαμική γυναικεία μόδα κάνει «ντεμπούτο» στη σύγχρονη εποχή - Ειδήσεις - Κόσμος

Παντως εμενα καθολου σεμνα δε μου φανηκαν τα ρουχα αν και ισλαμικα. Και μια χαρα ειναι μερικα απο αυτα. Τι λετε; Μετα το Κυργισταν δεν παμε για shopping στη Τζακαρτα; :haha:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Αυτό το συνολάκι δηλαδή εντάσσεται στην ισλαμική μόδα; :shock::shock::shock:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι και εμενα για πολυ προχω μου εκανε! Ελα φερετζε στον τοπο σου!

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Απαγορεύεται πλέον στην Ινδία οι ανύπαντρες γυναίκες να έχουν κινητό τηλέφωνο. Την απόφαση αυτή έλαβε το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών στη βόρεια Ινδία με σκοπό να εμποδίσουν τη δημιουργία σχέσεων των νεαρών γυναικών με άνδρες διαφορετικής κάστας.

Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας αποφάσισε να λάβει το μέτρο αυτό επειδή 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Πιστεύεται πως τα ζευγάρια για να προετοιμάσουν και να σχεδιάσουν τη φυγή τους επικοινωνούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τα έθιμα τηρούνται κατά γράμμα σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας και μάλιστα είναι πολύ αυστηρά. Επίσης, οι διακρίσεις λόγω της κάστας όπως ισχύουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό μπορεί να φθάσουν έως το "έγκλημα τιμής".

πηγή : Χωρίς κινητό οι ανύπαντρες γυναίκες στην Ινδία | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
Κοριτσια αν καμια σας εχει το iphone 4 στα 64GB παρακαλειται να μου το στειλει, μου αρεσει πολυ:D:D:D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ενας Άγιος Βασίλης κινδυνεύει με μηνύσεις!

Στα δικαστήρια μπορεί να καταλήξει ένας μυστηριώδης Άγιος Βασίλης που φέτος, όπως και πέρσι αφήνει δώρα για τα παιδιά στο Πάρκο Πέμπρι στην Ουαλία.

Ο αποκαλούμενος “Άγιος Βασίλης των Δασών” τρυπώνει στο δάσος και τοποθετεί στα δέντρα μικροδωράκια για τα παιδιά. Λούτρινα ζωάκια, βιβλία και παιχνίδια κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων και περιμένουν τα πιτσιρίκια να τα ανακαλύψουν. Παρά όμως την γοητευτική κίνησή του, με την οποία ουσιαστικά αναζωπυρώνει τον μύθο του καλοκάγαθου γεροντάκου που μοιράζει δώρα στα παιδιά, ο άγνωστος κινδυνεύει να μηνυθεί επειδή -κατά τις αρχές- ρυπαίνει το δάσος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για απορρίμματα που δημιουργούνται από τα χαρτιά περιτυλίγματος που χρησιμοποιεί και τον καλούν να σταματήσει για να μην έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του πάρκου Ρόρι Ντίκινσον, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Mirror, πως ο συγκεκριμένος Άγιος Βασίλης γεμίζει σκουπίδια το πάρκο, αφού αρκετά από τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα βιβλία που αφήνει καταστρέφονται από την κακοκαιρία και τελικά πάνε χαμένα. Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, και πως ο “Άγιος” μπορεί να κάνει διαφορετικά την καλή του πράξη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Στο ίδιο πνεύμα υπάλληλοι του Πάρκου έλεγαν πως δεν έχουν κανέναν σκοπό να μοιάσουν με τον κακορίζικο Σκρουτζ , τον ήρωα του Ντίκενς, που απεχθανόταν τα Χριστούγεννα, απλά προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή, ώστε και τα παιδιά να χαρούν τα αναπάντεχα δωράκια τους και το δάσος να παραμείνει καθαρό.

Ο Αη Βασίλης των Δασών στόλισε πέρσι κρυφά τα έλατα του πάρκου με τουλάχιστον 600 δώρα και φέτος ακολουθεί παρόμοια τακτική. Φέτος, οι αρχές έχουν συλλέξει εκατοντάδες από τις “εκπλήξεις” του και τις έχουν δώσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

πηγή : Ενας Άγιος Βασίλης κινδυνεύει με μηνύσεις! | Διεθνή | Ελευθεροτυπία

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Θηλυκός καρχαρίας ερωτεύτηκε... ψαρά

Μία απίστευτη ιστορίας αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.

Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

"Εδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω", δηλώνει ο Pointer.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

Πηγή: Nooz.gr

Άχου το μωρέ, γούτσου γούτσου

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πάντως εγω στην θέση του ψαρά θα το σκεφτόμουν διπλά για να δώσω τέλος σε αυτήν την σχέση. Συνηθως αυτοί οι χωρισμοί είναι λίγο βίαιοι...
αλήθεια η γυναίκα του ψαρά τι λέει γι αυτόν τον παράνομο δεσμό?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

"Εδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω", δηλώνει ο Pointer.
Να πουλησει την ιστορια του για να γινει σεναριο οικογενειακης ταινιας για την Disney Entertainment. Κατοπιν τουτου δε θα χρειαστει να παει ξανα για ψαρεμα!

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Μία απίστευτη ιστορίας αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.

Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.

Πηγή: Nooz.gr

Άχου το μωρέ, γούτσου γούτσου

Μάλλον είναι το στυλ τα ψάρια είναι φίλοι μας και όχι φαγητό, αλλά που να το καταλάβουν τα χαζόψαρα!

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος