• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Κλήση τροχαίας από Ιταλία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

piccolo_mondo

Member
ξερει κανεις για κληση στη ελβετια (λουκερνη) νοικιασμενου αυτοκινητου με γερμανικες πινακιδες - 57km στα 50km . λετε να τη γλυτωσω;
Δύσκολα να την γλιτώσεις. Η εταιρεία ενοικιάσεων είχε τα στοιχεία σου, σωστά; Αν ναι, δεν την γλυτωνεις. Εμάς για κλίση στην Ελβετία, με αυτοκίνητο με Ελβετικες πινακίδες (ενοικιασμένο) ήρθε η κλήση στο σπίτι στην Ιταλια κ ο κλητήρας Κυριακή βράδυ μας χτύπησε το κουδούνι να μας πει να παρουσιαστούμε Δευτέρα να καταθέσουμε. Το πρόστιμο ήταν περίπου 500 ελβετικά φράγκα (ταχύτητα 112 σε όριο 90)...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δύσκολα να την γλιτώσεις. Η εταιρεία ενοικιάσεων είχε τα στοιχεία σου, σωστά; Αν ναι, δεν την γλυτωνεις. ...
σε βρισκουν οκ. σου στελνουν την κληση σπιτι. και δεν την πληρωνεις. και μετά? υποτιθεται οτι θα δημιουργουνταν ενας μηχανισμος για αμεση εισπραξη σε ολη την ΕΕ, κατι που δεν πρεπει να εχει ολοκληρωθει ακομα. ως τοτε ισχυουν οι διακρατικες συμφωνιες. που η Ιταλια εχει με ολους τους γειτονες της απο δεκαετιας. με την Ελλαδα ομως δεν ειχε. οποτε μεχρι να εξουσιοδοτησει την ελληνικη Εφορια και να εισπραξει αυτη...ειναι πιθανο να εχουμε εγκαταλειψει το ματαιο αυτο κοσμο. λογω βαθεος γηρατος φυσικα..

barkour

Member
Δύσκολα να την γλιτώσεις. Η εταιρεία ενοικιάσεων είχε τα στοιχεία σου, σωστά; Αν ναι, δεν την γλυτωνεις. Εμάς για κλίση στην Ελβετία, με αυτοκίνητο με Ελβετικες πινακίδες (ενοικιασμένο) ήρθε η κλήση στο σπίτι στην Ιταλια κ ο κλητήρας Κυριακή βράδυ μας χτύπησε το κουδούνι να μας πει να παρουσιαστούμε Δευτέρα να καταθέσουμε. Το πρόστιμο ήταν περίπου 500 ελβετικά φράγκα (ταχύτητα 112 σε όριο 90)...
δεν βοηθας ομως.... εγω λεω ομως για γερμανικο αυτοκινητο στην ελβετια.
εχει και η ελβετια με την γερμανια διακρατικη συμφωνια;

piccolo_mondo

Member
δεν βοηθας ομως.... εγω λεω ομως για γερμανικο αυτοκινητο στην ελβετια.
εχει και η ελβετια με την γερμανια διακρατικη συμφωνια;
Κ εγω λεω για την Ελβετια, που δεν παιζει να γλυτωσεις. Φυσικα μπορεις παντα να επιλεξεις να μην πληρωσεις (οπως λεει κ ο Samion)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κ εγω λεω για την Ελβετια, που δεν παιζει να γλυτωσεις. Φυσικα μπορεις παντα να επιλεξεις να μην πληρωσεις (οπως λεει κ ο Samion)
Για να μην παρεξηγουμαι: δεν προτεινω να μην πληρωνονται οι κλησεις, απλα να περιμενουμε την κοινοποιηση στη διευθυνση μας, μια νομιμη διαδικασια. Και το θεμα αφορα την Ιταλια. Για αλλες χωρες καλο ειναι να ανοιγεται αλλο θεμα απο καθε ενδιαφερομενο μηπως και ξερει αλλο μελος καλυτερα.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ττε. Απο τη στιγμη που κοινοποιηθηκαν τα στοιχεια σου απο την εταιρεια στις ιταλικες Αρχες, εχουν 360 ημερες να στην κοινοποιησουν. Αν δεν πληρωσεις κ τοτε που θα την παραλαβεις στη διευθυνση που δηλωσες στην εταιρεια ενοικιασεως ..αναλαμβανει η ελληνικη Εφορια. Θεωρητικα παντα..
Ευχαριστω, αυτο που με ανησυχει ειναι μηπως σε καποιο ελεγχο τωρα που θα ειμαι εκει ,διαπιστωθει οτι δεν εχω πληρωσει και εχω τραβηγματα, και πως μπορω εγω να αποδειξω οτι δεν εχω παραλαβει την κληση? Προφανως θα την εχουν αποστειλει συμφωνα με την εταιρεια ενοικιασεως.
Μηπως ,να στειλω εμαιλ στην δημοτη αστυνομια βερονας ,οτι δεν εχω παραλαβει την κληση?μην μου ερθει μετα απο χρονια στην εφορια κανενα
υπερδιπλασιασμενο ποσο? Απο οτι καταλαβα samion, μαλλον οχι ,ωστοσο ανησυχω!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ευχαριστω, αυτο που με ανησυχει ειναι μηπως σε καποιο ελεγχο τωρα που θα ειμαι εκει ,διαπιστωθει οτι δεν εχω πληρωσει και εχω τραβηγματα, και πως μπορω εγω να αποδειξω οτι δεν εχω παραλαβει την κληση? Προφανως θα την εχουν αποστειλει συμφωνα με την εταιρεια ενοικιασεως.
Μηπως ,να στειλω εμαιλ στην δημοτη αστυνομια βερονας ,οτι δεν εχω παραλαβει την κληση?μην μου ερθει μετα απο χρονια στην εφορια κανενα
υπερδιπλασιασμενο ποσο? Απο οτι καταλαβα samion, μαλλον οχι ,ωστοσο ανησυχω!
Μην ανησυχεις. Αυτοι πρεπει να αποδειξουν οτι την παρελαβες, οχι το αντιθετο.και το πιθανοτερο ειναι να μην την παρεις ποτε..αν ηταν σοβαρη παραβαση ισως.

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
[QUOλοιmion, post: 545402, member: 1557"]Μην ανησυχεις. Αυτοι πρεπει να αποδειξουν οτι την παρελαβες, οχι το αντιθετο.και το πιθανοτερο ειναι να μην την παρεις ποτε..αν ηταν σοβαρη παραβαση ισως.[/QUOTE]
Σε ευχαριστω , αρα λοιπον δεν κινδυευω να βρεθω σε αστυνομικο τμημα στην ιταλια.....? (Επισκεφτηκαμε ενα περισυ στη βενετια ,οταν μας κλεψανε και σιγουρα δεν ηταν ευχαριστη εμπειρια}Ισως λοιπον ειμαι υπερβολικη, αλλα οταν εχεις παιδια
μαζι ,πρεπει να φροντιζεις την αποφυγη δυσαρεστων γεγονοτων

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Τον Αυγουστο του 2013 πηρα μια κληση απο τη δημοτικη αστυνομια της βερονας ,για εισοδο στο δακτυλιο,συμφωνα με ενημερωση του γραφειου ενοικιασεως.μεχρι σημερα ,11 μηνες μετα δεν εχω παραλαβει την κληση και δεν την εχω πληρωσει ακομα.το προβλημα μου ειναι οτι τον αλλο μηνα θα ειμαι ιταλια με την οικογενεια και νοικιασμενο αυτοκινητο ,και φοβαμαι μηπως εχω μπλεξιματα.
Samion και οποιος αλλος γνωριζει ,τι με συμβουλευετε να κανω?
Σημερα, 2.5 χρονια μετα παρελαβα ταχυδρομικως μια απλη επιστολη απο τις αρχες της βερονα οτι επειδη δεν κατεστη δυνατο-Επεστρεψε πισω στη ιταλια- να μου παραδωσουν στις 19/11/2014 την κληση οπως χαρακτηριστικα αναφερει ,θα κινησουν διαδικασιες εναντιον μου.Δεν εχω παραλαβει την κληση φυσικα, δεν ξερω καν ποιο ειναι το ποσο ,το μονο που αναφερει η επιστολη ειναι καποιο site και καποια στοιχεια για πληρωμη απο οτι καταλαβαινω.
Τι προτεινετε να κανω? Φοβαμαι μηπως μπω στο site και δω κανενα αστρονομικο νουμερο 3 χρονια μετα....

επισης αναφερει οτι δεν παιζει ρολο το γεγονος οτι δεν παραδοθηκε λογω της απουσιας μου η λογω της αρνησης μου να την παραλαβω(Κατι που δεν ισχυει βεβαια)

Καποιος παθων βρε παιδια? Εχω αγχωθει πολυ.... @Samion καμμια συμβουλη?

Last edited by a moderator:

romeohellas

Member
πριν δυο χρονια πηγα ρωμη χωρις φυσικα να βρω μια κληση στο αυτοκινητο μετα απο ενα χρονο πηρα 1η επιστολη απο ρωμη γιατι εισηλθα σε ελεγχομενη ζωνη στις 2 ναι στις 2 το βραδυ σεπτεμβριος ηταν μπηκα βγηκα χωρις σταση χωρις να το ξερω φυσικα αδιαφορησα μετα απο 4 μηνες στειλαν 2η επιστολη ξανααδιαφορησα μετα απο 3 μηνες στειλανε 3η επιστολη συστημενη την παρελαβε μαγαζατορας στην εισοδο της πολυκατοικιας τους εγραψα κανονικα πλεον προστιμο γυρω στα 250 ευρω ελεγαν να στειλω επιστολες και να μου απαντησουν για την κληση ιστοριες για αγριους εκοψα την πιστωτικη ααααααμε χρεωσε η εταιρια 45 ευρω στηντραπεζα γιατι εδωσε τα στοιχεια στην τροχαια αληταραδες κλεφτες ιταλοι το αμφισβητησα μου τα γυρισαν δεν με ξαναενοχλησαν .......εδω δεν πληρωνουμε την ελληνικη τροχαια οταν μας γραφουν θα πληρωσω τα λαμογια τους ιταλους ρε αντε στο δ..........λαμογια παντως εχω γυρω στις 8 απληρωτες κλησεις για 3 αυτοκινητα στελνουν ξαναστελνουν τιποτα ουτα εφοριες τιποτα δεν πληρωνω ετσι απλα φυσικα πληρωνω φορους κανονικα

romeohellas

Member
ααααααατο ιδιο περιπου περιστατικο εγινε και πριν 5 χρονια στο ντουμπαι καμμια ενοχληση τωρα σε ελεγχο με διπλωμα κτλ απο πολιτσιαστρανταλε και καραμπινιερι αμα εισαι περασμενος στο συστημα μπορει να σε βρουν οποτε σιγασιγα να μην δωσεις αφορμη για ελεγχο και αμα σε βρουν με συνοδεια σ ε τραπεζα για πληρωμη

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καποιος παθων βρε παιδια? Εχω αγχωθει πολυ.... @Samion καμμια συμβουλη?
Μην αγχωνεσαι. Οι Δημοι δεν εχουν τη δυνατοτητα να προχωρησουν σε κατι παραπερα στο εξωτερικο. Συνηθως αναθετουν σε ιδιωτικες εταιρειες πχ Nivi crwdit, Sepi που στελνουν επιστολες, τηλεφωνουν, απειλουν κλπ κλπ. Μου το εχουν κανει στη Σικελια που ενα καλοκαιρι μαζεψα καμια 10ρια..
Ο καλος πολιτης Samion θα σου ελεγε να μπεις στο σαιτ να δεις την κληση κ το ποσο και αν διεπραξες το παραπτωμα να την πληρωσεις.
Ο κακος πολίτης Samion θα ελεγε να την αγνοησεις.

πριν δυο χρονια πηγα ρωμη
1.χωρις φυσικα να βρω μια κληση... γιατι εισηλθα σε ελεγχομενη ζωνη στις 2 ναι στις 2 το βραδυ....
2.λαμογια...
1. Camera, u know?
2. Τώρα ποιος ειναι το λαμογιο είναι ξεκαθαρο απο την ωραια διηγηση σου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic